Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Arkādijs Birjuks

Ziemeļmaķedonijas futbolists: "Zinām Latvijas futbolistu kvalitātes"

Ziemeļmaķedonijas futbolists: "Zinām Latvijas futbolistu kvalitātes"
Ivans Tričkovskis treniņā "Daugavas" stadionā / Foto: Ziemeļmaķedonijas Futbola federācija

Svētdienas rītā pirmsspēles treniņu "Daugavas" stadionā aizvadīja Ziemeļmaķedonijas nacionālā futbola izlases. Neilgi pirms treniņa komentārus Latvijas un Ziemeļmaķedonijas medijiem sniedza izlases galvenais treneris Igors Angelovskis un uzbrucējs Ivans Tričkovskis. Zemāk piedāvājam ziemeļmaķedoniešu atbildes uz Latvijas mediju jautājumiem.

Pastāstiet, cik sarežģīts pārlidojums no bija no Izraēlas uz Rīgu un kādas ir priekšnojautas par rītdienas maču?
Angelovskis: Viss kārtībā. Lidojām uz šejieni gandrīz četras stundas. Uzskatu, ka mums bija pietiekami ilgs laiks, lai sagatavoties rītdienas mačam. Mēs cienām savus pretiniekus. Jā, saprotam, ka Latvijai iepriekšējās spēlēs bijuši slikti rezultāti. Taču nepievēršam uzmanību tam. Svarīgākais ir tas, cik gatavi un motivēti būs mani padotie. Sagaidu no viņiem labāko sniegumu un uzvaru.

Vai saskatāt rītdienas maču kā svarīgāko visā ciklā? Ziemeļmaķedonijas mediji uzskata, ka zaudētie punkti pret Latviju pieliks svītru izlases izredzēm kvalificēties Eiropas čempionātam caur kvalifikācijas turnīru?
Angelovskis: Medijiem ir jāraksta šādi virsraksti. Tāds ir viņu darbs. Mūsu darbs ir parādīt maksimālo pašatdevi un uzvarēt maču.

Sākāt ciklu ar maču pret Latviju. Vai gaidījāt, ka šī izlase pēc tam piedzīvos tik daudz pārliecinošu zaudējumu?
Angelovskis: Tā ir intervija vai preses konference? (Angelovskis un Ziemeļmaķedonijas preses sekretārs pauda sašutumu, ka preses konferencē ir tikai viens Latvijas žurnālists, kurš uzdod jautājumus) Labi. Cienu Latvijas komandu. Taču man ir vienalga, cik labi vai slikti spēlē Latvijas izlase. Mani uztrauc tikai manas komandas spēlētāji.

Ivan, ko vari pateikt par Latvijas izlasi? Kādu iespaidu tā atstāja pirmajā savstarpējā mačā?
Tričkovskis: Piekritīšu trenerim. Mēs zinām Latvijas futbolistu kvalitātes. Taču koncentrējāmies savam sniegumam. Mūsu mērķis ir uzvarēt, bet domāšana par pretinieku mūs novirza no šī mērķa. Domājam tikai par uzvaru rītdienas spēlē.

Pirms četriem gadiem viesojāties Latvijā kā "Rabotnički" treneris un spēlējāt pret "Jelgavu". Ko atceraties no tām spēlēm?
Angelovskis: Atceros, ka "Jelgavas" sastāvā spēlēja [Mārcis] Ošs. Taču viņš pašlaik ir savainots. Neviena cita tā laika "Jelgavas" futbolista šobrīd Latvijas izlasē nav [Angelovskis nepiefiksēja, ka Latvijas sastāvā šobrīd ir eks-jelgavnieks Boriss Bogdaškins - aut.]. Atmiņas ir pozitīvas, jo mēs uzvarējām divu spēļu summā [0:1 Jelgavā un 2:0 Skopjē - aut.] un tikām pie spēlēm pret "Trabzonspor".


, 2019-09-08 14:43, pirms 5 gadiem
Kādas tās būtu? Mēs pat nezinām.. mākam iedot piespēli savam vārtsargam izmisuma gadījumā. Un mākam rupji iebraukt kājās līdz kaulam. Ko es vel aizmirsu?
, 2019-09-08 14:48, pirms 5 gadiem
Tas vienk. ir pieklājīgs pretinieku sarkasms
, 2019-09-08 14:51, pirms 5 gadiem
Jā gan,intresanti kādas tās būtu!?
, 2019-09-08 15:00, pirms 5 gadiem
Varbūt kāds varētu par šīm kvalitātēm informēt Slavišu?
, 2019-09-08 15:11, pirms 5 gadiem
Slikta kvalitāte arī ir kvalitāte.
, 2019-09-08 15:12, pirms 5 gadiem
Tas jau bija uzbrauciens🤣🤣🤣
Šai paaudzei tādas nav,jāskatās un jāgaida ko Ontužāna paaudze paveiks,nu dziļākāā bedrē vairs nevar būt..manliekas citas izlases cer ka ielozēs mūs viņu grupā nevis piem.Lihteinšteinu..psc!
, 2019-09-08 15:43, pirms 5 gadiem
Cik atbalstītāju būs Latvijas profesināļu izlasei?
Fanuklubs būs, sievas, bērni...
... radi varbūt...
... un laikam tie kuriem būs ielūgumi - bērnu namiem, pansionātiem, rehabilitācijas centriem u.c. tml. ...
Varbūt vajag, kā hokejā Herningā, kad federācijas darbinieks pie kasēm izsniedza bezmaksa biļetes...
... un kura grupa iesildīs šo spēli Rīgā?
Iepriekšējo iedīdīja Ozols... varbūt būs tagad Prāta Vētra?
, 2019-09-08 16:37, pirms 5 gadiem
Pēc šī teksta visi vārtījās pa zemi un smējās
, 2019-09-08 16:46, pirms 5 gadiem
Māk ielaist vairāk nekā pretinieks. Izdevīga īpašība
, 2019-09-08 16:54, pirms 5 gadiem
Smieklīgi!
, 2019-09-08 17:42, pirms 5 gadiem
Oasis rakstīja: Tas vienk. ir pieklājīgs pretinieku sarkasms
Tieši tāpat nodomāju.
, 2019-09-08 17:50, pirms 5 gadiem
Papis_Diane rakstīja: Kādas tās būtu? Mēs pat nezinām.. mākam iedot piespēli savam vārtsargam izmisuma gadījumā. Un mākam rupji iebraukt kājās līdz kaulam. Ko es vel aizmirsu?
Protam izsist bumbu autā, puļīt to maksimāli tālu uz priekšu, piedalīties gaisa divcīņās, protam samērā bieži neizmantot izcilas vārtu gūšanas iespejas, vērot pretiniekus darbībā, bet galvenais trumpis- lamāties un komunicēt ar medijiem pēc spēles "ponjatj i prostitj" valodā.

Bez ironijas sakot- Latvijas izlase nav bezcerīga savās kvalitātēs; Latvijas izlasei lēnu padodās mācīšanās no savām un citu kļūdām. Spriestspēja un tās elastība izšķir visu- arī sportā.
, 2019-09-08 18:02, pirms 5 gadiem
1 žurnālists Preses Konforencē - tas atbilst Futbola popularitatei Latvijā!
, 2019-09-08 18:05, pirms 5 gadiem
Gada joks.
, 2019-09-08 18:45, pirms 5 gadiem
z-maķedoniešu rotaļa ar 11 kucēniem ... rotaļa , tikai jāuzmanās ka neieķer rokā
, 2019-09-08 19:10, pirms 5 gadiem
Da labi!
, 2019-09-08 23:02, pirms 5 gadiem
Mūsu kvalitāte ir bet nezinu kur pašlaik to nolikām
, 2019-09-09 17:24, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Tas jau bija uzbrauciens🤣🤣🤣
Šai paaudzei tādas nav,jāskatās un jāgaida ko Ontužāna paaudze paveiks,nu dziļākāā bedrē vairs nevar būt..manliekas citas izlases cer ka ielozēs mūs viņu grupā nevis piem.Lihteinšteinu..psc!
Tāda Ontužāna paaudze nav, viņš latviski ne bū ne bē.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.