Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

De Būrs novērtē Latviju un Melnkalni kā labi organizētas izlases un grasās sagraut Gibraltāru

Rolands Eliņš

De Būrs novērtē Latviju un Melnkalni kā labi organizētas izlases un grasās sagraut Gibraltāru
Franks de Būrs. Foto: Sportimage/PA Images/Scanpix

FIFA mājaslapā apkopoti Eiropas vadošo izlašu galveno treneru komentāri par vakardien notikušo Pasaules kausa kvalifikācijas grupu izlozi, un par Latvijas pārstāvēto grupu izteicies Nīderlandes izlases galvenais treneris Franks de Būrs.

Vakardien notikušajā izlozē Latvijas izlase bija piektajā grozā no sešiem un nokļuva G grupā kopā ar Turciju, Norvēģiju, Nīderlandi, Melnkalni un Gibraltāru. No pirmajiem diviem groziem Latvija ieguva ranga ziņā parocīgākos variantus – Nīderlande FIFA rangā ir 14. vietā, bet Turcija 32. vietā. Savukārt Gibraltāra ielozēšana nozīmēja, ka šajā grupā Latvija būs vienīgā Nāciju līgas D grupas pārstāve.

Taču Nīderlandes izlases galvenais treneris Franks de Būrs savā komentārā FIFA mājaslapai Latviju pieskaitīja grupas vidusdaļai, nevis pastarītes statusam: "Šī nav nāves grupa, tādas vispār nav. Pirmā groza komandas ir favorītes katrā grupā. Skaidrs, ka Turcija un Norvēģija būs nopietnas pretinieces. Turcija ir liela futbola valsts ar daudziem jaunajiem talantiem, kamēr Norvēģijai ir laba komanda ar Ērlingu Holannu un Martinu Ēdegoru. Latvija un Melnkalne ir labi organizētas komandas. Mums būs jāparūpējas par to, ka spēlēs pret Gibraltāru tiekam pie labas vārtu statistikas."

Šeit gan vietā būtu atzīmēt iepriekšējā kvalifikācijas cikla – EURO 2020 – statistiku. Gibraltārs turnīru pabeidza ar vārtu attiecību 3-31 astoņās spēlēs, kamēr Latvijas izlasei tā tikai nedaudz labāka, proti, 3-28 desmit spēlēs.

Savukārt Turcijas Futbola federācijas mājaslapā izlases galvenais treneris Senols Ginešs izlozi novērtēja kā veiksmīgu, taču atzīmēja, ka grupā vieglu pretinieču nav: "No trešā groza trāpījās spēcīga pretiniece Norvēģija. Pret Gibraltāru vēl neesam spēlējuši, bet Latvijai zaudējām pārspēlēs par vietu EURO 2004. Uz papīra mums galvenās konkurentes būs Norvēģija un Nīderlande."

Ginešs arī atklāja, ka, lai arī Nīderlande pēc ranga ir zemākā pirmā groza komanda, viņš būtu devis priekšroku kādai citai komandai: "Manuprāt, Francija, Portugāle, Polija, Dānija vai Vācija mums būtu parocīgāka pretiniece."

Izmantotie resursi:
https://www.fifa.com/worldcup/news/...
https://www.tff.org/default.aspx?pa...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 14:33, pirms 3 gadiem
De Būrs kaut ko izzondējis par vektoriem...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 14:34, pirms 3 gadiem
Nosaukt Latviju kā par labi organizētu komandu šobrīd parāda to, ka šis treneris nezina neko par Latviju..

  +2 [+] [-]

, 2020-12-08 15:18, pirms 3 gadiem
Protams, ka Latvija ir labi organizēta komanda! Vienoti noorganizējam 2 piespēles un tad atdodam bumbu pretiniekam. Arī tas ir jāmāk!

     [+] [-]

, 2020-12-08 15:27, pirms 3 gadiem
Turcija ar Poliju bija vienā grozā. SC raksta, ka turku treneris labāk gribējis Poliju pretiniekos. Tas nemaz nebija iespējams.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-08 15:47, pirms 3 gadiem
Turkiem skaidrs, ka gribējās Vāciju.. 2 mājas spēles

  -1 [+] [-]

, 2020-12-08 17:28, pirms 3 gadiem
Žēl LV, būs ārkārtīgi smaga sagrāve pret NL 🤧 bet ja godīgi šitā kaplēšanās pa leju varbūt dos citu rezultātu pret grandiem, piemēram 10:0 vietā varētu izvilkt 7:0 zāģi

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 20:36, pirms 3 gadiem
Ko par izlozi saka Gibraltāra masu mediju aptaujātie vietējie speciālisti?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-08 20:38, pirms 3 gadiem
"Savukārt Gibraltāra ielozēšana nozīmēja, ka šajā grupā Latvija būs vienīgā Nāciju līgas D grupas pārstāve."

Brīnišķīgi! Tik eleganti vienā teikumā aprakstīt vietu, kur šobrīd atrodas Latvijas izlase, ir jāprot...

     [+] [-]

, 2020-12-08 22:19, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Ko par izlozi saka Gibraltāra masu mediju aptaujātie vietējie speciālisti?
Aber, lūdzu! Hulio Ribas kungs ir piesardzīgi optimistisks https://www.chronicle.gi/this-are-t...