Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Lidojošie holandieši - zvaigznes, vārtu mašīnas, čempioni

Lidojošie holandieši - zvaigznes, vārtu mašīnas, čempioni
Daudziem vēl svaigā atmiņā Robina van Pērsija fantastiskais vārtu guvums PK2014 finālturnīrā pret tā brīža pasaules čempioni Spāniju
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas drīzo pretinieci Nīderlandes izlasi sevišķi nav jāreklamē – tā ir PK2014 3.vietas ieguvēja, FIFA rangā atrodas 6.vietā. Aplūkosim, ko tieši šosezon savu klubu rindās paveikuši Nīderlandes izlases spēlētāji.

Daudzkārt uzsvērts, ka savainojuma dēļ Nīderlandei nevarēs palīdzēt komandas lielākā zvaigzne Arjens Robens, kurš šosezon kļuva par Vācijas čempionu, bet Čempionu līgā ar „Bayern” aizcīnījās līdz pusfinālam. Bet ko šosezon iespējuši tie 23 spēlētāji, kuri ir kandidātu sarakstā mačam pret Latviju?

Jaspers Silesens („Ajax”).
Amsterdamas „Ajax” līdz šai sezonai triumfēja Nīderlandes augstākajā līgā četrus gadus pēc kārtas, taču šosezon atkāpās uz 2.vietu. No valsts slavenākā kluba izsaukts tikai viens vienīgs spēlētājs, taču svarīgs – izlases pamatvārtsargs Jaspers Silesens, kurš karjerā nav pārstāvējis ārzemju klubus. „Eredivisie” līgā šosezon viņš nospēlēja 32 spēles, izlaižot tikai 1. (neilgi pēc PK beigām) un pēdējo (nekas neizšķīrās) kārtu. „Ajax” čempionātā ielaida vismazāk vārtu. Čempionu līgā „Ajax” spēlēja grupā ar turnīra nākamo uzvarētāju „Barcelona” (0:2, 1:3), PSG un APOEL, pēc tam pēc pārcelšanās uz Eiropas līgu 1/16 finālā tika izsista Polijas „Legia”, bet 1/8 finālā pagarinājumā zaudēts nākamajai negaidītajai finālistei Ukrainas „Dnipro” – visos Eirokausu mačos „Ajax” vārtus sargāja Silesens.

Džefrijs Bruma, Karims Rekiks, Džetro Vilemss, Memfiss Depajs, Žoržinjo Veinaldums, Lūks de Jongs, Lusjāno Nārsings (PSV).
Kamēr „Ajax” izlasē ir tikai viens pārstāvis, vesela armija nāk no PSV – septiņi spēlētāji. Skaidrs, ka daļējs iemesls ir tieši PSV lieliskais sniegums Nīderlandes līgā (bilance 29-1-4), kur tuvākā sekotāja „Ajax” tika apsteigta par veselu mūžību - 17 punktiem. Tāpat skaidrs, ka visi septiņi „izlašnieki” spēlēja būtisku lomu komandas sasniegumos – 34 kārtās Veinaldumam 33 spēles, de Jongam un Nārsingam 32, Brumam 31, Depajam un Vilemsam 30, Rekikam 29. Vismazāk mačus nospēlējušais Rekiks (februārī/martā bija mēnesi savainots) ir aizsargs, kurš kopš 2011.gada ir „Manchester City” īpašums un tiek īrēts. Uzbrūkošie futbolisti Depajs, de Jongs un Veinaldums guva attiecīgi 22, 20 un 14 vārtus, kopā 56 vārti no komandas 92 jeb 61%. Nārsings pievienoja sešus, centra aizsargs Bruma izcēlās trīsreiz, malējais aizsargs Vilemss divreiz. Depajs jau vasarā pēc transfēru loga atvēršanās kļūs par „Manchester United” īpašumu, darījuma summa ~34 miljoni eiro.

Eiropas līgā PSV aizvadīja diezgan garu sezonu. Pirmais mačs tika nospēlēts jau 31.jūlijā, bet izstāties nācās pašās februāra beigās. PSV, lai iekļūtu grupu turnīrā, pārvarēja divas kvalifikācijas turnīra kārtas (pārspētas Austrijas „St. Pölten” un Baltkrievijas „Shakhtyor”), bet grupu turnīrā prata ieņemt 2.vietu, palaižot priekšā Maskavas „Dinamo”, bet apsteidzot Portugāles „Estoril” un Grieķijas „Panathinaikos”. Abos mačos pret „Dinamo” Nīderlandes vienība zaudēja ar 0:1 un arī 1/16 finālā tieši Krievijas klubu barjera izrādījās nepārvarama. Ar 0:1 un 0:3 tika zaudēts nākamajai Krievijas čempionei „Zenit”. Eiropas līgā Depajs un de Jongs guva 10 no 15 komandas vārtiem.

Memfiss Depajs ieradies Londonā, nākamsezon spēlēs „Manchester United”.
Foto: AFP/Scanpix

Kenets Vermērs, Džordijs Klāsijs („Feyenoord”).
„Feyenoord” čempionātā ieņēma 4.vietu un no šīs komandas izlasē divi futbolisti. Rezerves vārtsargs Kenets Vermērs ir ievērojams ar faktu, ka piecās izlases spēlēs vēl ne reizi nav kapitulējis, turklāt pēdējā mačā šī gada 31.martā viņš palika sausā uzvarā pret Eiropas čempioni Spāniju (2:0). Nīderlandes čempionātā Vermērs sargāja komandas vārtus 32 no 36 spēlēm. Pussargs Džordijs Klāsijs 23 gadu vecumā ir „Feyenoord” kapteinis un nospēlēja 33 spēles, gandrīz visas no zvana līdz zvanam, iekrājot arī 10 dzeltenās kartītes. Eiropas līgā „Feyenoord” tika pāri Ukrainas „Zorya” (kara dēļ viesos tika spēlēts Kijevā, nevis Luhanskā), bet grupā izdevās izcīnīt 1.vietu, apsteidzot ne tikai Horvātijas „Rijeka” un Beļģijas „Standard”, bet arī Spānijas „Sevilla”, kas vēlāk ieguva trofeju. Savstarpējos mačos „Feyenoord” ar Vermēru un Klāsiju sastāvā mājās uzvarēja „Sevilla” ar 2:0, bet viesos zaudēja ar 0:2. „Feyenoord” nācās izstāties 1/16 finālā, kad sīvā cīņā tika zaudēts no Čempionu līgas atnākušajai „Roma” (1:1, 1:2).

Steivens Bergheiss (AZ).
Izlasē pagaidām nav debitējis, bet Nīderlandes čempionātā šosezon 22 spēlēs (pamatsastāvā 19) guva 11 vārtus, dalot komandas rezultatīvākā spēlētāja nosaukumu un palīdzot AZ izcīnīt bronzu. Eirokausos AZ nespēlēja.

Delijs Blinds, Robins van Pērsijs („Manchester United”).
Kamēr no pasaules stiprākās līgas (vismaz saskaņā ar UEFA līgu rangu) Spānijas „La Liga” Nīderlandes izlasē nav neviena spēlētāja, Anglijas Premjerlīgā ir pieci, turklāt divi pārstāv slaveno „Manchester United”. Viens no izlases līderiem van Pērsijs Premjerlīgā spēlē jau vairāk nekā 10 gadus un šai līgā ir guvis 144 vārtus (par 102 vairāk nekā mūsu Marians Pahars), un viņam ir vēl tikai 31 gads. Tiesa, konkrēti šī pēdējā sezona van Pērsijam bijusi mazrezultatīvākā pēdējos piecos gados – „tikai” 10 vārti, kamēr iepriekšējās četrās sezonās bija 18, 30, 26, 12. Iesitot 30 „Arsenal” pēdējā sezonā un 26 „United” pirmajā sezonā, van Pērsijs kļuva par prestižās līgas labāko snaiperi, bet šosezon samierinājās ar 22.vietu. Jāatzīst, ka pie vainas bija arī pāris savainojumi, kas 38 kārtās ļāva nospēlēt 27 spēles. Bez traumām neiztika arī balsta pussargs Blinds, kuram 25 spēles un divi vārti. Tiesa, abiem holandiešiem tāpat attiecīgi 5. un 6.lielākais spēles laiks komandā. Kā zināms, „United” Premjerlīgā ieņēma 4.vietu – lai gan notiks atgriešanās Čempionu līgā (un Eirokausos vispār), mērķi ar jauno treneri Luisu van Gālu un lielajiem tēriņiem bija augstāki.

Veins Rūnijs apsveic van Pērsiju ar gūtajiem vārtiem.
Foto: AFP/Scanpix

Tims Kruls, Derils Janmāts („Newcastle”).
Kopš 2006.gada „Newcastle” piederošais vārtsargs Kruls Anglijas Premjerlīgā aizvadījis vairāk nekā 100 spēles, un jau piekto sezonu pēc kārtas viņš aizvadīja vairāk nekā pusi spēļu. Šosezon – 30 spēles 38 kārtās. Atšķirībā no Krula labās malas aizsargs Janmāts aizvadīja pirmo sezonu ārpus Nīderlandes un izgāja sākumsastāvā 37 no 38 spēlēm, vienīgo maču izlaižot diskvalifikācijas dēļ. „Newcastle” šosezon bija otra vājākā aizsardzība (63 ielaisti vārti) aiz pēdējā vietā palikušās QPR, tomēr, gan neiztiekot bez panervozēšanas, izdevās vietu Premjerlīgā saglabāt – 15.vieta. Palikšana tika nodrošināta pēdējā kārtā, kad pašiem mājās izdevās pārspēt „West Ham” (2:0) un vairs nebija jāuztraucas par konkurentu „Hull City” mājas spēli ar „Manchester United”.

Rons Vlārs („Aston Villa”).
Gluži tāpat kā Kruls ar Janmātu „Newcastle” sastāvā, Vlārs „Aston Villa” sastāvā izmisīgi cīnījās, lai neizkristu no Premjerlīgas, un arī Birmingemas komandai tas izdevās, finišējot laimīgajā 17.vietā – tieši virs izkrišanas zonas. Tiesa, palikšana bija nodrošināta jau pirms pēdējās kārtas. Pats Vlārs Premjerlīgā „Aston Villa” sezonā aizvadīja trešo sezonu, taču nospēlēja „tikai” 20 spēles, mazāko skaitu šajos trīs gados, jo pamatīgi nomocīja savainojumi – dažādu veselības problēmu dēļ Vlārs pat piecreiz(!) uz ilgāku vai īsāku laiku izkrita no ierindas. Nav jābrīnās, ka arī pirms mača ar Latviju izlases pamatsastāva centra aizsargu Vlāru ietekmējis savainojums, un viņš pēc šī brīža informācijas Rīgā tomēr nevarēs spēlēt. Attiecībā uz Vlāru vēl jāpiemin, ka pavisam nesen, 30.maijā, „Aston Villa” piedalījās prestižās Anglijas kausa izcīņas finālā, kurā gan nācās bezcerīgi ar 0:4 zaudēt „Arsenal” – Vlārs, turnīrā aizvadot tikai 3.spēli (no sešām), finālā nospēlēja visas 90 minūtes.

Gregorijs van der Vīls (PSG).
Ko tur daudz bilst, PSG šosezon izcīnīja visas iespējamās trofejas Francijā – superkausu, Līgas kausu, kausu un, svarīgākais, triumfēja arī Francijas čempionātā. Arī Čempionu līgā klājās labi – izkļūts no grupas, līdz pēdējam cīnoties par 1.vietu ar pašu „Barcelona”, 1/8 finālā varonīgi izsista Anglijas čempione „Chelsea”, bet 1/4 finālā nācās kapitulēt tās pašas „Barcelona” (1:3, 0:2) priekšā.

Labās malas aizsargs Van der Vīls PSG aizvadīja trešo pilno sezonu (gluži kā Zlatans Ibrahimovičs) un, lai gan traumu (arī diskvalifikāciju) dēļ šosezon nācās izlaist diezgan daudz, arī van der Vīla devums bija pietiekami solīds. Francijas čempionātā (kopā 38 kārtas) 25 spēles, starp citu, vienīgos vārtus gūstot pret „Metz” 28.aprīlī, Jānim Ikauniekam uz to noraugoties no rezervistu soliņa. Kausa izcīņā van der Vīls izlaida tikai pirmo spēli, nospēlējot pa 90 minūtēm visos pārējos mačos, pret „Auxerre” finālā ieskaitot, tāpat viņam 90 minūtes superkausa spēlē sezonas sākumā, un tikai Līgas kausā van der Vīls nespēlēja, jo tika dota iespēja citiem. Čempionu līgas kampaņā viņš spēlēja visās 10 spēlēs (pamatsastāvā – deviņas reizes).

Brunu Martinšs Indi („Porto”).
Pēc vairākām sezonām „Feyenoord” šo sezonu 23 gadu vecais pirmo reizi nospēlēja ārpus Nīderlandes – Portugāles „Porto”, kas pēc čempiones tituliem 2011., 2012. un 2013.gadā nu jau otro gadu pēc kārtas finišēja 2.vietā, palaižot garām „Benfica”. Indi šosezon Portugāles čempionātā piedalījās 24 no 34 spēlēm – deviņreiz viņš palika rezervē (astoņreiz tieši sezonas otrajā pusē), vēl reizi ārpus pieteikuma. Čempionu līgā gan Indi nospēlēja 11 no 12 spēlēm, deviņreiz izejot pamatsastāvā. „Porto” sāka ar kvalifikācijas turnīra pēdējo kārtu, pārspējot „Lille”, grupu turnīrā 1.vieta, apsteidzot „Shakhtar”, „Athletic” un BATE, 1/8 finālā izsista „Basel” un tikai 1/4 finālā slavenā neveiksme pret „Bayern” – pēc 3:1 savā laukumā 1:6 Minhenē. Tumšādainais un ļoti atlētiskais Indi izlaida tikai pirmo spēli Bāzelē, divreiz (mājās pret „Basel” un grupu turnīra spēlē pret „Shakhtar”) nāca uz maiņu, bet pārējos mačos viņš allaž bija pamatsastāva vīrs.

Stefans de Vrejs („Lazio”).
Arī viņš, tieši tāpat kā Indi, pēc daudzām sezonām „Feyenoord”, šosezon pirmo reizi spēlēja tālu prom no mājām, tiesa, de Vrejs izvēlējās citu virzienu – Itālijas A Sērija. „Lazio” finišēja augstajā 3.vietā, tiekot nākamās sezonas Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā. Līdz čempionei „Juventus” bija tālu, bet „Roma” apsteidza „Lazio” tikai par vienu punktu, liedzot pa taisno iekļūt Čempionu līgas grupu turnīrā. Centra aizsargs De Vrejs traumas dēļ izlaida sezonas sākumu, bet drīz vien sāka regulāri spēlēt pamatsastāvā, kopā A Sērijas sezonas 38 kārtās aizvadot 30 spēles. „Lazio” aizcīnījās arī līdz Itālijas kausa izcīņas finālam, kur papildlaikā ar 1:2 zaudēja „Juventus” – de Vrejs pāris spēles šai turnīrā izlaida, toties nospēlēja pa 90 minūtēm katrā no pusfināliem, kā arī 105 minūtes finālā.

Veslijs Sneiders („Galatasaray”).

Sneiders (otrais no kreisās) pēc vārtu guvuma pret ļoti principiālu sāncensi - „Besiktas”.
Foto: AP/Scanpix

Vakar 31.dzimšanas dienu nosvinējušais Sneiders Arjena Robena prombūtnē ir vienīgais no šī brīža izlases sasaukuma, kurš spēlēja vēl 2004.gadā „Euro2004” pret Latviju – viņš nāca uz maiņu 77.minūtē, kamēr Latvijas izlases tagadējais galvenais treneris Marians Pahars 62.minūtē. Sneiders pārstāvējis „Ajax”, „Real” un „Inter”, bet šobrīd aizvadījis trešo sezonu Turcijas grandā „Galatasaray” – pirmajā gadā bija tituls, otrajā gadā 2.vieta, bet šosezon atkal izdevās kļūt par Turcijas čempioniem, par trim punktiem apsteidzot „Fenerbahce”.

Uzbrūkošais pussargs Sneiders 34 kārtu turnīrā 31 spēlē guva 10 vārtus (dalīta 14.vieta visā līgā). 1.aplī pret lielāko konkurenti „Fenerbahce” Sneiders guva abus vārtus 2:1 uzvarā, un abi tie bija vienkārši fantastiski. „Galatasaray” otro gadu pēc kārtas izcīnīja arī Turcijas kausu – šai turnīrā Sneideram sešas spēles un trīs vārti, tai skaitā pilna spēle finālā pret „Bursaspor” (3:2). Tiesa, neizdevās iegūt Turcijas superkausu sezonas ievadā – pendelēs zaudējums pret „Fenerbahce”. Fiasko „Galatasaray” piedzīvoja Čempionu līgā – tikai viens punkts grupā ar „Borussia”, „Arsenal” un „Anderlecht”. Sneiders visos mačos nospēlēja 90 minūtes un guva vārtus 1:4 zaudējumā pret „Arsenal”.

Kvinsijs Promess („Spartak”).
Maskavas „Spartak” joprojām nespēj izpildīt fanu gaidas un šogad finišēja tikai 6.vietā, nekvalificējoties Eirokausiem. Promess ir kārtējais Nīderlandes izlases spēlētājs, kuram šī sezona bija pirmā ārpus Nīderlandes – „Spartak” rindās par 11.5 miljoniem eiro iegādātais futbolists 30 kārtu turnīrā nospēlēja 28 mačus un guva 13 vārtus, ne tikai kļūstot par komandas rezultatīvāko spēlētāju, bet arī par 2.-4. labāko snaiperi visā līgā, par nieka diviem vārtiem atpaliekot no čempionu „Zenit” līdera Halka.

Klāss Jans Huntelārs („Schalke 04”).
Tāpat kā Sneiders, spēlējis „Ajax” un „Real”, tāpat „Milan”, bet kopš 2010.gada pārstāv „Schalke 04”, piecās sezonās Bundeslīgā gūstot 68 vārtus. Šosezon 28 spēles un deviņi vārti – rezultativitātes ziņā sliktākā sezona pēdējo četru gadu laikā, tomēr savā komandā tāpat dalīti rezultatīvākais spēlētājs. „Schalke 04” finišēja 6.vietā un Čempionu līgu nākamsezon nomainīs pret Eiropas līgu. Ja Bundeslīgā Huntelāra rezultativitāte bija viduvēja, tad Čempionu līgā gan viņš nepievīla – astoņās spēlēs pieci vārti! Mazliet pietrūka, lai tiktu turnīra rezultatīvāko spēlētāju TOP10, toties lielā mērā viņi vārti „Schalke 04” ļāva izkļūt no grupas – 2.vieta aiz „Chelsea”, bet apsteidzot „Sporting” un „Maribor”. Huntelārs iesita „Stamford Bridge” 1:1 neizšķirtā pret „Chelsea”, svarīgajā 4:3 uzvarā pār „Sporting”, 1:1 neizšķirtā pret „Maribor”, bet vēl divus vārtus Huntelārs iesita „Santiago Bernabeu”, kad 1/8 fināla atbildes spēlē „Schalke 04” pārspēja „Real” ar 4:3, tiesa, izstājoties no turnīra, jo mājās tika zaudēts ar 0:2 – Karaliskais klubs toreiz tika sveikā cauri ar pamatīgu izbīli.

Huntelārs pārspēj Ikeru Kasiljasu, gūstot vārtus pret „Real”.
Foto: AP/Scanpix

Džeremains Lenss (Kijevas „Dynamo”).
Lenss otro sezonu aizvadījis Ukrainā un katrā no sezonām guvis pa pieciem vārtiem – tiesa, šogad viņam, lai to paveiktu, pietika ar mazāku spēļu skaitu (28 pret 21). Lielākoties Lenss spēlējis kreisās malas uzbrūkošā pussarga pozīcijā un palīdzēja „Dynamo” sasniegt fantastiskus rezultātus Ukrainas Premjerlīgā – 26 spēlēs 20 uzvaras, seši neizšķirti un neviena zaudējuma! „Shakhtar” tika apsteigta par 10 punktiem, taču šeit jāpiemin, ka Doņeckas klubam lielas problēmas sagādāja karš Austrumukrainā, un kopumā no tā cieta viss turnīrs, komandu skaitam samazinoties no 16 uz 14 (tostarp uz Krimā bāzētās „Sevastopol”, ko pārstāvēja Aleksandrs Fertovs, rēķina). Lenss un „Dynamo” izcīnīja arī Ukrainas kausu, finālā pēc 0:0 pendelēs uzvarot „Shakhtar” – Lenss nospēlēja visas 120 minūtes, taču nebija pat starp septiņiem 11 metru sitiena izpildītājiem. „Dynamo”, lai gan netika līdz finālam kā „Dnipro”, pietiekami veiksmīgi piedalījās arī Eiropas līgā – grupu turnīrā 1.vieta (apsteigtas Dānijas „Aalborg”, Rumānijas „Steaua”, Portugāles „Rio Ave”), 1/16 finālā panākums pret Francijas „Guingamp” (1:2, 3:1), 1/8 finālā izsists Anglijas „Everton” (1:2, 5:2) un tikai 1/4 finālā nācās apstāties – 1:1 un 0:2 pret Itālijas „Fiorentina”. Lenss piedalījās 10 no 12 spēlēm šai turnīrā un guva arī trīs vārtus, tostarp pret „Fiorentina”.

Kopsavilkums - Nīderlandes izlases kandidātu statistika savu klubu rindās nacionālajos čempionātos

SpēlētājsPozīcijaLīgaKomandaSpēlesVārtiVieta
Jaspers SilesensVārtsargsNīderlandeAjax32-2.
Tims KrulsVārtsargsAnglijaNewcastle United30-15.
Kenets VermērsVārtsargsNīderlandeFeyenoord32-4.
Gregorijs van der VīlsAizsargsFrancijaParis Saint-Germain2511.
Rons VlārsAizsargsAnglijaAston Villa20-17.
Brunu Martinšs IndiAizsargsPortugālePorto2422.
Stefans de VrejsAizsargsItālijaLazio30-3.
Derils JanmātsAizsargsAnglijaNewcastle United37115.
Džetro VilemssAizsargsNīderlandePSV3021.
Džefrijs BrumaAizsargsNīderlandePSV3131.
Karims RekiksAizsargsNīderlandePSV2911.
Veslijs SneidersPussargsTurcijaGalatasaray31101.
Delijs BlindsPussargsAnglijaManchester United2524.
Džordžinjo VeinaldumsPussargsNīderlandePSV33141.
Memfiss DepajsPussargsNīderlandePSV30221.
Lusjāno NārsingsPussargsNīderlandePSV3261.
Džordijs KlāsijsPussargsNīderlandeFeyenoord3324.
Kvinsijs PromessPussargsKrievijaSpartak Moscow28136.
Steivens BergheissPussargsNīderlandeAZ22113.
Robins van PērsijsUzbrucējsAnglijaManchester United27104.
Klāss Jans HuntelārsUzbrucējsVācijaSchalke 042896.
Džeremains LenssUzbrucējsUkrainaDynamo Kyiv2151.
Lūks de JongsUzbrucējsNīderlandePSV32201.

Nīderlandes 23 kandidāti - 12 spēcīgākajās līgās

LīgaV*Sk
Spānija1.-
Anglija2.5
Vācija3.1
Itālija4.1
Portugāle5.1
Francija6.1
Krievija7.1
Ukraina8.1
Nīderlande9.11
Beļģija10.-
Šveice11.-
Turcija12.1

* - līgas vieta Eiropā saskaņā ar UEFA līgu rangu.
Piezīme: Latvijas izlasē ir tikai trīs pārstāvji šajās līgās – pussargs Jānis Ikaunieks, centra aizsargs Vitālijs Jagodniskis un vārtsargs Andris Vaņins (neskaitot Valēriju Šabalu, kurš pieder Beļģijas „Brugge”, bet uz īres tiesībām spēlē Čehijā).

P.S. Lai būtu skaidrāka bilde, kuri no visiem šiem aprakstītajiem kandidātiem reāli arī darbosies „Skonto” stadionā Rīgā, šeit Nīderlandes iespējamais pamatsastāvs:
Silesens - Vilemss, Indi, de Vrejs, van der Vīls - Blinds, Sneiders - Depajs, van Pērsijs, Nārsings - Huntelārs

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...

Kura ir lielākā Nīderlandes zvaigzne, kas ieradīsies Rīgā?

  • 31

  • 211

  • 6

  • 6



, 2015-06-10 02:20, pirms 9 gadiem
Njaaa.
, 2015-06-10 02:28, pirms 9 gadiem
Jaapiemin fakts, ka Sneiders visu savu 4 klubu sastavos izcinijis nacionalo cempionu titulus.
, 2015-06-10 05:37, pirms 9 gadiem
Būs sīvi,līdzīgi spēlēs,bet beigu beigās piekāpsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-10 06:58, pirms 9 gadiem
Nīderlandi par viduvēju komandu var nosaukt tikai idiots kādu te cītīgi cenšas tēlot šis maksvelssmārts. Pēdējos divos pasaules kausos medaļas, stabila pasaules top 10 komanda
, 2015-06-10 08:18, pirms 9 gadiem
Eh, autor, autor...tomēr bija jaiepin, ka Spānijā,vismaz saskaņā ar UEFA rangu, protams,ir spēcīgākā līga!
, 2015-06-10 08:45, pirms 9 gadiem
lukins99 rakstīja: Autoram - bez Jagodinska un Vaņina, šosezon top 12 līgās spēlēja arī Ikaunieks.
nevar aizmirst arī Rudņevu un Cauņu kas gan šajos mačos nepiedalās
, 2015-06-10 09:28, pirms 9 gadiem
Nevaru vien sagaidīt piektdienu!
, 2015-06-10 10:48, pirms 9 gadiem
mazinjsh priecinnjsh,tikko kaa dabuuju biljeti uz speeli,ceru ka izlase nospeelees taa,ka 6dienas dienaa nevareeshu parunaat,jo balsi buushu atstaajis stadionaa
, 2015-06-10 11:03, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: mazinjsh priecinnjsh,tikko kaa dabuuju biljeti uz speeli,ceru ka izlase nospeelees taa,ka 6dienas dienaa nevareeshu parunaat,jo balsi buushu atstaajis stadionaa
Nedrikst pieljaut, ka holandieshi muus paarkliegs
, 2015-06-10 11:14, pirms 9 gadiem
[quote h_e_n_r_y]
Nedrikst pieljaut, ka holandieshi muus paarkliegs
[/quote
ja godiigi,tad sen neesu bijis dziivajaa,bet,ja visi straadaas taapat kaa H sektors aiz vaartiem,tad no problemo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-10 12:04, pirms 9 gadiem
lukins99 rakstīja: Autoram - bez Jagodinska un Vaņina, šosezon top 12 līgās spēlēja arī Ikaunieks.
Ikaunieks spēlē otrajā Francijas līgā, man liekas, ka tas neskaitās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-06-10 12:23, pirms 9 gadiem
NilsK rakstīja: nu ja jau pirms tam maksaaja par katru komentu ieksh SC,kaapeec lai tagad to nedariitu???!!!!!
maksā komentētājiem, bet žurnālistiem skaita centus un meklē sporta entuziastus
, 2015-06-11 09:14, pirms 9 gadiem
Protams ka normāli ir fanot par Latviju un ceru ka to jūt arī sirdī LV krievu futbolisti, bet kopš bērnības man fascinē Nīderlandes futbols, tā ir tāda slepena talantu kaltuve...un galvenais ka SAVA skola...
Daudzas labas komandas meklē tieši Nīderlandes futbolistus lai stiprinātu sastāvu, būvētu spēles struktūru.
Var jau tikai skatīties kā spēlē Madride un Barca, bet ja ir vēlēšanās redzēt ko savdabīgu tad vienmēr var paskatīties orandžo virzienā..
Labāk paskatos ko kaitinoši amizantu, nevis tikai skrien,sit....futbolu
Starp citu tā pati Barcelona rāda tipisko orandžo futbolu tikai traki augstā līmenī..
, 2015-06-11 14:57, pirms 9 gadiem
Nevar aizmirst trenerus, arī zvaigznes
Head coach Guus Hiddink
Asst coach Danny Blind, Ruud van Nistelrooy
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.