Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Vēl nezinām par Sinelņikovu, bet pamatsastāvs ir gandrīz skaidrs"

Agris Suveizda

Pahars: "Vēl nezinām par Sinelņikovu, bet pamatsastāvs ir gandrīz skaidrs"
Marians Pahars
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien notika Latvijas futbola izlases preses konference pirms parīt gaidāmās spēles pret Lietuvu. Latvijas galvenais treneris Marians Pahars atzina, ka jau šobrīd zina gandrīz visus spēlētājus, kas piektdien dosies pamatsastāvā, taču viena vai divas pozīcijas vēl ir zem jautājuma zīmes.

"Esam labi un produktīvi pastrādājuši. Daudz ko esam paspējuši, daudz ko paspēsim šodien un rīt. Visi šobrīd ir labā formā. Arī fiziskā ziņā ir redzams, ka ir pielikts, jo ne visi ieradās labākajā gatavībā," sacīja Marians Pahars. "Šā rīta treniņā aizvadījumā divpusējo spēli. Pamēģinājām vairākus spēles variantus, un ir redzams, ka spēlētāji ir tuvāk labākajai gatavībai."

"Diemžēl problēmas ir Alanam Sineļņikovam - viņam sāp mugura. Vēl nav skaidrs, vai viņš varēs palīdzēt. Tas ir zaudējums - ņemot vērā, ka nav arī Cauņas, Rudņeva un Rugina. Bet kopumā nometnē viss ir pozitīvi. Pozitīvs noskaņojums, spēlētāji šeit atrodas ar entuziasmu, un viņiem ir vēlēšanās sevi parādīt. Gaidām spēli un nopietni tai gatavojamies. Arī Lietuva gatavojas nopietni. Tā būs principiāla spēle," Pahars turpināja.

"Nometnē ir ļoti nopietns treniņprocess. Mums ir lielas slodzes - gan tehniski, gan fiziski. Komanda to uztver ar sapratni, jo mūs gaida nopietna spēle. Izlases iekšienē ir ļoti labdabīga un pozitīva atmosfēra, kas aizēno visas grūtības," teica Aleksandrs Koliņko. Vaicāts, vai Koliņko atrašanās preses konferencē, nozīmē, ka viņš sāks spēli Lietuvā, Pahars atbildēja noraidoši: "Uzaicinājām, jo jūs viņu droši vien sen nebijāt redzējuši. Vai viņš spēlēs, to redzēsim pirms mača. Man šobrīd ir skaidrs, kurš spēlēs, bet, kurš būs pirmais numurs pēc tam, tagad nezinu."

"Domāju, ka par 90% viss ir skaidrs. Vienīgais jautājums, vai Alans varēs piedalīties. Ja viņa nebūs, vajadzēs domāt, kā mainīt spēles plānu.Jo shēma bez viņa ir cita un ir nepieciešama cita taktika. Bet tā par 90% sastāvs šobrīd ir skaidrs. Ir viena divas pozīcijas, kuras vēl pēc pirmsspēles treniņa apspriedīsim un lemsim," Pahars atbildēja par pamatsastāva aplēsēm.

"Domāju, ka jebkura treneru maiņa dod emociju pacēlumu. Laikam Lietuvai ne viss bija labi un gludi. Bija nesapratne, jo treneris bija ārzemnieks. Ar to laikam arī ir saistīta treneru maiņa, bet tās nav mūsu problēmas," Pahars komentēja Lietuvas izlases treneru maiņu un sastāva izmaiņas. "Droši vien, ka viņi būs īpaši uzlādēti un gribēs mums revanšēties. Tādas spēles parasti ir principiālas. Taču ne tik daudz treneru maiņas, cik pašas situācijas dēļ - ka viņus pirms tam uzvarējām. Gaidām agresīvu un aktīvu spēli. Esam gatavi un mums ir, ko likt pretī. Mums ir savi ja ne trumpji, tad ieceres."

"Par Višņakovu ir ļoti labs iespaids. Redzams, ka gaidīja izsaukumu un atbrauca ar lielu vēlēšanos. Cik daudz viņš mums palīdzēs laukumā, pagaidām nezinu. Grūti pateikt, cik daudz laika viņam tiks dots. Vai redzēsim viņu laukumā - domāju, ka jā. Visdrīzāk, viņam būs iespēja. Bet paskatīsimies, kā attīstīsies notikumi. Ir redzams, ka viņš ir kvalificēts spēlētājs un kādēļ viņš ir starp labākajiem bombardieriem Polijā. Viena lieta ir spēlēt klubā, cita - šeit. Viņam kā jaunajam spēlētājam vajag laiku, lai adaptētos izlasē," Pahars bija apmierināts ar Eduarda demonstrēto sniegumu un uzcītību.

  +5 [+] [-]

, 2013-10-09 18:43, pirms 11 gadiem
Atslegas figura sanāk Alans. vai tad vesela pussarga nevar atrast?

  +3 [+] [-]

, 2013-10-09 18:50, pirms 11 gadiem
kauls rakstīja: Atslegas figura sanāk Alans. vai tad vesela pussarga nevar atrast?
Siņka jau ir kā aizsargs un pussargs vienlaicīgi. Paharam tā stratēģija, ka malējie pussargi ir arī aizsargi un kad vajag spēlē ar pieciem aizsargiem, kad vajag - ar trīs (Gorkšu, Bulvi, Maksimenko). Visi pārējie Lukjanovs, Kovaļovs, Kamešs vairāk ir uzbrūkoši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-09 22:42, pirms 11 gadiem
Tad jau visticamāk spēli uzbrukumā kopā sāks Verpis ar Šabalu, kamēr poļi Rakels un Višņakovs paliks maiņā. Tā vismaz sliecos domāt pēc lasītā. Vidējā līnija varētu izskatīties interesanti. Nav šaubu, ka pamatā būs Zjuzins un Laizāns, bet, kas aizvietos Siņeļņikovu un Ruginu, ņemot vērā to, ka Cauņas arī nav, vēl redzēsim. Es minu, ka Žigajevs pēc uzplaiksnījumiem septembrī varētu doties pamatsastāvā. Par aizsardzību +/- jau viss skaidrs - Gabovs, Gorkšs, Bulvītis un Maksimenko. Vārtsargu jautājums gan ir viena liela mistērija. Vaņins labi spēlē Šveicē, bet Koļinko sevi izcili pret Grieķiju parādīja. Redzēsim!

     [+] [-]

, 2013-10-09 23:32, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Tad jau visticamāk spēli uzbrukumā kopā sāks Verpis ar Šabalu, kamēr poļi Rakels un Višņakovs paliks maiņā. Tā vismaz sliecos domāt pēc lasītā. Vidējā līnija varētu izskatīties interesanti. Nav šaubu, ka pamatā būs Zjuzins un Laizāns, bet, kas aizvietos Siņeļņikovu un Ruginu, ņemot vērā to, ka Cauņas arī nav, vēl redzēsim. Es minu, ka Žigajevs pēc uzplaiksnījumiem septembrī varētu doties pamatsastāvā. Par aizsardzību +/- jau viss skaidrs - Gabovs, Gorkšs, Bulvītis un Maksimenko. Vārtsargu jautājums gan ir viena liela mistērija. Vaņins labi spēlē Šveicē, bet Koļinko sevi izcili pret Grieķiju parādīja. Redzēsim!
Gan jau Visņakovu izlaidīs laukumā uz maiņu. Zinot to, ka ir Fertovs/Lazdiņš, vidējā līnijā ir kam spēlēt. Verpis var arī pa malu.

     [+] [-]

, 2013-10-10 15:54, pirms 11 gadiem
neizšķirts 1:1