Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

R. Uldriķis: "Soms prasa spēlēt agresīvi, nevis sēdēt aizsardzībā un gaidīt pretuzbrukumus"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

R. Uldriķis: "Soms prasa spēlēt agresīvi, nevis sēdēt aizsardzībā un gaidīt pretuzbrukumus"
Roberts Uldriķis pirmsspēles treniņā Viļņā
Foto: LFF

9. jūnijā Latvijas nacionālā futbola izlase aizvadīs spēli pret Azerbaidžānu. Baltijas kausa mačos mūsu valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens izmantojis 20 dažādus futbolistus. No tiem, kurus nav piemeklējušas veselības likstas, laukumā vēl nav devušies vārtsargs Jevgēnijs Nerugals, Kristians Damians Torress un Roberts Uldriķis, kurš gan aizvadīja vienu spēli U21 izlases sastāvā.

Kā pēdējais ieleci Latvijas izlases ekspresī. Kādi pirmie iespaidi?
Sajutu diezgan pozitīvu atmosfēru. Atnācis jauns treneris, visiem daudz jaunu emociju. Šim trenerim nedaudz citādāka pieeja nekā iepriekšējiem. Ir atšķirības arī no kluba trenera pieejas [Valda Dambrauska - aut.]. Iejusties nebija nekādu problēmu, jo visi spēlētāji ir labi pazīstami.

Šovasar tev bija iespēja pastrādāt gan ar latviešu treneru štābu, gan ārzemju trenera vadībā. Kādas galvenās atšķirības?
Soms pieprasa spēlēt diezgan agresīvu futbolu. Nevis censties spēlēt aizsardzībā un gaidīt pretuzbrukumus, bet gan pašiem veidot presingu un bīstamus momentus. Mums vajag pašiem tikt līdz vārtiem, necerot uz kaut kādu veiksmīgu apstākļu sakritību. Ja mēs spēlēsim augsti, tad arī veidosies vārtu gūšanas iespējas.

Pastāsti, kā pārgāji no U21 izlases uz nacionālo!
Tas bija dienā pēc U21 spēles pret Igauniju [2. jūnijā]. Dainis [Kazakevičs, U21 izlases galvenais treneris] minēja, ka bija runājis ar Miksu. Teica, ka man ir lieliska iespēja izcīnīt divus Baltijas kausus gada laikā. Sapratu, ka būs jābrauc uz nacionālo izlasi. Protams, biju ļoti priecīgs. Vajag censties tikt laukumā un gūt vārtus.

Divus Baltijas kausus izcīnīt tomēr neizdevās. Ko teiksi par U21 maču Lietuvā?
Žēl, ka viņiem neizdevās izcīnīt trofeju. Jo pagājušajā turnīrā tomēr uzvarējām. Spēli neredzēju, apskatījos tikai labāko momentu apkopojumu. Nevar teikt, ka kāda no komandām bija pelnījusi uzvarēt. Mums pat bija labāks moments - Ņikitas Ivanova izgājiens viens pret viens... Spēle varēja beigties 0:0 un mēs izcīnītu Baltijas kausu, taču nevajadzīga pendele visu izšķīra.

Pēc mača Dainis Kazakevičs sacīja, ka bez tevis komandai trūkst agresivitātes uzbrukumā. Vai piekriti, ka tev ir ļoti svarīga loma U21 izlasē?
Man liekas, viņš to ir teicis vairākas reizes. Domāju, ka var piekrist, jo esmu vienīgais, kurš šajā ciklā ir guvis vārtus U21 izlases labā. Esmu aizvadījis piecas spēles, kur guvu trīs vārtus. Parasti kad esmu laukumā, komandai diezgan labi iet. Man tomēr ir pieredze Virslīgā, esmu bijis arī nacionālajā izlasē. U21 izlasē ierodos ar tādu pašu attieksmi, kāda man ir nacionālajā izlasē. Tas, manuprāt, uzlabo manu un arī visas komandas sniegumu.

Vai piekrīti, ka līdz šim esamība nacionālajā izlasē tev pašam nav sagādājusi pozitīvas emocijas?
Skaidrs, ka visās iepriekšējās nometnēs, kurās esmu piedalījies, bija vairāk negatīvs noskaņojums. Bija vairāki zaudējumi. Tad, kad es gāju uz maiņu, īsti neko neizdevās uzlabot. Taču šī nometne, protams, ir ar pozitīvu noskaņu, jo ieguvām Baltijas kausu. Lai arī neizgāju laukumā, biju ļoti priecīgs par čaļiem. Izlases posms ar jauno treneri ir sācies veiksmīgi.

Vai treneris ir apsolījis spēles laiku pret Azerbaidžānu?
Vēl nē. Domāju, ka treneris neko nevienam nesola.

     [+] [-]

, 2018-06-09 12:57, pirms 6 gadiem
 Izlases kontekstā labs materiāls - gana tehnisks, ir augums (otrajā stāvā var pacīnīties) . Cik tad var uz tiem punduriem(Šabala, Rakels utt) spēlēt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja