Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Matīss turpinās vadīt sieviešu futbola izlasi, jaunatnes izlasēm jaunas treneres

Matīss turpinās vadīt sieviešu futbola izlasi, jaunatnes izlasēm jaunas treneres
Didzis Matīss. Foto: LFF

Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenā trenera pienākumus turpinās pildīt Didzis Matīss, bet ar U19 vecuma meitenēm strādāt turpinās Viktors Vicehovskis. Tikmēr jauni treneri piesaistīti Latvijas U17 un U15 meiteņu izlasēm, kuru galvenās treneres turpmāk būs attiecīgi Anastasija Ročāne un Liene Vāciete.

Iepriekš Latvijas Futbola federācija (LFF) gada sākumā izsludināja konkursu uz Latvijas sieviešu nacionālās izlases, kā arī WU-19, WU-17 un WU-15 meiteņu izlašu galveno treneru amatiem, pēcāk atlases gaitā uzklausot katru no pretendentiem un iepazīstoties ar viņu piedāvātajiem darba plāniem. Tas tika darīts ar mērķi dot iespēju pieteikties darbam ar valstsvienībām kā jauniem, tā arī jau zināmiem kandidātiem un apskatīt to treneru loku, kuri būtu ieinteresēti ieņemt šīs pozīcijas, lai objektīvi izvērtētu labākos pretendentus.

Didzis Matīss vada Latvijas nacionālo sieviešu izlasi kopš 2010. gada. Pēdējos divos gados pēc kārtas Latvijas izlase viņa vadībā uzvarējusi Baltijas kausa izcīņas turnīrā, kas pirms tam nebija izdevies kopš 2011. gada. Jau 21. februārī izlozē Latvijas valstsvienība uzzinās savas pretinieces 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, kas no augusta līdz 2020. gada septembrim norisināsies pēc mājas un izbraukumu spēļu formāta.

Viktors Vicehovskis stājās pie Latvijas WU-19 izlases stūres 2016. gadā. Pēc gada komanda kļuva par Baltijas kausa ieguvēju, šo titulu nosargājot arī pērn. Oktobrī Austrijā mūsu meitenes Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar mājiniecēm, Šveici un Izraēlu.

Anastasija Ročāne iepriekš bija trenera asistente WU-19 izlasē, bet tagad uzņēmusies WU-17 valstsvienības vadīšanu. Latvijas nacionālās izlases pārstāve turpina arī aktīvas spēlētājas gaitas, paralēli strādājot ar dažāda vecuma meitenēm klubu līmenī. Šī vecuma meitenes Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles aizvadīs oktobrī Portugālē, kad līdzās latvietēm un laukuma saimniecēm spēkosies arī Nīderlande un Izraēla.

Liene Vāciete, kura pārraudzīs WU-15 valstsvienības darbu, pirms tam bija WU-17 izlases treneru korpusā kā galvenā trenera asistente. Bijusī Latvijas nacionālās izlases pussardze ikdienā strādā ar FS Metta sieviešu un meiteņu komandām. WU-15 izlasei šīgada galvenais starts būs Baltijas kausa izcīņā, kas augustā norisināsies Latvijā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/11536/ar-sievi...


, 2019-02-08 14:18, pirms 5 gadiem
Matīss kā sieviešu futbola Starkovs. Rezultātu nekādu nav, spēles nav, tikai ar milzīgu kompensāciju būs gatavs aiziet.
, 2019-02-08 17:32, pirms 5 gadiem
Vai Latvijā ir apstākļi, lai no sieviešu izlases pieprasītu krietni labākus rezultātus?
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.