Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Koliņko uzvaru izšķīra LFF Treneru padome un Virslīgas treneri

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koliņko uzvaru izšķīra LFF Treneru padome un Virslīgas treneri
Aleksandrs Koliņko
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piektdienas vakarā notika Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā 2014.gada Laureātu balle. Par uzvarētājiem dažādās nominācijās jau ziņojām, bet pēcāk tika publicēti arī detalizēti balsojumu "atšifrējumi". Par tiem šajā materiālā.

Kurš balsoja?
Par Latvijas gada labāko spēlētāju kopumā varēja balsot septiņi LFF Nacionālo izlašu treneru padomes (tālāk LFF NITP) locekļi, pa desmit Virslīgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, pa 16 1.līgas klubu galvenajiem treneriem un kapteiņiem, 12 federācijas valdes biedri, bet viena balss piederēja biedrībai "Latvijas Futbola virslīga". Trīs personu balsu gan nebija - Latvijas izlases treneru štābā strādājošie Marians Pahars un Andris Riherts atturējās (tas gan netraucēja nobalsot Vitālijam Astafjevam, kurš izvēlējās Aleksandru Koliņko), bet LFF Jaunatnes futbola komitejas priekšsēdētājs Ģirts Mihelsons balsoja par Andri Vaņinu - kandidātu listē neesošu futbolistu. Tādējādi kopā bija 69 "derīgas" balsis. Vēl piebildīšu, ka Daugavpils "Daugavas" diskvalificētā trenera Ivana Tabanova vietā balsoja viņa palīgs Vladimirs Žavoronkovs, kas gan netraucēja balsot citam diskvalificētajam - "Daugavas" vicekapteinim Aleksandram Vlasovam.

Koliņko uzvar, Ikaunieks populārs starp 1.līgas balsotājiem
Aptaujā uzvarējušais Koliņko sakrāja 24 balsis un, kā izrādās, salīdzinoši ar nelielu pārsvaru apsteidza Jāni Ikaunieku, kuram 18 balsis (pirms gada Vaņinam 39 balsis, tuvākajam sekotājam Valērijam Šabalam astoņas). Koliņko un Ikaunieks ieguva 42 no 69 balsīm. Tālākās vietas: 3.Šabala 13, 4.Zjuzins 7, 5.Gorkšs 6, 6.Rudņevs 1.

Parunāsim par labākā futbolista balsojumu detalizētāk. NITP locekļi nobalsoja 5:1 par labu vārtsargam (tikai Vladimirs Babičevs par Ikaunieku). Virslīgas klubu treneri 6:2 par labu Koliņko. Tātad NITP un Virslīgas treneri būtībā izšķīra Koliņko uzvaru pār Ikaunieku (kopā 11:3), kamēr pārējās balsis sadalījās 15:13 Ikaunieka labā. No Virslīgas treneriem par "Liepājas" futbolistu nobalsoja tikai Tamazs Pertija un Žavoronkovs, bet, kas interesanti, par Koliņko "Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs. No Virslīgas treneriem atšķīrās Jurģis Pučinsks, kurš savu balsi atdeva Artūram Zjuzinam.

No Virslīgas komandu kapteiņiem neviens nenobalsoja par Ikaunieku (vienīgais no sešiem kandidātiem bez iegūtas kaut vienas balss) un arī Koliņko tikai divas balsis - par Sašu nobalsoja Jurijs Sokolovs no "Daugavpils" un Artūrs Biezais no "Mettas"/LU. Populārākā izvēle bija Zjuzins, kuram četras balsis. Divas balsis Šabalam, bet pa vienai Kasparam Gorkšam (no Denisa Ivanova, "Liepāja") un Artjomam Rudņevam. Mūsu Bundeslīgas uzbrucējs savu balsi saņēma no "Jūrmalas" kapteiņa Benito Montalvo, un tā bija vienīgā (no 69!) balsīm par Rudņevu.

1.līgas treneru balsojumā Ikaunieks saņēma sešas no 16 balsīm, kamēr Koliņko trīs balsis. Toties piecas balsis Šabalam. Vēl pa vienai balsij tika Gorkšam ("Audas" treneris) un Zjuzinam ("Salaspils" treneris). 1.līgas kapteiņu balsojumā arī populārākā izvēle bija Ikaunieks - septiņas balsis. Koliņko un Gorkšam pa trim balsīm, Šabalam divas, Zjuzinam viena ("Salaspils" kapteinis). LFF Valde pa četrām balsīm atdeva Koliņko un Šabalam, divas balsis Ikauniekam, viena Gorkšam (no Daiņa Gudermaņa). Tātad nevienu balsi neieguva ne tikai nepopulārais Rudņevs, bet arī Zjuzins. Biedrība "Latvijas Futbola virslīga" nobalsoja par Koliņko.

Ikaunieks apsteidz Dubru
Toties Ikaunieks uzvarēja balsojumā par Virslīgas labākā spēlētāja titulu. "Liepājas" futbolistam 13 balsis, bet ar septiņām sekoja "Ventspils" centra aizsargs Kaspars Dubra. Balsojumā nepiedalījās 1.līgas klubu treneri un kapteiņi, kā arī LFF Valde (tāpat šie nosauktie nebalsoja par pārējām Virslīgas nominācijām), līdz ar to 20 no 27 balsīm piederēja Virslīgas klubu treneriem un kapteiņiem. No Virslīgas treneriem par Ikaunieku nobalsoja puse, trīs balsis Dubram, bet pa vienai Edgaram Gauračam (no Rīgas "Daugavas" trenera Armanda Zeiberliņa) un Vladislavam Gutkovskim (no "Jūrmalas" trenera Andreja Kančeļska). Kapteiņu balsojumā Ikauniekam un Dubram pa trim balsīm, divas Gutkovskim, bet pa vienai balsij Viktoram Morozam (no "Daugavas" kapteiņa Vlasova) un Irakli Klimiašvili (no "Jelgavas" kapteiņa Ginta Freimaņa). Visbeidzot NITP locekļi balsoja tikai par Ikaunieku un Dubru, attiecība 4:2 (par Dubru Aleksandrs Starkovs un Vladimirs Serbins).

LFF nebalso par Pertiju
Cīņā par labākā trenera nosaukumu būtībā konkurēja čempionu treneris Pučinsks un vicečempionu treneris Pertija. Abi sakrāja pa septiņām balsīm, un reglaments paredzēja, ka tādā gadījumā vietu sadalījumu izšķir LFF NITP priekšsēdētājs Starkovs, kurš nosliecās par labu Pučinskam. Interesantākais tas, ka Jurģis sešas no savām balsīm nopelnīja tieši no LFF Padomes locekļiem, plus "Mettas" trenera Riherta, savukārt Pertija sešas balsis ieguva no citiem Virslīgas treneriem un vienu no biedrības "Latvijas Futbola virslīga". Tāpat interesanti, ka Pučinsks un Pertija nebalsoja viens par otru, bet gan par "Liepājas" treneri Dobrecovam, kuram tās kļuva par vienīgajām divām balsīm. Vēl vienu balsi ieguva Astafjevs (no Žavoronkova). Pirms gada Pučinsks Pertiju "sakāva" ar 13:3.

Gutkovskis, Ikaunieks, Dubra savās pozīcijās triumfē pārliecinoši, Ikstenam sīva uzvara
Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Gutkovskis tika iebalsots par labāko uzbrucēju ļoti pārliecinoši - viņam 21 balss, bet pussezonu nospēlējušajam Gauračam trīs (no "Skonto" pārstāvjiem Pertijas un Vladislava Gabova, kā arī no Pučinska). Vēl divas balsis ieguva "Ventspils" nigērietis Ahmeds Abdultaofiks (no LFF NITP locekļa Jurija Andrejeva un "Daugavpils" trenera Kirila Kurbatova), bet vienu balsi ieguva vidējā līnijā spēlējušais Ikaunieks (no Manta Savena).

Ikaunieks kā Virslīgas labākais spēlētājs, protams, uzvarēja arī balsojumā par labāko pussargu, nopelnot 18 balsis - LFF NITP kuldīdzniekam atdeva visas sešas balsis. Ar piecām sekoja Morozs, par kuru balsoja Žavoronkovs, "Spartaka" treneris Romans Piļipčuks, Vlasovs, Sokolovs un Biezais. "Mazo balsu" sadalījums: Savens un Deniss Ivanovs nobalsoja par Klimiašvili, Dobrecovs par Abdultaofiku, Freimanis par Savenu.

Par labāko aizsargu, protams, tika nosaukts Virslīgas 2.labākais futbolists Dubra, kuram 16 balsis. Ar sešām sekoja malējais aizsargs Gabovs, bet, kā allaž, interesanti aplūkot "mazās balsis": Apijam divas no Babičeva un Freimaņa, pa vienai balsij Renāram Rodem no Andrejeva, Oļegam Timofejevam no Vlasova un Antonam Kurakinam no Sokolova.

Vienīgā neskaidrā pozīcija bija vārtsargs - par 1.vietu cīkstējās aptaujas uzvarētājs Kaspars Ikstens un čempionu pamatvārtsargs Maksims Uvarenko. Jelgavnieks uzvarēja ar 13:10. Jāsaka, ka arī šeit lielu lomu nospēlēja LFF NITP, kas visas savas sešas balsis atdeva Ikstenam (tāpat arī biedrība LFV). Savukārt Uvarenko bija populārāks Virslīgas treneru un kapteiņu starpā - tur viņam 10 balsis, kamēr Ikstenam sešas. Interesanti, ka pats Uvarenko kā "Ventspils" kapteinis nobalsoja par jauniņo "Daugavpils" vārtsargu Vladislavu Kurakinu. Divas balsis ieguva Vitālijs Meļņičenko (par "Spartaka" vārtsargu nobalsoja otras Jūrmalas komandas "Jūrmala" pārstāvji Kančeļskis un Montalvo), bet vienīgā balss "Skonto" vārtsargam Andrejam Pavlovam tika no Sokolova.

Citas sportiskās nominācijas
Labāko futbolisti noteica dažādu sieviešu futbola organizāciju pārstāvji un visas 14 balsis "aizgāja" divām Olgām - Olga Matīsa pārspēja Olgu Ivanovu ar 10:4. Par labāko Virslīgas spēļu organizāciju balsoja LFF delegāti un LFF inspektori. Ar deviņām balsīm uzvarēja čempione "Ventspils", bet tuvākā sekotāja bija "Jelgava" ar četrām balsīm. Trijniekā iespraucās arī Virslīgas debitante "Daugavpils". Vismaz vienu balsi saņēma pieci no desmit klubiem, bet bez kaut vienas balss palika Daugavpils "Daugava", "Skonto", Rīgas "Daugava", "Metta"/LU un "Jūrmala". Savukārt balsojumā par 1.līgas labāko futbolistu (šeit nebalsoja Virslīgas pārstāvji) vicečempionu uzbrucējs Guntars Silagailis ("Rēzekne") ar 17:6 pārspēja čempionu vārtsargu Marku Bogdanovu ("Gulbene"). Trīs balsis pussezonu nospēlējušajam "Gulbenes" japānim Vaki Atsuši un "Valmieras" uzbrucējam Nikam Savaļniekam.

Mediji
Noslēgumā par medijiem. Mūsu portālam priecīgā ziņa ir tāda, ka aptaujā par labāko futbola mediju Sportacentrs.com saņēma visas iespējamās balsis - 26 no 26! Balsojumā nepiedalījās vienīgi Rīgas "Daugava" un "Gulbene". Jāpiemin, ka pirms gada par Sportacentrs.com saņēma 18 no 26 iespējamajām balsīm.

Šo rindu autors, Edmunds Novickis, tika iebalsots kā labākais futbola žurnālists, iegūstot 10 balsis. Ar piecām sekoja Ilvars Koscinkevičs un Agris Suveizda. Minētās trīs personas kopā sakrāja 20 no 25 balsīm. 1.līgas klubu balsojums bija "raibāks", bet Virslīgas klubi tiem pašiem trim atdeva visas 10 balsis attiecībā 6-2-2. Cīņā par labākā futbola fotogrāfa titulu kārtējo reizi triumfēja Romāns Kokšarovs - viņam sešas balsis (tieši tikpat, cik pērn), kamēr ar četrām balsīm sekoja "Skonto" spēļu regulārais fotogrāfs Juris Gūtmans.

Nominācija1.vieta2.vieta3.vieta
Latvijas labākais spēlētājsKoliņko (24)Ikaunieks (18)Šabala (13)
Latvijas labākā spēlētājaMatīsa (10)Ivanova (4)
Virslīgas labākais spēlētājsIkaunieks (13)Dubra (7)Gutkovskis (4)
1.līgas labākais spēlētājsSilagailis (17)Bogdanovs (6)Atsuši/Savaļnieks (3)
Virslīgas labākais trenerisPučinsks (7)Pertija (7)Dobrecovs (2)
Virslīgas labākais uzbrucējsGutkovskis (21)Gauračs (3)Abdultaofiks (2)
Virslīgas labākais pussargsIkaunieks (18)Morozs (5)Klimiašvili (2)
Virslīgas labākais aizsargsDubra (16)Gabovs (6)Apija (2)
Virslīgas labākais vārtsargsIkstens (13)Uvarenko (10)Meļņičenko (2)
Virslīgas labākā spēļu organizācijaVentspils (9)Jelgava (4)Daugavpils (3)
Labākais fotogrāfsKokšarovs (6)Gūtmans (4)Zālmanis (3)
Labākais žurnālistsNovickis (10)Koscinkevičs/Suveizda (5)
Labākais masu medijsSportacentrs.com (26)

Balsojums par sacensību laureātiem
Balsojums par gada labāko futbolisti
Balsojums par labāko spēļu organizāciju
Balsojums par mediju laureātiem

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-07 02:32, pirms 9 gadiem
Paldies par detalizētu izklāstu.
P.S. Tabulā pie Latvijas labākā spēlētāja kļūda.

  -2 [+] [-]

, 2014-12-07 07:24, pirms 9 gadiem
paldies, šis labs. Īpaši patīkami, ka regulāri pieminētas pagājušā gada balsis. Ņemt visu kopā, izskatāš tomēr nožēlojami. Labi, ka nav kopējais pārskats, citādi diez vai Andriņš varētu tos rezultātus jel kad pārdzīvot.

  +4 [+] [-]

, 2014-12-07 09:08, pirms 9 gadiem
Kārtīgs kolhozs. Koliņko nemaz starp kandidātiem nevajadzēja būt.

     [+] [-]

, 2014-12-07 09:18, pirms 9 gadiem
Bez komentāriem

 +19 [+] [-]

, 2014-12-07 09:22, pirms 9 gadiem
Latvijai nelojāls cilvēks, kuru satriec pret Putinu vērsti saukļi tribīnēs, kurš visu mūžu dzīvodams Latvijā nejēdz latviski pat pāris vārdus pateikt, tiek atzīts par gada futbolistu. Tas kārtējo reizi parāda Latvijas futbola sabiedrības seju.
Slēpts komentārs: dobrecovs

  +6 [+] [-]

, 2014-12-07 10:07, pirms 9 gadiem
v5_karstgalvis rakstīja: Kārtīgs kolhozs. Koliņko nemaz starp kandidātiem nevajadzēja būt.
Centrālais kolchoza tirgus!-piekrītu!
Galvenais kandidāts pastumts malā,sarunāti balsotāji!Un gada futbolista tituls rokā!!

  +5 [+] [-]

, 2014-12-07 10:12, pirms 9 gadiem
cesko rakstīja: Latvijai nelojāls cilvēks, kuru satriec pret Putinu vērsti saukļi tribīnēs, kurš visu mūžu dzīvodams Latvijā nejēdz latviski pat pāris vārdus pateikt, tiek atzīts par gada futbolistu. Tas kārtējo reizi parāda Latvijas futbola sabiedrības seju.
puse no viesiem balsotājiem nejēdz ne vārda latviski.

P.S.
laikam esmu palaidis garām "...kuru satriec pret Putinu vērsti saukļi tribīnēs..." kur šo izrāvi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2014-12-07 10:32, pirms 9 gadiem
Problem? rakstīja: puse no viesiem balsotājiem nejēdz ne vārda latviski.

P.S.
laikam esmu palaidis garām "...kuru satriec pret Putinu vērsti saukļi tribīnēs..." kur šo izrāvi?
Pārbaudes spēlē ar Armēniju Skonto stadionā diezgan ilgi skanēja ukraiņu dziesma par Putinu. Pēc spēles Koļinko vienīgais no izlases izteica par to savu sāpi.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-07 10:32, pirms 9 gadiem
dobrecovs rakstīja: Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc mēs tikam uz EURO2004. Lielisks vārtsargs.
30.gados arī bija labi vārtsargi.
Slēpts komentārs: m. scofield
Slēpts komentārs: Arsenich

 +17 [+] [-]

, 2014-12-07 11:22, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Ko gan Jūs gribējāt no Koļinko? Lai spēlējot Krievijā viņš teiktu, ka fani ir malači apd...ot Putinu?
Viņš varēja neteikt neko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2014-12-07 11:35, pirms 9 gadiem
Starp citu, ja LFF ir vienalga vai izlases spēlētāji ir vai nav savas valsts patrioti, kāpēc nenaturalizēt kādus 5-8 Nigērijas, Ganas, Brazīlijas 2.rindas spēlētājus? Čaļi savās izlasēs īsti netiek, būs priecīgi par iespēju spēlēt izlasē, sevi parādīt, ES statusu iegūt klubu karjerai. Gan jau labāki būs par mūsu krieviem. Un kā vieniem, tā otriem Latvija pie kājas.

     [+] [-]

, 2014-12-07 11:36, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Centrālais kolchoza tirgus!-piekrītu!
Galvenais kandidāts pastumts malā,sarunāti balsotāji!Un gada futbolista tituls rokā!!
Vai pareizi saprotu, ka Dobrecovs, balsodams par Koļinko ir sarunāto vidū?

Putra pamatīga!

  +5 [+] [-]

, 2014-12-07 12:06, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: Vai pareizi saprotu, ka Dobrecovs, balsodams par Koļinko ir sarunāto vidū?

Putra pamatīga!
Par šo man jau koments bija pēc raksta!Neatkārtošos!
Un tad centies apsvērt visus par un pret no kurienes šim 39 gadīgam vārtsargam kurš pēdējā mačā ielaida 6 vārtus tik daudz balsis ir plusotas?
Pēdējos 3 mačos vidējais ielaisti 3,3 vārti spēlē!Skaitās krievijas otrās līgas rezerves vārtsargs,klubā kuram turpat aiz muguras ir izkrišanas zona(2p šķir tik no šīs zobnas)!
Kā sāka nākt nopietni pretinieki pretīm ,tad sāka birt arī tie vārti izlases mačos!
Tu pa viņu balsotu?

     [+] [-]

, 2014-12-07 12:12, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: Vai pareizi saprotu, ka Dobrecovs, balsodams par Koļinko ir sarunāto vidū?

Putra pamatīga!
Domā, ka Liepāja izlec no kopējās sistēmas?

  +4 [+] [-]

, 2014-12-07 12:43, pirms 9 gadiem
kāds tur brīnums par balsojumu, feģa nevarēja balsot, nobalsoja paša, savukārt vladimirs aizmirsa balsot, nobalsoja serjoga... jauka Latvijas futbola sabiedrība, plus vēl miša no saeimas tribīnes bļāvis esot žolto siņije... aaaaahahahaha

  -2 [+] [-]

, 2014-12-07 13:36, pirms 9 gadiem
Laikam labi jau vien ir, ka mūsu pašmāju futbolam netiek pievērsta liela uzmanība. Savādāk tik vien būtu kā lielāks izsmiekls un apkaunojums...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-12-07 14:15, pirms 9 gadiem
tikaam uz EURO2004 jaa, bet tas bij 10 gadi atpakaļ tad arī varēja dod viņam... Drausmas, ar steigu ir jamaina kkas šā sporta veida attīstībā...
Galvenais jau vel ka mettas kapteinis ari savu balsi atdevis ir... iespejams Rihtera ietekme...

     [+] [-]

, 2014-12-07 14:28, pirms 9 gadiem
Robots111 rakstīja: tikaam uz EURO2004 jaa, bet tas bij 10 gadi atpakaļ tad arī varēja dod viņam... Drausmas, ar steigu ir jamaina kkas šā sporta veida attīstībā...
Galvenais jau vel ka mettas kapteinis ari savu balsi atdevis ir... iespejams Rihtera ietekme...
Biezais savu cunfti laikam aizstāvēja, pats vārtsargs būdams

  -2 [+] [-]

, 2014-12-07 14:39, pirms 9 gadiem
A varbūt par savējo nedrīkstēja balsot? Kas zin????

     [+] [-]

, 2014-12-07 14:52, pirms 9 gadiem
Kolinko taču ir ukrainis,ko ta viš tā pret savējiem uzstājas?

  +4 [+] [-]

, 2014-12-07 16:28, pirms 9 gadiem
Par to, ka K. savos gados nostāvēja divus ļoti labus mačus izlasē -- visu cieņu. Bet Vaņins tomēr bija izlases pirmais vārtsargs 7 mēnešus no desmit (februāris--novembris), turklāt ļoti labā līmenī spēlēja klubā. Tāpēc viņa nenominēšana atstāj netaisnības pēcgaršu.

  +3 [+] [-]

, 2014-12-07 16:43, pirms 9 gadiem
P.S. Atbalstu Mihelsonu, kurš nobalsoja par Vaņinu, kaut arī Vaņins nebija nominēts. Tā būtu vajadzējis darīt visiem, kas domāja līdzīgi (protams, ja kāds patiešām domāja, ka šogad labākais bijis Koļinko, tad tās ir viņa tiesības

  +2 [+] [-]

, 2014-12-07 17:19, pirms 9 gadiem
Mihelsons malacis
Dobreca un Ivanova balsis tādas dīvainas tomēr

Visu cieņu visiem, kas nebalsoja par savējo un savējiem
LFF gan blieza par visiem ,kas gājuši caur SKO/LFF sistēmu

  +3 [+] [-]

, 2014-12-07 18:54, pirms 9 gadiem
cesko rakstīja: Latvijai nelojāls cilvēks, kuru satriec pret Putinu vērsti saukļi tribīnēs, kurš visu mūžu dzīvodams Latvijā nejēdz latviski pat pāris vārdus pateikt, tiek atzīts par gada futbolistu. Tas kārtējo reizi parāda Latvijas futbola sabiedrības seju.
Kolhoza tradīcijas turpinās...

  -4 [+] [-]

, 2014-12-07 19:14, pirms 9 gadiem
Labi ,ka šajā balsošanā nepiedalījās visi šie eksperti, kuri ir neapmierināti par nominācijas uzvarētāju! Kolhozs būtu ja balsotu ...komentētāji

     [+] [-]

, 2014-12-07 22:29, pirms 9 gadiem
Why not? Komentētāju balsojums arī būtu interesants, diemžēl tajā gan iespējamas visādas manipulācijas.

     [+] [-]

, 2014-12-08 09:07, pirms 9 gadiem
ļoti dīvaina izvēle. Ja tas būtu balsojums par labāko pensionāru, par pagātnes ieguldījumu, tad vēl varētu runāt.
Pēc šitādām izdarībām nopietni nevar vērtēt ne LFF, ne vispār mūsu futbolu un tuvākā nākotnē nekāda atveseļošanās un progress acīmredzot nav sagaidāms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja