Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbola federācija un "Arčers" vienojas par izlīgumu Barona ielas stadiona lietā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Futbola federācija un "Arčers" vienojas par izlīgumu Barona ielas stadiona lietā
Mārtiņš Lāma un Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko un būvkompānijas SIA "Arčers" valdes loceklis Mārtiņš Lāma vienojušies par izlīgumu abu pušu civillietā par nerealizēto stadiona būvniecības projektu Kr. Barona ielā Rīgā, 6. novembrī parakstot attiecīgu izlīguma dokumentu.

Abas puses, veicot pārrunas pēc nesenā tiesas sprieduma, kas bija nelabvēlīgs LFF un paredzēja 363 508,53 eiro kompensācijas izmaksu SIA "Arčers", nonākušas pie kopīga viedokļa, ka LFF un SIA "Arčers" ir vairāk kopīgā nekā atšķirīgā - gan SIA "Arčers", gan LFF iestājas par Latvijas sporta attīstību. SIA "Arčers" to ir pierādījis, vairāku gadu garumā novirzot ievērojamus finanšu līdzekļus dažādu Latvijas sporta veidu atbalstam. Attiecīgie līdzekļi, kā apliecinājusi LFF vadība, tiks virzīti jauno futbolistu attīstībai, tai skaitā sporta aktivitātēm nepieciešamās infrastruktūras uzlabošanā.

Abas puses vienojušās izbeigt pastāvošo tiesisko strīdu pilnā apmērā, kā arī atsakās no jebkādām savstarpējām pretenzijām. Izlīgums nosaka, ka LFF nemaksā SIA "Arčers" ar spriedumu par labu "Arčers" piedzītos zaudējumus, kā arī LFF atsakās no jebkādiem prasījumiem pret SIA "Arčers".

"Esmu patiesi gandarīts, ka sporta un futbola attīstība gan LFF, gan "Arčers" vērtību skalā atrodas daudzkārt augstāk par principiālu taisnības skaidrošanu. Mēs atzīstam, ka neīstenotajā stadiona būvniecības projektā LFF varēja plānus un ieceres realizēt veiksmīgāk. Tā visām iesaistītajām pusēm bija rūgta pieredze," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko, atgādinot, ka lietvedība starp abām pusēm ilgusi kopš 2018. gada. "Panākumi futbolā un biznesā ir iespējami tikai tad, ja visi šajā procesā iesaistītie cenšas darīt visu no sevis atkarīgo, lai stiprinātu savstarpējo ilgtermiņa sadarbību, kuras pamatā ir cieņpilnas attiecības. Vienošanās par šo izlīgumu tam ir kā lielisks apliecinājums. "Arčers" izprot šobrīd Latvijā un pasaulē esošo situāciju ar Covid-19 pandēmiju un tās izraisītājām sekām, kas jo īpaši smagi skar sporta jomu. Atbalsts sportam ir būtiskāks par vēsturiskām nesaskaņām, un pašlaik sportam šāds atbalsts ir vitāli nepieciešams. Panāktais izlīgums ļaus ietaupītos līdzekļus atstāt futbolam, un par to vēlreiz izsaku pateicību "Arčers" vadībai."

SIA "Arčers" valdes loceklis Mārtiņš Lāma: "Kad pirms pieciem gadiem uzņēmums "Arčers" parakstīja līgumu ar Latvijas Futbola federāciju, publiski solījām pildīt savas saistības par spīti jebkādiem iespējamiem sarežģījumiem, kas pasūtītājam varētu rasties projekta īstenošanas gaitā, jo patiesi gribējām dot savu ieguldījumu Latvijas futbola attīstībā. Bijām gatavi sarežģījumiem un grūtībām, taču – ne faktam, ka noslēgtās līgumattiecības var neuzskatīt par saistošām. "Arčers" vēršanās tiesā bija principiāla. Mums bija svarīgi radīt precedentu arī citiem uzņēmējiem – tiesā pierādītu nostāju, ka šāda prakse nav pieļaujama. Esam gandarīti par tiesas lēmumu un abu pušu spēju panākt mierizlīgumu. Arī tāpēc, ka uzņēmuma "Arčers" mērķis nekad nav bijis iedzīvoties uz sporta rēķina. Ņemot vērā šo nostāju un saprotot, cik sarežģītā situācijā tiesas lēmums nostāda Latvijas Futbola federāciju, uzskatām, ka tiesā pielemtās naudas vienīgais pareizais izlietojums ir tās novirzīšana Latvijas jauniešu un bērnu futbolam. Īpaši vēlos izcelt jaunā LFF prezidenta aktīvo dalību šajās sarežģītajās sarunās un spēju pārliecināt mūs par izlietoto līdzekļu noderību Latvijas bērnu un jauniešu futbola attīstībai, kuri ir Latvijas futbola nākotne. SIA "Arčers" novēl Latvijas Futbola federācijai veiksmi un izdošanos, un tāpat kā visi līdzjutēji cer uz Latvijas futbola renesansi!"

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12956/lff-un-s...

  +2 [+] [-]

, 2020-11-09 12:22, pirms 3 gadiem
Cēls solis no Arčers puses, bet es šo summu paņemtu un noziedotu citai federācijai, lai LFF būtu kāda mācība. Ļašenko labi darbojas aizkulisēs.

     [+] [-]

, 2020-11-09 12:39, pirms 3 gadiem
Nezinu, kurai pusei te lielākie nopelni vai pateicība pienākas, bet plusiņš Ļašenko tā vai tā.

  +6 [+] [-]

, 2020-11-09 12:55, pirms 3 gadiem
Turpmākie projekti vismaz 1 milijona vērtībā tiks Arčers.

     [+] [-]

, 2020-11-09 13:24, pirms 3 gadiem
ja ARČERS būvēs jauno stadionu, tad ARČERS ne no kā nav atteicies...
tik cik tāme būs palielināta par attiecīgajiem 280 000 EUR...
bet ko tādā gadījumā teiks LNK?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-09 13:44, pirms 3 gadiem
cxarly rakstīja: Turpmākie projekti vismaz 1 milijona vērtībā tiks Arčers.
Kā?
Te lielāka daļa taču bļāva, ka turpmāk projekti tiks LNK.

     [+] [-]

, 2020-11-09 13:55, pirms 3 gadiem
Nestrēbsim karstu - vilcienus Latvijā arī pērk gadiem - atrod piegādātāju, atsakās, atrod nākamo. Tiltu vienu arī līdzīgi cēla. Neticu, ka viss tik viegli un pēkšņi atrisinājās.

     [+] [-]

, 2020-11-09 14:28, pirms 3 gadiem
Vai tad tā notiek?

  -2 [+] [-]

, 2020-11-09 15:30, pirms 3 gadiem
Nu, re - Arčers savu piķīti saņēmis un var būt apmmierināts! LFF? Nu vai tad tam futbols interesē?...

  +4 [+] [-]

, 2020-11-09 15:44, pirms 3 gadiem
ja kāds tic, ka Arčers no laba prāta atteicās no 360 K un ka LFF tas neko neizmaksāja - var droši doties uzrakstīt ziemassvētku vecītim vēstuli un ielikt mājas saldētavā - ilgi vairs nav palicis...

     [+] [-]

, 2020-11-09 16:52, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Nu, re - Arčers savu piķīti saņēmis un var būt apmmierināts! LFF? Nu vai tad tam futbols interesē?...
Iemācies lasīt (un rakstīt arī, jo "apmmierināts" - nu, lol.

     [+] [-]

, 2020-11-09 18:37, pirms 3 gadiem
Prieks par to, ka veselais saprāts uzvarēja. Bonuspunkts arī Ļašenko. Vēl gan daudz darāmā.

     [+] [-]

, 2020-11-09 23:42, pirms 3 gadiem
Pat asara nobira no aizkustinājuma. Aizkulisēs pēc šāda līguma parakstīšanas bučas arī bija. Lai viss izdodas arčeram un lff.