Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Izcīnījām punktu, pateicoties komandas spēlei"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Starkovs: "Izcīnījām punktu, pateicoties komandas spēlei"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēcspēles preses konferencē savus komentārus par trešdienas vakarā aizvadīto Pasaules Kausa izcīņas kvalifikācijas spēli starp Latvijas un Šveices izlasēm, kas noslēdzās neizšķirti 2:2, izteica abu izlašu galvenie treneri - Aleksandrs Starkovs un Otmārs Hicfelds.

"Vēlos pateikties Latvijas līdzjutējiem par atbalstu. Šajā spēlē tas mums bija ļoti svarīgs," savu komentāru par spēli, pāris pirmajos teikumos izsakoties latviešu valodā, preses konferencē iesāka Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. "Šis neizšķirts mums ir ļoti svarīgs. Komanda paveica ļoti labu kopējo darbu, kas ļāva izcīnīt punktu. Nodemonstrējām labu sniegumu, izveidojām labas kombinācijas. Protams, žēl, ka neuzvarējām. Šodien radījām daudz vārtu gūšanas izdevību un momentu, un es esmu apmierināts ar izlases paveikto pēdējo 10 dienu laikā, ko pavadījām kopā."

"Cīņa bija asa. Es saprotu tiesneša lēmumus, jo vienmēr no katras komandas skatu punkta tie liekas citādāki. Mēs komandā tiesnešu lēmumus neaprunājam - bija tur vai nebija Astafjevam dzeltenā kartīte. Tiesnešiem nav viegli šādās situācijās, tāpēc par to nerunāsim. Šveice ir mūsu grupas līdere. Viņiem ir labi rezervisti, profesionāla attieksme, un laukumā šveicieši dodas ar cīnītāju raksturu. Tāpēc labi, ka mēs nepiedzīvojām zaudējumu, jo Šveices futbolisti spēlē augsta līmeņa čempionātos, kur saspringtas cīņas ir ikdiena. Pirmos vārtus spēles 42. minūtē ielaidām koncentrācijas zuduma un noguruma dēļ. Tomēr turpinājumā to mēs kompensējām ar pārliecību pār saviem spēkiem, saliedētu komandas spēli un 100 % atdevi laukumā. Nevēlos izcelt kāda konkrēta futbolista nopelnus, jo abus vārtus guvām pēc komandas sadarbības," izsakās Starkovs, vēlreiz uzsverot, ka šajā mačā futbolistiem palīdzējis līdzjutēju atbalsts.

"Maksims šodien nospēlēja labi un nekrita ārā no spēles. Veicām šo maiņu, jo vajadzēja pastiprināt vidējo līniju. Es pagaidām nedomāju par nākotni [jautāts, vai Rafaļskis tika uzlaists laukumā ar skatu uz nākamo spēli Grieķijā, kur laukumā diskvalifkācijas dēļ nevarēs iziet kapteinis un vidējās līnijas balsts VItālijs Astafjevs - aut.], bet gan koncentrēju domas tagadnei. Šajā spēlē biju apmierināts ar futbolistu sniegumu un nevēlējos ko mainīt, tāpēc maiņas veicu vien spēles izskaņā. Ārpus pieteikuma palika tādi labi futbolisti kā Genādijs Soloņicins, Jurijs Žigajevs, Pāvels Mihadjuks un citi, kuriem tiks dota iespēja nākotnē," uz uzdotajiem jautājumiem par veiktajām maiņām un "Liepājas Metalurgs" futbolista Maksima Rafaļska debiju izlases sastāvā šajā kvalifikācijas ciklā viedokli pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Savu komentāru par spēli izteica arī Šveices izlases galvenais treneris Otmārs Hicfelds: "Spēle bija saspringta, un tā iesākās lēnā tempā. Mums paveicās, ka izvirzījāmies vadībā. Mača otrajā daļā nespējām uztvert savu spēles pavedienu. Centāmies apturēt Latvijas izlases pretuzbrukumus, taču ar teicamu sitienu bumba tika skaisti raidīta mūsu vārtos, kas vārtsargam Benalio bija netverams raidījums. Abas komandas darīja visu, lai uzvarētu, un Latvija pēc kārtējā bīstamā centrējuma pelnīti izvirzījās vadībā. Pēc tam mēs uzņēmāmies visu risku, lai panāktu izlīdzinājumu, un tas attaisnojās. Izskaņā mums bija 2-3 labas izdevības izraut uzvaru, un darījām visu, lai to panāktu. Latvija ir saliedēta, vienota komanda, un nav brīnums, ka tā atrodas turnīra tabulas augšgalā."

Komentējot komandas kapteiņa Aleksandra Fraja sniegumu šajā mačā un siatuāciju, kas radusies turnīra tabulā, Hicfelds izteicās īsi: "Frajs šodien nospēlēja atzīstami, gūstot vārtus un piedaloties otro vārtu guvumā. Viņš spēlēja agresīvi, tehniski un precīzi, turklāt spēles beigu daļā viņam vajadzēja darboties pussarga pozīcijā. Situācija ir saspringta. Mūsu galvenais uzdevums šobrīd ir koncentrēties nākamajai spēlei izbraukumā pret Luksemburgu [pirmajā savstarpējā mačā šveicieši savā laukumā piedzīvoja ļoti negaidīu zaudējumu ar 1:2 - aut.]. Centīsimies izdarīt visu, kas mūsu spēkos."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-09-10 07:50, pirms 15 gadiem
bac zel ka ielaidam bet nu nekas sveiciesi vien speleja ta par ka lv.
bac cik es butu priecigs ka lv tiktu uz PC nu b.a

  +1 [+] [-]

, 2009-09-10 07:51, pirms 15 gadiem
youtube.com: YouTube - Lettland - Schweiz 2:2 09.09.09 - Shveiceshu apskats par speli

  +3 [+] [-]

, 2009-09-10 08:09, pirms 15 gadiem
masi-i-ik rakstīja: youtube.com: YouTube - Lettland - Schweiz 2:2 09.09.09 - Shveiceshu apskats par speli
Kāds man prieks klausīties kā tie Šveicieši bēdājās. " Nein, Nein"

  +8 [+] [-]

, 2009-09-10 08:15, pirms 15 gadiem
Cik labi ka Starkovs nelaiž atpūsties uz kādu Vecrīgas krogu bet izved pastaigāties pa mežu!!!!

 +15 [+] [-]

, 2009-09-10 08:30, pirms 15 gadiem
aizermans19 rakstīja: Cik labi ka Starkovs nelaiž atpūsties uz kādu Vecrīgas krogu bet izved pastaigāties pa mežu!!!!
Tapēc ka pa lielam krievalodīgai futbola valstvienībai ir lielāka cieņa pret savu valsti, lidzjutējiem un darāmo darbu, nekā latviešu "zvaigžņoto" želejgalvu sbrodam

  +4 [+] [-]

, 2009-09-10 08:43, pirms 15 gadiem
aizermans19 rakstīja: Cik labi ka Starkovs nelaiž atpūsties uz kādu Vecrīgas krogu bet izved pastaigāties pa mežu!!!!
mūsu futbolisti dzeršanas vietā izvēlas aiziet pie bērniem uz bērnunamu

     [+] [-]

, 2009-09-10 09:34, pirms 15 gadiem
pret Luksemburgu viņi spēlē savā laukumā??? kkā jocīgi, jo savā laukumā viņi zaudēja luksemburgai...

par Rafaļski. īsti neticās, ka Starkovs uz tik atbildīgu spēli kā pret Grieķiju, neizsauks formu atguvušo Laizānu...

     [+] [-]

, 2009-09-10 09:53, pirms 15 gadiem
Domāju ka spēlētāju maiņas bija Starkovam jāizdara agrāk,jo daži bija paguruši,bet Rafaļskim un Grebim bija maz laika iejusties spēlē.

  +2 [+] [-]

, 2009-09-10 12:34, pirms 15 gadiem
Super, man ļoti simpatizē Starkovs ar savu šībrīža izlasi!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-10 14:55, pirms 15 gadiem
Šoreiz, lai cik tas dīvaini, nav taisnība, ka futbola valstsvienība ir krievvalodīga: pamatsastāvā izgāja septiņi (!) "latviešvalodīgie"

     [+] [-]

, 2009-09-10 17:28, pirms 15 gadiem
Man šībrīža valstsvienība liekas pat ļooooti simpātiska!
Vai tiešām šajā grūtajā laikā Futbola Dievs mums neuzsmaidīs ...