Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Ukraina uz Horvātijas un Šveices fona nav tik spilgta"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kazakevičs: "Ukraina uz Horvātijas un Šveices fona nav tik spilgta"
Dainis Kazakevičs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sarunā ar Sportacentrs.com Latvijas futbola U-21 izlases treneris Dainis Kazakevičs pirms Eiropas U-21 čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles pret Ukrainas U-21 argumentē sastāva izvēli, raksturo pretiniekus un atklāj, kāpēc spēle notiks darba dienā plkst.15:00.

Vai "jaunizsauktie" nokļuvuši Latvijas U-21 izlasē robu lāpīšanai vai arī spilgti sevi pierādījuši un izspieduši ārā citus?
Diemžēl spēlētāju izvēle mums nav tik plaša, kā pašiem gribētos. Izvēloties sastāvu, galvenokārt būtiskākais man ir, lai šiem spēlētājiem būtu regulāra spēļu prakse, plus šīs spēles ar Ukrainu sakarā mums ir divi diskvalificētie spēlētāji - Isajevs un Savaļnieks. Plus tīri iekšēji vienojāmies, ka tiem 95. gada spēlētājiem, kas ir U-19 izlasē, dosim iespēju pabeigt ciklu U-19 izlasē. Šis cikls U-19 tieši šobrīd notiek Baltkrievijā [mūsējie šodien nospēlēja 1:1 ar Skotijas vienaudžiem - aut.]. Līdz ar to no vienas puses spēlētāju loks nebija liels un izvēlējāmies tos, kas sevi pietiekami labi apliecina savu klubu rindās.

Kāpēc starp izsauktajiem ir tik daudz (pieci) uzbrucēji, ņemot vērā, ka pret Ukrainu, visticamāk, spēlēsim ar vienu uzbrucēju un, ņemot vērā, ka izsauktie uzbrucēji nav pārāk universāli, kas varētu spēlēt citās pozīcijās?
Ja runājam pavisam praktiski, Vorobjovs var nospēlēt vairākās pozīcijās - ne tikai centrālā uzbrucēja pozīcijā, bet arī zem uzbrucēja viņš ir spējīgs spēlēt. To pašu var attiecināt uz Čistjakovu un Reju - Čistjakovs klubā nereti spēlē malējā aizsarga pozīcijā, bet Rejs var arī kā malējais pussargs nospēlēt. Līdz ar to tādi pavisam tipiski un izteikti uzbrucēji no pieciem ir tikai divi - Karašausks un Gucs. Savukārt Vorobjova, Reja un Čistjakova gadījumā viņi visi trīs ir spējīgi nospēlēt arī citās pozīcijās. Tā ka šeit es varbūt atļaušos nepiekrist, ka izsauktie uzbrucēji nav universāli - trīs no viņiem tādi ir. Plus meklējam uzbrukumā pastiprinājumu, jo pēdējās divās [pārbaudes mačā pret Gruziju 0:4, kvalifikācijas mačā pret Šveici 0:2 - aut.] spēlēs mums nav izdevies gūt vārtus, un mēs meklējam dažādas variācijas - arī tīri taktiski. Ja runājam par aizsardzību, tad tur patiešām kandidātu loks ir diezgan šaurs un tur patiešām daudz jaunu seju neparādās. Kaut gan šajā reizē tas pats Madis Miķelsons parādījies.

Ukraiņi Sportacentrs.com diez vai lasīs - vai vari atklāt, cik nopietnas izmaiņas sagaidāmas mūsu pamatsastāvā, ja salīdzinām ar iepriekšējo spēli pret Šveici?
[nopūšas - aut.] Tas ir tāds jautājums... milzīgas izmaiņas diez vai ir iespējamas, bet dažās pozīcijās droši vien, ka būs izmaiņas. Tās nebūs tik lielas tīri spēlētāju uzvārdu ziņā, bet vairāk runāsim par viņu funkcijām laukumā, pozīcijām, un šajā ziņā izmaiņas varētu būt lielākas. Uzvārdu ziņā, ja izmaiņas arī būs, tās būs divas trīs pozīcijas - ne vairāk. Ja, protams, visi būs veseli.

Ko tu domā par Ukrainas U-21 izlasi? Vai esi redzējis tās ar 0:2 zaudēto kvalifikācijas maču pret Horvātiju?
Mēs esam redzējuši ukraiņu pēdējās četras spēles - pēdējo ar Horvātiju, pirms tam bija pārbaudes spēle ar Grieķiju un vēl arī Valērija Labanovska piemiņas turnīrs, kurā viņi spēlēja ar austriešiem un slovēņiem. Informācijas par pretinieku ir pietiekami daudz. Domāju, Ukraina bez šaubām ir spēcīga.

Skaidrs ir viens - no spēles ar Šveici jāpaņem pozitīvā nozīmē tas, ka mums izdevās diezgan organizēti sakārtot aizsardzības līniju, un mēs izskatījāmies visai organizēti, disciplinēti un tikām ar daudzām lietām galā, ņemot vērā arī pretinieka spēku. Mīnuss bija tas, ka pārlieku norespektējām Šveici un arī 2. puslaiks pierādīja, ka jau no pirmajām minūtēm mums vajadzēja spēlēt daudz aktīvāk. To mēs arī centīsimies darīt pret Ukrainu. Skaidrs, ka vairāk tāpat spēlēsim otrā numura lomu, bet mums jāspēlē daudz agresīvāk, plašākai jābūt uzbrukuma grupai, jo nevar būt kā pret Šveici, kad Karašausks 1. puslaikā bija viens izvirzīts priekšā un viņam nebija pietiekama atbalsta, līdz ar ko nespējām radīt pietiekami daudz problēmu viņu aizsardzībai. Pret Ukrainu jāspēlē aktīvāk, uz ko mēs arī iesim.

Ukraina, protams, pietiekami spēcīga komanda. Pēdējā Sadraudzības kausa izcīņā mēs izskaņā spēlējām par pirmspēdējo vietu, kamēr ukraiņi finālā par 1. vietu. Tai pašā laikā pēdējā viņu spēle ar horvātiem parādīja, ka ukraiņiem ir vājās vietas. Ja mums izdosies nospēlēt kvalitatīvi un nepieļaut rupjas kļūdas, kas mums traucējušas pēdējās spēlēs, tad domāju, ka ar viņiem var spēlēt. Uz to arī noskaņojamies - spēlēsim savās mājās, kamēr Ukraina kvalifikāciju sākusi ar zaudējumu. Pie tam horvāti šajā spēlē izskatījās vismaz pusgalvas tiesu pārāki un pietiekami pārliecinoši pārspēja ukraiņus. Šī ir tā īstā spēle, kad mums savās mājās ir jāaizķer punkti, jo Ukraina uz pārējo favorītu (Horvātija, Šveice) fona vismaz šobrīd nerāda to spilgtāko sniegumu.

Noslēgumā vairāk tāds praktisks jautājums - vai nebija iespējas šo spēli aizvadīt, piemēram, svētdien, nevis darba dienā plkst.15:00 Jelgavā, kas nozīmē, ka darba ļaudis uz šo spēli netiks?
Svētdienā spēli nevarēja aizvadīt, jo tas [pirmdiena - aut.] ir oficiālais datums. 10. un 14. oktobris ir sapārotie datumi - un arī 10. datums, šodiena, ir darba diena. Nākamā spēļu diena ir 14. datumā - spēles īpaši netiek izmētātas.

Es gan redzu, ka viena no daudzajām spēlēm, Polija pret Zviedriju, notiks sestdien.
Varbūt teorētiski tur kaut ko varēja darīt. Ja godīgi, man to ir grūti komentēt, jo kalendāru nesastādīju es. Tomēr domāju, ka realitāte ir tāda, ka šīs spēles notiek oficiālajos datumos. Protams, ka tas ir mīnuss, ka spēle notiks darba dienā un gandrīz pa dienas vidu. Tas gan vairāk saistīts ar infrastruktūru, kas mums ir Latvijā. Šobrīd runājam, ka nezinām to, kur mājas spēles aizvadīs mūsu nacionālā izlase - kur nu mēs vēl varam atrisināt ideāli visus jautājumus, kas saistīti ar U-21 vai jaunatnes izlasēm... Problēma ir tā, ka nevaram spēlēt vakarā pie mākslīgā apgaismojuma - ja šāda iespēja būtu, tad varētu ierasties daudz vairāk līdzjutēju.

Kā ar "Skonto" stadionu?
Nebija pieejams, jo nākamajā dienā jāspēlē nacionālajai izlasei pret Slovākiju. Divas dienas pēc kārtas spēlēt vienā un tajā pašā laukumā mūsu klimatiskajos apstākļos nebūtu diez ko prātīgi.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-10 22:43, pirms 11 gadiem
Lipman atkāpies!

     [+] [-]

, 2013-10-10 22:52, pirms 11 gadiem
''...raksturo pretiniekus un atklāj, kāpēc spēle notiks darba dienā plkst.17:00.''

Plkst. 15:00, ne?
LFF: 14.10. EČ kvalifikācija: LATVIJA - UKRAINA

Ļoti jau nu gribētos tikt, bet laiks

     [+] [-]

, 2013-10-10 22:57, pirms 11 gadiem
Problēma ir tā, ka nevaram spēlēt vakarā pie mākslīgā apgaismojuma - ja šāda iespēja būtu, tad varētu ierasties daudz vairāk līdzjutēju.

Izvilkumi no lff.lv ''LFF Stadionu un infrastruktūras noteikumi 2013. – 2018. gads'':

2013. un 2014. gads ir pārejas periods neatbilstošās infrastruktūras uzlabošanai, lai stadioni līdz 2015. gada sezonai pilnībā atbilstu LFF noteiktajiem infrastruktūras kritērijiem.

Stadioniem laika posmā no 2013. gada līdz 2015. gadam jāveic apgaismojuma izbūve atbilstoši stadionu 1. un 2. kategorijas prasībām. Apgaismojumam jābūt vienmērīgam visā laukumā.

     [+] [-]

, 2013-10-10 22:57, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: ''...raksturo pretiniekus un atklāj, kāpēc spēle notiks darba dienā plkst.17:00.''

Plkst. 15:00, ne?
LFF: 14.10. EČ kvalifikācija: LATVIJA - UKRAINA

Ļoti jau nu gribētos tikt, bet laiks
Jā, 15:00.

     [+] [-]

, 2013-10-10 23:10, pirms 11 gadiem
U-19 pret ukraiņiem nospēlēja neizšķirti vasaras beigās, diez vai tā atšķirība pa tiem pāris gadiem līdz U-21 krasi mainās. Domāju varam pieklājīgi nospēlēt, ja paši netaisīsim kļūdas un nevārīsim ziepes.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-10 23:11, pirms 11 gadiem
Nesaprotu,kādēļ nevar spēlēt Liepāja, tur gan infrastruktūra,gan apgaismojums ir ļoti labā līmenī!!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-10 23:14, pirms 11 gadiem
KlaSH rakstīja: Nesaprotu,kādēļ nevar spēlēt Liepāja, tur gan infrastruktūra,gan apgaismojums ir ļoti labā līmenī!!
Laikam tāpēc, ka Jelgava sākotnēji bija U-21 bāzes vieta, vienīgi šosezon zaudēja statusu, jo zāliens pēc ziemas bija sliktā stāvoklī.

     [+] [-]

, 2013-10-10 23:21, pirms 11 gadiem
"Skaidrs ir viens - no spēles ar Šveici jāpaņem pozitīvā nozīmē tas, ka mums izdevās diezgan organizēti sakārtot aizsardzības līniju, un mēs izskatījāmies visai organizēti, disciplinēti un tikām ar daudzām lietām galā, "

atrod daini kaadu aizsargu kas var piespēli iedot, jo shameejie nu nebuut neraadiija to kaa buutu izlasee jaaspeelee, ak jaa, abi labi redzeeja pirmo golu, bija labas vietas ienjeemushi. Vidusliinija- vai tad taada bija??? davai sapurini tos puikas lai saak speeleet, savaadaak buus 0-3

     [+] [-]

, 2013-10-11 01:28, pirms 11 gadiem
Vo, vo varēja jau Liepājā spēlēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 09:58, pirms 11 gadiem
Tikko ieraudzīju jauku plakātu ar spēles reklāmu, bet, tā (PR) tiešām ir izmesta nauda vējā, ja spēle notiek pirmdienas plkst. 15:00. Drošs, ka brīvdienā vai vakarā būtu par 90 % vairāk cilvēku.