Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

"Valmiera FC" aicina apstiprinātos kandidātus šobrīd atteikties no dalības vēlēšanās

Rolands Eliņš

"Valmiera FC" aicina apstiprinātos kandidātus šobrīd atteikties no dalības vēlēšanās
Uldis Pūcītis. Foto: Jānis Līgats

Futbola kluba „Valmiera” viceprezidents Uldis Pūcītis sociālajā tīklā „Facebook” aicinājis Vadimu Ļašenko un citus LFF vēlēšanām apstiprinātos kandidātus šobrīd atsaukt savu kandidatūru, lai „neļautu birokrātijai ierobežot demokrātiju”. Viņš to uzskata par efektīvu veidu, kā panākt, lai visi, kas pēc būtības atbilda LFF vēlēšanu prasībām, bet dažādu iemeslu dēļ tika noraidīti, iegūtu iespēju kandidēt vēlēšanās. Viņa aicinājumam atbalstu izteica JFK „Saldus” vadītājs Ainars Seļickis.

Sava ieraksta ievadā Uldis Pūcītis, kura paraksts nepievienotas kluba pilnvaras dēļ netika apstiprināts Guntara Indriksona pieteikumā LFF valdes locekļa amatam, minēja visas septiņas personas, kuras apstiprinātas vēlēšanu kandidātu vidū. Uz prezidenta amatu kandidē tikai Vadims Ļašenko, uz viceprezidenta amatu kandidē Olafs Pulks un Sergejs Kovaļovs, kamēr uz valdes locekļa pozīcijām apstiprināti četri pieteikumi – Naura Mackeviča, Anda Rozīša, Emīla Latkovska un Viktorijas Mihaļčukas.

„Aicinu Jūs uz saprātīgu rīcību!” raksta Pūcītis. „Ja esat par Futbolu, tad neļaujiet birokrātijai ierobežot demokrātiju. Esiet solidāri ar pārējiem kandidātiem jeb, kā Ģirts Mihelsons teiktu, “futbola cilvēkiem”, un šobrīd atsauciet savu kandidatūru no LFF vēlēšanām.”

„Ļaujiet vēlēšanu komitejai izsludināt jaunus pieteikšanās termiņus, jo šī brīža situācija valstī un kad futbols ir apstājies to atļauj,” rakstīja Pūcītis, atsaucoties uz koronavīrusa pandēmiju, kuras dēļ arī LFF kongress ir pārcelts uz nenoteiku laiku. „Ļaujiet organizēt godīgas vēlēšanas. Ļaujiet biedriem izlemt, kā būs labāk, esam taču biedri biedrībā. (..) Lielākā daļa no Jums vienalga tiks pie tās kārotās varas, bet šobrīd varat izdarīt savu pirmo cēlo rīcību, pirmo labo darbu jaunajā amatā vai vienkārši futbola labā. Lūdzu pasargājiet futbolu no šīm apelāciju komisijām, tiesām, strīdiem, skandāliem… Esiet beidzot koleģiāli un vienoti, jūsu rokās šobrīd ir šāda iespēja.”

„Valmieras” viceprezidents skaidri pauda savu nostāju, ka pretējā gadījumā neatbalstīs nevienu kandidatūru: „Ja neesat gatavi uz šo soli, jūs neesat gatavi šiem amatiem. Zinu, ka šobrīd tas ir piliens jūrā (viena balss no 137), taču pretējā gadījumā jums garantēju vienu PRET vēlēšanās.”

Pūcīša publiskajam aicinājumam pievienojās JFK „Saldus” prezidents Ainars Seļickis, norādot, ka arī šādā gadījumā balsos pret visiem apstiprinātajiem kandidātiem.

Pēc LFF Vēlēšanu komitejas lēmuma dažiem, ieskaitot Ļašenko, tika dotas iespējas trūkumus savā pieteikumā novērst, bet septiņi pieteikumi tika noraidīti uzreiz, to vidū arī iekšlietu ministra Sanda Ģirģena pieteikums LFF prezidenta amatam. LFF Vēlēšanu komiteja šodien skaidroja savu viedokli ažiotāžā par biedru parakstu nesavākšanu un neapstiprināšanu, norādot, ka to neuzskata par tādu trūkumu, ko iespējams labot pēc pieteikuma termiņa beigām. Savukārt LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks federācijas mājaslapā atzīmēja, ka šī ir jauno statūtu pirmā pārbaude praksē un tikai praksē iespējams novērot nepilnības, par kuru novēršanu varēs runāt.

Šo skaidrojumu gan zemu novērtēja Guntars Indriksons, kurš bija pieteicies uz valdes locekļa pozīciju un jau iepriekš iesniedzis apelāciju par savu neapstiprināto pieteikumu. „Škiet, ka ir notikusi atklāsme, ir izgaismojusies vēlēšanu procedūras nepilnība,” Indriksons raksta savā „Facebook” profilā. „Futbola sabiedrības pārstāvji, beigsim klusēt un atzīsim, ka par šo kļūdu runājam gandrīz katru reizi kad tiekamies, jo nāca tuvāk termiņš jo aktīvāk runājām. Un es par to publiski runāju jau pagājušā gadu desmitā, citi tāpat. Vēlēšanu komitejas uzdevums nav pliki pārbaudīt un selektīvi lemt kurš ir labs un kurš ir slikts, bet novadīt vēlēšanu procesu! Tai skaitā radīt skaidras, nepārprotamas instrukcijas! Tādas nekad nav bijušas, sāksim ar to! Tāpēc šīs dienas skaidrojums bija Nihilisms augstākā mērā.”

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/uldis.puci...

  +2 [+] [-]

, 2020-04-10 18:24, pirms 4 gadiem
Nevis Valmiera aicina, bet Koļesņičenko un Guntis Indriksons. Šo lūdzu ņemiet vērā.
Uldis Pūcītis toč neko neaicinātu šādu darīt, zinot viņu personīgi, diemžēl, viņš liec muguru viņu priekšā. Līdz ar to biedri, neesiet muļķi.

     [+] [-]

, 2020-04-10 21:24, pirms 4 gadiem
Jā, Uldi, esmu sarugtināts par kaut ko tādu no tavas puses...

     [+] [-]

, 2020-04-10 21:57, pirms 4 gadiem
Līdzīgi domā daudzie, bet ne visi uzdrošinās publiski paust savu viedokli!

     [+] [-]

, 2020-04-11 09:09, pirms 4 gadiem
Prezidenta vēlēšanas nav vajadzīgas.Ļašenko taču savācis tik daudz balsu un visi viņi par viņu balsošot.Ko laiku tērēt?Līdz ar to, prezidents jau LFF ir.Pārējos amatus sadalīt,balsojot pa telefonu,jeb tā kā rakstīts Ļašenko bloknotiņā. No tālienes izskatās totāla varas sagrābšana.Nekā personīga.

     [+] [-]

, 2020-04-11 18:01, pirms 4 gadiem
Piekrītu Pūcītim!!!