Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vārtsargam lieliska spēle, U19 izlase jauno EČ ciklu sāk ar neizšķirtu pret Izraēlu

Vārtsargam lieliska spēle, U19 izlase jauno EČ ciklu sāk ar neizšķirtu pret Izraēlu
Jēkabs Lagūns

Latvijas U19 izlase pirmajā spēlē Eiropas čempionāta atlases ciklā Rīgā, Arkādijas stadionā, spēlēja neizšķirti 0:0 pret Izraēlas valstsvienību. Izraēla otrā puslaika sākumā nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet spēles izskaņā Latviju vairākkārt glāba vārtsargs Ignatijs Koļesņiks.

Latvijas U19 izlases sākumsastāvā dominēja "Mettas" spēlētāji – starta vienpadsmitniekā tika visi seši, turklāt 4-2-3-1 shēmā visi spēlēja vai nu labajā flangā, vai centrā. Divi spēlētāji bija no "Ventspils", bet pa vienam no "Daugavpils", "Liepājas" un arī Itālijas "Torino". Otrs leģionārs Eduards Daškevičs no Briseles "Anderlecht" palika rezervē.

Spēli aktīvāk sāka čeha Jakuba Dovalila trenētā Latvijas komanda, nopelnot vairākus stūra sitienus, bet pirmais vārtu gūšanas moments bija viesiem – Izraēlas otrās līgas kluba Petahtikvas "Maccabi" uzbrucējs Liels Abada netrāpīja tālajā stūrī. Arī turpinājumā asāki bija Izraēlas uzbrukumi, un 38. minūtē divas teicamas iespējas bija Ošeram Davidam no Telavivas "Hapoel". Pirmajā epizodē viņš norībināja stabu, bet pēc sekojošā stūra sitiena balsta zonā apspēlēja piecus spēlētājus, tomēr eleganto solo pabeidza ar neprecīzu sitienu.

Otrā puslaika sākumā, kad laukumā bija devise Daškevičs, Latvijas aizsargs Kirkilis izveidoja nelielu kontaktu ar pretspēlētāju soda laukumā, ko Izraēlas spēlētājs nekautrējās apliecināt ar kritienu, un sekoja 11 metru soda sitiens. Abada to izpildīja pagalam neveiksmīgi, sitot pāri vārtiem. Pavisam drīz liela iespēja bija Latvijai, soda laukumā ielaužoties Krollim, taču viņš trāpīja pa vārtu stabu.

Desmit minūtes pirms beigām abas izlases apmainījās ļoti labām iespējām gūt vārtus. Tāls auta iemetiens Meļņika izpildījumā radīja haosu pie Izraēlas vārtiem, taču no tuvas distances nesanāca iedabūt bumbu vārtos. Sekoja Izraēlas pretuzbrukums, kurā viens pret vārtsargu palika Korine, taču mūsu vārtsargs Koļesņiks nospēlēja pārliecinoši. 85. minūtē Koļesņiks, „Ventspils” pārstāvis, vēlreiz darbojās lieliski, slaidā lēcienā izvelkot bumbu no tālā vārtu stūra. Pēdējās minūtēs latvieši jau bija nedaudz saguruši un pārsvarā tikai atsitās, taču darīja to veiksmīgi un tika pie neizšķirta.

Otrā šīs grupas spēlē savu favorītes statusu pārliecinoši apliecināja Nīderlande, ar 5:0 sakaujot Moldovu. Jāatgādina, ka tālāk tiks katras grupas divas stiprākās komandas, kā arī labākā trešās vietas ieguvēja 13 grupu konkurencē.

Latvijas U19 – Izraēlas U19 0:0

Vārti: -
Brīdinājumi: Kirkils - Laufers
Latvijas U19: Koļesņiks – Iļjins, Zelmanis, Fedorovičs, Kirkils – Meļņiks, Ozoliņš (Magrins 89`) – Dusalijevs (Stradiņš 71`), Lagūns, Krjukovičs – Krollis.

“Euro U19” 12. atlases grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Nīderlande11005:03
2.Latvija10100:01
3.Izraēla10100:01
4.Moldova10010:50

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...


, 2019-10-08 16:58, pirms 5 gadiem
Izraēla ir Eiropā?!
, 2019-10-08 17:16, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Izraēla ir Eiropā?!
Nu a ko tu gribi, lai viņus uzspridzina kkur Jemenā? Man nav iebildumu, lai spēlē.
, 2019-10-08 17:19, pirms 5 gadiem
Drīz LFF būs jāveido virslīgas komanda ar nosaukumu - Latvijas izlase
, 2019-10-08 18:33, pirms 5 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Drīz LFF būs jāveido virslīgas komanda ar nosaukumu - Latvijas izlase
Tā doma nav nemaz slikta.Tikai uz kura kluba bāzes?Latvijas u-19/U-21 izlases kandidāti spēlētu zem viena karoga.Deviņdesmito gadu sākumā tāds eksperiments bija un visai veiksmīgs.
, 2019-10-08 20:42, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Izraēla ir Eiropā?!
Un tad Tu paskaties kartē uz Azerbaidžānu un Kazahstānu
, 2019-10-08 20:43, pirms 5 gadiem
U-19 noteikti spēlē labāk par Nacionālo izlasi jo šiem vēl ir neliela motivācija, atšķirībā no Nacionālās izlases
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.