Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Biličs, Rehāgels, Benajuns, Starkovs par izlozi

Biličs, Rehāgels, Benajuns, Starkovs par izlozi
Aleksandrs Starkovs (pa kreisi) ar pārējiem grupas pārstāvjiem
Foto: AP/Scanpix

Jau ziņojām, ka svētdien Varšavā notikusī 2012. gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze Latvijas izlasei savedusi kopā ar Horvātiju, Grieķiju, Izraēlu, Gruziju un Maltu. Ko par izlozi sacījuši visu komandu pārstāvji?

Slavens Biličs, Horvātijas izlases treneris: „Mēs esam priecīgi par izlozi. Varējām tikt pie vēl vieglākas grupas, taču varēja būt arī smagāka grupa. Tas ir Eiropas kvalifikācijas turnīrs, un tas pats par sevi nozīmē, ka viegli nemaz nevar būt. Mēs ļoti respektējam savus pretiniekus – Grieķija, Izraēla un Latvija iepriekšējā ciklā parādīja tādu sniegumu, ka bija ļoti tuvu iekļūšanai finālturnīrā [Grieķija to arī paveica]. Pie tam šīs trīs izlases bija vienā grupā, vēl tur bija Šveice, un tām visām tur gāja sīvi. Un tad vēl ir Gruzija un Malta, kur mēs pirms pāris gadiem nospēlējām 1:1. Mums ir ļoti daudz respekta pret šīm visām pretiniecēm, taču tāpat mums ir arī pārliecība un mums ir labas izredzes kvalificēties.”

Oto Rehāgels, Grieķijas izlases treneris: „Mēs pret visām šīm pretiniecēm nesenos ciklos jau esam spēlējuši – izņemot Horvātiju. Teorētiski Horvātija ir spēcīgākā izlase mūsu grupā, taču nedrīkstam nenovērtēt arī pārējos. Katrā ziņā mums tā ir izdevīga grupa, un mēs cīnīsimies par 1. vietu vai vismaz 2. vietu, kas dotu iespēju spēlēt „play-off”. Nesen izšķirošos mačos grieķu futbolisti parādīja lielisku degsmi, raksturu un panācām gribēto rezultātu. Šobrīd gan mēs pilnībā esam koncentrējušies Pasaules kausa izcīņai.”

Josi Benajuns, Izraēlas izlases spēlētājs: „Mums pirmām kārtām jākoncentrējas uz savām sekmēm un jāuzlabo iepriekšējo ciklu sniegumu. Mums jāizdara viss iespējamais kvalifikācijas turnīrā. Ir bezjēdzīgi tērēt laiku, runājot par vieglām un smagām grupām – kā pierādījusi mūsu pašu iepriekšējā pieredze, tam nav nekādas starpības.”

Aleksandrs Starkovs, Latvijas izlases treneris: „Esam ielozēti interesantā grupā, kurā visas komandas, izņemot Latviju, nāk no dienvidu zemēm. Ar visām tām iepriekš esam spēlējuši, atskaitot Maltu. Tā kā mums visi šie pretinieki ir labi pazīstami, spēles ar tiem pavadīs daudzas atmiņas. Tagad, kad izloze noslēgusies, ir laiks sākt gatavoties jaunajam atlases ciklam.”

Levans Mhedlidze, Gruzijas izlases spēlētājs: „Domāju, mēs varam uzvarēt jebkuru šajā grupā. Nevaru nosaukt grupas favorīti, lai gan Horvātijai ir labākais sastāvs šajā kompānijā. Iepriekšējais kvalifikācijas turnīrs pierādīja, ka Eiropā vairs nav atlicis vāju komandu. Mums kā mērķis jāstāda uzvara ikvienā mačā un jātic sev, ka varam kvalificēties finālturnīram.”

Džons Butidžičs, Maltas izlases treneris: „Tā ir ļoti smaga grupa. Mums ir divas bijušās Padomju Savienības izlases Latvija un Gruzija plus varenās Horvātija un Grieķija, kā arī Izraēla. Maltā gan tās nav populāras futbola nācijas.”

Izmantotie resursi:
uefa.com


, 2010-02-08 11:20, pirms 14 gadiem
Nu nav ko ziileet - jagatavojas, japarada labakais sniegums un tad jau rezultati neizpaliks. Galvenais, lai interesantas speles, labs sniegums un izredzes lidz pat pedejam katram
, 2010-02-08 11:22, pirms 14 gadiem
Protams veiksmi mūsējiem!

Gruzijas treneris gan tāds pārāk optimistisks
, 2010-02-08 11:22, pirms 14 gadiem
Maltai vāja grupa gadījusies ar necienīgiem pretiniekiem...
, 2010-02-08 11:23, pirms 14 gadiem
Tādas neinteresantas izlases jau dabūjām pretī, bet nu neko darīt, grupa jau nav tā smagākā - jācīnās.
, 2010-02-08 11:25, pirms 14 gadiem
gruzīns runā ta kā kādas Anglijas vai Spānijas treneris (Domāju, mēs varam uzvarēt jebkuru šajā grupā) bik šašlikus saēdies
, 2010-02-08 11:27, pirms 14 gadiem
Starkovs malacis! Ne jā,ne nē,ne balts,ne melns. Pārējie nedaudz padižojās paši un neaizmirst palielīt pretinieku tas tā visādam gadījumam ja nu zaudē ar lielu vārtu starpību tad varēs teikt "es taču teicu,ka spēcīgi pretinieki" Domāju izredzes kvalificēties ir labas.
, 2010-02-08 11:27, pirms 14 gadiem
dr.hauss rakstīja: gruzīns runā ta kā kādas Anglijas vai Spānijas treneris (Domāju, mēs varam uzvarēt jebkuru šajā grupā) bik šašlikus saēdies
Kaapeec gan vinsh taa nevareetu runaat,taa pati Gruzija peec manaam domaam ir +/- vienaa liimenii ar Latviju
, 2010-02-08 11:29, pirms 14 gadiem
Baxter19 rakstīja: Kaapeec gan vinsh taa nevareetu runaat,taa pati Gruzija peec manaam domaam ir +/- vienaa liimenii ar Latviju
Var jau būt,bet mums ir Starkovs!
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2010-02-08 11:30, pirms 14 gadiem
Esmu vīlies! Mēs tāpat nekvalificēsimies un nebūs pat ko aiziet uz kādu futbola lielvalsti paskatīties! Salozēja mums visādus čmorikus (grieķi, izredzēto tauta, malta) un arbūzēdājus.......pie tam no pirmā groza dabūjām pašu neinteresantāko komandu! phe..
, 2010-02-08 11:35, pirms 14 gadiem
BookiesNightmare rakstīja: Esmu vīlies! Mēs tāpat nekvalificēsimies un nebūs pat ko aiziet uz kādu futbola lielvalsti paskatīties! Salozēja mums visādus čmorikus (grieķi, izredzēto tauta, malta) un arbūzēdājus.......pie tam no pirmā groza dabūjām pašu neinteresantāko komandu! phe..
Gadijumā netrenējies basketbolā, ka pirms spēlēm jau raudi?
Slēpts komentārs: viedoklis
, 2010-02-08 11:47, pirms 14 gadiem
buus ljoti labi ziemaa spelet pareejaas dienvidnieces, vareeesim vinjus pasaldeet
, 2010-02-08 11:51, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: buus ljoti labi ziemaa spelet pareejaas dienvidnieces, vareeesim vinjus pasaldeet
Jā, pieprasām mājas spēles janvārī.......22.30 vakarā!
, 2010-02-08 11:53, pirms 14 gadiem
"Mums ir divas bijušās Padomju Savienības izlases" PSRS sabruka pirms 20 gadiem, get over it.
, 2010-02-08 11:56, pirms 14 gadiem
lvhockey rakstīja: Maltai vāja grupa gadījusies ar necienīgiem pretiniekiem...
Es nebrīnīšos, ja Malta atņems kādus punktus Latvijai..
, 2010-02-08 12:04, pirms 14 gadiem
Es nebrīnīšos, ja Latvija atņems kādus punktus grieķiem un horvāties...
, 2010-02-08 12:07, pirms 14 gadiem
No sportiskā viedokļa nav sliktākias variants, no interesantu spēļu viedokļa, gandrīz vai sliktākais - ne viena no šim izlasēm atsevišķi neinteresē vispār, ne viena
, 2010-02-08 12:20, pirms 14 gadiem
galvenais, lai horvāti, grieķi un ēbri savā starpā nospēlē neizšķirti, bet mēs mājas spēles vinnējam!
bet, ja nopietni, tad ievērojot dzelžainu disciplīnu, ir reālas iespējas cīnīties par 2. vietu, 1. jau visai droši atvēlot horvātiem...
, 2010-02-08 13:08, pirms 14 gadiem
Starkovs ir brīnumaris, viņš vienmēr atradīs pretzales pretiniekam
, 2010-02-08 13:15, pirms 14 gadiem
Horvaati nemaz nav tik stipri! Pirms 2 - 3 gadiem jaa bij diezgan stipri , bet tgt ir iespeejas vinjus panjemt! Vieniigi jaacer ka abi Spurs speeleetaji buus savainoti! Kranchars un Modrich! Ja tie nespeelee Tad mums ir ceriibas!Par izlozi greeks suudzeeties! Vareeja buut veel sliktaaka! Nepatiik ka Griekiju dabujaam pretiniekos!
, 2010-02-08 14:16, pirms 14 gadiem
Slikti, ka nav nevienas neredzētas komandas (arī ar Maltu esam spēlējuši -- draudzības spēli 90. gadu sākumā). Līdz ar to jāpiekrīt jau teiktajam, ka nav tik interesanti, kā gribētos.
, 2010-02-08 15:03, pirms 14 gadiem
Mēs jau arī tagad nevaram teikt - o, tur Malta un Gruzija. Vinnēsim kā mazos. Pareizi vien Starkovs saka - jāgatavojas smagi katrai spēlei, tad būs rezultāts. Malta un Gruzija itkā būtu jāņem, taču diemžēl vai par laimi mēdz būt dažādi pārsteigumi. Tāpēc arī nevajag teikt, ka Horvātija un Grieķija ir neuzvaramas. Ja gribam, visu varam!
, 2010-02-08 15:14, pirms 14 gadiem
benkiss rakstīja: Horvaati nemaz nav tik stipri! Pirms 2 - 3 gadiem jaa bij diezgan stipri , bet tgt ir iespeejas vinjus panjemt! Vieniigi jaacer ka abi Spurs speeleetaji buus savainoti! Kranchars un Modrich! Ja tie nespeelee Tad mums ir ceriibas!Par izlozi greeks suudzeeties! Vareeja buut veel sliktaaka! Nepatiik ka Griekiju dabujaam pretiniekos!
Tu domā,ka Horvātija tikai no Spuraiņiem sastāv? Man,piemēram,tā pat neliekas neinteresantākā izlase no 1. groza Noteikti būšu stadionā,paskatīšos uz Oliču,Šrna,Pranjiču,Modriču,Krančaru Labāk par Krievijas ielozēšanu jau ir
, 2010-02-08 15:14, pirms 14 gadiem
dunduks28 rakstīja: Protams veiksmi mūsējiem!

Gruzijas treneris gan tāds pārāk optimistisks
Tur ir ielikta intervija ar Gruzijas izlases spēlētāju,nevis treneri Nu viņa viedoklis
, 2010-02-08 16:18, pirms 14 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Tu domā,ka Horvātija tikai no Spuraiņiem sastāv? Man,piemēram,tā pat neliekas neinteresantākā izlase no 1. groza Noteikti būšu stadionā,paskatīšos uz Oliču,Šrna,Pranjiču,Modriču,Krančaru Labāk par Krievijas ielozēšanu jau ir
Intrese jau protams NEkaada!! Tachu tagat mums ir ceriibas uz kvalificeeshanos! Ja ne uzvara grupaa - tad vismaz 2 vietu ir ceriiba dabuut! Tad playoffs un kas zin......
, 2010-02-08 19:30, pirms 14 gadiem
Iisteniiba mums nav paveicies ar grupu - nekas ka Horvaati, vini tomeer ar saviem Krjanchariem Pranjiciem Petriciem Modriciem un Oliciem kas paarstaav premjerliigu vai bundesliigu ir nu looti speciigi, BET Gruzija un Griekija man looti nepatiik - Domaaju tiesi pretsiem mums ies vissmagak bet nu varbuut kluudos Katraazinaa ja kiegelis uz galvas neuzkritiis tad buusu visaas maajas speelees kaa ierasts stadionaa atbalstiit saveejos un guut baudu! LAI IZDODAS!
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
5

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.