Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gutkovskis iesit, Latvijas U-21 pēdējās sekundēs sāpīgi zaudē Ukrainā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Gutkovskis iesit, Latvijas U-21 pēdējās sekundēs sāpīgi zaudē Ukrainā
Vladislavs Gutkovskis
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien U-21 Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas spēlē Latvijas izlase izbraukumā piedzīvoja ļoti sāpīgu zaudējumu pret Ukrainas vienaudžiem - 1:2. Uz ukraiņu vārtu guvumu mūsējie prata atbildēt ar Vladislava Gutkovska izlīdzinošajiem vārtiem, tomēr mājinieki pēdējās sekundēs paguva izraut uzvaru.

Latvijas U-21 izlase līdz šodienai bija nospēlējusi piecas no astoņām spēlēm un ar bilanci 2-0-3 reāli uz TOP2 pretendēt nevarēja. Abas uzvaras bija gūtas pret vājo Lihtenšteinu, bet cīņās ar augstāku grozu komandām vieni zaudējumi, turklāt šīs dienas pretiniecei Ukrainas U-21 Jelgavā tika zaudēts ar bezcerīgu 1:5.

Jāsaka, ka kopš cikla sākuma mūsu U-21 izlase paguvusi stipri mainīties - pašā sākumā komandu vadīja Marians Pahars, un, piemēram, uzbrukumā spēlēja Valērijs Šabala, Deniss Rakels, Artūrs Karašausks, bet dažādu iemeslu dēļ (pirmais pārstāv lielo izlasi, pēdējie divi tika izslēgti no U-21 izlases par disciplīnas pārkāpumiem Lihtenšteinā) viņu vairs nav. Tāpat šodien nespēlēja kapteinis Vitālijs Jagodinskis, cits centra aizsargs Edijs Joksts, pussargs Gļebs Kļuškins - savainojumu dēļ. Šodien netrūka debitantu - treneris Dainis Kazakevičs izvirzītā uzbrucēja pozīcijā deva iespēju Vladislavam Gutkovskim, tāpat debiju U-21 izlasē piedzīvoja Jānis Ikaunieks, Endijs Šlampe, Dmitrijs Klimaševičs, Eduards Tīdenbergs.

1. puslaikā visai ievērojams teritoriāls pārsvars Ukrainai un mūsējiem pāreja uzbrukumā no aizsardzības nekādi neizdevās, taču aizsardzībā tika nospēlēts pietiekami organizēti, lai noturētu 0:0. Tiesa, ne bez veiksmes palīdzības - ja divreiz glāba vārtsargs Georgijs Čižovs, tad vienu reizi pēc Vladislava Kalitvinceva sitiena bumba trāpīja pa Latvijas izlases vārtu pārliktni.

Ukraiņi savu panāca 2. puslaika sākumā. Mača 54. minūtē pēc centrējuma nepārliecinoši spēlējošo Latvijas U-21 izlases kreisās malas aizsargu Vitāliju Barinovu apsteidza Kalitvincevs un neatvairāmi sita bumbu vārtos ar galvu. Mūsu komandai pirmā iespēja radās vien 63. minūtē, toties uzreiz laimīgā kārtā tika gūti vārti. Pēc mēģinājuma iespēlēt labā pozīcijā ukraiņu aizsargs bija pirmais pie bumbas, taču mūsu izvirzītais uzbrucējs Gutkovskis cīnījās līdz galam, izmantoja aizsarga kļūdu, savāca bumbu, apspēlēja vārtsargu un negaidīti panāca 1:1!

Šai brīdī Ukraina sāka mūsu vārtu "šturmēšanu", taču allaž mūsējie tika cauri sveikā. Čižovs savu cietoksni uzticami sargāja. Kompensācijas laikā ukraiņi iesita pēc stūra sitiena, taču tiesneši fiksēja pavisam minimālu aizmugures stāvokli. Un tomēr pašās pēdējās sekundēs pēc ukraiņu vārtsarga bumbas spēriena tālu uz priekšu netika galā mūsu aizsargi, nenospēlēja "pirmo bumbu", un ukraiņu uzbrucējs iedabūja bumbu vārtos... Pietrūka pavisam maz, lai Latvijai ar vienu momentu spēlē pietiktu neizšķirtam. Ukraina uzvarēja un turpina cīņu par TOP2. Nākamo spēli, kas mūsējiem šai ciklā būs pirmspēdējā, Latvijas U-21 aizvadīs 3. septembrī mājās ar Horvātiju, bet noslēguma mačs 8. septembrī viesos Šveicē.

Ukrainas U-21 - Latvijas U-21 2:1 (0:0)
Vārti: Kalitvincevs 54', Totovickis 90' - Gutkovskis 63'.

2015. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija U-21 izlasēm

5. grupa

IzlaseVSP
1.Horvātija716
2.Ukraina613
3.Šveice612
4.Latvija66
5.Lihtenšteina70
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-06-08 20:04, pirms 10 gadiem
Nu ,bet gandrīz neskaitās !
latgalestauretajs rakstīja: Gandrīz neizšķirts.

  +7 [+] [-]

, 2014-06-08 20:04, pirms 10 gadiem
Ahj cik tur maz pietrūka ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-06-08 20:08, pirms 10 gadiem
u-21 izlasē sāk nākt 1994-1995 gada dzimušie kas daudz profesionālāk attiecas pret futbola spēlēšanu nekā 1992 un 1993 gada dzimušajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-06-08 21:42, pirms 10 gadiem
likumsakarīgs rezultāts būtu vismaz 5-0. Mūsējie kā mīkstie izskatījās, paši nevienu momentu neizveidoja, UKR trāpīt vārtos nevarēja. Nav par ko jūsmot.

     [+] [-]

, 2014-06-08 22:49, pirms 10 gadiem
Tik žēl, bet nu vispār jau Ukraiņi bija pelnījuši uzvarēt, būtu forši ja Uzvarētu Ukraiņus ar vienu momentu un vieniem vārtiem