Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Starkovs: "Taisnoties nav par ko, un nevēlos to darīt"

Starkovs: "Taisnoties nav par ko, un nevēlos to darīt"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlase Pasaules kausa atlases cikla otro apli iesāka ar sagrāvi pret Bosniju un Hercegovinu (0:5). Latvijas galvenais treneris Aleksandrs Starkovs pēc piedzīvotās sagrāves nebija noskaņots ilgi runāt un preses konferencē uzsvēra, ka komanda cīnījās, tā nav pelnījusi kritiku un ka žurnālistiem pēc šī mača spēlētāji ir jāatbalsta, nevis jānopeļ.

"Tā spēle, kurai gatavojāmies, nesanāca, jo ātrais noraidījums sajauca visas kārtis. Esmu pateicīgs spēlētājiem par visu spēli - par to, ka viņi cīnījās un spēlēja, kā varēja un kā ļāva viņu meistarības līmenis. Starpība meistarībā, protams, ir liela," atzina Aleksandrs Starkovs. "Neapšaubāmi [Andris] Vaņins apliecināja savu klasi un daudzos momentos glāba. Bet, atkārtošos, spēlētāja iztrūkums neļāva izveidot daudz momentu pie pretinieku vārtiem."

"Vēlos akcentēt, ka taisnoties nav par ko, nevēlos [to darīt] un tam nav iemesla. Redzams, ka komandas ir dažādas klases, dažāda līmeņa. Tāpat, kā piemēram, līdzjutēji tribīnēs. Diemžēl tā tas ir. Man nav par ko pārmest ne treneru štābam, ne spēlētājiem. Ieteikt, just līdzi, apspriesties - bet ne pārmest," teica Starkovs. Vaicāts, vai Aleksandra Fertova noraidījums, viņaprāt, bija pamatots, Starkovs atbildēja noliedzoši: "Manuprāt, nē."

"Runājot par pirmo puslaiku, protams spēlētāji vēl turējās, jo pietika spēka un koncentrēšanās. Bet otrajā puslaikā domāju, ka arī bosnieši ģērbtuvēs kaut ko izdarīja un laukumā izgāja ļoti uzlādēti. Mums neizdevās otrā puslaika sākums. Domāju, ka ātrais noraidījums ietekmēja spēles kopējo iznākumu," turpināja Starkovs, piebilstot, ka pārtraukumā ģērbtuvēs bija labs noskaņojums. "Mums šobrīd ir ne pārāk veiksmīgs posms, un šajā situācijā, protams, vajag atbalstīt. Spēlētājus vajag atbalstīt."

"Ja ne šodien, tad rīt, varbūt pēc gada - tad viņi iespēlēsies. Mums bija arī labi laiki, un esmu pārliecināts, ka tie pienāks. Bet visu laiku meklēt tikai mīnusus. Var, protams, to darīt un sliktais spēles iznākums tam dod daudz iemeslu, bet atkārtoju, ka pēc šīs spēles komanda nav pelnījusi lielu kritiku, jo visi centās, laukumā atdeva savus spēkus un meistarību," Starkovs noslēdza preses konferenci.


, 2013-06-08 00:52, pirms 11 gadiem
Pareizi jau saka, BET ir laiks doties...
, 2013-06-08 00:52, pirms 11 gadiem
Bet, atkārtošos, spēlētāja trūkums neļāva izveidot daudz momentu pie pretinieku vārtiem

Ja ne šodien, tad rīt, varbūt pēc gada - tad viņi iespēlēsies. Mums bija arī labi laiki, un esmu pārliecināts, ka tie pienāks.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 00:57, pirms 11 gadiem
Taisnoties nav par ko, atkāpties jau nu gan ir sakrājies par ko!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:02, pirms 11 gadiem
Jautājums tautai: vai esmu vienīgais, kam tas, ka nacionālā futbola federācija tā vietā, lai ieguldītu menedžmentā un papūlētos savākt vismaz pus-stadionu ar Latvijas līdzjutējiem, biļetes uz spēli pārdeva pretiniekiem, kā rezultātā mūsu puišiem šovakar bija jāspēlē, bosniešu dziesmām skanot, un viņu karogiem plīvojot, liekas nepieņemami?!
Latvijas izlases līdzjutējiem, tiem, kas nāk uz katru spēli un ir ar SAVU komandu cauri visiem sūdiem, tādiem kā man, kam rūp šīs komandas tagadne un nākotne, un kas katru kāpumu un kritumu uztver personīgi, šis vakars bija aizvainojošs, jo LFF mūsu mājas laukumu pārdeva pretiniekiem un es tajā šovakar jutos pretīgi, mums vienkārši smējās sejā. WTF LFF?!

Jā, piekrītu Starkovam, gudrs vīrs, parasti viņu atbalstu, bet šīs dienas sastāva izvēle bija nudien interesanta. Ko lai saka... Tas, kas tagad notiek Latvijas futbolā NAV OK. Kaut kas ir jāmaina. Radikāli.

Vēl pēdējais pīkstiens par to aizvainojuma sajūtu - īstie līdzjutēji nekur nezudīs, tie atbalstīs komandu cauri visam. Gribētu tikai lūgt, lai LFF viņiem ne**rš sejā, tad jau viss būs cerīgāk. (:
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:05, pirms 11 gadiem
Bet dārgie draugi, viņš taču nav pie pilna prāta ņemams...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:07, pirms 11 gadiem
kāds žurnālists varēja paprasīt, ko viņš saka par līdzjutēju negatīvo attieksmi pret viņu
, 2013-06-08 01:08, pirms 11 gadiem
"Redzams, ka komandas ir dažādas klases, dažāda līmeņa. Tāpat, kā piemēram, līdzjutēji tribīnēs"

ar tadu speli vini nav pelnijusi nevienu lidzjuteju manuprat. pie tuksam tribinem lai spele. un algu starkovam lai maksa indriksons no savas kabatas, nevis valsts kases.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:15, pirms 11 gadiem
Nesen Gibraltārs kļuva par locekli, obligati tur jāaizbrauc, un vēl jau ķengurzemē nav būts. Tikai tad, kad roka un cimdiņš - Mežeckis un Starix būs izceļojušies pa pasauli uz citu rēķina, tad var sākt gaidīt pārmaiņas treneru korpusā.
, 2013-06-08 01:15, pirms 11 gadiem
Kauti putni. jau malta un luxemburga sak nemt punktus pret citam valstim, kamer med zaudejam visiem pec kartas. Ui, atvainojos, ar turciju neizskirts.
Slēpts komentārs: merseysider
, 2013-06-08 01:19, pirms 11 gadiem
Starkova kungam laikam vajadzētu tīties lapās! Bet vispār Latvijā nav futbola! To ko viņi tai Skonto trenē bērniem var saukt par baletu man pašam dēls tai kolhoza iet! Tur treneris knapi nopirsties var! Es viņam pasaku ka šitie jau nav trenninji bet balets bet tai slāvu sejai jau nepielec! Latvijā futbols i Vecāķu pļaža līmenī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:21, pirms 11 gadiem
Starkovs jau pateica visu pareizi , bet ir pienācis laiks. Kaut vai cieņas pēc
, 2013-06-08 01:24, pirms 11 gadiem
Bet nu ja pa nopietno, Latvijas futbola izlasei piestav starkovs, vismas kkada jautriba
, 2013-06-08 01:25, pirms 11 gadiem
Synco rakstīja: kāds žurnālists varēja paprasīt, ko viņš saka par līdzjutēju negatīvo attieksmi pret viņu
Mūsu žurnālisti spēj pateikt skarbus vārdus tikai caur sienu. Twitteros, ziņu saitos kritikas pa pilnam. Bet kad jāpajautā konferencē aci pret aci kāds trāpīgs jautājums, tā aste starp kājām. Vairums valstīs visi jautājumi šovakar preses konferencē būtu par atkāpšanos. Vai pie mums vārds "atkāpšanās" tika pieminēts šodien? Diez vai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 01:36, pirms 11 gadiem
arhivs X rakstīja: Jaunekli, tici man... to, kas nav iemācīts vecumā no 5 līdz 16 gadiem, vairs nekad neatgūt, lai kāds supertreneris to necenstos izdarīt. Kāda koncepcija, kāds uzbrukums, ja nav izpildītāju!? Žēlīga debess, vai tad tiešam to ir tik grūti pamanīt, ka mūsejiem vienkārši pietrūkst meistarības?
Meistarības trūkumu var kompensēt ar pareizas taktikas izvēli un maksimālas pašatdeves panākšanu no spēlētājiem. 4-4-2 ar Verpakovski un Gauraču priekšā pret Bosniju jau ir saknē nolemts pasākums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 02:00, pirms 11 gadiem
Atšķirība bija tajā, ka Bosnieši saņemot bumbu zināja kam jādod tālāk, a mūsējie saņemot brīnās un nezin kam dot..

MANUPRĀT TAS ARĪ PASAKA VISU PAR TRENERA SPĒJĀM UN TAKTIKU.. ŽĒL, KA LV TIE BOSI TĀDI NEPADEVUŠIES, labi funkcionāri, tikai no attiecīgā sporta neko nejēdz.. KIROVS/GUNTIS go home
, 2013-06-08 02:49, pirms 11 gadiem
Sarakova kungs, vienigais starpibas limenis ir starp tevi un istiem treneriem.
, 2013-06-08 03:09, pirms 11 gadiem
psiholoģiski spēli zaudējām, vēl tai nesākoties, jo ja treneris pirms spēles ieskaidro ka Bosnija ir tik spēcīga un tik meistarīga, un labs rezultāts būtu neizšķirts... nu sorry, tas vairs nav nopietni.
, 2013-06-08 05:52, pirms 11 gadiem
Starkov,nem savus krievus lidz un p!sies prom uz krieviju....labak,lai spele latviesu puikas,kas cinas par savas valsts godu,nevis sitie krievi,kas atbrauc uz Rigu ietuset
, 2013-06-08 07:02, pirms 11 gadiem
No vienas puses piekrītu Starkovam, bet, no otras puses- cik nav komentāros un citur rakstīts par tā paša Fertova lietderību izlasei. Nu un tagad jau pašā spēles sākumā sataisa, atvainojos, tādus sūdus... Kaut gan Starkovam šis noraidījums dod iespēju novelt vainu par zaudējumu uz tiesnesi, kurš "neiedeva dzelteno". Bet, pieļauju, ka tiesnesim bija taisnība, jo video Fertova spēle ar taisnu kāju pret bosnieti bija ļoti neglīta, un bosnietim šoreiz vienkārši paveicās nepalikt invalīdam uz mūžu.
, 2013-06-08 07:13, pirms 11 gadiem
Arī man vakar bija kauns atrasties stadionā.
Kauns par LFF, par attieksmi pret saviem līdzjutējiem, kas nelielā skaitā, bet tomēr bija atnākuši atbalstīt spēli. Par to, ka kārtējo reizi savā zemē varam justies kā otršķirīgi, jo redz vajag izdabāt ciemiņiem. Apsargi part savas resnās pakaļas nepacēla, ka sūda jugs izskrēja laukumā un mierīgi atgriežas atpakaļ, tā vietā pēc spēles ments tvarsta latvju puiku no stadiona izejošu cilvēku pūlī, atsūta kaut kādus pajoļus kaskās, kas blenž uz tevi kā traks suns, lai nu gadījumā ja kas, bosniešu sūdam, kas iet Tev garām un ieņirdz par Tevi, neiemestu ar košļeni.
A Starkovam ieteiktu iemācīties pateikt paldies tiem līdzjutējiem, kas vispār pēc šāda snieguma ir palikuši uzticīgi izlasei.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-06-08 08:25, pirms 11 gadiem
Tieši to viņš arī darīja - taisnojās. Komanda citas klases, noraidījumus sākumā, vēlreiz atkārtoju, tas noraidījums, sajauca visas kārtis.

Lielākā daļa komandu ir spēcīgakas par Latviju, tad jau labāk nespēlēt
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
7

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.