Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF apstiprina Ļašenko kandidatūru, Indriksons iesniedz apelāciju

Andrejs Siliņš

LFF apstiprina Ļašenko kandidatūru, Indriksons iesniedz apelāciju
Vadims Ļašenko. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Vēlēšanu komiteja pēc tam, kad četriem kandidātiem uz amatiem LFF valdē piešķīra papildu termiņu pieteikumu trūkumu novēršanai, 9. aprīlī apstiprinājusi minēto personu dalību šogad paredzētajās vēlēšanās, ziņo LFF.

Saskaņā ar LFF statūtiem visus ar vēlēšanu kandidātu atbilstību dalībai vēlēšanās saistītos jautājumus izskata šim mērķim izveidotā neatkarīgā institūcija – LFF Vēlēšanu komiteja, kas ieviesta līdz ar pērn apstiprināto LFF statūtu jauno redakciju un kuras sastāvs ir LFF biedru apstiprināts. LFF Vēlēšanu komiteja, konstatējot trūkumu novēršanu, par atbilstošiem LFF statūtu prasībām atzinusi šādus pieteikumus:

Prezidenta kandidāts: Vadims Ļašenko
Viceprezidenta kandidāts: Olafs Pulks
Viceprezidenta kandidāts: Sergejs Kovaļovs
Valdes locekļa kandidāts: Nauris Mackevičs

Jau ziņots, ka iepriekš LFF Vēlēšanu komiteja par atbilstošiem LFF statūtu prasībām atzina arī valdes locekļa kandidātu Anda Rozīša, Emīla Latkovska un Viktorijas Mihaļčukas pieteikumus. Vēl septiņu personu pieteikumus LFF Vēlēšanu komiteja atzinusi par neatbilstošiem LFF statūtiem. Šie lēmumi ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā, vēršoties LFF Apelāciju komisijā trīs darba dienu laikā, skaitot no dienas pēc LFF Vēlēšanu komitejas lēmuma saņemšanas.

Starp tiem ir gan prezidenta kandidāts un pašreizējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, gan viceprezidenta kandidāti Maksims Miņejevs (iekšlietu ministra padomnieks juridiskajos jautājumos) un Vladimirs Šteinbergs (Daugavpils Olimpiskā centra valdes loceklis un LFF Klubu sacensību komitejas loceklis), gan arī valdes locekļa kandidāti Anastasija Kučinska (pašreizējā LFF valdes locekle), Guntars Indriksons (LFF Infrastruktūras un reģionālās attīstības komiteja), Jānis Apse (futbola kluba "Dinamo Rīga" vadītājs) un Jānis Engelis (pašreizējais LFF valdes loceklis un "Super Nova" prezidents). Visi septiņi nav savākuši nepieciešamo parakstu skaitu (14). Ģirģenam, Indriksonam un Engelim apstiprināti 13 paraksti, Šteinbergam un Apsem – mazāk par 13, Kučinskai – tieši 10, bet Miņejeva iesniegumam nebija pievienots neviens paraksts. LFF Vēlēšanu komitejas atteikumi dalībai vēlēšanās ir pārsūdzami LFF statūtos noteiktajā kārtībā trīs dienu laikā no lēmuma paziņošanas 7. aprīlī.

Kā ziņots, sākotnēji 24. aprīlī paredzētais LFF kongress, kurā paredzētas LFF valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas, saistībā ar valstī noteikto ārkārtējo stāvokli un ar attiecīgu LFF valdes 3. aprīļa lēmumu pārcelts uz pašlaik nenoteiktu laiku. LFF vērtēs kongresa organizēšanas iespējas atkarībā no tālākās valstī noteiktās ārkārtējās situācijas attīstības gaitas.

Saskaņā ar jaunajiem statūtiem LFF valde turpmāk sastāvēs no deviņiem locekļiem – viena prezidenta, diviem viceprezidentiem un sešiem locekļiem -, no kuriem vismaz vienai jābūt sievietei. Lai valde būtu darbspējīga, tai nepieciešami vairāk nekā 50% locekļu.

Guntars Indriksons savā "Facebook" lapā paziņojis, ka iesniedzis apelācijas sūdzību. "Vēlreiz paldies LFF biedriem, kuri atbalstīja manas kandidatūras izvirzīšanu! Šis atbalsts šobrīd ir galvenais motivators šobrīd turpināt šo procedūru," raksta Indriksons.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  +1 [+] [-]

, 2020-04-09 19:19, pirms 4 gadiem
Nu tik sāksies. Pie stūres pieliks slaucējus un LFF aprindās slaukšana varēs turpināties. Ārprāts notiek tajā federācijā.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-09 19:26, pirms 4 gadiem
SUPER. uz piekšu russkaja morda go go. Izskatās, ka beigas tomēr būs laimīgas. Paldies tiem visiem biedriem kuri parakstījās zem ļašenko kandidatūras. Baudīsim vēl 4 gadus visiem izdevīgo un patīkamo korupciju. Biedri Jūs esat to pelnījuši par 4 kauliem varēsiet laizīt attiecīgā kadra ānusu laimīgus četrus gadus. Priekā!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2020-04-09 20:40, pirms 4 gadiem
Tikai Fifa ieceltu personu uz 3 gadiem!

     [+] [-]

, 2020-04-10 00:07, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zini, mani vairāk uztrauc tādi, kuriem visapkārt visi liekas zagļi un korumpanti. Tādiem nonākot kādā nozīmīgā amatā točna notiks zagšana un korupcija, jo viņiem jau ir iekodēts-visi zog, visi ņem uz ķepu, un kāpēc lai es būtu savādāks.
Padomā par to!
Ko iesaki ?

     [+] [-]

, 2020-04-10 02:14, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Zini, mani vairāk uztrauc tādi, kuriem visapkārt visi liekas zagļi un korumpanti. Tādiem nonākot kādā nozīmīgā amatā točna notiks zagšana un korupcija, jo viņiem jau ir iekodēts-visi zog, visi ņem uz ķepu, un kāpēc lai es būtu savādāks.
Padomā par to!
Man vairāk uztrauc, kur rodas tādi aprobežoti i****i kā tu, kuro gadu jau muļķības raksti, šad tad, pat sakarīgi.. Tu iespējams neesi bijis nevienas Latvijas sporta federācijas aizkulisēs un nezini, kā tur kārto lietas.. Un vienalga kas būs pie šprices, visiem labs viņš nebūs, starpība vienīgi ir, kurš ņem vairāk un kurš mazāk un kurš kaut ko arī profilakses pēc izdara un kurš mazāk.

     [+] [-]

, 2020-04-10 08:47, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka šeit viss ir nopirkts. Un nopirka Bils Geitss un Soross.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-10 11:01, pirms 4 gadiem
Prezidents vēl nav ievēlēts, nav nostrādājis amatā pat vienu dienu, bet dīvāna ekspertiem jau viss skaidrs - būs zagšana un korupcija. Lai taču cilvēks vispirms pastrādā un tad vērtēsim. Jāsaka paldies, ka kāds vēl grib vadīt šo bēdu ieleju, par kādu kļuvusi Latvijas futbola saimniecība. Un nevajag citus vērtēt ar savu mērauklu.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-10 11:41, pirms 4 gadiem
wawawawaw rakstīja: Ko iesaki ?
Varbūt sākt ar mazumiņu-saprast un pieņemt, ka pasaulē ne viss ir balts, un ne viss ir melns. Saprast un pieņemt, ka cilvēki ir ļoti dažādi, un ne tuvi visi ir zagļi un korumpanti. Piemēram, ir daudz cilvēki, kuri daudz ko dara,lai pierādītu ka var, un tādiem pašlabums ir sekundārs.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-10 11:45, pirms 4 gadiem
1vo6m1t5 rakstīja: Man vairāk uztrauc, kur rodas tādi aprobežoti i****i kā tu, kuro gadu jau muļķības raksti, šad tad, pat sakarīgi.. Tu iespējams neesi bijis nevienas Latvijas sporta federācijas aizkulisēs un nezini, kā tur kārto lietas.. Un vienalga kas būs pie šprices, visiem labs viņš nebūs, starpība vienīgi ir, kurš ņem vairāk un kurš mazāk un kurš kaut ko arī profilakses pēc izdara un kurš mazāk.
Taisnība, ka daudz kas tiek kārtots aizkulisēs. Tāpat ir taisnība, ka vienmēr būs kāds, kurš jutīsies apbižots savu nepanācis, un tas pēc tam viss skaļāk kliegs, ka visi ir zagļi un korumpanti. Pat tad, kad nekādu reālu pierādījumu tam nav.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-10 12:19, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Prezidents vēl nav ievēlēts, nav nostrādājis amatā pat vienu dienu, bet dīvāna ekspertiem jau viss skaidrs - būs zagšana un korupcija. Lai taču cilvēks vispirms pastrādā un tad vērtēsim. Jāsaka paldies, ka kāds vēl grib vadīt šo bēdu ieleju, par kādu kļuvusi Latvijas futbola saimniecība. Un nevajag citus vērtēt ar savu mērauklu.
Tu seko līdzi notikumiem? Tu redzēji, kā viņš ar savien draudziņiem noņēma nost Gorkšu? Tu domā Mettas pārstāvji bļāva pret Gorkšu tikai tādēļ, ka viņiem rūp futbols??? Tur viss ir smuki sarunāts, cik kuram, kas atleks, kad mazais vīriņš kļūs par galveno.

     [+] [-]

, 2020-04-10 12:31, pirms 4 gadiem
Lukas rakstīja: Tu seko līdzi notikumiem? Tu redzēji, kā viņš ar savien draudziņiem noņēma nost Gorkšu? Tu domā Mettas pārstāvji bļāva pret Gorkšu tikai tādēļ, ka viņiem rūp futbols??? Tur viss ir smuki sarunāts, cik kuram, kas atleks, kad mazais vīriņš kļūs par galveno.
Es aizkulises nepārzinu, bet kas traucēja Gorkšam sarunāt ar futbola klubiem, lai tie atbalstītu viņu? Iedzimtais godīgums?