Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šabala: "Visu laiku cenšamies, bet vienmēr mazliet kaut kur pietrūkst"

Šabala: "Visu laiku cenšamies, bet vienmēr mazliet kaut kur pietrūkst"
Valērijs Šabala
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Lai gan Latvijas futbola izlasei sestdien izdevās pārtraukt deviņu zaudējumu sēriju un izcīnīt vienu punktu, tomēr valstsvienības uzbrucējam Valērijam Šabalam par to nav nekāda gandarījuma, atzina futbolists sarunā ar aģentūru LETA. Tāpat savā viedoklī par maču dalījās Dāvis Ikaunieks un Roberts Uldriķis.

"Fēru salām bija vairāk vārtu gūšanas momenti, viņiem piederēja arī teritoriālais pārsvars. Jā, kaut kur mums paveicās, taču šo veiksmi bijām nopelnījuši ar savu pašatdevi. Visu laiku cenšamies, bet vienmēr mazliet kaut kur pietrūkst," pēc mača, kas noslēdzās ar 0:0, stāstīja Valērijs Šabala.

Tiesa, Latvijas valstsvienība joprojām nespēj tikt pie uzvaras. Iepriekšējais panākums tika gūts pagājušā gada 6.septembrī Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajā mačā pret Andoru, bet pēc tam nu jau desmit cīņās pēc kārtas uzvaras garša nav izjusta.

"Prieka par zaudējumu sērijas pārtraukšanu un nopelnīto punktu nav, cerējām uz kaut ko vairāk. Pietrūka gūto vārtu un arī meistarības. Pats arī dažbrīd nepamanīju partnerus - lieliskā situācijā varēju iedot piespēli Jevgeņijam Kazačokam, bet viņu vienkārši īstajā brīdī neievēroju," skaidroja Šabala.

Mačs norisinājās uz mākslīgā seguma, taču tas neesot bijis traucēklis."Dabīgais zālājs īsti nepietrūka, šeit mākslīgais segums ir diezgan labas kvalitātes," uzsvēra Šabala.

Savukārt viņa partnerim uzbrukumā Dāvim Ikauniekam bija prieks, ka izlase beidzot nezaudēja un neielaida vārtus.

"Diemžēl arī neiesitām vārtus. Spēles ziņā gan ir jāpieliek. Nepieciešams uzlabot uzbrukumu. Aizsardzībā pret Fēru salām palikām uz nulles, ar to it kā bija kārtībā. Jāveido bīstamāki vārtu gūšanas momenti," secināja Ikaunieks.

Mača gaitā labākas iespējas bija pretiniekiem, kuri divas reizes trāpīja pa vārtu stabu.

"Jā, pret Fērām mums bija sitieni pa vārtiem, bet nebija 100% vārtu gūšanas iespēju, kur varētu teikt, ka mums tas bija jāiesit. Tas pietrūka. Jāturpina strādāt. Pret Fēru salu izlasi gājām laukumā tikai un vienīgi ar domu par uzvaru. Pilnīgi visiem bija tāds noskaņojums. Taču neiesitām," stāstīja Ikaunieks.

Savukārt Roberts Uldriķis, kurš nāca uz maiņu, LFF mājaslapā citēts, ka pretiniekiem palīdzējis vietējo līdzjutēju atbalsts: "Nospēlējām neizšķirti. Kā jau katru spēli - gribējām uzvarēt, šo pretinieku it īpaši. Sēžot laukuma malā, es kā uzbrucējs tobrīd izjutu nelielu spiedienu, bet kad devos laukumā, uzreiz viss aizmirsās. Iejutos spēlē, centos palīdzēt komandai. Bija tādi momenti, kur varēja izspiest maksimumu, proti, iesist, tomēr šoreiz gūt vārtus neizdevās. Fēru salu izlasei mājas tribīņu atbalsts palīdzēja iet uz priekšu. Arī pretinieks vēlējās uzvarēt tāpat kā mēs."

"Šobrīd mums noteikti jāizanalizē šī spēle, jāpaņem labākais no tās, jāizlabo savas kļūdas un labi jāatjaunojas pirms spēles pret Andoru. Divas dienas palikušas. Domāju, ka būsim gatavi. Centīsimies parādīt labu spēli. Emocijas pēc Fēru salu mača noteikti spēsim atgūt, jo šī vienlaikus būs arī noslēdzošā spēle kvalifikācijas turnīrā Skonto stadionā. Mums obligāti jāuzvar. Nav citu variantu," par galvenajiem uzdevumiem pirms 10. oktobra pret Andoru atzina valstsvienības uzbrucējs.

Latvijas futbolisti Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu noslēgs otrdien, kad savā laukumā tiksies ar Andoras valstsvienību.

Izmantotie resursi:
LETA
Roberts Uldriķis: Ar savu spēli centos palīdzēt...


, 2017-10-08 13:20, pirms 6 gadiem
Jums pietrūkst meistarības, pasatdeves un pašcieņas. Tad nemurgotu ka pietrūkst "nedaudz". Jūs uz Fēru fona izskatījāties kā neveikla bumbas spārdītāju banda, nevis valstsvienība. Tad nu padomā, cik "nedaudz" pietrūkst.
, 2017-10-08 13:21, pirms 6 gadiem
ā
, 2017-10-08 13:21, pirms 6 gadiem
Vaņins: ''Vienīgi mākslīgais laukums Fēru salu stadionā nav tas labākais.''

"Dabīgais zālājs īsti nepietrūka, šeit mākslīgais segums ir diezgan labas kvalitātes," uzsvēra Šabala.

Hmm
, 2017-10-08 13:23, pirms 6 gadiem
Beediigaakais jau tas, ka izskatijaas ka speeleejam pret Spaaniju vai Vaaciju. Visi savaa soda laukumaa, tikko izdodas ieguut bumbu taa uz aklo vnk sit speeciigi aaraa! Par kautkaadu veiksmes truukumu sheit vispaar nevar runaat.
, 2017-10-08 13:36, pirms 6 gadiem
Nu ko var gribēt! Ja jau pat pret saliniekiem jāspēlē ar pieciem aizsargiem!!!
, 2017-10-08 13:47, pirms 6 gadiem
..lieki jau rakstīt ka puikas laukos uz sliktāka seguma spēlē labāk un spēj bumbu vairāk pieturet un atdot piespēli, nerunājot pa precīzu auta izmešanu
lieka mutes, taustiņu deldēšana lai pateiktu kas tur notiek..tikai žēl ka sporta veids kas patīk ir tā nolaists
, 2017-10-08 13:52, pirms 6 gadiem
Polijas 2.līgas lejasgala rezervists nemin, ka vislaik pietrūkst tehniski taktiskais arsenāls trenera "redzējumā" un spēlētājiņu izpildījumā !!!
, 2017-10-08 13:56, pirms 6 gadiem
Petrovičs kā Ainars B. pēc mača ar padarīta darba sajūtu gatavs teikt komandai: Es jūs mīlu!
, 2017-10-08 14:03, pirms 6 gadiem
Nakamreiz vēl no centra uzsit losis!
, 2017-10-08 14:39, pirms 6 gadiem
Visu laiku mazliet kaut kas pietrūkst. Te 50 metri, te 30 metri, te atkal it kā varētu jau sist vārtos, tikai bumbas nav, te vēl kaut kas. Bet tā mēs esam finālturnīra līmeņa komanda, neapšaubāmi top 20 pasaulē.

Izlase mums jau ir. Vēl tikai jāatrod futbolistus, trenerus un pārējo personālu.
, 2017-10-08 14:59, pirms 6 gadiem
Esmu pārliecināts par 100%, ka Pertijas vadībā šie paši džeki rādītu pavisam citu futbolu. Būtu gan skatāma spēle, gan vārti. Jā, arī zāģi, bet kad tie nav bijuši. 0:0 pret Fērām nav traģēdija. Traģēdija ir katastrofālā spēle mūsējo izpildījumā, un skarbākais, ka nav itin nekādu cerību, ka tuvā nākotnē kaut kas varētu uzlaboties. Šausmas.
Priekā!
, 2017-10-08 15:27, pirms 6 gadiem
Eh..tie tik bija laiki ,kad katru speeli vareeja, skatiities ar ceriibaam. Speejaam gan no speeciigaakaam izlaseem punktus ieguut,gan arii panjemt passi no taam izlaseem no kuraam vienkaarsi jaanjem tie punkti.
Bet ,kas notiek tagad ?! Vieniigaa izlase ko varam apspeeleet ir Gibraltaars.
, 2017-10-08 15:29, pirms 6 gadiem
Mazliet pietrūkst? Tiešām tikai mazliet?
, 2017-10-08 15:40, pirms 6 gadiem
Vakardienas mačs pret Fēru salu futbolistiem LVizlaisei un bija statiska skriešana pakaļ preteniekiem. Pats Šabala taisīja sūdus uz līdzenas vietas jo nespēja savaldīt savus nervus. Mēs nespējam tehniski apstrādāt bumbas kontroli, daudz brāķu piespēlē. Domāju, Starkova laikmets jau sen jau ir beidzies !! Tikai neviens no LV futbola federācijas nesaprot , visi, kā štrausi savas galvas ierakuši zemē!! Skumji izskatās futbola saimniecība Latvijā..
, 2017-10-08 15:44, pirms 6 gadiem
MAZLIET? Tev, Valērij, nēnāktu par skādi būt krietni paškritiskākam. Jums "kaut kur" pietrūkst katastrofāli DAUDZ!
, 2017-10-08 15:51, pirms 6 gadiem
Atliek tik izlasīt Vaņina un šī frīka komentārus par spēli,lai saprastu,kurš ir profesionālis un kurš latviešu biešu ravētājs! Uzbrucējiem jābūt ātriem,asiem,veikliem,ar tehniku! A šis teátra dramatiskajā pulciņā ar kartupeļiem žonglē! Tā teikt,Polijas 2 līga.
, 2017-10-08 16:05, pirms 6 gadiem
ja kāds zin kur var pieteikties nākošajai futbola spēlei izlasē ..padodat ziņu, gribu izmēģināt savus spēkus, sliktāks jau pa viņiem nebūšu, ..jo, zemāk jau nav kur!
, 2017-10-08 16:10, pirms 6 gadiem
Pēc tās spēles pret Andoru, es vairs nesadūšojos, noskatīties, kādu izlases futbola maču. Nu kāpēc jābojā, vakars? Nav jau pat runa par rezultātu, bet par visu LV futbolu kopumā kurš ir tādā purvā, ka grūti iedomāties, kad tas vareetu iznākt laukā.
, 2017-10-08 17:29, pirms 6 gadiem
Par "mazliet" var runāt tādas komandas kā Barcelona vai Bayern, kuri visu spēli kontrolē bumbu un cenšas veidot uzbrukumus, bet tas "mazliet" pietrūkst, lai gūtu vārtus... ja mēs nespējam pat pāris jēdzīgus uzbrukumus pa 90 minūtēm izveidot - kaut vai counter-attack, tad grūti iedomāties, kas ir tas "mazliet", kas Šabalam un pārējiem pietrūkst...
, 2017-10-08 17:53, pirms 6 gadiem
Varbūt kāds, kam ir kādi paziņas LFF var padot ziņu viņiem, ka uz pasaules ir vairāk treneri nekā tikai Starkovs. Jau no bērnības atceros, ka Starkovs ir izlases treneris, varbūt beidzot laiks mest mieru? Vai ari no LFF puses ir attieksme ''kā i tā i, labāk jau nebūs''!
, 2017-10-08 18:32, pirms 6 gadiem
Mazliet? Visi 4 sitieni kas bija vārtu rāmī bija tādi, ko pat Novickis nosargātu! Mazliet pietrūka tieši Fēru salām, ne jums.
, 2017-10-08 18:41, pirms 6 gadiem
"Mazliet"
, 2017-10-08 18:47, pirms 6 gadiem
Man pat vārdu trūkst!!!!!Metam visus nost un sākam no 0
, 2017-10-08 18:59, pirms 6 gadiem
>>>Šindleru Jēkabs,
Rezultāts labāks,nekā pirmā riņķi.Un mēģini pierādīt pretējo.ES šeit saku vienu,tas štrunta Petroviča futbols nes punktus un rezultātu.Tagad gaidīsim Andoru,ja nebūs 0-0,tad 1-0 točna
, 2017-10-08 19:00, pirms 6 gadiem
Milziiga probleema ir taa ka tu speelee Polijas 2.rajaa liigaa, bet paareejie shii teaatra varoni Latvijas amatieru liigaa... protams ar dazhiem iznneemumiem.Nevarv speeleet "seetas" liimenii un domaat ka riit apspeeleesi "profus".
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.