Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Kazahu treneris pirms fiasko Andorā: "Mani pārsteidza, cik andorieši labi spēlēja Rīgā"

Kazahu treneris pirms fiasko Andorā: "Mani pārsteidza, cik andorieši labi spēlēja Rīgā"
Staņimirs Stoilovs
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nāciju līgas D grupā turpina pārsteigt Andora, kas šodien atņēma punktus arī Kazahstānai. Vēl pirms mača Kazahstānas puse lielīja Andorai komplimentus par maču Rīgā, savukārt Andoras treneris un kapteinis norādīja, ka Kazahstāna (un arī Gruzija) ir augstāka līmeņa pretiniece nekā Latvija.

Pirms spēles Andorā Kazahstānas izlases galvenais treneris Staņimirs Stoilovs (starp citu, viņš pirms gada vadīja "Astana" Čempionu līgas duelī pret Jūrmalas "Spartaku") bija pietiekami piesardzīgs: "Divas trīs dienas pēc zaudējuma mājās pret Gruziju mums bija smagas. Mēģināsim par to aizmirst un maksimāli koncentrēties Andorai. Šī komanda mani ļoti pārsteidza, cik labi tā spēlēja pret Latviju. Andorai bija laba komandas organizācija, futbolistiem bija teicama pašatdeve. Viņi Latvijā parādīja labu futbolu. Pēdējos gados Andora ir izaugusi - un ļoti stipri. Tā pret mums nespēlēs tikai aizsardzībā, noteikti arī uzbruks. Viss gan atkarīgs no mums, kādu atbildi sniegsim. Pret Andoru mēģināsim saglabāt balansu - gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, un centīsimies realizēt savus momentus."

Kazahstānas aizsargs Dmitrijs Šomko, kurš šī vakara spēlē pret Andoru pieļāva liktenīgo kļūdu (uzdāvināja bumbu Andoras vārtu guvējam), pirms spēles runāja pārliecinošāk: "Būsim gatavi maksimāli, jo saprotam, ka neuzvarot Andorā, par pirmo vietu grupā varēsim aizmirst. Andoriešu emocionālo pacēlumu varam apslāpēt ar vēl organizētāku sniegumu. Andoras dziļā aizsardzība? Skatījos spēli pret Latviju - neteiktu, ka viņi tur spēlēja no aizsardzības. Viņi arī veidoja momentus, turklāt spēlējot viesos. Tomēr mēs varam apspēlēt Andoru."

Kazahu mediji pirms spēles aprunājās ar Andoras izlases 38 gadus veco kapteini Ildefonsu Limu, kurš sacīja: "Mazai komandai kā mēs Nāciju līgas sākums izvērties teicami. Vienmēr cenšamies uzvarēt, taču saprotam, kas esam, tāpēc laukumā smagi strādājam. Apzināmies, ka visā pasaulē ir tikai 30 tūkstoši cilvēku ar Andoras pasi, tomēr, kā paši zināt, mēs esam spējīgi uz neticamām lietām. Latvija? Mūsu grupā spēcīgākās pretinieces ir Gruzija un Kazahstāna, kamēr Latvija nepiedzīvo tos labākos laikus savā vēsturē. Kazahstāna ir augstāka līmeņa komanda nekā Latvija. Kazahstānu ļoti cienām, bet cīnīsimies par pozitīvu rezultātu. Nav jābūt speciālistam, lai saprastu, ka mēs spēlēsim no aizsardzības."

Andoras galvenais treneris Koldo pirms spēles ar Kazahstānu slavēja pretiniekus: "Manuprāt, Kazahstāna ir stiprāka nekā Gruzija. Rezultāts starp šīm komandām [2:0 Gruzijas labā] ir mazliet maldinošs. Kazahstānai ir ļoti spēcīgi futbolisti, kuri labi darbojas taktiskā ziņā - gan centrā, gan flangos. Islamhans ir labs spēlētājs."

Tikmēr, atgriežoties pie Latvijas zaudējuma Gruzijā ar 0:1, Gruzijas Futbola federācijas prezidents Levans Kobiašvili vietējai presei sacījis, ka lielā mērā par panākumu jāpateicas līdzjutējiem. Gruzijas un Latvijas spēli klātienē apmeklēja 50 tūkstoši līdzjutēju, kas ir jauns auditorijas rekords Latvijas izlasei. Tāpat Kobiašvili pateicās drošības pārstāvjiem, kuru skaits vakardienas spēlē pārsniedza tūkstoti, un uzsvēra, ka drošība futbola spēlēs ir pirmajā vietā. Pirms mača bija bažas par iespējamām provokācijām saistībā ar Gruzijas futbolista Gurama Kašijas publiski pausto atbalstu LGBT kopienai.

Izmantotie resursi:
Спортивный портал Казахстана, Футбол в...
https://worldsport.ge


, 2018-09-11 00:38, pirms 6 gadiem
Pātelainenu savukārt pārsteidza, cik slikti pret Andoru spēlēja mūsējie. Tā nu viņi abi ar kazahu treneri tur skatījās un brīnījās, katrs par savu. Nez par ko abi brīnīsies savstarpējā spēlē?
, 2018-09-11 01:04, pirms 6 gadiem
Iespaidīgs neizšķirts 0-0.
, 2018-09-11 01:06, pirms 6 gadiem
Latvijā Starkovs, Kazahstānā Stoilovs...
Stoilovam jāiemāca vēl tikai: "Eiropā vāju komandu nav"...

ja sekojam šādai filozofijai, tad Eiropā IR vājas komandas - Latvija un Kazahstāna...
, 2018-09-11 01:16, pirms 6 gadiem
Varbūt neizšķirts 2:2.
, 2018-09-11 06:17, pirms 6 gadiem
Un tad cik andorieši labi spēlēja Rīgā? Visa komanda vai, tomēr atsevišķi spēlētāji? Rakstā konkrēts skaits nav minēts!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.