Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Karašausks neizmantoja iespējas un pats ir vainīgs pie neizsaukšanas"

Agris Suveizda

Pahars: "Karašausks neizmantoja iespējas un pats ir vainīgs pie neizsaukšanas"
Marians Pahars
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlases bijušais galvenais treneris Marians Pahars intervijā raidījumā Hattrick pastāstīja, ar ko pašlaik nodarbojas un kā sokas jaunas darbavietas meklējumos.

"Skatos daudz futbola, lasu, mācos, daudz braucu skatīties spēles, treniņus, apmeklēju seminārus," teica Marians Pahars. "Bija sarunas [ar klubiem], bet līdz konkrētībai nenonāca. Bija arī darba intervijas. Kādam nepatiku es, citur kaut kas neapmierināja mani. Bija konkrēts un saprotams variants Indijas Superlīgā, kuru ilgi apspriedām – trīs mēnešus runājām, bija arī intervija, tikos ar kluba vadību. Tomēr nesanāca."

"Tas nav pāris mēnešu jautājums. Ja es vienkārši gribētu strādāt, tad droši vien to jau darītu. Runa nav par cenu, bet gan projektu, līmeni, taču tāda piedāvājuma pagaidām diemžēl nav," sacīja Pahars. Viņš piebilda, ka nav bijis piedāvājumu ne Latvijā, ne Anglijā un ka nokļūšanai bukmeikeru izveidotajā iespējamo Velsas izlases treneru sarakstā nebija reāla pamata. "Mana lielā vēlme, protams, ir atgriezties Anglijā, bet trūkst pieredzes klubā. Anglijā ļoti nopietni aizsargā savu tirgu un ir traka konkurence." Iepriekš poļu mediji ziņoja, ka Pahars bijis viens no kandidātiem uz Novi Sančas "Sandecja" trenera amatu, tomēr Ekstraklases klubs drīzumā vienojās ar vietējo speciālistu Kazimežu Moskalu.

Paharam tika vaicātas viņa domas arī "Liepājas"/"Mogo" uzbrukuma līdera Artūra Karašauska sakarā: "Nevaru saprast, kādēļ visu laiku paceļat šo tēmu. Kāpēc viņu tik ilgu laiku neņem uz izlasi? Laikam viņā ir kādi iemesli un problēmas. Žurnālisti ļoti daudz šo tēmu maļ un, manuprāt, traucē gan Artūram, gan Starkovam. Man šķiet, ka šajā situācijā vainīgs ir spēlētājs. Ne tādēļ, ka esmu treneris, ne tādēļ, ka labi pazīstu Starkovu. Labi pazīstu arī Karašausku, un es pats viņu savulaik vairākkārt atskaitīju no "Skonto". Kāpēc? Tāpēc, ka viņš ir problemātisks spēlētājs.

Viņš mainās, un tas ir normāli. Atšķirībā no izlases trenera, Tamazam [Pertijam] un Mārim Verpakovskim ir laiks, lai pie tā strādātu klubā. Protams, ka viņi ar visiem līdzekļiem aizstāvēs savu spēlētāju – tas ir normāli, es viņus saprotu -, bet tajā pašā laikā viņi sirds dziļumos, esmu pārliecināts, lieliski saprot, ka viņš diemžēl netiek saukts šo visiem zināmo iemeslu dēļ, jo Starkovam vienkārši nav laika ar to [audzināšanu] nodarboties. Plus viņš intervijā saka, ka ir pieaudzis, bet ar savām darbībām rāda pretējo. Un tad man ir jautājums – kā tad tā? Iekod lūpā [pirms runā]. Ja izrādi nepacietību un agresiju, tātad no bērnības īsti vēl neesi ticis vaļā.

Protams, ka viņš aizvadīja spilgtu sezonu un guva daudz skaistu vārtu – nav jautājumu, kurš gan to var apstrīdēt. Taču to visu vajag ievirzīt mierīgā gultnē. Šo jautājumu jau sen bija iespējams nokārtot un visiem aprunāties savā starpā. Bet viņš ar savām darbībām pagaidām nav devis iemeslu. Viņš bija pie manis izlasē, taču iespēju diemžēl neizmantoja. Viņam bija vairākas iespējas. Jā, viņš aizvadīja labu spēli Turcijā – nav jautājumu. Kaut gan vārtus neguva. Pēc tam viņš izgāja pamatsastāvā mājās pret Čehiju un aizvadīja sliktu spēli. Bija iespēja Andorā – izgāja, kad vajadzēja pastiprināt spēli, taču to neizdarīja. Iespējas bija, un esmu drošs, ka tādas vēl būs. Taču viņam ir jāpamaina attieksme."

  +3 [+] [-]

, 2018-01-08 19:23, pirms 6 gadiem
Ja nu tikai tads nieks vien , ka tik zema limena izlasei ka ir LV izlase drizak butu jamekle veidi ka ar tadu problematisku speletaju tikt gala un nevis otradi. Karasauskam problemas gut vartus nav, tacu LV izlasei gan ir. Tacu ko var teikt treneris Starkovs/Pahars kuru vadiba Rudnevs nespeja gut vartus. Acimredzami sie speletaji nespej pacelt izlases limeni. Zel, jo Paharam sakums izskatijas cerigs.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-08 19:27, pirms 6 gadiem
ko gan citu teikt Starkova kreisajai rokai par Karašauska nespēlēšanu izlasē?

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 19:48, pirms 6 gadiem
vai tad starkovs2 kaut ko sliktu par starkovu var teikt? lol

  +9 [+] [-]

, 2018-01-08 20:06, pirms 6 gadiem
To pašu mēs varam teikt arī par Paharu,pats vainīgs,nespēja sasniegt vajadzīgos rezultātus un pašlaik futbolu vēro kā skatītājs.Lai tiktu kādā ārzemju klubā,trenerim jābut nevainojamai reputācijai un sasniegumiem,ar vienu pazīšanos nepietiek.Tur treneru ,tāpat arī spēlētāju atlase notiek pēc citiem kritērijiem.Un ja paskatās uz Latvijas zemo reitingu,kam mūsējie ir vajadzīgi,nevienam.

  +4 [+] [-]

, 2018-01-08 20:16, pirms 6 gadiem
Šturmfīrera Starkova rokaspuisis

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 20:32, pirms 6 gadiem
Krievs krievu mazgā

  +2 [+] [-]

, 2018-01-08 20:39, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Krievs krievu mazgā
Kara arī ir no krieviskās ğimenes

  +3 [+] [-]

, 2018-01-08 20:46, pirms 6 gadiem
Ai, apnikusi tā krievu magija.

     [+] [-]

, 2018-01-08 20:51, pirms 6 gadiem
Pahars ar Karasausku ir stradajis, mes ne .. Bet Starkovs jau nu to4 nepanems to, kas nav paklavies vina velmem . Pie izlases trenera nomainjas varetu but Karsauskam iespeja visu sakt no jauna, tika lieta tada, ka vins pats jau pec gadiem diviem - trim nebus nekads jaunais futbolists. 29. janvari jau 26 paliek , labakais vecums futbolistam

 +10 [+] [-]

, 2018-01-08 21:01, pirms 6 gadiem
Ja mums izlasē būtu vairāki uzbrucēji, kuri savas iespējas izmantotu un katrs sistu pa golam katrā trešajā spēlē, tad šīs runas varētu saprast. Bet tagad tas izklausās pēc slima suņa murga.

  +3 [+] [-]

, 2018-01-08 22:16, pirms 6 gadiem
Pie mūsu izlases spēles stila un vājās bumbas kontroles pat Neimārs un Mesi neko daudz neiesistu, jo vienkārši netiktu pie bumbas.

  -2 [+] [-]

, 2018-01-08 22:20, pirms 6 gadiem
ko var gribēt no krieva un pakaļas bučotāja starkovam,erot ka čekisti kaut kādu darbu izdomāstam krievam....

  -2 [+] [-]

, 2018-01-08 22:22, pirms 6 gadiem
dzirdēju ,ka Penzas apgabalā vinai komandai vajag treneri.....pahar uz priekšu,uz tēvu dzimteni...

     [+] [-]

, 2018-01-08 22:26, pirms 6 gadiem
Rai4a rakstīja: Pahars ar Karasausku ir stradajis, mes ne .. Bet Starkovs jau nu to4 nepanems to, kas nav paklavies vina velmem . Pie izlases trenera nomainjas varetu but Karsauskam iespeja visu sakt no jauna, tika lieta tada, ka vins pats jau pec gadiem diviem - trim nebus nekads jaunais futbolists. 29. janvari jau 26 paliek , labakais vecums futbolistam
Pie jebkura Latvijas trenera, kurš nāktu Starkova vietā. Karam izredzes spēlēt izlasē ir maz, jo tādu mutes brūķēšanu viņam nepiedos neviens vietējais treneris. Pirmkārt, amata brālība, un, otrkārt, ja cilvēks slikti runā par vienu treneri, tad nekur nav pārliecība, ka viņš atkal neko sliktu nepateiks par nākošo treneri.

  -1 [+] [-]

, 2018-01-08 22:27, pirms 6 gadiem
Omskas Gazmjas trenera palīga vieta brīva.Galvenais savu palīgu esot ar ķebli nositis.Un valodu arī varēs lietot dzimto + futbolmaķernuju.

     [+] [-]

, 2018-01-09 00:37, pirms 6 gadiem
Par Karašauska problemātiskumu varbūt var piekrist, bet Pahars savā ziņā nonāk pretrunās. Ģenerālim raidījumā stāstīja par to, kā mūsdienās, salīdzinot ar viņa paaudzi, futbolistiem pietrūkst pašatdeves, cīņasspara un nevēlēšanās zaudēt.

Būsim reāli - Karašausks ir emocionāls spēlētājs, bet tieši nevēlēšanās zaudēt ir šīs emocionalitātes pamatā. Tāpat par izlases treneriem mēdz teikt, ka viņi spēlētājus sagatavo konkrētajam mačam, bet uztrenēti un fiziski gatavi šie spēlētāji ir tik, cik ar viņiem strādāts klubā. Tāpēc Starkova un Pertijas salīdzināšana attiecībā uz laiku strādāt ar Karašausku ir drusku nevietā.

Tie ir principi, kam abas iesaistītās puses netiek pāri. Ar katru pateikto vārdu tiek pielieta eļļa ugunij, Karašausks attālinās no izlases un kopumā tas kaitē LV futbola interesēm.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-09 00:47, pirms 6 gadiem
Uz papīra uzliku savu potenciāli spēcīgāko 23 spēlētāju izlases sastāvu 2018. gadam, ja iztiksim bez traumām.

GK: Vaņins - Šteinbors - Ņerugals

Aizsargi: Gabovs - Dubra - Ošs - Maksimenko

Aizsargi rezervē: Freimanis - Koļesovs - Jagodinskis - Solovjovs

Pussargi: Kamešs - Kļuškins - Tarasovs - D. Ikaunieks

Pussargi rezervē: Rakels - Kazačoks - Toress - J. Ikaunieks

Uzbrucēji: Šabala - Karašausks

Uzbrucēji rezervē: Gutkovskis - E. Višņakovs

Cauņa un Zjuzins varētu potenciāli vēl pastiprināt vidējo līniju, Uldriķis uzbrukumu, bet Hmizs aizsardzību. Vārtsargu līnijā vajadzības gadījumā, protams, ierastā vērtība - Ikstens.

     [+] [-]

, 2018-01-09 01:26, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pie jebkura Latvijas trenera, kurš nāktu Starkova vietā. Karam izredzes spēlēt izlasē ir maz, jo tādu mutes brūķēšanu viņam nepiedos neviens vietējais treneris. Pirmkārt, amata brālība, un, otrkārt, ja cilvēks slikti runā par vienu treneri, tad nekur nav pārliecība, ka viņš atkal neko sliktu nepateiks par nākošo treneri.
Izrādās, ka futbolu ar muti spēlē!

  +3 [+] [-]

, 2018-01-09 09:08, pirms 6 gadiem
KrisitisOZO rakstīja: Izrādās, ka futbolu ar muti spēlē!
Patiešām! Varētu padomāt, ka Karašausks ja tiktu izsaukts uz izlasi, atspertu ar kāju durvis, nolamātu komandas biedrus par pļūtīzeriem un pieprasītu lai runā LV valodā, mestu ar bumbu Starkovam pa muguru, bakstītu ar slotaskātu apkopēju! Tās visas atrunas par uzvedību ir vienkārši smieklīgas! Starkovs ir apbižojies par vecu konfliktiņu un viss!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-01-09 10:20, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Uz papīra uzliku savu potenciāli spēcīgāko 23 spēlētāju izlases sastāvu 2018. gadam, ja iztiksim bez traumām.

GK: Vaņins - Šteinbors - Ņerugals

Aizsargi: Gabovs - Dubra - Ošs - Maksimenko

Aizsargi rezervē: Freimanis - Koļesovs - Jagodinskis - Solovjovs

Pussargi: Kamešs - Kļuškins - Tarasovs - D. Ikaunieks

Pussargi rezervē: Rakels - Kazačoks - Toress - J. Ikaunieks

Uzbrucēji: Šabala - Karašausks

Uzbrucēji rezervē: Gutkovskis - E. Višņakovs

Cauņa un Zjuzins varētu potenciāli vēl pastiprināt vidējo līniju, Uldriķis uzbrukumu, bet Hmizs aizsardzību. Vārtsargu līnijā vajadzības gadījumā, protams, ierastā vērtība - Ikstens.
Viss izklausās labi, vienīgi Nerugalu un Ikstenu aizstātu ar mūsu Itāļu večiem, tiem ir vairāk potenciāla priekš rezerves un, vēljoprojām, Itālijas 3. līga ir spēcīgāka par Toto līgu.

  +1 [+] [-]

, 2018-01-09 11:40, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Pie mūsu izlases spēles stila un vājās bumbas kontroles pat Neimārs un Mesi neko daudz neiesistu, jo vienkārši netiktu pie bumbas.
nepiekrītu. Centra izspēlē vienmēr tiek pie bumbas...

     [+] [-]

, 2018-01-09 16:20, pirms 6 gadiem
Pilniba piekritu, Krasauskam vairakkartigi tika dotas vairak ka 20 min , nekas netika izdarits , Rudnevs 10 minutes iesita HSV

     [+] [-]

, 2018-01-17 23:06, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Uz papīra uzliku savu potenciāli spēcīgāko 23 spēlētāju izlases sastāvu 2018. gadam, ja iztiksim bez traumām.

GK: Vaņins - Šteinbors - Ņerugals

Aizsargi: Gabovs - Dubra - Ošs - Maksimenko

Aizsargi rezervē: Freimanis - Koļesovs - Jagodinskis - Solovjovs

Pussargi: Kamešs - Kļuškins - Tarasovs - D. Ikaunieks

Pussargi rezervē: Rakels - Kazačoks - Toress - J. Ikaunieks

Uzbrucēji: Šabala - Karašausks

Uzbrucēji rezervē: Gutkovskis - E. Višņakovs

Cauņa un Zjuzins varētu potenciāli vēl pastiprināt vidējo līniju, Uldriķis uzbrukumu, bet Hmizs aizsardzību. Vārtsargu līnijā vajadzības gadījumā, protams, ierastā vērtība - Ikstens.
Dāvis labāk sit par Šabalu...