Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Stojanovičs: "Pirmajā puslaikā bijām nobijušies. Komandā trūkst līdera"

Agris Suveizda

Stojanovičs: "Pirmajā puslaikā bijām nobijušies. Komandā trūkst līdera"
Slaviša Stojanovičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas izlases galvenais treneris Slaviša Stojanovičs pēc sakāves pret Izraēlu (0:3) neslēpa, ka sniegums bija vājš, un vērsa uzmanību gan uz rupjām kļūdām taktikas izpildē, gan arī neatbilstošu psiholoģisko gatavību cīnīties par uzvaru.

- Cerējām uz labāku sniegumu, bet nebijām vajadzīgajā līmenī. Tā ir cita lieta, par kuru jābūt reālistiem. Nebijām pietiekami agresīvi. Izraēla bija labāka divcīņās, labāka cīņā par otrajām bumbām un tehniski labāka. Pat nerunāšu par Zehavi, par kuru runāju pirms spēles. Spēlētājiem bija instrukcija, ka viņu vienu nedrīkst atstāt pat uz sekundi, taču tā diemžēl notika. Un tāds ir rezultāts. Pirmajā puslaikā bijām nobijušies spēlēt. Otrajā puslaikā sākām spēlēm, bet tas ir tālu no tā, kas mums ir jārāda. Divus vārtus ielaidām pretuzbrukumos – tieši tādās situācijās, kādas visi bijām analizējuši. Īpaši bija instrukcija, kā aizsargāties pēc mūsu pašu standartsituācijām, taču pieļāvām naivas kļūdas. Tādas kvalitātes spēlētāji kā Zehavi un tādas kvalitātes komandas kā Izraēla sodīs nekavējoties. Tikām sodīti. Viņi bija pelnījuši uzvaru, ar ko arī apsveicu, bet mums darāmā vēl ir daudz.

- Izjutām skaudro realitāti?
- Es zināju, kāda ir mūsu realitāte. Jau pirmajā preses konferencē teicu, ka zinu daudzus spēlētājus, ka esmu viņus trenējis vai spēlējis pret viņu komandām. Mūsu grupā nav nevienas komandas, kas būtu mūsu līmenī,- visas ir stiprākas. Zinu mūsu realitāti, un ceru, ka to sapratīsiet arī jūs. Strādājam pie tā, lai vienmēr kļūtu arvien labāki. Vienmēr meklējam optimālos sastāvus. Dažās pozīcijās mums ir izteikts deficīts, un daudzi spēlēji Virslīgā nemaz nespēlē savās pozīcijās. Jāstrādā pie kaisles, taktiskas, fiziskās gatavības.

- Kāpēc tribīnēs palika tieši Ontužāns un Dāvis Ikaunieks?
- Ontužāns palika tribīnēs tādēļ, ka man ir 25 spēlētāji un diviem ir jābūt malā. Viegla atbilde. Šodien viņam pateicu, ka viņš nebūs pieteikumā. Pirmdien varbūt būs citādi. Savukārt Dāvis vakardienas treniņā guva savainojumu. Ārsti saka, ka neliels plīsums. Viņa acīmredzot nebūs arī pirmdien. Pietrūka tādu spēlētāju kā Isajevs, kuri nevarēja spēlēt savainojuma dēļ. Traumētajiem pietrūkst atbilstošu aizvietotāju.

- Izlasē ir trīs līdzīgi uzbrucēji: kāds bija iemesls par labu tieši Gutkovskim? Viņš labāk iederas taktikā vai vienkārši ir labāks par pārējiem?
- Gutkovski izvēlējos viegla iemesla dēļ, jo viņš var palīdzēt komandai – viņš labi nospēlēja Polijā un labi nospēlēja arī šodien. Citi diemžēl nebija viņa līmenī – pussargi viņu neapgādāja ar bumbu. Viņš tik un tā cīnījās, izpildīja vairākus sitienus ar galvu, viņam bija ļoti laba iespēja gūt vārtus un arī pusmoments.

- Izņemot savainoto Isajevu, palika tas pats sākumsastāvs, kas bija arī Varšavā. Viņi tika atalgoti par labo spēli Polijā? Un, ja būtu iespēja, vēlreiz pieņemtu tādu pašu lēmumu?
- Ja katru reizi ievērojami mainītu pamatsastāvu, tad nevarētu panākt tādu automātismu, kādu vēlos. Ja labi nospēlējām Polijā, tad neredzu iemeslu, kādēļ būtu jāveic daudz izmaiņu. Protams, no daudziem gaidīju daudz vairāk. Ja man būtu iespēja, nomainītu piecus sešus spēlētājus, bet man tādas iespējas nebija. Tāda bija mana izvēle, un pirmdien tā varētu būt atšķirīga.

- Šķiet, ka izlasē nav līdera, kurš spētu pavilkt aiz sevis pārējo komandu. Ne spēles kvalitātes, bet gan rakstura ziņā.
- Pilnībā piekrītu. Tā varbūt ir viena no izšķirošajām problēmām. Līderi neredzēju arī Polijā. Spēlējām labi, bet nebija līdera. Tieši to pašu vakar teicu savā uzrunā spēlētāju priekšā: mums nav līdera, kurš stumtu puišus uz priekšu, pieņemtu izšķirošus lēmumus un spēlētu agresīvi svarīgos brīžos svarīgās laukuma daļās. Mums tāda diemžēl nav. Tāds ir jāatrod pēc iespējas drīzāk vai arī tāds ir jāizveido pašiem. Tā ir viena no svarīgākajām detaļām, veidojot komandu, veidojot komandas ķīmiju. Tas ir kas pavisam atšķirīgs no taktiskām lietām. Ir daudz darba, un to nevar paveikt piecu treniņu un divu spēļu laikā. Bet tāda, protams, ir izlašu darba specifika. Jāatrod risinājums kopā ar treneriem un kādiem federācijas darbiniekiem.

- Bija ļoti daudz standartsituāciju – brīvsitienu, autu, stūra sitienu -, taču no tām nespējām izveidot neko bīstamu. Lielākā problēma bija piespēļu kvalitātē vai pozīciju izvēlē un agresivitātē soda laukumā?
- Jebkurā komandā, kuru esmu trenējis, viens no maniem mērķiem ir katrā spēlē būt ļoti bīstamiem pēc standartsituācijām. Šīs nedēļas laikā iespēlējām kādas kombinācijas, taču pēc manas pieredzes automātisma iegūšanai ir nepieciešami vismaz trīs mēneši. Bija divas lielas problēmas: kustība un laicīga ieskrējiena veikšana, kā arī laicīga piespēle. Šodien tā trūka. Protams, nevaru gaidīt, ka pēc diviem treniņiem viss jau būs kārtībā arī spēlē – tas būtu ļoti patīkami, ja tā notiktu. Galvenā problēma ir kustība soda laukumā, negājām uz bumbu. Epizodes sākumā spēlētāji jau bija iekšā soda laukumā, lai arī viņiem vajadzēja būt ārā un tad uzbrukt bumbai. Pirmajā puslaikā bija vairākas situācijas, kad Ošs meta autu, bet slikti reaģējām uz otrajām bumbām un slikti reaģējām uz lēkājošām bumbām. Un otros vārtus ielaidām pēc mūsu pašu stūra sitiena: ir jāzina arī tas, kā jāaizsargājas, ja standartsituācijas nestrādā.

- Pirmā puslaika sākumā pozīcijām samainījās Rakels un Jānis Ikaunieks.
- Mums bija vienošanās, ka pēc 20 minūtēm viņi mainīs pozīcijas, ja neatradīsim nepieciešamo sabalansētību laukuma vidusdaļā. Jānis ir izteiktāks pussargs, kamēr Rakels vairāk ir uzbrūkošs spēlētājs. Taču beigās tas neko īpaši neizmainīja tāpat. (…) Pret Slovēniju izšķiroši nebūs tas, kura komanda būs dusmīgāka [pēc zaudējuma]. Ja atkal izrādīsim bailes, tad būs tā pati problēma, kas bija šodien.

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs: kasagrande
Slēpts komentārs: morgans
Slēpts komentārs: teamo

  +6 [+] [-]

, 2019-06-08 08:47, pirms 5 gadiem
morgans rakstīja: Spēli gan šoreiz pašam redzēt nesanāca, bet nez vai tik skarba kritika īpaši uzlabo mikroklimatu komandā.
Labāk, lai runā kā Starkovs? - Spēlējām labi, bet nepaveicās.
Slēpts komentārs: marexs

     [+] [-]

, 2019-06-08 09:38, pirms 5 gadiem
kasagrande rakstīja: Laiks atkāpties?!
Šajā gadījumā darbs ir palicis tikai pataloganotomam. Nav pamata gaidīt, ka pret slovēņiem redzēsim kaut ko citu

     [+] [-]

, 2019-06-08 09:46, pirms 5 gadiem
Stojanovics interviju sniedza 5 no rita ? Saprotu ka izlase spele diezgan nozelojami paslaik, bet tads pats ir zurnalistu darbs, pecspeles intervijam butu jabut publicetam 1-2 stundu laika pec speles.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 09:49, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Šajā gadījumā darbs ir palicis tikai pataloganotomam. Nav pamata gaidīt, ka pret slovēņiem redzēsim kaut ko citu
Kāpēc nav? Pret Poliju taču spēlējām krietni labāk, tātad varam, ja gribam.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-08 10:05, pirms 5 gadiem
Ļoti precīzi, līderi ir jāmeklē starp U18 un U21. Ja tur tādu nav, jāmeklē starp U16 un U14. Un jāizaudzina tie līdz lielajai izlasei.
Jei bogu, kā tādi nabagi vārguļo uz laukuma. Man būtu kauns spēlēt tādā komandā, un es pats palūgtu, lai mani nomaina. Tomēr, tā ir trenera atbildība, kurus spēlētājus aicināt uz izlasi, bet kurus nē. Ja Stojanovičš redz spēlētājus, kuri spēlē bez dzirkstelītes, lai izmet tos tā tālāk no izlases.

Pēc šīs spēles, klātesošie līdzjūtēji ir pelnījuši, ka visi futbolisti atmaksā tiem bilešu cenas. Amen.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-08 10:25, pirms 5 gadiem
Riskējot, nepiesakot un nelaižot laukumā Ontužānu, paliksi bez līdera arī turpmāk.Viņš vienīgais spēlētājs, kuru grib savās rindā super līmeņa klubs. Par Uldriķi tas pats.Karašuska laišana laukumā vispār izsmiekls. Viņš der tikai mūsu 1.līgas klubiem, un tad varbūt ne visiem.
Slēpts komentārs: dakots

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 10:54, pirms 5 gadiem
Komandai trūkst ne tikai līdera, bet spēlētāju, jo tie, kas tagad tur mīcās pa laukumu... Nabaga Neslaviša Impotentovičs ir jau otrais Latvijas izlases treneris pēc kārtas, kurš nav sapratis, uz ko parakstās.

     [+] [-]

, 2019-06-08 10:57, pirms 5 gadiem
Nevis liidera, bet trenera nebija.😎....taa atdod videejo liiniju un laut 3 reuzes no 16 metriem ielaist vaartus....profaans + profaani

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 11:13, pirms 5 gadiem
Lideris tev ir Karasauskas , kuram atlauts viss -raut aizkrekla atklati , splaut , sist , viss pilnigi tapat ka Sabala pie Starkova, sitadas pseido zvaigznes nevajag vispar a
icinat lai vini kulas pa Poliju apaksu vai pa Kipru saulojas!

     [+] [-]

, 2019-06-08 11:20, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Riskējot, nepiesakot un nelaižot laukumā Ontužānu, paliksi bez līdera arī turpmāk.Viņš vienīgais spēlētājs, kuru grib savās rindā super līmeņa klubs.
vai tik Ontužānam nav piezvanījis vācu U-20 izlases treneris un piesolījis vietu izlasē? ...labāk tur gadu uzspēlēt un tad pieņemt Latvijas futbola pilsonību, jo lielajā vācu izlasē diez vai tikt..

     [+] [-]

, 2019-06-08 11:37, pirms 5 gadiem
Žēlabas, gaudas, attaisnojumi tam, ka vīri neprot un negrib spēlēt futbolu ir ierasta prakse- tā vietā neviens neuzņemās nekādu atbildību par profesionālo sagatavotību un atdevi,cīņas sparu laukumā! "Starkova tradīcijas" turpina savu uzvaras gājienu izlases jaunajā=vecajā modelī. Laikam Stojanovičs tomēr nav tik neatkarīgs no LFF diriģentiem- funkcionāriem...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 11:41, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc nav? Pret Poliju taču spēlējām krietni labāk, tātad varam, ja gribam.
Tas bija uz emocionāla pacēluma pamata, ka jauns treneris un cerības, ka nu tagad tik sāksies atkopšanās un izaugsme. Nekas vairāk par "gaiseni" nesanāca... "Tukša muca"-izlase- tālu skan...
Arī maratona sākumā var būt daudzi nespējnieki līderos un parādīt varenas iekšas un apņēmību, bet ne pēc ilga laika jau atrasties visu sportistu "astes" galā...

  -2 [+] [-]

, 2019-06-08 11:50, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: Gribu atpakaļ Starkovu un noparkoto busu pie Latvijas vārtiem...apnicis skatīt šo "skatāmo" spēli, kur mums saber vismaz 3 golus un var arī daudz vairāk...
Mums vajag busu un vienu uzbrucēju ar bolta ātrumu, kurš drīkst iet pāri centra līnijai - pārējiem 10 ir jāsēž ierakumos un jāatšaudās!.....ibio, sagribējuši uzbrukuma futbolu...kauns pa visu ģīmi....un jā - vajag līderus kā Astafjevs laukuma centrā vai Zemļinskis aizsardzībā....atceros, kad zaudējām uzbekiem Rīgā spēli ar 0:3, tad Zemļinskis ar čaļiem sita šos pa īstam ar dūrēm un kājām...un tā bija draudzības spēle, bet šeit nopietns turnīrs , 0:3 un nevienam nav dūšas sadot...mīkstie
Starkova aizsardzības futbola taktiku nevajag glorificēt- tai pateicoties esam tur, kur esam šodien...-pēc vienreizējas panākuma tendences ir mīcīta šī taktika ilgus gadus un sekas tam mēs baudām tagad, kad Latvijas izlasei nesanāk nekas- ne aizsardzības, ne uzbrukuma futbols, ne elementāras sadarbības, ko apgūst futbola skolu bērni un jaunatne.
Mūsu profesionāļi izceļās ar savu neprasmi visās pozīcijās, atskaitot vārtusargu...
Par šo cēloņu un seku problemātiku lv futbolā jau rakstīju senāk šeit:

Mazliet vēl par Latvijas futbola attīstību...

Un arī te:

Latvijas futbola attīstības parodija.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-08 11:54, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: Gribu atpakaļ Starkovu un noparkoto busu pie Latvijas vārtiem...apnicis skatīt šo "skatāmo" spēli, kur mums saber vismaz 3 golus un var arī daudz vairāk...
Mums vajag busu un vienu uzbrucēju ar bolta ātrumu, kurš drīkst iet pāri centra līnijai - pārējiem 10 ir jāsēž ierakumos un jāatšaudās!.....ibio, sagribējuši uzbrukuma futbolu...kauns pa visu ģīmi....un jā - vajag līderus kā Astafjevs laukuma centrā vai Zemļinskis aizsardzībā....atceros, kad zaudējām uzbekiem Rīgā spēli ar 0:3, tad Zemļinskis ar čaļiem sita šos pa īstam ar dūrēm un kājām...un tā bija draudzības spēle, bet šeit nopietns turnīrs , 0:3 un nevienam nav dūšas sadot...mīkstie
Tikai ne Starkovu. Pēdējos gadus Latvijas sportā divas labas lietas notikušas-Lipmans prom un Starkovs prom no izlases. Tik naidīgi noskaņotu cilvēku kā Starkovu izlasei tuvumā nevar laist.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 12:07, pirms 5 gadiem
Līderību ieaudzina jau bērnībā.Negribu aizvainot tos trenerus, kas savu darbu veic pēc sirdsapziņas, taču vērojot darbu ar bērniem Jelgavā, ir skaidrs, ka tas ir veids kā nopelnīt, nevis izaudzināt no jaunā sportista personību un līderi.Pazemots citu bērnu priekšā par līderi neizaug, drīzāk bandītu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 12:12, pirms 5 gadiem
Ja jau spēlētāji katastrofāli nespēj pildīt trenera uzstādījumus spēlei, tad par vispār runāt ?!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 12:20, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Līderību ieaudzina jau bērnībā.Negribu aizvainot tos trenerus, kas savu darbu veic pēc sirdsapziņas, taču vērojot darbu ar bērniem Jelgavā, ir skaidrs, ka tas ir veids kā nopelnīt, nevis izaudzināt no jaunā sportista personību un līderi.Pazemots citu bērnu priekšā par līderi neizaug, drīzāk bandītu.
Komentētājs Lonja ļoti asi reaģē ja kritizē bērnu un jauniešu futbolu. Laikam pats ir treneris. Redzēsim vai uzreiz arī Tavam komentāram būs klāt ka bērnu un jauniešu futbolā viss ir normāli.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 12:44, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tikai ne Starkovu. Pēdējos gadus Latvijas sportā divas labas lietas notikušas-Lipmans prom un Starkovs prom no izlases. Tik naidīgi noskaņotu cilvēku kā Starkovu izlasei tuvumā nevar laist.
pats tu esi naidīgs! ....Starkovs ir normāls treneris, tikai Spartaka intrigas viņu salauza kā cilvēku, kurs tic labajam...tagad laikam netic un tas atstāj ietekmi uz personību...
un tak vajag mācīties no Latvijas armijas!...mēs uzbrūkam?...mēs skrienam pa ienaidnieka teritoriju?...nē, jo esam mazi un mūsu stipra puse ir aizsardzība...tā ka busu pie Latvijas vārtiem un viens pats Ontužāns ganās pie centra līnijas gaidot piespēli!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 12:49, pirms 5 gadiem
tur var likt jeb kādu treneri, rezultāts nemainīsies. Mūsu spēlētāji pārsvarā ir zen viduvējību līmeņa, vienīgi Ošs vēl atsķiras, bet tā pat arī tam daudz brāķu. Šī komanda veidota no sūdīgākajiem labākie, diemžēl nav mums labu spēlētāju, virslīgas futbols netur līdzi ārvalstīm, pat leiši ar gadiem ir pakāpušies, igauņiem pat ir viens Klavans, mums pat vine tāda nav. Tā laikam ir mentalitātes problēma, šiem džekiem nav pašcieņas pret komandu un sevi. Bet ko tur nolikt futbolu, latviešiem komandu sportā ir krīze, arī hokejā un basketbolā visi slavē bet bez nopietniem rezultātiem, skumji.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 13:08, pirms 5 gadiem
dakots rakstīja: pats tu esi naidīgs! ....Starkovs ir normāls treneris, tikai Spartaka intrigas viņu salauza kā cilvēku, kurs tic labajam...tagad laikam netic un tas atstāj ietekmi uz personību...
un tak vajag mācīties no Latvijas armijas!...mēs uzbrūkam?...mēs skrienam pa ienaidnieka teritoriju?...nē, jo esam mazi un mūsu stipra puse ir aizsardzība...tā ka busu pie Latvijas vārtiem un viens pats Ontužāns ganās pie centra līnijas gaidot piespēli!
Esmu pret naidīgi noskaņotiem cilvēkiem. Novēlu Starkovam , Lipmanam vai jebkuram citam cilvēkam visu to labāko, bet tas nenozīmē ka viņi var ieņemt jebkuru amatu.

     [+] [-]

, 2019-06-08 13:12, pirms 5 gadiem
kristapstabu rakstīja: tur var likt jeb kādu treneri, rezultāts nemainīsies. Mūsu spēlētāji pārsvarā ir zen viduvējību līmeņa, vienīgi Ošs vēl atsķiras, bet tā pat arī tam daudz brāķu. Šī komanda veidota no sūdīgākajiem labākie, diemžēl nav mums labu spēlētāju, virslīgas futbols netur līdzi ārvalstīm, pat leiši ar gadiem ir pakāpušies, igauņiem pat ir viens Klavans, mums pat vine tāda nav. Tā laikam ir mentalitātes problēma, šiem džekiem nav pašcieņas pret komandu un sevi. Bet ko tur nolikt futbolu, latviešiem komandu sportā ir krīze, arī hokejā un basketbolā visi slavē bet bez nopietniem rezultātiem, skumji.
vissirslikti.lv
Vai hokejā , basketbolā ir sliktāk kā pirms gadiem 10-20. Pirms gadiem 20 nebūtu objektīvi salīdzināt , tad vēl turējamies uz padomju mantojuma.

  +5 [+] [-]

, 2019-06-08 13:18, pirms 5 gadiem
Beigsies ar to, ka nevis Stojanovičs pacels izlasi jaunā līmenī, bet tā vietā pats degradēsies tik tālu, ka pēc tam viņam būs grūti citu darbu atrast.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 13:29, pirms 5 gadiem
Pertiju vajag par galveno,,rezultātu nesolu ar šitiem diegiem bet skatāmu futbolu gan...

  +6 [+] [-]

, 2019-06-08 14:03, pirms 5 gadiem
Nobijušies??? Bet izņemot tinedžeri Toberu, pārējie ir pieredzējuši futbolisti, kuri spēlējuši pret daudz spēcīgākiām komandām! Skaidrs ir, ka spēlētāju izvēle bija greiza - nepreiza. Karašauskas bija 0, Gutkovskis - 0, aizsardzība -- 0. Bet ko var vēlēties, ja nav pat otrās piespēles! Savukārt, neredzu nevienu, kurš var uzsist pa vārtiem no distances. Godigi teikšu, ka tie paši tinedžeri no "Daugavpils" Zalaks vai Cucurs tada spēlē izsktītos ne sliktāk. Ja ne labāk. Federācijai tomēr japadomā vai ir vērts aicināt ārzemju speciālistus, ja pašiem savi ir. Kādam tas var nepatikt, bet es ieteiktu izskatīt, ka kandidātu Tamazu Pertiju.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-08 17:49, pirms 5 gadiem
Mēs pārāk ātri gribam no izlases pozitīvus rezultātus. LFF tikai salīdzinoši nesen nomainījās vadība. Šajā laikā tiek darītas pareizas lietas, taču tik īsā laikā nevar kardināli kaut ko mainīt. Pirms tam gandrīz 30 gadus LV futbols stagnēja. Pareizais treneris - pirmais solis uz pārmaiņām. Tāpēc mums ir jāsaprot, ka nav ko gaidīt rezultātus no izlases šodien; ja tie būs, labi, bet, ja nē, tad nav nekāds pārsteigums, un paldies čaļiem, ka iet un cīnās.

P.S. Kaut gan uzskatu, ka sastāvs ir jāmaina kardināli. Nedomāju, ka tie, kuri spēlē, ir slikti spēlētāji, bet man šķiet, ka viņiem ir problēmas...

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 17:52, pirms 5 gadiem
igor_amelka_1951703601711192 rakstīja: Nobijušies??? Bet izņemot tinedžeri Toberu, pārējie ir pieredzējuši futbolisti, kuri spēlējuši pret daudz spēcīgākiām komandām! Skaidrs ir, ka spēlētāju izvēle bija greiza - nepreiza. Karašauskas bija 0, Gutkovskis - 0, aizsardzība -- 0. Bet ko var vēlēties, ja nav pat otrās piespēles! Savukārt, neredzu nevienu, kurš var uzsist pa vārtiem no distances. Godigi teikšu, ka tie paši tinedžeri no "Daugavpils" Zalaks vai Cucurs tada spēlē izsktītos ne sliktāk. Ja ne labāk. Federācijai tomēr japadomā vai ir vērts aicināt ārzemju speciālistus, ja pašiem savi ir. Kādam tas var nepatikt, bet es ieteiktu izskatīt, ka kandidātu Tamazu Pertiju.
Es teiktu, ka mums vajag kādu no UK, GER vai ITA par treneri... Savējos ar PSRS laikos iedēstīto domāšanu un darba metodēm nevajag.

     [+] [-]

, 2019-06-08 18:26, pirms 5 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ļoti precīzi, līderi ir jāmeklē starp U18 un U21. Ja tur tādu nav, jāmeklē starp U16 un U14. Un jāizaudzina tie līdz lielajai izlasei.
Jei bogu, kā tādi nabagi vārguļo uz laukuma. Man būtu kauns spēlēt tādā komandā, un es pats palūgtu, lai mani nomaina. Tomēr, tā ir trenera atbildība, kurus spēlētājus aicināt uz izlasi, bet kurus nē. Ja Stojanovičš redz spēlētājus, kuri spēlē bez dzirkstelītes, lai izmet tos tā tālāk no izlases.

Pēc šīs spēles, klātesošie līdzjūtēji ir pelnījuši, ka visi futbolisti atmaksā tiem bilešu cenas. Amen.
Tieši tā. Un puikām jāļauj spēlēt, nevis jāmeklē, kā atmazgāt naudu uz ienācējiem no cilšu kopienām, kuri pat televīzijā nav redzējuši, kā spēlē futbolu, jo nav televizoru. Bet, lai to paveiktu, LFF ir jāorganizē valsts meistarsacīkstes futbolā ar vismaz 15 komandām, kam ir savi laukumi un sporta skolas, nevis iztikt ar kaut kāda totalizatoru kantora turnīru.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-08 18:54, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Esmu pret naidīgi noskaņotiem cilvēkiem. Novēlu Starkovam , Lipmanam vai jebkuram citam cilvēkam visu to labāko, bet tas nenozīmē ka viņi var ieņemt jebkuru amatu.
Starkovs nav naidīgs, viņš ir gudrs un inteliģents treneris. Un autobusu viņš sāka likt tad, kad vairs nebija tik meistarīgu spēlētāju kā tie, kas aizbrauca uz EURO 2004. Ar ko beidzas mēģinājums spēlēt atklātu futbolu pret meistarīgāku komandu, lieliski parādīja vakardienas spēle.

     [+] [-]

, 2019-06-08 19:46, pirms 5 gadiem
OILER1981 rakstīja: Mēs pārāk ātri gribam no izlases pozitīvus rezultātus. LFF tikai salīdzinoši nesen nomainījās vadība. Šajā laikā tiek darītas pareizas lietas, taču tik īsā laikā nevar kardināli kaut ko mainīt. Pirms tam gandrīz 30 gadus LV futbols stagnēja. Pareizais treneris - pirmais solis uz pārmaiņām. Tāpēc mums ir jāsaprot, ka nav ko gaidīt rezultātus no izlases šodien; ja tie būs, labi, bet, ja nē, tad nav nekāds pārsteigums, un paldies čaļiem, ka iet un cīnās.

P.S. Kaut gan uzskatu, ka sastāvs ir jāmaina kardināli. Nedomāju, ka tie, kuri spēlē, ir slikti spēlētāji, bet man šķiet, ka viņiem ir problēmas...
P.S. Nedomāju, ka sliktam dejotājam kule traucē

  -1 [+] [-]

, 2019-06-08 23:38, pirms 5 gadiem
Tur trukst ne tika lideru ,bet trenera,taktikas,apkalpojosas personals utt.
1 2 37 komentāri