Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pātelainens: "Mēs it visā atpalikām. Šādas spēles nedrīkst pieļaut"

Rolands Eliņš

Pātelainens: "Mēs it visā atpalikām. Šādas spēles nedrīkst pieļaut"
Miksu Pātelainens
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Miksu Pātelainens pēc zaudējuma Azerbaidžānai ar 1:3 bija neapmierināts par spēles gaitu un rezultātu un solīja atrast iemeslus, kāpēc tā sanāca, taču arī uzskaitīja pozitīvos ieguvumus no visām trim pārbaudes spēlēm šomēnes.

„Protams, ka neesam priecīgi, nevaram pieņemt šādas spēles,” preses konferencē teica Miksu Pātelainens, kuram šis bija pirmais zaudējums Latvijas izlases trenera amatā. „Pirmajās divās spēlēs sniegums bija labs, cerēju, ka trīs jūnija spēļu sēriju pabeigsim uz augstas nots, saglabājot tādu agresivitāti kā pirmajos divos mačos, tomēr bija pilnīgi pretēji - mēs it visā atpalikām no pretiniekiem. Jāatrod tam iemesli. Šādas spēles nedrīkst būt.”

„Pie šāda rezultāta visi ir vainīgi, ieskaitot trenerus,” turpināja Pātelainens. „Sapratām, ka šī ir trešā spēle un pastāv briesmas, ka spēlētāji būs morāli noguruši, tomēr arī Azerbaidžānai šī bija trešā spēle pēc kārtas. Augstākā līmeņa komandas ir gatavas spēlēt vienmēr. Katram spēlētājam ir jāpaskatās spogulī un jāsaprot, cik gatavs spēlēt viņš bija.”

„Ļoti grūti salīdzināt vai Azerbaidžāna ir labāka par Lietuvu un Igauniju. Zinājām, ka Azerbaidžāna var būt ļoti bīstama, viņiem ir bīstami spēlētāji, tomēr mēs nebijām pat tuvu līmenim, kāds mums bija pirmajos divos mačos,” atzina somu speciālists.

Pātelainens arī norādīja uz pozitīvajām lietām šajā spēlē un visā pārbaudes spēļu ciklā: „Mums bija pāris iespēju gūt vārtus, diemžēl tās neizmantojām. Ja nerealizē iespējas, nākas par to samaksāt. Pirmos vārtus ielaidām pēc soda sitiena, un šādā veidā pēdējos divos gados Latvija ir daudz ielaidusi. Otrie vārti bija vienkārši briesmīgi, trešajos arī neizdarījām spiedienu pretiniekam. Noskatīšos video, sagatavošu spēlētājiem klipiņus, parādīšu kļūdas, lai viņi mācās no tām. Tikai sākam savu sadarbību, bet ir arī daudz pozitīvā, ko no šīs nometnes paņemt - mācīsimies no negatīvā un paņemsim pozitīvo.”

„Dažas pozīcijas mūsu sastāvā ir vājāks, ar mazāku izvēli, dažas ir spēcīgas, tomēr kopumā mūsu sastāvs ir spēcīgs. Ir vēl ļoti daudz, kas jāuzlabo, vēlos attīstīt šo komandu, padarīt to par spēcīgu, bet tas nebūs viegli, mums vēl daudz jādara. Katram spēlētājam sastāvā ir lieliska attieksme, viņi cenšas, tas dod cerības. Attīstīšanās process nekad nebeidzas,” sacīja Pātelainens.

Arī Azerbaidžānas izlases galvenais treneris Gurbans Gurbanovs pieminēja pēdējās nedēļas slodzi, kā arī atrada lietas, par ko uzslavēt Latvijas izlasi: „Pēdējās desmit dienās spēlējām trīs mačus. Komanda parādīja raksturu un disciplīnu visas spēles garumā. Neskatoties uz rezultātu, satikāmies ar pretinieku, kas daudz kustējās un izrādīja mums sīvu konkurenci. Ielaistie vārti pēdējā minūtē nav saistīti ar atslābināšanos, Latvija spēles izskaņā devās ar visiem spēkiem uz priekšu, pat aizsargi. Esot priekšā ar 3:0, komanda, protams, ka jūtas komfortabli, varbūt tāpēc arī bija tehniska kļūda.”

  +2 [+] [-]

, 2018-06-09 21:32, pirms 6 gadiem
Paģiras pēc triumfālā Baltijas kausa noslēguma. Noturot uzvarošo 1:1 Lietuvas pekles katlā, paceļot virs galvas kontinenta senāko un nozīmīgāko trofeju, pielejot to ar šampīzeri, skaidrs, ka visu nākamo nedēļu kājas mīkstas. Komandai vajadzēja dot brīvdienas līdz nākamajam Baltijas kausam.

 +18 [+] [-]

, 2018-06-09 21:52, pirms 6 gadiem
Patīk, tas, ka treneris pasaka kā ir - mēs it visā atpalikām. Nevis taka Starkovs pēc katras zaudētās spēles - uz laukuma bijām labākie...

  +5 [+] [-]

, 2018-06-09 21:57, pirms 6 gadiem
Nekas,pērieni šad tad ir noderīgi.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-09 22:13, pirms 6 gadiem
alguns, 21:57, pirms 10 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Nekas,pērieni šad tad ir noderīgi.

Jā,šādi pērieni mēdz būt šad tad noderīgi, bet man ir lielas aizdomas, ka no šī sastāva vienam otram nelīdzēs nekādi pērieni.

  +5 [+] [-]

, 2018-06-09 22:15, pirms 6 gadiem
Pasaka kā ir un neaizmirst arī pieminēt savu līdzdalību tajā.
Labais no šā rezultāta, ka bez lieka lepnuma komanda varēs gatavoties rudens spēlēm.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-09 22:56, pirms 6 gadiem
Pateikšu somam priekšā kas par vainu ,lai daudz nelauza galvu.
1. Ar igauņiem varēja spēlēt jo tiem bija otrais sastāvs ( tikai 2 no pirmās spēles ar Lietuvu )
2.Mūsu tehniskais līmenis vienā no pēdējām vietām Eiropā.Labāks nebūs ilgi ja nemainīs bērnu trenēšanas
filozofiju.
3.Labāki spēlētāji nav un jāsaprot un jāpieņem ka uz pozitīvu rezultātu var cerēt tikai spēlējot ar Eiropas švakākajām izlasēm .Kā pretī tehniski pārāki spēlētāji tā čau.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-06-10 08:30, pirms 6 gadiem
Nav jau mums tie špīleri, var pieņemt vai nepieņemt cik grib, tam nav nozīmes

  +1 [+] [-]

, 2018-06-10 08:51, pirms 6 gadiem
lacis67 rakstīja: Nav jau mums tie špīleri, var pieņemt vai nepieņemt cik grib, tam nav nozīmes
Laiks sāk veidot pavisam jaunu komandu! Bāze ir 19-gadīgo izlase. Tur ir daudz ātru un priekš LV tehnisku spēlētāju, Ar šo sastāva var beigt ekspermentēt.

     [+] [-]

, 2018-06-10 11:42, pirms 6 gadiem
Patalainen, sāc pierast pie šādām spēlēm.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-10 11:44, pirms 6 gadiem
Cereju ka Kamess paradis labu sniegumu,bet neka,vins,Sabala,un daudz citi krita ara no komandas speles.Uzslavu nopelnijis janis Ikaunieks,kustejas un dalija piespeles pa visu laukumu un visas 90 minutes.Piekrutu Pantelainenam ka bus gruti izveidot kaujinicisku izlasi,tam vajag vismaz 1-2 gadus,jo komandu jabuve no jauna.