Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Stojanovičs: "Pēc Austrijas spēles ar prezidentu runājām līdz diviem naktī"

Stojanovičs: "Pēc Austrijas spēles ar prezidentu runājām līdz diviem naktī"
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pirms spēles ar valstsvienības spēlētājiem bija īpaši pārrunājis, ka nedrīkst ielaist vārtus pirmajās 15 minūtēs, tomēr atkal viņi šo uzstādījumu nerealizēja, pēc mača izteicās speciālists, kurš atzīst, ka tuvākajās dienās runās ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadību par savu nākotni.

Latvijas futbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 0:2 kapitulēja Ziemeļmaķedonijai. Pretinieki rezultātu atklāja 14. minūtē, bet trīs minūtes vēlāk dubultoja savu pārsvaru, turpinājumā šādu vadību noturot.

"Vispirms vēlētos apsveikt Ziemeļmaķedonijas izlasi," teica Stojanovičs, kurš preses konferenci sāka, sasveicinoties ar pretinieku komandas žurnālistiem serbiski. "Spēli sākām ļoti slikti. Jau trešo, ceturto reizi piedzīvojām katastrofu 10.-15. minūtē. Pēc tam pretuzbrukumā ielaidām otros vārtus, kā līdzīgi bija mačā pret Izraēlu. Ielaidām divus līdzīgus vārtus, bet pēc tam sākām spēlēt labāk. Daudz esam runājuši, ka nedrīkstam tik ātri ielaist vārtus. Īpaši to teicām spēlētājiem pēc piedzīvojumiem iepriekšējā spēlē - neielaidiet pirmajās 15 minūtēs. Nezinu, kas tas ir, bailes. Kad šādi sākam maču, mums ir divreiz grūtāk atspēlēties, jo neesam tik meistarīgi. Mums tas ir jāuzlabo, ja vēlamies būt konkurētspējīgāki."

Latvija šajā ciklā līdz piecpadsmitajai minūtei vārtus ielaidusi četrās no sešām spēlēm. "Ziemeļmaķedonija ātri ieguva vadību un tad to aizsargāja līdz beigām."

"Tomēr bija arī kas tāds, kas nebija iepriekšējos mačos. Nekad neesmu apmierināts, ja zaudēju, protams, neesmu apmierināts, bet pozitīvi, ka daži spēlētāji bija līmenī - Gutkovskis, arī Jānis Ikaunieks, kurš atgriežas pēc tumša perioda savā karjerā. Tas ir pozitīvi, bet nekad nevari būt apmierināts, ja zaudē," saka Stojanovičs, paužot, ka vairākiem spēlētājiem ir problēmas ar fizisko kondīciju. Tā vakar treniņā traumu guvis Kristians Tobers un arī debitantu Mārtiņu Ķiguru šodien nācies nomainīt, jo viņu piemeklējuši krampji. "Man bija gara nakts, visu dienu domāju, ko darīt, jo dažās pozīcijās mums nav spēlētāju. Šodien bija pieejami tikai trīs pussargi - daudz traumu, daudzi citi iemesli. Šī bija ļoti sarežģīta nometne. 5-6 no sākumsastāva nevar spēlēt, katru reizi mainīt sastāvu ir grūti, ejam vienu soli uz priekšu un trīs atpakaļ. Protams, neesam lepni par rezultātu, nevaram tādi būt, bet ceram, ka drīz Isajevs, Dāvis Ikaunieks, Zjuzins un citi futbolisti, kuri mums trūkst, atgriezīsies sastāvā."

"Šis ir viens no maniem grūtākajiem brīžiem karjerā," Stojanovičs izteicās par nākotni. "Citreiz zaudēju 3-4 spēles sezonā, bet tagad esmu zaudējis sešās pēc kārtas. Nedomājiet, ka es nejūtu atbildību. Pēc spēles ar Austriju mums bija gara saruna ar federācijas prezidentu - līdz diviem, pustrijiem naktī. Visiem ir grūti, bet mēs nākamajās dienās par manu nākotni runāsim. Es neslēpjos."

Stojanovičs atzīst, ka Latvijai būs ļoti grūti atlikušajās četrās cikla spēlēs tikt pie punktiem, jo starp vadošajām komandām notiek bezkompromisa cīņa par kādu no pirmajām divām vietām kopvērtējumā. "Visi pretinieki cīnās par pirmajām divām vietām, situācija tabulā ir ļoti sarežģīta. Mēs katrā mačā spēlējam pret komandām, kuras vēlas pirmās divas vietas, visiem vajag punktus. Lieliska iespēja tikt pie punktiem mums bija jūnija nometne - spēlējām mājās un pēc labas spēles Polijā. Savukārt tagad traumu un citu iemeslu dēļ situācija ir sarežģīta. Ceru, ka nākamajā sabraukumā visi mūsu futbolisti būs veseli, varēsim rēķināties ar lielāku spēlētāju skaitu un, ja paveiksim kaut ko labu, iespējams tiksim pie punktiem."

"Ieradāmies uzvarēt, uzvarējām. Tas mums bija svarīgākais, jo vēlējāmies paņemt trīs punktus. Mums joprojām ir iespēja pirmoreiz vēsturē kvalificēties finālturnīram," pauda Ziemeļmaķedonijas galvenais treneris Igors Angelovskis. "Tomēr mums vēl ir daudz jāstrādā, bet ticu saviem spēlētājiem, ka viņi atdos visus spēkus un to paveiks."


, 2019-09-10 01:06, pirms 5 gadiem
Pēc šādas zaudējumu sērijas komandas kapteinim ir jāuztaisa team building olympics.... citādi nekas labs nav gaidāms
, 2019-09-10 01:08, pirms 5 gadiem
Nekas. Pēc cikla būs Baltijas kauss, Nāciju līga. Tad varēs spriest par trenera darbu pret līdzvērtīgiem pretiniekiem. Patreiz neredzu nekādu pamatu tam , lai Latvija uzvarētu komandas ,kuras ir krietni spēcīgākas un reitingā atrodas krietni virs mums. Viss ir adekvāti! Lai treneris turpina darbu.
, 2019-09-10 01:32, pirms 5 gadiem
Var ļoti labi saprast Stojanoviča sajūtas un domas, emocijas un dusmas par šādu bezvārtu zaudējumu sēriju. Bet, lai kaut kas mainītos, uzlabotos - trenera maiņa te neko nedod. Te ir soli pa solim, pa konkrētiem uzdevumiem ir jādabūt komanda uz kājām. Nav te jēga uzreiz gribēt un cerēt tikt pie uzvaras. Jāsāk ar kaut vai neizšķirtu, minimālu zaudējumu (0-1, 1-2), stabilu spēli, saspēli, uzbrukumu jaudām, sitieniem pa vārtiem, dažādot uzbrukumu veidus - gan soda laukumā, gan ārpus soda laukuma, sitot no attāluma. Viss ir galvās, gribā uzvarēt tās mazās lietas, spēt turēt līdzi tempam.

Pie tam, ja jau reiz treneris daudz piemin formu, tad te jautājums klubiem - kā Jūs vispār gatavojat spēlētājus un uzturat spēlētāju formu? Otrs - pašiem spēlētājiem ir jāgrib trenēties 10x vairāk, kā arī piedomāt pie savas formas, spējas skriet un citām niansēm. Neviens neieliks kādam mutē kaut ko, un neuztaisīs brīnumu. Jāsāk ar sevi - pašam spēlētājam arī par sevi ir jādomā, kāds viņš ir sagatavojies sezonai, spēlēm un kādā formā ir. Un tad tālākais ir attieksmes jautājums laukumā.
, 2019-09-10 02:02, pirms 5 gadiem
Pavisam vienkārši!šeit nav ko tērēt lielas naudas summas par treneriem jo ar šo sastāvu ir grūti..bet J.Ikaunieks,Ķigurs,Gutkovskis labi spēlē!

Īstais laiks uzrunāt Viktoru Dobrecovu kuram uzticēt nākamos 2,3 ciklos uzbūvēt no jaunajiem ar Ontužānu priekšgalā konkurēt spējīgu blici!
, 2019-09-10 08:10, pirms 5 gadiem
balkons rakstīja: Nekas. Pēc cikla būs Baltijas kauss, Nāciju līga. Tad varēs spriest par trenera darbu pret līdzvērtīgiem pretiniekiem. Patreiz neredzu nekādu pamatu tam , lai Latvija uzvarētu komandas ,kuras ir krietni spēcīgākas un reitingā atrodas krietni virs mums. Viss ir adekvāti! Lai treneris turpina darbu.
Tieši tā.Grupā mūs ielozēja no pēdējā groza un atbilstoši tam arī spēlējam.San Marino;Gibraltārs un Latvija trīs"līderi " no pēdējā groza.Turpat netālu Andora un Igaunija.Tiesa gan ,cik atceros, igauņus ielozēja no ceturtā groza.Tātad,spēlējam atbilstoši reitingam un kā paši saprotat,līdz šī cikla beigām tikai "nostiprināsim" savas pozīcijas.
, 2019-09-10 11:18, pirms 5 gadiem
..šī bija visvieglākā grupa, kādu varēja iedomāties, neviena paša granda, bet tik un tā ņem un visiem pakāš. ar šādu sniegumu nebūtu ne pozīciju augstāk, ja grupā būtu Andora, Gibraltārs, San Marīno, Lihtenšteina un Vācija
, 2019-09-10 11:32, pirms 5 gadiem
tigereens rakstīja: Pie tam, ja jau reiz treneris daudz piemin formu, tad te jautājums klubiem - kā Jūs vispār gatavojat spēlētājus un uzturat spēlētāju formu?
Tavs koments ir OK, bet šim gribētu iebilst - klubi gatavo spēlētājus tā, ka viņi pavisam nesen kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja pret Baltkrievijas, Polijas, Dānijas u.c. valstu labākajiem klubiem. Jā, daudzi pretinieki nebija optimālajā formā, taču mūsu teorētiski vājākie spēlētāji, būdami sliktā formā (to saka Stojanovičs), vienalga prata spēlēt un uzvarēt!
, 2019-09-10 13:54, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Tavs koments ir OK, bet šim gribētu iebilst - klubi gatavo spēlētājus tā, ka viņi pavisam nesen kā līdzīgs ar līdzīgu spēlēja pret Baltkrievijas, Polijas, Dānijas u.c. valstu labākajiem klubiem. Jā, daudzi pretinieki nebija optimālajā formā, taču mūsu teorētiski vājākie spēlētāji, būdami sliktā formā (to saka Stojanovičs), vienalga prata spēlēt un uzvarēt!
Jā, spēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu. Es ne par to. Vienkārši mani uzmanību piesaistīja Stojanoviča biežā formas pieminēšana. Iespējams te ir no sērijas - mūsu klubu un iepriekšējo izlases treneru prasības un to lielums par formu ir teiksim 100%, bet Stojanovičam, kurš strādājis ar lieliem klubiem Ungārijā un dzimtenē un citur - viņam prasības un norma ir 150% apmērā, kas viņam ir 100%, bet pret mūsu treneriem tie būtu kādi ... 60-75% no Stojanoviča kritērijiem. Viss atkarīgs no tā, kā ko redzam. Bet tas liek nedaudz aizdomāties.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.