Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Uldriķis, Savaļnieks un Rugins vērtē Latvijas pretiniekus PK kvalifikācijā

Uldriķis, Savaļnieks un Rugins vērtē Latvijas pretiniekus PK kvalifikācijā
Roberts Uldriķis. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase noskaidrojusi pretiniekus 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā. Mūsējie šogad spēlēja ar vājākajām komandām Eiropā, bet nākamā cikla pretinieki jau būs nopietnāki. Sportacentrs.com aprunājās ar Latvijas valstsvienības futbolistiem, lai noskaidrotu viņu vērtējumu par notikušo izlozi.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijā ielozēti G grupā, kurā spēlēs arī Nīderlande, Turcija, Norvēģija, Melnkalne un Gibraltārs. Cikls tiks sākts 24. martā mājās pret Melnkalni, bet noslēgts - 16. novembrī viesos pret Gibraltāru. Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāja, bet vēl trīs ceļazīmes tiks sadalītas "play-off" stadijā, kurai kvalificēsies katras grupas otro vietu ieguvējas un komandas, kas sevi labi parādīja UEFA Nāciju līgā.

Roberts Uldriķis, Šveices kluba "Sion" uzbrucējs
"Mums ir trāpījusies ļoti interesanta grupa gan no futbolistu, gan no līdzjutēju viedokļa. Protams, favorīte ir Nīderlande. Būs ļoti interesanti pārbaudīt savas spējas pret Virgilu van Deiku un Matisu de Lihtu, kuri ir pasaules līmeņa aizsargi. Tāpat ar turkiem esam bieži spēlējuši un guvuši vienu no lielākajām uzvarām Latvijas futbola vēsturē. Arī Norvēģijai ir jauna paaudze. Būs interesantas spēles!
Tāds mazais mērķis nākamajā ciklā mums būtu izcīnīt vairāk punktu, nekā to paveicām UEFA Nāciju līgā (septiņi punkti – aut.). Tas arī būtu vairāk, nekā 2019. gadā guvām Eiropas čempionāta kvalifikācijā. Uzskatu, ka tas ir reāli. Pirms izlozes runāju ar komandas biedriem, starp kuriem ir daži francūži, un teicu, ka būtu interesanti uzspēlēt pret Francijas izlasi. Protams, gribētos arī pret kādu no savējiem Šveices, Albānijas izlasēs."

Roberts Savaļnieks, RFS aizsargs
"Izloze nekādus pārsteigumus nav nesusi, jo jebkurā gadījumā grupa būtu spēcīga, lai arī ko mēs dabūtu pretī. Protams, varēja trāpīties pretī vēl labāki pretinieki, taču grupa ir pietiekami spēcīga. Būs diezgan interesanti, jo, kad Latvija iepriekš spēlēja pret Turciju un Nīderlandi, es šajās spēlēs nepiedalījos. Nīderlandei atkal ir ļoti laba paaudze, katrā pozīcijā ļoti spēcīgi futbolisti, turklāt norvēģiem būs Ērlings Breuts Holanns, bet blakus viņam – Aleksandrs Sorlots, kurš spēlē "Leipzig" klubā. Uzbrukumā Norvēģija ir ļoti jaudīga. Arī Turcija vienmēr bijusi ļoti spēcīga izlase. Nebūs viegli, tas pavisam noteikti. Grupas favorīte noteikti ir Nīderlande, tās futbolisti spēlē ļoti spēcīgos klubos.
Rudenī mums bija pārbaudes spēle pret Melnkalni, bet šo spēli pārāk nopietni ņemt nevajadzētu, jo viņi bija tālu no optimālā sastāva. Labākie nebija ierindā, tāpēc grūti spriest, kā viņi izskatīsies, kad laukumā būs visi meistarīgākie futbolisti. Katrā spēlē mums jācenšas iegūt maksimālais punktu skaits. Kā konkrētais mačs izvērtīsies, to redzēsim. Domāju, noteikti nevajag mērķēt uz konkrētu vietu grupā, galvenais, ir cīnīties katrā spēlē un pēc tam skatīties, kuru vietu varam iegūt. Jā, Gibraltārs mums tika no pēdējā groza. Paši ziniet, kā mums iet ar komandām, ar kurām spēlējām UEFA Nāciju līgā. Protams, mums Gibraltārs ir jāuzvar, bet futbolā var notikt viss."

Ritvars Rugins, "Riga" pussargs
"Šādā grupā būs smagi jācīnās un jāparāda, ko pa pagājušo sezonu esam apguvuši – palikuši stiprāki vai tādi paši. Negribētos domāt, ka esam stāvējuši uz vietas. Ir laiks celties uz augšu un spēlēt labāk. Jāmēģina ar stiprajām komandām cīnīties un atņemt tām punktus, cik vien varam. Jākož – kā jau vilkiem.
Protams, jo grupā ielozē lielākas valstis, jo ap šiem mačiem lielāks skatītāju pieplūdums un ažiotāža. Nīderlande ir viena no šādām izlasēm, viņi ir absolūtie grupas favorīti. Ir drīzāk jādomā, kas cīnīsies par otro vietu. Domāju, to varētu iegūt norvēģi. Šīm komandām ir spēcīgi futbolisti, kas arī mūs pašus dzīs uz priekšu, jo gribēsim sevi apliecināt pēc iespējas labāk. Pret spēcīgām izlasēm gribas spēlēt pēc iespējas vairāk.
Domās mums būtu jācenšas tikt pēc iespējas augstāk, bet reāli mūsu varējumu parādīs tikai pirmās spēles. Gibraltārs ir jāņem, tur bez variantiem! Skaļus lozungus gan man negribas teikt, visu izšķirs spēle laukumā."

  +3 [+] [-]

, 2020-12-09 09:31, pirms 3 gadiem
Ehh, Savaļniek!
Varēji būt par 5 vārdiem mazrunīgāks...

     [+] [-]

, 2020-12-09 09:45, pirms 3 gadiem
Šobrīd situācija ir tāda,ka nav nozīmes pret kādu pretinieku spēlēt,jo esam peramo zēnu statusā.Jāmācās spēlēt mūsdienīgu futbolu,un arī galvenajam trenerim daudz kas jāapgūst,jo pagaidām viņa izcilās runātāja spējas vajadzīgo rezultātu nedod.

     [+] [-]

, 2020-12-09 11:20, pirms 3 gadiem
Ritvar, jūs esat skrējuši uz vietas. Kā jūs varat kost kā vilki, ja esat čivauvas ?! Lieciet mierā pārejās komandas , un koncentrējieties uz Gibraltāra pieveikšanas.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-09 11:26, pirms 3 gadiem
Būt pārāk optimistiskam un teikt, ka uzvarēsim gandrīz visus, būtu naivi. Bet otrā grāvī braukt un teikt, ka futbolā var notikt viss, ja runa ir par Gibraltāru (!!!), nu piedodiet, tas velk uz zaudētāju mentalitāti

  +1 [+] [-]

, 2020-12-09 11:28, pirms 3 gadiem
Nūū. Vērtējumam vajadzēja būt aptuveni šādām - lai arī gadījušies +/- sakarīgi pretinieki, nav jau no grandiem, vienīgi ar Nīderlandi nāksies pacīnīties uz visiem 100%, a turkus atbildīgās spēlēs mēs parasti aitām, nu Norvēģijas izlase prot jau spēlēt, bet droši ņemami, Melnkalne tāds melnais zirdziņš, spēlēja ar mums paslēpes. Gibraltārs gan stipri, tur var būt problēmas....
Nu aptuveni......

  +1 [+] [-]

, 2020-12-09 11:36, pirms 3 gadiem
Pret Nīderlandi diezgan bezcerīgi, Gibraltārs divreiz jāuzvar, pret pārējām vismaz kāds neizšķirts jādabū, ja kādu uzvarēs tad super, tas būs patīkams pārsteigums.
Šo izlases modeli šogad jau pret spēcīgu komandu kā tas darbojas neesam redzējuši.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-09 11:47, pirms 3 gadiem
Kādā sakarā Gibraltāru tik zemu novērtē?
Viņi, atšķirībā no mums, uzvarēja par sevi spēcīgāku komandu (Lihtenšteina uz to brīdi) un iekļuva C grupā. Tur arī futbols iet uz augšu, cik nu var tik mazā valstiņā.
Atgādināšu, ka viņu komanda ir uzvarējusi "Celtic" Eirokausu kvalifikācijā ar vairāk kā 50% gibraltāriešu sākuma sastāvā (https://en.wikipedia.org/wiki/Lincoln_Red_Imps_F.C._1%E2%80%930_Celtic_F.C.), kamēr mēs priecājāmies, ka "Riga" 2-3x tika pie pretinieku soda laukuma.

Vai vēl jāatgādina tas, ka Gibraltārs ir mūs uzvarējis pēdējā spēlē? Tur spēlēja daļa tagadējās izlases balstu.

  +2 [+] [-]

, 2020-12-09 12:46, pirms 3 gadiem
Jākož ir obligāti, pat tad, ja Gibraltāra klintī iekosties neizdosies. Kost var gan katrs atsevišķi, gan mazās grupiņās, ievērojot principu 2+2.

     [+] [-]

, 2020-12-09 14:02, pirms 3 gadiem
kegums rakstīja: Ehh, Savaļniek!
Varēji būt par 5 vārdiem mazrunīgāks...
Es kā treneris Savaļnieku vairs komandā neņemtu. Ja pats sev netic un nenovērtē, tad ko tur daudz mocīties. Ar presi jāmāk runāt, ko mūsu sportistiem nemāca, bet citur tā ir pilnīgi normāla lieta, ko jaunajiem iemāca.

  -2 [+] [-]

, 2020-12-09 15:43, pirms 3 gadiem
---Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāja, bet vēl trīs ceļazīmes tiks sadalītas "play-off" stadijā, kurai kvalificēsies katras grupas otro vietu ieguvējas un komandas, kas sevi labi parādīja UEFA Nāciju līgā.---
Pipec, tagad sanaak, ka Eiropa buus vismazaak paarstaaveetais kontinents Pasaules Kausaa?
Cik tur taas apakshgrupas ir, 6 plus 3, znachit vien 9 izlases no Eiropas, TIKAI 9!? Paareejie visi buus Latinosi, Afropeertiki un Aziaati, vo laiki ir pienaakushi!

  +2 [+] [-]

, 2020-12-09 16:06, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: ---Finālturnīrā iekļūs katras grupas uzvarētāja, bet vēl trīs ceļazīmes tiks sadalītas "play-off" stadijā, kurai kvalificēsies katras grupas otro vietu ieguvējas un komandas, kas sevi labi parādīja UEFA Nāciju līgā.---
Pipec, tagad sanaak, ka Eiropa buus vismazaak paarstaaveetais kontinents Pasaules Kausaa?
Cik tur taas apakshgrupas ir, 6 plus 3, znachit vien 9 izlases no Eiropas, TIKAI 9!? Paareejie visi buus Latinosi, Afropeertiki un Aziaati, vo laiki ir pienaakushi!
Tu esi izlozes grozus (kopumā 6) sajaucis ar Kvalifikācijas 1.kārtas grupām, no kuras visi uzvarētaji kvalificējas finālturnīram (kopumā 10)

10+3, nevis 6+3

  +1 [+] [-]

, 2020-12-09 18:28, pirms 3 gadiem
Bezjēdzīgs vingrinājums tāda intervija. Pat nelasīju...

     [+] [-]

, 2020-12-09 18:46, pirms 3 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tu esi izlozes grozus (kopumā 6) sajaucis ar Kvalifikācijas 1.kārtas grupām, no kuras visi uzvarētaji kvalificējas finālturnīram (kopumā 10)

10+3, nevis 6+3
Interesantāk būtu cik liela būs attiecībā uz 26. gada PK - tad sola, ka būs 48 izlases. Cik nāks klāt Eiropai.

     [+] [-]

, 2020-12-09 20:53, pirms 3 gadiem
Ko to Uldriki vislaik un visur pa korkji bāž?