Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Polijas treneris pārsteigts par Latvijas punktu skaitu, Gliku nebaida poļu mediju kritika

Polijas treneris pārsteigts par Latvijas punktu skaitu, Gliku nebaida poļu mediju kritika
Kamils Gliks un Ježijs Bženčeks. Foto: EPA/Scanpix

Polijas futbola izlase septembrī neguva nevienus vārtus, ar 0:2 zaudējot Slovēnijā un mājā neuzvarot Austriju (0:0), taču ar 13 punktiem sešās spēlēs saglabā pirmo vietu "Euro 2020" atlases G apakšgrupā, pa diviem punktiem apsteidzot slovēņus.

"Iepriekšējās nedēļās pār komandu vēlās daudz naida," pirmsspēles preses konferencē Rīgā atzina Polijas izlases un "Monaco" centra aizsargs Kamils Gliks. "Noteikti ne visa informācija ir mani sasniegusi, jo katru dienu nelasu presi un dzīvoju ārzemēs. Tāda ir sportista dzīve. Reizēm tiec slavēts, reizēm – kritizēts. Personīgi es pie tā esmu pieradis. Trīs ceturtdaļas savas karjeras esmu smagi kritizēts par dažādām lietām. Domāju, ka psiholoģiski esmu pietiekami stiprs, lai ar to tiktu galā. Saprotam, ka iepriekšējās divas spēles nebija tās labākās. Daļa kritikas bija pamata, bet lielākā daļa šo viedokļu bija krietni pārspīlēta un aizvainojoša. Jums ir jākritizē – tāds ir jūsu darbs. Tomēr domāju, ka bija nedaudz par traku."

Polijas fani no valstsvienības gaidīs tikai un vienīgi uzvaru un, vēlams, pārliecinošu uzvaru. "Publika var gaidīt lielu uzvaru, taču viss atkarīgs no tā, kā spēlēsim un kāda būs mūsu snieguma kvalitāte. Darīsim visu, lai iepriecinātu mūsu skatītājus," sacīja komandas galvenais treneris Ježijs Bženčeks. Gliks piebilda, ka negaida vieglu spēli: "Mūsdienās vairs nedrīkst spēli aizvadīt ar 50-60% atdevi – lai sasniegtu rezultātu, pret jebkuru ir jāspēlē ar maksimāliem 100%. Tā ir tiesa, ka pret komandu, kas tikai aizsargājas, spēlēt var būt grūtāk, taču mēģināsim parādīt, ka varam pārvarēt arī šādu aizsardzību un nospēlēt labi."

Bženčekam tika vaicāts, vai Latvijas izlasi vairāk raksturo labā spēle Varšavā, salūstot tikai izskaņā, vai arī lielās sagrāves ar 0:5 un 0:6: "To nevar vērtēt šādi. Pret mums Latvija spēlēja ļoti labi, un līdz tai 76. minūtei Latvijai bija divi lieliski pretuzbrukumi, kurā varēja gūt vārtus. Taču neguva. Uzvarējām ar tikai 2:0, un tā spēle liecina, ka Latvija ir ļoti nopietna pretiniece. Pret Austriju Latvija zaudēja ar lielu rezultātu, taču pirmos vārtus ielaida jau 5. minūtē un pēc pirmā puslaika bija vien 0:2 – pārējie vārti tika gūti tikai spēles beigās. Tāpat zinām, ka ļoti daudzi Latvijas futbolisti ir spēlējuši Polijā, un viņiem šī spēle būs papildus motivācija un dzinulis sevi parādīt pēc iespējas labāk, lai, iespējams, tiktu pie līgumiem ar Polijas klubiem. Šai spēlei pieejam ļoti nopietni un Latviju nekādā veidā nevērtējam pēc iepriekš minētajiem kritērijiem. Latvija iepriekš spēlēja ar pieciem aizsargiem, bet ne jau aizsargu vai uzbrucēju skaits noteiks to, cik vārtu tiks ielaists vai iesists."

Polijas treneris nebija gaidījis, ka Latvija ciklu aizvadīs tik katastrofāli: "Tas, protams, ir pārsteigums. Latvija nav tā komanda, kurai pēc tik daudz spēlēm būtu jābūt nullei punktu. Iespējams, šāds punktu skaits nav pelnīts, taču tāds ir futbols, un tur neko nevar darīt. Mēs, Polijas izlase, centīsimies diemžēl šo nulli saglabāt. Kādam ir jāuzvar, kādam ir jāzaudē – tāds ir futbols."


, 2019-10-10 01:51, pirms 5 gadiem
Viens atvieglojums - citur pasaulē arī nīdēju un heiteru netrūkst. Acīmredzot tādi laiki, kad krāsas pazudušas, un vairums visu vērtē melnbaltā spektrā. Latvijas futbola izlasei dotajā brīdī tas var nākt par labu - reāli mums nav, ko zaudēt. Poļiem ir. Galvenais - lai futbolisti arī sajūt, ka viss poh, un nedomā par to, ko nu tagad darīt. Vienkārši - spēlēt. Brīvi un atraisīti. Priekā!
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.