Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pātelainens: "Ontužāns būtu spējīgs palīdzēt Latvijas izlasei"

Pātelainens: "Ontužāns būtu spējīgs palīdzēt Latvijas izlasei"
Miksu Pātelainens. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Vācijā dzīvojošais Minhenes "Bayern" sistēmā esošais latviešu pussargs Daniels Ontužāns būtu spējīgs palīdzēt Latvijas futbola izlasei, uzskata valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

Latvijas futbola izlase pirmdien aizvadīja pirmo treniņu pirms pirms oktobra spēlēm Nāciju līgā - sestdien tā savā laukumā uzņems Kazahstānu, bet nākamajā otrdienā Gruziju.

"Septembrī mums bija divi ļoti atšķirīgi mači, tagad gaidāmas divas līdzīgas spēles. Kazahstāna ir ļoti laba komanda, kas labi saspēlējas un ir ļoti ātra - kad tā iegūst bumbu, seko ļoti ātra pāreja. Tomēr vēlamies palikt pozitīvi, mums ir pietiekami daudz spēlētāju, kuri var uzbrukt. Mēs varam viņus pieveikt, būs līdzīgs mačs," pirmdien pēc treniņa teica Pātelainens, kurš nesolīja uzbrūkošu futbolu. "Vēlamies uzbrukt tik daudz, lai ir pietiekami uzvarai, bet, lai uzvarētu spēli, nepieciešams gūt vārtus. Sākumsastāvā būs izmaiņas, bet tagad par to nerunāšu, jo vēl visu nedēļu gatavosimies."

Latvijas izlase Nāciju līgu sāka septembrī, kad spēlēja 0:0 ar Andoru un ar 0:1 piekāpās Gruzijai.

"Daži mūsu futbolisti klubos nav spēlējuši divus mēnešus. Ceram, ka pēc iespējas vairāk puišu spēlēs regulāri, tomēr mēs par to neraudam un darīsim visu, lai sestdien būtu gatavi. Esam reālistiski, zinām, ko varam izdarīt, gatavosimies spēlei," stāstīja soms. "Mums trūkst vairāki spēlētāji, tomēr ir puiši, kuri varētu viņus aizstāt. Vienmēr ir patīkami, ja komandā ir tik kvalitatīvi spēlētāji kā Gļebs Kļuškins un Jānis Ikaunieks, tomēr traumas ir daļa no futbola."

Jānis Ikaunieks nevar spēlēt jau ilgāku laiku, bet Kļuškins sākotnēji bija starp kandidātiem. Tomēr nedēļas nogalē viņa un Vladislava Gabova vietā uz izlasi tika izsaukti Aleksandrs Solovjovs un Vadims Žuļevs.

"Šīs nedēļas laikā parādīsim spēlētājiem, kur iepriekšējās spēlēs bijām labi, kur ne tik ļoti. Tomēr esam reālistiski un joprojām atrodamies attīstības posmā. Zinām, ka pieļaujam kļūdas - jo tās būs mazāk, jo būsim labāki un sasniegsim labāku rezultātu. Esmu ļoti optimistisks cilvēks, bet apzinos, kur atrodamies. Tomēr viens ir skaidrs - kad tiesnesis nosvilps, vēlamies, lai spēlētāji cīnās par Latvijas godu. Ja viņi to izdarīs, būšu laimīgs. Jāattīstās pakāpeniski," stāstīja Pātelainens.

"Viņš ir spēlētājs, kurš būtu spējīgs palīdzēt Latvijai. Viņš trenējas ar "Bayern" pirmo komandu, vēlos viņu komandā," somu speciālists teica par Ontužānu. "Man par viņu pirmoreiz pastāstīja jūnijā. Tad viņš bija traumēts, bet tagad ir pilnībā vesels. Sekojam viņa sniegumam. Pagaidām vēl neesmu redzējis svaigus viņu video, tikai no pagājušās sezonas. Fantastiski, ka ir tāds jaunietis. Ir arī citi šādi spēlētāji, piemēram, Anglijā, kas drīkstētu spēlēt Latvijas izlasē. Jo vairāk šādus futbolistus atradīsim, jo labāk - ja jutīsim, ka viņš var pastiprināt izlasi, aicināsim pie mums, jo vēlamies maksimāli kvalitatīvu izlasi."

Kā zināms, Pātelainens Ontužānu vēlējies izsaukt jau uz UEFA Nāciju līgas septembra spēlēm, taču pussargs vēl nebija atsācis treniņus. Bijušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis vasarā bija ticies ar futbolista tēvu, kurš paudis, ka dēls ir gatavs pārstāvēt Latvijas izlasi, lai gan iepriekš tika ziņots, ka viņš cer iekļūt Vācijas valstsvienībā.

Ontužāns ir spēlējis Vācijas U-16 izlasē, bet Latvijas jaunatnes izlasēs nav piedalījies.


, 2018-10-08 22:35, pirms 6 gadiem
Kur Regžda no Scalke/ Kōln palicis vai pilnībā iemarinēts RFS rezervē, zaudēt uz vietas kārtējo talantu..
, 2018-10-09 01:06, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: Kur Regžda no Scalke/ Kōln palicis vai pilnībā iemarinēts RFS rezervē, zaudēt uz vietas kārtējo talantu..
Pēdējās divās Virslīgas spēlēs Regža nāca laukumā RFS sastāvā - zaudējumā pret Liepāju un uzvarā pār Jelgavu. Teju visos pārējos mačos viņš ticis pieteikts, bet atradies uz soliņa. Skaidrs, ka gribētos, lai Marko spēlē vairāk, taču Virslīgas līderkomandās izcīnīt vietu sastāvā nav tik viegli. It sevišķi, ja jākonkurē ar tādiem spēlētājiem kā Virslīgas rezultatīvāko bombardieri ukraini Marusiču un Gruzijas izlases uzbrucēju Sikhurlidzi.

Pēc Transfermarkt datiem Marko līgums ar RFS ir līdz šīs sezonas beigām. Ja tas tiks pagarināts, tad svētīgi būtu viņu izīrēt, piemēram, tai pašai Mettai. Pieņemu, ka Fjodorovs ziemā pārcelsies uz kādu spēcīgāku Virslīgas klubu, ņemot vērā savu labo sniegumu, tāpēc Mettai tieši varētu būt nepieciešams talantīgs aizvietotājs.
, 2018-10-09 03:07, pirms 6 gadiem
šai Latvijas izlasei varēti palīdzēt arī Verpakovskis, Zemļinskis, Pahars u.c. veterāni... sliktāk jau nu noteikti nebūtu...
, 2018-10-09 10:32, pirms 6 gadiem
Jusi Pekonens izmisīgi meklē palīdzību
Pēdējā cerība talantīgie jaunieši
Jo esošie treniņos skaisti bumbo kvadrātā, bet spēlēs pat pāris piespēles nevar uztaisīt
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.