Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pēc vēl vairākiem atlūgumiem LFF oficiāli vajadzēs sasaukt jaunu kongresu

Pēc vēl vairākiem atlūgumiem LFF oficiāli vajadzēs sasaukt jaunu kongresu
Kaspars Gorkšs. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes sēdē, kas bija pirmā pēc ikgadējā kongresa, ceturtdien iesniegumu par atkāpšanos no amata uzrakstījuši Vladimis Žuks un Aleksandrs Starkovs, bet piektdien to sola paveikt Juris Keišs. Līdz ar to valdē paliks tikai pieci no 11 ievēlētajiem locekļiem un tā oficiāli vairs nebūs lemttiesīga.

Nesenajā kongresā netika apstiprināts LFF valdes ziņojums, pēc tam par atkāpšanos paziņojot Žoržam Tikmeram, Mārim Verpakovskim, kā arī Keišam, Žukam un Starkovam, kurš valdē darbojās bez balsttiesībām. Pirmie divi atlūgumu iesniedza jau tajā pat dienā, bet pārējie to solīja izdarīt tuvākajā valdes sēdē.

Atbilstoši statūtiem, LFF valde sastāv no 11 locekļiem un ārkārtas kongress mēneša laikā ir jāsasauc tad, ja valdē palicis mazāk par pusi locekļu (tātad, ja palicis mazāk par sešiem). Pēc Tikmera, Verpakovska, Keiša un Žuka atkāpšanās paliks vien pieci, jo jau līdz šim valdē bija divas brīvas vieta kopš pagājušajā pavasarī Dainis Gudermanis atkāpās pēc Starkova atlaišanas no izlases trenera amata, bet 2017. gadā amatu atstāja Emīls Latkovskis.

Keišs solījis oficiāli atlūgumu iesniegt piektdien, kas nozīmē, ka mēneša laikā kopš 10. maija federācijai būs jāsasauc ārkārtas kongress. Tajā vajadzēs uz atlikušo pilnvaru laiku, kas ir nepilns gads, ievēlēt citus valdes locekļus to vietā, kuri atstājuši amatu.

Valdes locekļa amatā palikuši Guntis Blumbergs, Aleksandrs Isakovs, Vladimirs Direktorenko, Artūrs Zakreševskis un LFF prezidents Kaspars Gorkšs. Kā portālam "Delfi" sacīja Blumbergs, viņš konsultēsies ar savu pārstāvēto klubu "Ventspils" un šīs Kurzemes pilsētas sporta vadību, un savu lēmumu paziņos nākamnedēļ.

Kā LFF mājaslapā citēts organizācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks, LFF statūti nosaka, ka šajos apstākļos nepieciešamības gadījumā lēmumus var pieņemt Speciālā komiteja, kurā ietilpst prezidents un četri valdes locekļi. Līdz ar to viņš uzskata, ka fakts, ka LFF valdi pašlaik veido tikai pieci balsstiesīgi locekļi, ikdienas darbu faktiski neietekmēs. Tas gan var mainīties situācijā, ja par apstāšanos izlems Blumbergs vai kāds cits atlikušais valdes loceklis.

"Cienu katra valdes locekļa pieņemto lēmumu, lai arī kāds tas nebūtu. Patlaban mūsu galvenā prioritāte ir turpināt LFF iesāktās pārmaiņas. Tieši tādēļ uzskatu, ka man kā prezidentam šādā brīdī pamest federāciju būtu bezatbildīgi. Turklāt balsojumi kongresos rāda, ka biedru atbalsts mūsu idejām pieaug. Tas dod motivāciju turpināt un veidot komandu, kas spēj saliedēti darboties," LFF mājaslapā citēts Gorkšs.

LFF ziņo, ka organizācijas vadība drīzumā plāno lemt par ārkārtas kongresa sasaukšanu, kurā notiks jaunu valdes locekļu vēlēšanas uz vakantajām pozīcijām.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11799/darbu-lf...


, 2019-05-09 14:33, pirms 5 gadiem
Sukas!
, 2019-05-09 14:40, pirms 5 gadiem
Atgādina Latviju deviņdesmitajos, kad vecie krabji ar visiem līdzekļiem gribēja tikt pie varas un lika sprunguļus tiem, kuri grib kaut ko darīt.
, 2019-05-09 15:27, pirms 5 gadiem
Nevis Futbola organizācija, bet "Troņu spēles"jaunā sezona
, 2019-05-09 15:34, pirms 5 gadiem
Tikmēr Andorā un Gibraltārā, stabilas un lemtspējīgas federācijas atbalstīti, futbolisti trenējas katru dienu un kļūst aizvien spēcīgāki. Katrs cirkulārs un katrs foliants, kuru paraksta Gibraltāra futbola federācijā, aizvien vairāk attālina Latviju no Eiropas futbola priekšpēdējā vagona. Tāpēc ņemsim mēsludakšas un dosimies uz nākamo kongresu! Ziedosim visi, ko kurš var, - papīru, zīmuļus, zīmogu tinti, koppapīru, rakstāmmašīnu, Bentliju.
, 2019-05-09 15:52, pirms 5 gadiem
Pag, žuks, starkovs un keišs (apzināti ar mazajiem burtiem) atkāpušies no valdes locekļa amatiem, vai no LFF darbinieku (žuka gadījumā). Ja šitie paši nolēmuši aizvākties no federācijas, tie taču ir svētki!!!
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2019-05-09 16:28, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Pag, žuks, starkovs un keišs (apzināti ar mazajiem burtiem) atkāpušies no valdes locekļa amatiem, vai no LFF darbinieku (žuka gadījumā). Ja šitie paši nolēmuši aizvākties no federācijas, tie taču ir svētki!!!
Tur, visticamāk tiek gatavots atbildes trieciens - gaida, kad Gorkšs pats atkāpsies, vai kad būs pietiekami piekritēju Ļašenko un visi atlūdzēji skaisti atgriezīsies pirms tam iesildītajos krēslos
, 2019-05-09 16:58, pirms 5 gadiem
Kārtējais kongress, kārtējais cirks😄
, 2019-05-09 17:02, pirms 5 gadiem
sabikas rakstīja: Atgādina Latviju deviņdesmitajos, kad vecie krabji ar visiem līdzekļiem gribēja tikt pie varas un lika sprunguļus tiem, kuri grib kaut ko darīt.
Pastāsti man, kuri šajā gadījumā ir vecie krabji. Tie LFF biedri, kas neapstiprināja valdes ziņojumu? Vai arī tie, kas tagad aiziet no valdes. Vai vēl kādi citi.
, 2019-05-09 17:03, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tur, visticamāk tiek gatavots atbildes trieciens - gaida, kad Gorkšs pats atkāpsies, vai kad būs pietiekami piekritēju Ļašenko un visi atlūdzēji skaisti atgriezīsies pirms tam iesildītajos krēslos
Tikmers, Verpakovskis un Keišs ir pret Gorkšu un par Ļašenko?
, 2019-05-09 17:05, pirms 5 gadiem
Tas pats cirks, kas iepriekš. Pats lielāks
, 2019-05-09 17:10, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Tikmers, Verpakovskis un Keišs ir pret Gorkšu un par Ļašenko?
jā, diemžēl!
, 2019-05-09 17:11, pirms 5 gadiem
Pandora rakstīja: Pag, žuks, starkovs un keišs (apzināti ar mazajiem burtiem) atkāpušies no valdes locekļa amatiem, vai no LFF darbinieku (žuka gadījumā). Ja šitie paši nolēmuši aizvākties no federācijas, tie taču ir svētki!!!
diemžēl, tas ir mīts! tiek spēlēts šahs, lai maksimāli diskreditētu Kasparu. Šī izskatās pēc mākslīgas spēles, lai nonāktu pie kaut kādām nākamām darbībām. Žuks nekad tā neaizietu.... NEKAD!
, 2019-05-09 17:28, pirms 5 gadiem
Seawolf007 rakstīja: Nevis Futbola organizācija, bet "Troņu spēles"jaunā sezona
Ņemot vērā cik nežēlīgi GoT pēdējā sezona sūkā, LFF notiekošais ir daudz aizraujošāks.
, 2019-05-09 17:50, pirms 5 gadiem
Gorkšam, ja viņš bez solījumu neizpildīšanas ir vēl uz kaut ko spējīgs paveras lieliska iespēja dabūt valdē cilvēkus, ar ko viņam būs viegli strādāt. Bet viņš ir tik vājš, ka viss uz ko viņš ir spējīgs ir nepārtraukta deklamēšana par jauno sistēmu un filozofiju, kuras nemaz nav, ka arī skriešana ar iesniegumiem uz policiju, tāpēc ticība uz to, ka tuvākajā laikā bardaks Latvijas futbolā beigsies NAV.
, 2019-05-09 18:20, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Tikmers, Verpakovskis un Keišs ir pret Gorkšu un par Ļašenko?
Jā, ko apstiprina kaut vai tas, ka Verpja jaunā komanda RFS pārstāv Ļašenko intereses. Vārdos var stāstīt, ka tas neietekmē draudzību ar Gorkšu un vēl nez ko un, ka klubs ļauj veikt savu izvēli nevis identisku kluba izvēlei, bet darbos tas nepierādās. Turklāt, ja interesēs ir nauda/krēsli -ne obligāti ir jāatbalsta, kāda idejas. Var vienkārši izvēlēties "uzvarošo pusi, kura tev sola vairāk" - jo vairāk šāda furora notiks, jo lielāka iespēja varas maiņai.
, 2019-05-09 19:05, pirms 5 gadiem
Pertiku planeta ne federacija! ';
, 2019-05-09 19:51, pirms 5 gadiem
maris88 rakstīja: Pertiku planeta ne federacija!
pērtiķu planēta -tas jau būtu jāsaka par basketbola federāciju
, 2019-05-09 20:33, pirms 5 gadiem
Galvenais šo vietā paņemt kādus, kas grib strādāt... šie diemžēl spēlē visādas spēlītes un nav uzticami komandas biedri, tāpēc ceru, ka neviens no viņiem vēl ilgi netiks ņemti atpakaļ valdē - lai pārdomā, ko izdarījuši...
, 2019-05-09 23:20, pirms 5 gadiem
Es domaju, ka Gorkš par šo pagaidam tik pasmīn.!! Es teiktu,ka viss iet pareiza virzienā.
Ja atlūgumus raksta Zuks, Starkovs utt, tad vini izdara Kasparam pakalpojumu. Nebus jamekle veidi kā atlaist ar laiku vinus. Ja atkapjas degradējušies parstavji, kas federācijā jau gandriz 20 gadus, tad tie tiesam ir svetki.
Cilvekiem butu jasaprot, ka tur Kur nonacis ir Gorkss, tas nav viegls amats pie esošā BARDAKA. hokeja visu pasakumu vadija Lipmanis un dabujot nost no amata, viegli vareja sakt parmainas. LFF tur bija un joprojam ir ieliktenis ieliktenim galā. Visa struktūra ir ljoti sapuvusi un panakt tā visa mainju ir ilgs process. Jo kā redzams JOPROJAM Caur sadiem kadriem tiek veidotas melnas kampanas pret KG. Ja KG ievelesanas sakuma LJOTI aktivi meginaja tomēr gazt vinu no amata, tad palenam redzams, ka neviena nomelnojoša kampana viniem nenes rezultatu.!!!! Ka rezultata palenam visi ielikteni sak atkapties.!! Gribetu lai vairāk fanu ticetu KG. Tas,ka profesionalitate saja amata varbut drusku trukst OK, bet ESMU PILNIBA DROSS, ka vins velas parmainas LV futbolā.
Visu savu karjeru vins ir veidojis Caur gimeni un izvelejies spelet, Kur gimenei ertak, Kur vins var spelet Nevis sedet uz benki un nav skrejis plikas naudas delj,vairak ar darbu neka talantu izsities.. Tas parada personibu un profesionalo attieksmi. Kamer Verpakovskim patika sauloties pludmales, sedet uz solina un sańemt labu algu. Un luk Kur vins ir tagad, - gatavs buchot jebkura pakalju, Kur tikai labak maksa.

Domaju futbols briest lielam parmainam. Ja vins gribetu sev kadus labumus, nepareizu merkju vadits statos amata, tad pie katram parmainam neaicinatu UEFA specialistus,lai palidz sakarot puvushu sistemu.
Es ljoti ceru, ka vinam pietiks motivacija un energija cinities preti. Domaju futbola fanu /sabiedribas atbalsts vinam ir svarigs,lai nepagurtu.
Par tiru un jaunu LFF,Kaspara Gorkša vadībā.
, 2019-05-09 23:20, pirms 5 gadiem
Līdz galam tomēr nav saprotams, kas tur īsti notiek. Nu, ok, grib panākt kongresu, kur galvenais darba kārtības punkts būs neuzticības izteikšana Gorkšam. Bet iepriekšējā balsojumā vinu atbalstīja pārliecinošs vairākums. Kaut kas 1:3 varēja būt. Ja tagad atkal balsos, tad kāds pamats tam, ka tik liels delegātu skaits pārmetīs pēkšņi kažoku? Vai tad tik daudz balsu tā vienkārši varēs nopirkt? Un otra lieta - ja Verpis ir nostājies pret Gorkšu, tad varu pateikt tikai vienu - Māri, Tu esi sūd@brālis.
, 2019-05-09 23:35, pirms 5 gadiem
Vēl viena lieta. Čekists Gorkšu izvēlējās kā savu prijemņiku, kas neapšaubāmi bija izšķiroši. Jautājums - vai Indriksons viņu bija spiests izvēlēties tāpēc, ka Gorkšs bija populārs un es pat teiktu, ka tautā mīlēts? Iespējams. Bet diez vai tas būtu noticis, ja Indriksons zinātu, ka Gorkšs nāk ar domu tos visus sasmirdušos staļļus iztīrīt. Sanāk, ka Gorkšs čekistu ir pozitīvā ziņā uzmetis, ja jau tagad viņš ir atsaucis savu atbalstu. Pozitīvais ir tas, ka Indriksons savu ietekmi tomēr zaudē. Pretējā gadījumā Kaspars jau pirms mēneša būtu nomests. Manas domas, varbūt kļūdos.
, 2019-05-10 10:14, pirms 5 gadiem
Kā redzam, reāli futbola cilvēki (Isakovs, Zakreševskis) nekur prom neskrien.

Ja kongress turpinās atbalstīt Gorkšu, tad redzu iespēju labām pārmaiņām.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.