Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Isajevs par baudu debitēt tādā mačā, Maksimenko par strīdīgo pendeli

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Isajevs par baudu debitēt tādā mačā, Maksimenko par strīdīgo pendeli
Vjačeslavs Isajevs savā debijā izlases rindās Tbilisi
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

Svētdienas vakarā sāpīgu zaudējumu Tbilisi Nāciju līgas ietvaros piedzīvojusi Latvijas futbola izlase, kas ļoti strīdīga 11 metru soda sitiena dēļ ar 0:1 piekāpās Gruzijai. Pēc mača Sportacentrs.com aprunājās ar četriem pamatsastāvā izgājušajiem spēlētājiem, tai skaitā izlases debitantu Vjačeslavu Isajevu un nelaimīgu pendeli nopelnījušo Vitāliju Maksimenko.

Jagodinskis: “Kā komanda spēlējām super!”

Psiholoģiski tagad laikam nav labākais stāvoklis, ņemot vērā, ka gandrīz visu spēli izturējāt un beigās tāda pendele…
Par pendeli neko neteikšu, bet par psiholoģisko stāvokli – protams, ir sāpīgi zaudēt tādā spēlē. Ko padarīsi… Man liekas, ka mēs šodien kā komanda spēlējām super! Gan taktiskā, gan cīņas ziņā. Mēs parādījām, ka esam komanda, parādījām, ka esam tāds viens liels vilks. Ļoti ceru, ka šīs spēle būs kā tāds pagrieziena punkts, kas nākotnē parādīs, ka varam un mākam spēlēt futbolu.

Varam apgalvot, ka Gruzijai ir daudz lielāks stadions, daudz vairāk un skaļāku līdzjutēju, augstāka mediju interese, bet laukumā tā starpība nav tik liela?
Varbūt viņi [gruzīni] ir drusku tehniskāki un ātrāki, bet neteiktu, ka mēs esam zemē, viņi debesīs. Man liekas, ka plus mīnus bija līdzīga spēle. Viņiem bišķiņ paveicās.

Pret Andoru tev bija padaudz brāķa. Šodien uzlaboji savu sniegumu, vai ne?
Nezinu, tas jāprasa trenerim, negribu pats par to spriest. Ja kāds teiks, ka šodien uzlaboju sniegumu, ļoti labi.

Kas šodien ļāva padarīt Gruzijas dzīvi grūtu?
Kā jau minēju, mēs šodien superīgi nospēlējām aizsardzībā, gandrīz nedodot viņiem momentus. Manuprāt, svarīgi bija tas, ka izturējām pirmo puslaiku – bijām gatavi, ka viņi daudz skries, aktīvi nāks uzbrukumā. Šodien drusku, drusku nepaveicās.

Vai nogurums beigās uzkrājās, viņiem gandrīz visu laiku izdarot spiedienu?
Protams, ka uzkrājās. Taču pie vainas nebija spiediens, bet gan tas, ka bija divas spēles četrās dienās. Gribi vai negribi, bet tā ir fiziskā slodze un nogurums.

Karašausks: “Beigās viņus piespiedām pie vārtiem”

Šodien biji pamatsastāvā – cik daudz izdarīji no tā, ko gribēji izdarīt?
Es izliku visus savus spēkus, cik man bija. Protams, gribētos gūt vārtus, bet šodien daudz aizsargājāmies, daudz strādājām. Manuprāt, šodien visi bijām vienota komanda – mums tā bija sarežģīta spēle izbraukumā, bet viņiem bija jāuzvar, jo spēlēja savu skatītāju priekšā. Mēs diemžēl zaudējām. Iesim tālāk, strādāsim tālāk.

No vienas puses tev bija daudz jāstrādā aizsardzībā, no otras puses, kad dabūjām bumbu, priekšā jums bija daudz brīvo zonu. Var apgalvot, ka šīs spēles raksturs bija parocīgs tavam spēles stilam?
Var teikt, ka pirmajā puslaikā tādu momentu nebija. Otrajā puslaikā gruzīni laikam vairāk sāka iet uz priekšu un parādījās vairāk brīvo zonu. Mums parādījās vairāk momentu. Uzskatu, ka beigās mēs viņus piespiedām pie vārtiem, kaut gan varbūt arī viņi nosēdās. Bet varbūt arī mēs kļuvām pārliecinošāki. Ja mēs jau no spēles sākuma priekšā būtu agresīvāki, domāju, būtu drusku labāka spēle. Taču zinājām visas Gruzijas stiprās puses, tāpēc meklējām pretuzbrukumu iespējas.

Daudz strādāji aizsardzībā un jau minēji, ka atdevi visus spēkus, bet vai varēji vēl par kripatiņu kaut kur vairāk palīdzēt aizsardzībā? Piemēram, ātrāk pieskriet palīgā Maksimenko, kad pretinieki nopelnīja pendeli.
Neuzskatu, ka man tur bija jābūt. Maksimenko palika viens pret vienu, tas bija viņa pussargs. Vai bija 11 metru soda sitiens, tas jāskatās video. Es biju tuvumā, un pēc tās epizodes bumba palika pie manis, bet pēc 20 sekundēm viņš iedeva 11 metru soda sitienu.

Vai pamainījās akcenti uzbrukumā, kad Gutkovska vietā nāca Šabala?
Turpinājām spēlēt to pašu futbolu, nekas nemainījās.

Isajevs: “Šis bija viens no labākajiem brīžiem manā dzīvē”

Apsveicu ar debiju – manuprāt, aizvadīji labu spēli. Zinu, ka teiksi, ka svarīgākais ir komandas rezultāts, bet pastāsti vairāk par sevi! Kā juties laukumā, cik ilgi gaidīji šo debiju?
Viennozīmīgi varu teikt, ka šo debiju gaidīju ilgi. Jebkura Latvijas futbolista sapnis ir spēlēt valstsvienībā. Liels gods pārstāvēt izlasi. Par šo spēli – fantastiska atmosfēra, pirmo reizi dzīvē spēlēju tik daudz līdzjutēju klātbūtnē. Šis noteikti bija viens no labākajiem brīžiem manā dzīvē. Liels gods un prieks. Žēl, ka tāds iznākums, bet uzskatu, ka šodien darījām maksimāli visu, ko varējām. Bija momenti, kur varējām izspiest kaut ko vairāk un kur bija jāizspiež. Es neteiktu, ka Gruzijas izlasei bija vairāk momentu nekā mums. Vienkārši neizspiedām savus momentus.

Teici par fantastisko atmosfēru – tātad nevis biji satraucies, bet pilnībā izbaudīji šo spēli?
Viennozīmīgi! Guvu šodien lielu baudu. Man liekas, es nekad dzīvē neko labāku neesmu jutis. Pat ja līdzjutēju tūkstoši ir pret tevi un viņi kliedz, tik un tā tu izbaudi to brīdi. Kad gribi pateikt kaut ko viena metra attālumā esošam partnerim, viņš tevi nedzird. Fantastiski! Pateicoties tādām spēlēm, gribas spēlēt futbolu.

Kura līdz šim bija tava lielākā spēle?
Nezinu, varbūt “Skonto” laikos, kad piedalījāmies Eirokausos – varbūt Liberecas “Slovan”, “Tiraspol”, kad arī bija daudz līdzjutēju un forša atmosfēra.

Debija dod desmitkāršu motivāciju strādāt vēl vairāk?
Protams! Lai gan pat ja nespēlē un tevi izsauc uz izlasi, tā jau ir liela motivācija. Tas nozīmē, ka kaut ko dari pareizi un tas liek strādāt un strādāt.

Kādas bija tavas galvenās funkcijas laukumā? Vairākas reizes izskrēji pretī, apslāpējot pretinieku pretuzbrukumus, bet nereti nosēdies zemāk pie centra aizsargiem.
Nekas jau būtiski nemainījās – spēlēju tipiska balsta pussarga pozīcijā. Visiem balsta pussargiem galvenais uzdevums ir palīdzēt aizsargiem un, ja ir iespējams, palīdzēt sākt uzbrukumus. Centos to šodien darīt – varbūt kaut kas sanāca, kaut kas nesanāca. Noteikti mājās skatīšos šīs spēles ierakstu un analizēšu gan savas kļūdas, gan labos momentus, un strādāšu tālāk.

Kas tev ļāva spēlēt tik nosvērti un aukstasinīgi, lai gan debitēji, turklāt tik lielas auditorijas priekšā?
Kad man pateica, ka būšu pamatsastāvā, domāju, ka būs uztraukums, bet, ja godīgi, laukumā man satraukuma nebija. Tas tāpēc, ka visus puišus, ar kuriem šodien biju laukumā, pazīstu personīgi, gandrīz ar visiem esmu spēlējis vienā komandā. Un laukumā arī bija jūtams liels viņu atbalsts – man tas ļoti palīdzēja.

Maksimenko: “Pendeles epizode jānoskatās video, bet, šķiet, ka nepārkāpu noteikumus”

Pendele šķidra?
Grūti tagad spriest. Jāskatās video, bet pašam šķiet, ka brīdī, kad viņš uztaisīja savu manevru, es neizdarīju kustību viņa virzienā. Varbūt tās ir manas emocijas, bet tomēr pašam šķiet, ka drīzāk pendeles nebija.

Vārtu tiesnesis signalizēja galvenajam tiesnesim, ka ir pārkāpums?
Nezinu, kas tur notika. Likās, ka nekas nav noticis. Man šķita, ka jādod tam spēlētājam dzeltenā kartīte par simulāciju vai vienkārši jāturpina spēlēt.

Karašausks šodien aizsardzībā darīja visu, ko varēja, bet vai tev nebija grūtāk tāpēc, ka tavā malā spēlēja tik uzbrūkošs futbolists kā viņš?
Viņš šodien nospēlēja ļoti labi. Manuprāt, viņš man palīdzēja no pirmās līdz pēdējai minūtei un ļoti labi izpildīja savu darbu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Cik grūti jums bija pēc šīs spēles ģērbtuvēs?
Sāpīgs zaudējums, jo, manuprāt, spēlējām ļoti labi, kompakti, izpildījām treneru dotos uzdevumus. No pirmās minūtes bijām disciplinēti. Zaudēt šādas pendeles dēļ nav tas labākais veids.

Uzbrukumiem šodien laikam nebija tik daudz iespēju pieslēgties?
Man uzdevums bija vairāk būt aizsardzībā. Man pietika spēka, lai pieslēgtos uzbrukumiem, bet treneris sacīja, ka jābūt aizsardzībā – mums bija jābūt kompaktiem un bija nepieciešams balanss.

Par spēli pret Andoru. Nepaspēji pilnībā atjaunoties pēc kluba pēdējās spēles?
Nezinu iemeslus, kāpēc nespēlēju. Tas jāprasa trenerim.

Par jauno klubu. Pēdējā spēlē guvi vārtus – esi tur iejuties? Tā varētu būt tava komanda, jo tev sanāk bieži mainīt komandas.
Man tur viss patīk – gan komanda, gan cilvēki, gan atmosfēra klubā. Viss ir labi. Esmu parakstījis ilgtermiņa līgumu – skatīsimies, kā ies.

Kamēr izlasē atkal spēlēji kā malējais aizsargs, klubā tu tagad spēlē kā centra aizsargs. Kas tev pašam patīk labāk?
Man vairāk patīk spēlēt kā centra aizsargam. Pēdējo pusotru mēnesi esmu spēlējis tieši šajā pozīcijā un šodien nedaudz, nedaudz bija grūti pārslēgties. Taču nevar arī teikt, ka bija ļoti grūti – šeit izlasē aizvadīju vairākus treniņus, pavadīju četras dienas kreisās malas aizsarga pozīcijā. Protams, ja man pašam būtu izvēle, labprātāk visu laiku spēlētu vienā pozīcijā. Klubs grib, lai spēlēju kā centra aizsargs, un man tas patīk.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-10 06:54, pirms 6 gadiem
Tas brīdis, kad dakteris ar baloniņu appūta savainojumu, kameras operators pietuvināja Isajevu un Isajevs novilka bikses, lai dakteris tiktu klāt īstajam punktam.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-10 07:37, pirms 6 gadiem
Ja godīgi, bija slikti. Nebija nekāds super, vismaz uzbrukumā. Uzbrucēji vairumā uzbrukumu noplātīja rokas, pussargi neredz, kur ir uzbrucējs vai nokavē piespēli. Bija daži uzplaiksnījumi, kad varēja pasniegt bumbu uz paplātes pa skrējienu 1 pret 1, bet kamēr pussargs apstrādā bumbu un nomierinās, tikmēr jau moments nokavēts.
Luksemburga, kas bija mūsu klienti, jau attīstās, komanda spēlēs EL un izlase lieliski nospēlējusi pēdējās spēles. Sagrāva Moldovu. Mums droši vien būtu 0-0.

     [+] [-]

, 2018-09-10 10:54, pirms 6 gadiem
Bez vārtu momentiem atkal, par 11m- minimāls kontakts bija, simulācija arī, tāpēc galv. tiesnesis sākotnēji atļāva spēli turpināt, nesodot nevienu pusi.

     [+] [-]

, 2018-09-10 17:04, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Bez vārtu momentiem atkal, par 11m- minimāls kontakts bija, simulācija arī, tāpēc galv. tiesnesis sākotnēji atļāva spēli turpināt, nesodot nevienu pusi.
Pie standartsituācijām soda laukumā visu laiku ir fizisks kontakts, tur aiz krekliem viens otru, grūž, lecot iegrūž mugurā, pietur, lai nepalektos, bet pendeli par to nedod, retu reizi nosvilpj pārkāpumu uzbrukumā.Šajā spēlē tiesneši izmantoja iespēju pateikties gruzīniem par lielisko uzņemšanu.Tā kaukāziešiem tāda ''sporta tradīcija'' jau kopš padomju laikiem.Neticiet man, pajautājiet sporta veterāniem vai palasiet viņu atmiņas.Tas pats Valdis Valters pastāstīs, kā Kaukāzā ar sporta spēļu tiesāšanu padomju laikos.Ja nespēj būt pārliecinoši vadībā, tad tiesneši pavilks mājiniekus obligāti. Aktīvie sportisti par to nedrīkst runāt, būs pamatīgi sodi par tiesnešu kritiku, bet pensionāri var un vajag.

     [+] [-]

, 2018-09-10 17:08, pirms 6 gadiem
norcha 172 rakstīja: Pie standartsituācijām soda laukumā visu laiku ir fizisks kontakts, tur aiz krekliem viens otru, grūž, lecot iegrūž mugurā, pietur, lai nepalektos, bet pendeli par to nedod, retu reizi nosvilpj pārkāpumu uzbrukumā.Šajā spēlē tiesneši izmantoja iespēju pateikties gruzīniem par lielisko uzņemšanu.Tā kaukāziešiem tāda ''sporta tradīcija'' jau kopš padomju laikiem.Neticiet man, pajautājiet sporta veterāniem vai palasiet viņu atmiņas.Tas pats Valdis Valters pastāstīs, kā Kaukāzā ar sporta spēļu tiesāšanu padomju laikos.Ja nespēj būt pārliecinoši vadībā, tad tiesneši pavilks mājiniekus obligāti. Aktīvie sportisti par to nedrīkst runāt, būs pamatīgi sodi par tiesnešu kritiku, bet pensionāri var un vajag.
piekrītu Tev, bet kontakts bija kājā nevis kreklā vai apķeroties, pēc tam kritiens- tālāk darbs tienešiem, kuru lēmumu saprotu, bet neatbalstu

  +2 [+] [-]

, 2018-09-10 21:19, pirms 6 gadiem
cik var .irst tukšu...!!!???? CIK VĀRTUS SUPERMEŅI IESITUŠI DIVĀS SPĒLĒS???? SĀPĪGS zaudējums ielaižot vienus vārtus!!!???? tad kāds bija mērķis dodoties laukumā???? MANI NEPĀRLIECINA NE SUPERŽURNĀLISTU VIEDOKLIS UN VIRSRAKSTI RAKSTOS PAR SPĒLI, ne spēlētaju taisnošanās!!!

     [+] [-]

, 2018-09-10 23:31, pirms 6 gadiem
Andora Kazahstāna 0-1. Spēle nav beigusies. Latvijai 0-0 ar Andoru bija.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-10 23:34, pirms 6 gadiem
vilibalds123 rakstīja: cik var .irst tukšu...!!!???? CIK VĀRTUS SUPERMEŅI IESITUŠI DIVĀS SPĒLĒS???? SĀPĪGS zaudējums ielaižot vienus vārtus!!!???? tad kāds bija mērķis dodoties laukumā???? MANI NEPĀRLIECINA NE SUPERŽURNĀLISTU VIEDOKLIS UN VIRSRAKSTI RAKSTOS PAR SPĒLI, ne spēlētaju taisnošanās!!!
Vismaz Andora priecē 1-1!!!