Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Grieķu žurnālists vērtē savu izlasi, paredz uzvaru, izceļ labākos latviešus

Grieķu žurnālists vērtē savu izlasi, paredz uzvaru, izceļ labākos latviešus
Māris Verpakovskis pret Georgiosu Samarasu
Foto: AP/Scanpix

Sportacentrs.com sazinājās ar grieķu žurnālistu Džonu Georgopulosu, lūdzot viņu iepazīstināt ar aktualitātēm Grieķijas izlases nometnē pirms tās mača ar Latviju PK2014 kvalifikācijas turnīra ietvaros.

Džona Georgopulosa sniegtā informācija: Par 100% skaidrs, ka Grieķijas izlases treneris Fernandu Santušs veiks izmaiņas cīņai pret Latviju salīdzinājumā ar izbraukuma uzvaru Lihtenšteinā. Portugālis gan neatklāja savus plānus pēdējā treniņā pirms spēles. Grieķijas izlase vakar pirms mača ar Latviju aizvadīja īso 45 minūšu treniņu.

Pēc treniņa Santušs sacīja: „Paļaujos uz saviem spēlētājiem, joprojām viņiem ticu. Tieši tāpēc biju pārsteigts par mūsu 1. puslaiku Lihtenšteinā [tas noslēdzās 0:0, beigās 1:0 nervoza uzvara Grieķijai – aut.]. Pašsaprotams, ka es neko tamlīdzīgu negaidu spēlē ar Latviju. Pret to mums jānospēlē kā 2. puslaiks Lihtenšteinā. Mums jāpresingo latvieši, nedodot viņiem iespēju veidot savu spēli. Ja atļausim viņiem kontrolēt bumbu un tai pašā laikā būsim lēni, mums var rasties problēmas.”

32 gadus vecais futbolists Dimitris Salpingidis sacīja: „Domāju, viss ir atkarīgs no mums – ja spēlēsim kā protam, tad uzvarēsim. Spēli var ietekmēt daudzi faktori. Viens no tiem ir veiksme. Latvija var mūs pārsteigt, taču, ja ar mums viss būs kārtībā, mums nav, par ko baidīties.”

„Celtic” pazīstamais uzbrucējs Giorgoss Samarass (28 gadi), kurš izlaida maču Lihtenšteinā, jutās nedaudz samulsis, kad grieķu žurnālists taujāja viņu par izlases vājo sniegumu 1. puslaikā Lihtenšteinā. Viņš atbildēja: „Kāpēc jūs koncentrējaties tikai uz 1. puslaiku? Vai jums nepatika, kā spēlējām 2. puslaikā? Mēs par to nesatraucamies. Jūs to prasāt, lai tikai jums būtu ko rakstīt savās avīzēs un fani to varētu izlasīt.”

Grieķijas Futbola federācijas prezidents Giorgoss Sarriss uzsvēra: „Šī ir svarīgākā spēle PK2014 kvalifikācijas turnīrā. Ceru, līdzjutēji atbalstīs izlasi, cik spēka.” Starp citu, līdzīgi kā mūsu izlasē Juris Laizāns, arī Grieķijas izlasē atgriezies viens futbolists, kurš tajā nebija jau labu laiku – Dimitris Papadopuloss („Atromitos” uzbrucējs) atgriezies Grieķijas izlasē pēc sešu gadu pauzes. Papadopuloss spēlēja arī Grieķijas triumfā „Euro2004”, tiekot pie spēles laika arī finālā.

Grieķijā visi runā par to, ka Slovākija ar savu uzvaru Bosnijā uzdāvinājusi iespēju grieķiem. Tagad Grieķijai ir liela iespēja izcīnīt 1. vietu grupā, jo atlikušais kalendārs ir ļoti komfortabls (jāspēlē ar Latviju, Slovākiju un Lihtenšteinu). Protams, Grieķija cer, ka Bosnija šodien vēlreiz pret Slovākiju zaudēs punktus.

Grieķijas problēma ir tā, ka gūtie vārti nenāk viegli. Pret Latviju ir respekts, taču visi ir pārliecināti, ka izlase atradīs veidu, kā uzvarēt ar vismaz 1:0. Grieķijai ir grūti gūt vairāk nekā divus vārtus, taču tai pašā laikā aizsardzība ir ļoti spēcīga ar Papastatopulosu (Dortmundes „Borussia”), Siovasu („Olympiakos”), Torosidi („Roma”) priekšgalā.

Kreisās malas aizsargs Holebass („Olypiakos”, kaut bija baumas par pāreju uz „Besiktas”) izlaidīs maču Lihtenšteinā nopelnītās sarkanās kartītes dēļ. Viņu aizvietos Cavelass, kurš pirms dažām dienām no „Monaco” pārgāja uz PAOK.

Uzbrukumā spēlēs pieminētie Samarass un Salpingidis – abi pret Lihtenšteinu bija diskvalificēti. Tādējādi Kone un Kristodulopuloss (abi „Bologna”) visdrīzāk šoreiz nebūs pamatsastāvā. Tāpat man ir priekšnojauta, ka Santušs lietos Nini („Parma” izīrējusi viņu PAOK) Tačtsida („Catania”) vietā.

Ticu, ka Grieķija radīs vairāk vārtu gūšanas iespēju nekā iepriekšējā mačā, pateicoties Salpingida ātrumam un, protams, Samarasa kvalitātēm, kurš manā skatījumā būs mača atslēgas spēlētājs.

Tas ir labi, ka Grieķijas izlasei bija tik daudz grūtību 1. puslaikā Lihtenšteinā – ticu, ka šodien mūsu izlase sniegumu uzlabos, it sevišķi uzbrukumā. Paredzu, ka Grieķija uzvarēs. Svārstos starp 2:0 un 2:1. Latvijas izlasē augsti cienu tādus spēlētājus kā Rudņevs, kurš Bundeslīgā pārstāv HSV [viņš gan nevarēs spēlēt diskvalifikācijas dēļ – aut.], veterāns pussargs Laizāns, tāpat Cauņa, kurš spēlēja 2. puslaikā pret Lietuvu un, protams, Verpakovskis, kurš Grieķijā ir ļoti populārs, jo pārstāv „Ergotelis”.


, 2013-09-10 21:03, pirms 11 gadiem
Ļoti ceru, ka Māris šodien savā 100. spēlē izlasē uzspīdēs. Būtu skaisti, ja tieši viņš gūtu vārtus. To arī novēlu!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
62

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.