Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sieviešu izlasei neizšķirts pret favorītēm un joprojām 1. vieta grupā

Sieviešu izlasei neizšķirts pret favorītēm un joprojām 1. vieta grupā
Latvijas sieviešu izlase
Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkstēs nenosargāja 2:0 pārsvaru pār Kazahstānu, taču Gruzijā notiekošajā spēlē tik un tā tika pie neizšķirta 2:2. Tas ļauj saglabāt pirmo vietu grupā un labas izredzes uz vēsturisku iekļūšanu kvalifikācijas pamatkārtā.

Latvijas sieviešu futbola izlase pēc iespaidīgās uzvaras pār Igauniju (4:0) šodien sūtīja laukumā identisku sākumsastāvu kā iepriekšējā mačā. Arī šodienas pretiniece Kazahstāna pirmajā spēlē bija izcīnījusi uzvaru, līdz ar to savstarpējās spēles likme solījās būt jo svarīgāka.

Par favorīti uzskatītā Kazahstāna spēles sākumā tikai ar grūtībām atsitās pēc dažiem bīstamiem Latvijas izlases uzbrukumiem, taču bez darba nebija arī Latvijas vārtsardze Marija Ibragimova. Viņa divreiz glāba no vārtu zaudējuma, vienreiz arī novērsa briesmas pēc aizsardžu nesaprašanās. Sitienu skaita ziņā Kazahstāna dominēja, taču 37. minūtē Latvija izmantoja savu iespēju, vārtus gūstot Anastasijai Frodorovai. 17 gadus vecā uzbrucēja ar vārtu guvumu izcēlās otrajā spēlē pēc kārtas.

Otrā puslaika sākumā vēlreiz veikli spēlēja Ibragimova, taču arī Latvijas aizsardzība ar Kazahstānas masīvajiem uzbrukumiem tika galā visai pārliecinoši, un Latvijas pretuzbrukumi bija pietiekami bieži. Viens no tiem vainagojās ar panākumiem - nogāzta tikai Laura Voitāne, kura gan šajā mirklī guva nelielu traumu, un 11 metru soda sitienu realizēja Renāta Fedotova.

Pamazām gan Kazahstānas spiediens palika arvien bīstamāks. Bumba vienā epizodē trāpīja pa Latvijas vārtu stabu, bet 74. minūtē pēc neveiksmīga rikošeta ielidoja Latvijas vārtos. Sekoja ļoti nervoza mača izskaņa, kurā Didža Matīsa vadītā Latvijas izlase labi apzinājās vienas kļūdas cenu, izpaudās arī nogurums, un pāris reizes Kazahstānas futbolistes nospēlēja ļoti asi, taču pārliecinoši vārtos turpināja darboties Ibragimova.

Kazahstāna savu panāca 85. minūtē, kad tika realizēta standartsituācija - stūra sitiens tika izspēlēts uz tālo vārtu stabu, kur precīzi ar galvu sita Julija Masņikova, panākot 2:2. Nervoza atmosfēra Latvijas vārtu tuvumā bija arī beigās, bet svarīgais neizšķirts tika nosargāts. Kazahstāna vārtu virzienā izdarīja par 22 sitieniem vairāk (26:4, vārtu rāmī 11:2), Kazahstāna izdarīja desmit reizes vairāk stūra sitienu (10:1), taču uzvaru gūt nespēja.

Līdz ar to Latvija pēc otrās spēļu dienas joprojām būs pirmajā vietā grupā, neskatoties uz Gruzijas un Igaunijas rezultātu šodien pēcpusdienā. Izšķirošo spēli grupā Latvija aizvadīs pret Gruziju 11. aprīlī, arī šī spēle būs pieejama Sportacentrs.com tiešraidē. Lai saglabātu pirmo vietu grupā, Latvijai teorētiski var derēt arī neizšķirts, taču, visticamāk, būs vajadzīga uzvara.

Latvijas sieviešu izlase tikai pagājušajā ciklā debitēja Pasaules kausa kvalifikācijas priekšsacīkstēs. Tika piedzīvoti zaudējumi pret Maltu un Albāniju, bet neizšķirts 0:0 pret Luksemburgu. Nevienus vārtus Latvijas izlase toreiz priekšsacīkšu turnīrā neguva.

Lai iekļūtu PK kvalifikācijā, savā grupā jāiegūst pirmā vieta. Tāpat tālāk tiks labākā otrā vieta no četrām grupām. Kvalifikācijas turnīrs jau norisināsies pēc sistēmas, kas ierasta PK un "Euro" atlases ciklos vīriešu turnīros, proti, 35 izlases tiks sadalītas septiņās grupās, un šajā turnīra stadijā iesaistīsies arī visas Eiropas futbola lielvalstis, izņemot 2019. gada finālturnīra rīkotāju Franciju.

Latvija - Kazahstāna 2:2 (1:0)

Vārti: Fjodorova 37`, Fedotova 64`(11m) - Ročāne 75` (s.v.), Mjasņikova 85`
Latvijas izlase: Ibragimova, Krūmiņa, Propošina, Spruntule, Giržda, Ročāne, Fedotova, Voitāne (Vāciete 87`), Ševcova, Fjodorova, Miksone.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Latvija21106:24
2.Kazahstāna21103:24
3.Gruzija10010:10
4.Igaunija10010:40

, 2017-04-08 15:00, pirms 7 gadiem
Vismaz Latvijas sieviešu futbola izlase atšķirībā no vīriešiem var iesist vārtus!
, 2017-04-08 15:02, pirms 7 gadiem
Žēl, ka tā vienkārši izlaida uzvaru...
, 2017-04-08 15:08, pirms 7 gadiem
Tāda sajūta ka LV sievietes izliktu LV vīriešus
, 2017-04-08 15:13, pirms 7 gadiem
LATVIJĀ DZĪVOJOŠS LATVIETIS rakstīja: Vismaz Latvijas sieviešu futbola izlase atšķirībā no vīriešiem var iesist vārtus!
Aha, meitenēm ir 100% realizācija - divos mačos seši sitieni vārtu rāmī un seši gūti vārti! Kopumā izdarīti deviņi sitieni (tātad, tikai trīs garām vārtiem).
Slēpts komentārs: Damokla zobens
, 2017-04-08 22:32, pirms 7 gadiem
Jāiet uz sievu mačiem : )
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.