Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Lai sauktos par labāko snaiperi, jāsit daudz vairāk par Kalniņu un Ošu"

Agris Suveizda

Starkovs: "Lai sauktos par labāko snaiperi, jāsit daudz vairāk par Kalniņu un Ošu"
Kristians Damians Torress un Aleksandrs Starkovs
Foto: LFF.lv

Ar Latvijas futbola izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu tikāmies, lai mēģinātu gūt izsmeļošākas atbildes uz atsevišķiem jautājumiem par sastāva izvēli un gaidāmajām spēlēm, nekā tas ir iespējams ierobežota laika preses konferences formātā. Lai arī Starkovs pirms atbildīgās spēles Fēru salās nebija noskaņots iedziļināties sīkākās detaļās - "negrasos katru spēlētāju iztirzāt no 20 skatu punktiem" -, starp "nezinu", "spēle rādīs" un "par šo tēmu visu jau esmu pateicis" netrūka arī plašāku komentāru, pēc kuriem var nojaust, kādēļ viens vai otrs spēlētājs atrodas vai, tieši pretēji, neatrodas valstsvienībā.

Konkurence par vietu izlasē. "Visiem durvis uz izlasi ir vaļā. Lūdzu, nāciet un atveriet tās, gūstiet vārtus! Mums ir uzbrucēji vai pussargi, kuri izlasē aizvadījuši vairākus desmitus spēļu, bet nav guvuši vārtus. Svarīga ir arī viņu vēlme un atdeve, taču man primārā ir viņu rezultativitāte, rezultāts. Izlasē galvenais ir rezultāts. Pašreizējā līdzjutēju neapmierinātība ir radusies tādēļ, ka nav rezultāta. Tādēļ spēlētājiem, kuri ierodas izlasē, jāspēj šos uzdevumus izpildīt."

Viens no padsmit spēlēs izlasē vārtus neguvušajiem ir Eduards Višņakovs. "Ļoti svarīgi, lai komandā būtu uzbrucējs, kurš visas komandas pūles pārvērstu rezultātā, vārtu guvumos. Mums, protams, šobrīd šādu uzbrucēju – stabilu, spēcīgu, kuri var gūt vārtus un izšķirt spēli – trūkst. Izsaucot Višņakovu un Uldriķi, ceram, ka viņi izlasei dos kaut ko savu, kaut ko jaunu. Varbūt svaigumu. Atkārtoju, ka priekšējās līnijas spēlētājiem ir jāgūst vārti. Diemžēl mums šāda stabili vārtus gūstoša uzbrucēja trūkst. Visiem dodam iespēju. Pirms tam bija citi spēlētāji, pēc tam citi, tagad ir Eduards Višņakovs. Redzu, ka viņš ir liels un mūsdienīgs uzbrucējs, kurš ir agresīvs. Protams, viņam ir arī savi mīnusi, bet ceru uz viņu. Un viņš ir arī ļoti nopietns un atbildīgs cilvēks, uz kuru var paļauties. Uldriķis klubā spēlē interesanti, un savam vecumam viņš vispār, manuprāt, spēlē ļoti labi. Arī U21 izlasē pēdējās spēles bija labas. Un arī izlases nometni jūnijā viņš aizvadīja labā līmenī. Tas redzams pēc treniņiem. Pats galvenais ir viņa spēles kopējais līmenis. Viņš ir gudrs spēlētājs. Domāju, ka viņa galvenā kvalitāte ir nevis augums, ātrums vai ātruma trūkums, bet gan laba futbola domāšana, kas man ļoti patīk."

Rezultatīvākais vietējais uzbrucējs Virslīgā ir Karašausks [astoņi vārti]. "Spēlētājus izvēlos pēc daudziem kritērijiem. Kad spēlētājus savā starpā salīdzinu, priekšroku atdodu pirmajam, otrajam, trešajam un ceturtajam. Izejot no tā, arī izvēlos spēlētājus. Starp tiem, kurus neesmu izvēlējies, ir ne tikai Karašausks. Droši vien vēl daudzi citi spēlētāji sēž un domā, kāpēc gan viņus neizsauc. Gan labi spēlētāji, gan labi, gan ne tik labi spēlētāji kā personības. Izvēlējos citus, un tās ir manas tiesības. Ļoti svarīgi, lai par šīm manām tiesībām neaizmirstu – tajā skaitā arī jūs, žurnālisti. Kur ir viņa lielākais trūkums, kādēļ viņa nav izlasē – laukumā vai cilvēciskajās īpašībās? Es jau atbildēju. Vārtu gūšana uzbrucējam ir ļoti svarīga, bet ir jāspēlē arī komandas spēle. Un jāgūst daudz (!) vairāk nekā Kalniņš [šosezon Virslīgā trīs vārti] vai Ošs [pieci]. Daudz vairāk! Tad arī varēs teikt – esmu labākais bombardieris. Pēc šādas loģikas, atkārtoju, var teikt, ka jāņem arī Ošs. Arī viņš ir ļoti labs spēlētājs, bet viņš nav izsaukts. Kādēļ neuztraucieties par viņu? Kārtīgs puisis, lielisks futbolists un personība. Taču citi spēlētāji ir pārāki konkurencē."

Jaukšanās izlasē no malas. "Laukumā [rezultāts] nebūs atkarīgs no shēmas, no spēlētājiem [uz papīra], bet gan noskaņojuma, saliedētības, no tā, lai katrs spēlētājs parādītu maksimumu. Ja viņš neparādīs maksimumu, tad spēle būs pavisam cita. Man, kā trenerim, ļoti svarīgi, lai spēlētājos nejauktos no malas. Tikai tad mēs būs saliedēti. Neviens nedrīkst būt liekais. Ja spēlētājus traucēs, viņi nebūs par visiem 100% ar sirdi un dvēseli komandā, viņiem kaut kas maisīs un novērsīs uzmanību. Vienmēr esmu uzskatījis, ka tas ir ļoti svarīgi. Ja būsim saliedēti, tad spēlētājs arī parādīs savu maksimumu, apspēlēs, gūs vārtus, atdos precīzu piespēli. Un tad viss būs skaisti, priekšrocība būs mums. Bet, ja viņš kļūdīsies, jo nav koncentrējies, tad priekšrocība būs pretiniekiem.

Manā vadībā esam aizvadījuši četras spēles. Arī iepriekš biju izlasē un turpinu izmantot daudzas iestrādnes no iepriekšējā trenera [Mariana Pahara]. Bija izdarīts ļoti daudz laba, bet kaut kādās lietās izmantoju citu pieeju. Neskaidrošu, kā tieši, lai jums būtu vieglāk to apspriest. Nedarīšu, jo tā ir iekšējā lieta. Tā ir ģimene! Jūs taču pie drauga ģimenes ar šādiem jautājumiem neiesiet. Tas ir kolektīvs, un kolektīvam ir nepieciešama sava autonomija. Ja mēs uzvarēsim, tad visa valsts arī būs kopā ar mums. Ja zaudēsim, tad nevienam nebūsim vajadzīgi un interesanti. Vai Latvijas kopīgā ģimene mūs atbalstīs, kad zaudēsim astoņas spēles pēc kārtas? Nē, tāpēc dodiet mums laiku savākties. Daru visu iespējamo, lai mēs būtu spēcīgi un uzvarētu."

Koļesova kļūdas iepriekšējās izlases spēlēs. "Kopumā esmu apmierināts ar viņa spēli un ceru, ka viņš ar katru spēli progresēs. Svarīgs pat ir nevis kļūdu skaits, bet gan tas, kā viņš uz tām reaģē. Domāju, ka viņš uz tām reaģē adekvāti, pareizi. Viņš ļoti uzmanīgi klausās treneros un savas kļūdas labo. Ceru, ka viņš būs tas spēlētājs, kurš izlasē būs vēl ilgi. Viņš vēl ir jauns, viņam ir laba faktūra, labi fiziskie dotumi, ļoti labi mentālie dotumi. Nebija ne mazāko domu, ka viņu varētu neizsaukt, absolūti."

Mūsu trumpji Fēru salās. "Mums ir pietiekami daudz spēlētāju, kuriem ir meistarība. Kuriem ir labas īpašības gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Nezinu, vai tā ir mūsu priekšrocība, bet mums ir jāparāda savs maksimums – tad arī būsim spējīgi uzvarēt Fēru salas. Tas ir pats galvenais – nepieciešama pārliecība par saviem spēkiem. Pārliecība! Bet pārliecības pats pamats ir pašatdeve, nebīšanās pretinieka, nebīšanās tērēt spēkus, esot ar bumbu, sevis nežēlošana, kad spēlē aizsardzībā. Jāspēlē uz maksimumu!

Šajā ciklā esam guvuši maz vārtu, bet arī viņi nav guvuši daudz – par vieniem vairāk. Viņu paņemtajos punktos nekā sensacionāla nebija – paņēma punktus pret Andoru [0:0, 1:0], mājās pret ungāriem [0:0]. Bet mūs apspēlēja izbraukumā [2:0]! Lūk, tas bija negaidītais rezultāts. Tā ir komanda, kuru mums tradicionāli būtu jāapspēlē, taču viņi pēdējos gados veic labu darbu, arī treneris [Larss Olsens] jau septiņus astoņus gadus ir viens un tas pats. Ir saspēlēts, pieredzējis sastāvs un spēlētājs, kurš izlasē spēlē jau sen un kuram jau ir krietni pāri 30 [acīmredzot domāts centra pussargs Froui Benjaminsens, kuram decembrī apritēs 40 gadi – A.S.]. Vai viņi būs stiprāki vai vājāki nekā pirms pusgada, nezinu – ceru, ka uz mūsu fona viņi izskatīsies sliktāk."

Torresa atgriešanās pēc gada pārtraukuma. "Ja atceras, pirms diviem gadiem viņš bija labākais futbolists Virslīgā. Bija. Pagājušajā gadā Marians viņu jau izsauca uz izlasi, un viņš piedalījās divās spēlēs. Arī tagad viņš spēlē asi, un man šīs viņam piemītošās īpašības un kvalitātes patīk – ass, tehnisks, ar pēdējo piespēli, spēlējošs futbolists. Tādi komandā vienmēr ir cieņā. Zinu, ka viņam ir mikrotrauma, problēmas ar veselību, kas viņu nomocīja pagājušajā gadā. Tas viņam laikam arī neļauj spēlēt tādā pašā līmenī kā pirms diviem gadiem, kad viņš patiešām bija spēcīgākais un "Liepāja", arī būdama pati stiprākā, kļuva par čempioni. Man liekas, ka viņš mums noderēs ne tikai tajā ziņā, ka tagad, kā jūs sakāt, būs daudz jāuzbrūk. Arī citos aspektos – organizēt spēli, veidot spēli, uzbrukumus virzīt pareizajos virzienos. Šajā ziņā viņš ir konstruktors. Šāda spēlētāja mums pietrūka. Bez Zjuzina un Jāņa Ikaunieka atcerētos arī Aleksandru Cauņu, kurš ir īsts meistars."

Dubra savainojuma dēļ ar izlasi netrenējās. "Pēdējo spēli [pret "Mettu"/LU] viņš aizvadīja uz mākslīgā seguma. Viņam pirms gada tomēr bija nopietna trauma, no kuras tikai nesen atguvās. Tā ka domāju, ka mākslīgais laukums nospēlēja savu lomu. Pagaidām viņš ārstējas. Kas būs pēc trīs dienām, redzēsim. Vismaz viņš ir šeit un atrodas ārstu uzraudzībā [uz Fēru salām Kaspars tomēr neaizlidoja – A.S.]. Vai nebija domas vietā izsaukt citu spēlētāju? Nebija, skaitliski tik liels sastāvs ir tādēļ, lai tiktu galā ar visām problēmām, kas var rasties nometnes laikā. Dubra, protams, ir sākumsastāva spēlētājs, viens no vadošajiem spēlētājiem. Viņš jau bija tuvu savai agrākajai sportiskajai formai, lai gan pēc traumas un operācijas, protams, ir vajadzīgs laiks. Varbūt pat gads, divi un trīs. Domāju, ka viņš vēl ir tikai ceļā uz savu labāko formu."

Kādēļ ir trīs labās malas aizsargi – Freimanis, Gabovs un Savaļnieks? "Vajag pat visus piecus, nevis tikai trīs (smejas). Piemēram, Dubru saucām, lai viņš varētu spēlēt. Tas apliecina, ka ir nepieciešamas arī rezerves. Un arī rezervistiem vajag rezerves. Tā ir parasta treneru virtuve, kurā spēlētājus izskata ne tikai pēc viņu pamatampluā, bet arī citām pozīcijām, kurās viņi varētu spēlēt. Iespēja spēlēt vairākās pozīcijās attiecas ne tikai uz Savaļnieku, bet uz pilnīgi visiem. Nometnes laikā turpinām vākt informāciju par katru spēlētāju, jo vēlos viņus apskatīt arī no 15 metru attāluma – tas nav tas pats, kas skatīties no tribīnēm. Katrā treniņā dodam spēlētājiem savu uzdevumu, un redzu, kā viņi tos izpilda vai neizpilda. Un no tā arī izdarīšu secinājumus, kurš spēlēs un kurš ne."

Torshavnas mākslīgais laukums. "Nebijām pat domājuši par trenēšanos [Latvijā] uz mākslīgā laukuma. Kāpēc? Viens iemesls ir tāds, ka pat paši mākslīgie laukumi var būt ļoti dažādi. Trenējoties uz mākslīgajiem, varētu ne tikai kaut ko iegūt, bet arī zaudēt. Vienkārši izvēlējāmies gatavoties savos ierastajos apstākļos."

Ja ne traumas, marta nometnē izlasē būtu bijis Kļava. Vai pēc tam ir bijusi doma viņu izsaukt atkal? "Nē, tomēr nē. Es viņu labi pazīstu, viņš pie manis agrāk jau spēlēja izlasē, un mums ir labas attiecības. Bet šajā pozīcijā likmi lieku uz citiem futbolistiem."

Rudņeva karjeras beigas. "Spēlētājs ir noslēdzis attiecības ar klubu [Starkovs iepriekš citā intervijā izteica minējumu, ka Rudņevs ir pametis klubu, taču karjeru kādreiz varētu arī atsākt - A.S.], turklāt arī klubs savā oficiālajā mājaslapā nedod nekādu informāciju [par iemesliem]. Tāpēc, ka tā ir iekšējā informācija starp klubu un spēlētāju. Viņš ir pieaudzis vīrietis un pats pateiks to, ko uzskatīs par nepieciešamu. Vai zvanīju viņam pēc paziņojuma par karjeras beigām? Nē."

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 14:00, pirms 7 gadiem
lai kā nepatiktu Starkovs - par Karašausku piekrītu - es arī neņemtu viņu izlasē. 8 vārti Latvijā - smieklīgi un aizsardzībā necīnās. nesen džeki sita virs 20 un nečīkstēja par neizsaukšanu.

pret tādu Andoru svarīgāk uzbrūkošā stila spēlētājs tieši pussargos uzbrukumu veidošanai - kurš pieliek kāju uz vārtu līnijas mazāk svarīgi

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 14:05, pirms 7 gadiem
vnk gribās lai salinieki Latviju šodien sagrauj ar 4:0 , lai tas starkovs aizver savu muti , pārāk augsprātīgs ir

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 14:20, pirms 7 gadiem
jāsit vairāk par Ošu, varbūt Starkov tu nezini ka viņš ir aizsargs ne uzbrucējs, kamēr nepazudīs Gorkš no aizsardzības, tikmēr sniegums neuzlabosies!!!!

  +4 [+] [-]

, 2017-10-07 14:21, pirms 7 gadiem
Varēja pavaicāt par Kameša neesamību...

  +6 [+] [-]

, 2017-10-07 14:24, pirms 7 gadiem
Gaidām pēcspēles komentāru.

- Taktika bija izvēlēta pareiza, redzu, ka esam uz pareizā ceļa. Diemžēl pievīla individuālā meistarība, atkal neizdevās gūt vārtus, lai arī bija pusotrs pusmoments. komandu brīžiem pievīla spēles disciplīna, sevišķi pēc tam, kad tiesnesis Fēru salām ieskaitīja piektos vārtus, lai arī bija acīmredzama aizmugure. Treneris te neko nevar izdarīt. Gatavosimies nākamajai spēlei pret Andoru, tā būs atbildīgākā spēle visā turnīrā un lieliska iespēja atgūt godu.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 14:25, pirms 7 gadiem
Starkovs atkal sava stila. Ne par ko.
Pēdējie mūsu izlases rezultāti ir likumsakarīgi. Un jo tālāk, jo trakāk, kamēr Latvijas futbolu vada Mežeckis, Starkovs un Kazakēvičs. Tie ir cilvēki, kuru mērķi nav saistīti ar futbolu. Viņu mērķis ir pēc iespējas ilgāk ieņemt vadošos amatus lff un uzlabot savu materiālo stāvokli. Citu mērķu viņiem nav. Šīem cilvēkiem nav nekādu ideju vai vīziju par Latvijas futbola nākotni. Ar šiem cilvēkiem pie stūres, mūsu futbols ir nolemts.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 15:16, pirms 7 gadiem
Nez, kādā valodā Stariks skaidro zīmējumu Toresam? Viens nerubī krieviski, otrs latviski. Latvijas izlase, ibio. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 15:17, pirms 7 gadiem
Daniel rakstīja: lai kā nepatiktu Starkovs - par Karašausku piekrītu - es arī neņemtu viņu izlasē. 8 vārti Latvijā - smieklīgi un aizsardzībā necīnās. nesen džeki sita virs 20 un nečīkstēja par neizsaukšanu.

pret tādu Andoru svarīgāk uzbrūkošā stila spēlētājs tieši pussargos uzbrukumu veidošanai - kurš pieliek kāju uz vārtu līnijas mazāk svarīgi
Jāpiekrīt, ka Karašauska sniegums nav bijis tik iespaidīgs, lai par viņu viennozīmīgi runātu, kā par izlases spēlētāju. Bet ir viens bet - ja mūsu priekšējās līnijas spēlētājiem arī atlikušajās spēlēs būs grūtības raidīt bumbu vārtos un rezultāts būs negatīvs, vai Starkovs būtu gatavs uzņemties atbildību? Tādā gadījumā, kad kandidātos nav Kamešs un Karašausks, Starkovs īsti nevarēs teikt, ka pretinieks ir meistarīgāks, izlasē ir visi labākie utml.

     [+] [-]

, 2017-10-07 15:20, pirms 7 gadiem
Un, tas, ka Stariks nepiezvanīja vienīgajam spēlētājam no Eiropas Top3 līgas, arī par kaut ko liecina. Kaut vai būtu apjautājies, kā ģimene un tā, bet skuju - laukumā ies jātnieks bez galvas Višņakovs un kapteinis āķis, viņš arī koka klucis Gorkšs. Bet Kamešam, kurš Krievijā bombargdē, vieta nav pat kandidātos. Priekā!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 15:21, pirms 7 gadiem
Šajā ciklā esam guvuši maz vārtu, bet arī viņi nav guvuši daudz – par vieniem vairāk.

3 vārti 8 spēlēs tiešām nav daudz, zinot arī to, ka divi no tiem tika gūti pēc pretinieku "dāvanām".

  -1 [+] [-]

, 2017-10-07 15:35, pirms 7 gadiem
Dažas pārdomas par Starkova atbildēm. Piemēram, šāda, citēju:

"Izvēlējos citus, un tās ir manas tiesības. Ļoti svarīgi, lai par šīm manām tiesībām neaizmirstu – tajā skaitā arī jūs, žurnālisti"
Labi, tādā gadījumā arī žurnālistiem un līdzjutējiem ir tiesības norādīt, ka izvēle nenostrādāja, jo rezultāta nav! Ja rezultāta nav, tad ir tiesības pieprasīt korekcijas izvēlēs vai dot iespēju citiem treneru kolektīviem, kuriem arī būs tiesības izvēlēties gan spēles stratēģiju, taktiku utt.

Par ģimeni un iekšējām lietām - tur bišķiņ "putra" izlase kā ģimene, iedzīvotāji kā ģimene. Kur tad ģimeņu iekšējās un publiskās lietas? Kāpēc "izlases ģimene" tādā gadījumā ir kāda priviliģēta un autonoma ģimene, kurai ir kas noklusējams un nestāstāms "līdzjutēju ģimenei"?

  -1 [+] [-]

, 2017-10-07 15:38, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Nez, kādā valodā Stariks skaidro zīmējumu Toresam? Viens nerubī krieviski, otrs latviski. Latvijas izlase, ibio. Priekā!
Vai tad Torres latviski rubī ? Nē tak, viņš krieviski runā.

     [+] [-]

, 2017-10-07 15:41, pirms 7 gadiem
Mūsu dīvāna eksperti mani fascinē... Liela daļa no viņiem pat nekad nav spēlējusi futbolu, toties labi zina, ka Starkovs ir nekam nederīgs treneris Toties "eksperti" zina, ka Karašausks ir jāņem izlasē, bet Starkobvs atļaujas viņus nepaklausīt!! Kāds nekauņa, Pterovičs... Ā, un vēl mūsu ekspertiem piebalso žurnālisti, kas arī labi, ja kādreiz bumbu ir spēlējuši, taču zina, kā trennēt.

Man jautājums mūsu "ekspertiem" un Ko: cik vārtus Karašauskas guva pie Pahara, kas viņu ņēma izlasē? Šabala sita, Zjuzins sita, Karašauskas - nesita.

Ja runājam par Kamešu, kurš spēlē pie Aļeņičeva, tad diez cik daudzi no jums, būdami Starkova vietā, vērstos pie Aļeņičeva un izsauktu Kamešu.

Starkovs ņem tos, kurus kā treneris uzskata par vajadzīgu. Viņam bija iespēja redzēt daudzus mūsu dīvāna ekspertu ieteiktos futbolistus Pahara izlasē, un izdarīt secinājumus par viņiem. Tāpēc jau viņš kādā intervijā pateica, ka daudzi pie Pahara neizmantoja viņiem doto iespēju (respektīvi Starkovs viņus neizsauks vairs).

  -3 [+] [-]

, 2017-10-07 15:44, pirms 7 gadiem
skotijs rakstīja: Dažas pārdomas par Starkova atbildēm. Piemēram, šāda, citēju:

"Izvēlējos citus, un tās ir manas tiesības. Ļoti svarīgi, lai par šīm manām tiesībām neaizmirstu – tajā skaitā arī jūs, žurnālisti"
Labi, tādā gadījumā arī žurnālistiem un līdzjutējiem ir tiesības norādīt, ka izvēle nenostrādāja, jo rezultāta nav! Ja rezultāta nav, tad ir tiesības pieprasīt korekcijas izvēlēs vai dot iespēju citiem treneru kolektīviem, kuriem arī būs tiesības izvēlēties gan spēles stratēģiju, taktiku utt.

Par ģimeni un iekšējām lietām - tur bišķiņ "putra" izlase kā ģimene, iedzīvotāji kā ģimene. Kur tad ģimeņu iekšējās un publiskās lietas? Kāpēc "izlases ģimene" tādā gadījumā ir kāda priviliģēta un autonoma ģimene, kurai ir kas noklusējams un nestāstāms "līdzjutēju ģimenei"?
Tavas kā līdzjutēja tiesības (un pienākums) ir nevis trenerim, kurš izveda izlasi uz EČ norādīt kaut ko (jo tu esi nekompitents šajos jautājumos), bet atbalstīt mūsu izlasi, cienot trenera izvēli!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 15:45, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: Tavas kā līdzjutēja tiesības (un pienākums) ir nevis trenerim, kurš izveda izlasi uz EČ norādīt kaut ko (jo tu esi nekompitents šajos jautājumos), bet atbalstīt mūsu izlasi, cienot trenera izvēli!
Cienīt var tad, kad treneris ar savu redzējumu var sasniegt rezultātu. Diezko cieņa neizveidojas pēc zāģiem, vienalga kādā manierē lai šis spēlētu un ar kādiem spēlētājiem.

  -4 [+] [-]

, 2017-10-07 15:46, pirms 7 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Cienīt var tad, kad treneris ar savu redzējumu var sasniegt rezultātu. Diezko cieņa neizveidojas pēc zāģiem, vienalga kādā manierē lai šis spēlētu un ar kādiem spēlētājiem.
slikti, ka tev vecāki nav iemācījuši to, ka cilvēki ir vienkārši jāciena! Tev ir kur augt

  +3 [+] [-]

, 2017-10-07 15:50, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: slikti, ka tev vecāki nav iemācījuši to, ka cilvēki ir vienkārši jāciena! Tev ir kur augt
Slikti, ka tava ģimene uzskata, ka jāciena ir visi bez izņēmuma. Tādēļ arī ļauj uz galvas kāpt visiem.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 16:00, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: Tavas kā līdzjutēja tiesības (un pienākums) ir nevis trenerim, kurš izveda izlasi uz EČ norādīt kaut ko (jo tu esi nekompitents šajos jautājumos), bet atbalstīt mūsu izlasi, cienot trenera izvēli!
Muļķīt,nevis treneris izveda,bet Verpakovskis to rižiku aizveda uz EČ. Tad rižika vietā uz solina varēja sēdēt jebkurš, pat Vājoņis vai Toļiks no zoļika. Jo Verpja meistarība un arī veiksme to pierādīja!
Kad Verpis vairāk viens pats nevarēja apvest četrus pretniekus un vienatnē gūt vārtus, tā rižiks vairāk nemācēja trenēt?

     [+] [-]

, 2017-10-07 16:16, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: Tavas kā līdzjutēja tiesības (un pienākums) ir nevis trenerim, kurš izveda izlasi uz EČ norādīt kaut ko (jo tu esi nekompitents šajos jautājumos), bet atbalstīt mūsu izlasi, cienot trenera izvēli!
Pirmkārt, es nerunāju par sevi. Otrkārt, es novērtēju 2004.gada sasniegumu. Treškārt, es neko nerunāju par Starkovu kā personību, tas nav jautājums par cieņu vai necieņu, tas ir jautājums par viņa pašreizējās profesionālās darbības rezultātu, bet rezultāts, maigi sakot, nav iepriecinošs. Tāpēc situācijā, kurā Starkova kungs norāda, ka viņa tiesības ir izvēlēties, žurnālistu un sabiedrības tiesības ir norādīt kā izvēles iet kopā ar rezultātiem un rosināt diskusiju, ko ar to darīt. Bet darīt ne jau ar to, kā būtu jāspēlē utt., bet vai cerēt un gaidīt vai dot iespēju citiem!
PS. Nav tāda vārda "kompitents", ir "kompetents"

  +2 [+] [-]

, 2017-10-07 16:33, pirms 7 gadiem
OILER1981 rakstīja: Mūsu dīvāna eksperti mani fascinē... Liela daļa no viņiem pat nekad nav spēlējusi futbolu, toties labi zina, ka Starkovs ir nekam nederīgs treneris Toties "eksperti" zina, ka Karašausks ir jāņem izlasē, bet Starkobvs atļaujas viņus nepaklausīt!! Kāds nekauņa, Pterovičs... Ā, un vēl mūsu ekspertiem piebalso žurnālisti, kas arī labi, ja kādreiz bumbu ir spēlējuši, taču zina, kā trennēt.

Man jautājums mūsu "ekspertiem" un Ko: cik vārtus Karašauskas guva pie Pahara, kas viņu ņēma izlasē? Šabala sita, Zjuzins sita, Karašauskas - nesita.

Ja runājam par Kamešu, kurš spēlē pie Aļeņičeva, tad diez cik daudzi no jums, būdami Starkova vietā, vērstos pie Aļeņičeva un izsauktu Kamešu.

Starkovs ņem tos, kurus kā treneris uzskata par vajadzīgu. Viņam bija iespēja redzēt daudzus mūsu dīvāna ekspertu ieteiktos futbolistus Pahara izlasē, un izdarīt secinājumus par viņiem. Tāpēc jau viņš kādā intervijā pateica, ka daudzi pie Pahara neizmantoja viņiem doto iespēju (respektīvi Starkovs viņus neizsauks vairs).
Tad varbūt nevajag tādu treneri kuram pagātnes aizvainojumi liedz izsaukt vajadzīgos spēlētājus?

  +3 [+] [-]

, 2017-10-07 16:37, pirms 7 gadiem
vinām ir tiesības izvēlēties ko grib ! Mums zato ir tiesības kritizēt, ja izvēle nenes augļus ! viņš ir izdarījis savu izvēli, tā nenesa augļus, ir mūsu laiks kritizēt un tāš ir MŪSU TIESĪBAS, tādēļ viņam nevajadzētu būt pārsteigtam vai apvainoties. Tas strādā abos virzienos

     [+] [-]

, 2017-10-07 16:53, pirms 7 gadiem
skotijs rakstīja: PS. Nav tāda vārda "kompitents", ir "kompetents"
Kompetents ir Eiropas Savienības eksperts. Starkovs ir kompitents. Turklāt bez punkta uz i, - ja reiz nav punktu, tad nav!

     [+] [-]

, 2017-10-07 16:55, pirms 7 gadiem
Izskatās,ka Starkovs ar šo interviju rāda,ka ir pārliecināts par veiksmīgu iznākumu pēdējās divās spēlēs.Diezgan riskanti tā sprēgāt,jo neveiksmes gadījumā es nezinu,bet domāju kritikas vilnis nebūs apturams.Jau tagad negatīva vairāk nekā vajag.
Kas attiecās uz spēlētāju izvēli izlasei,tad jebkuram šet ir jāsaprot,ka tā ir vienīgi un galīgi galvenā trenera tiesības izvēlēties sev vajadzīgos spēlētājus,jo par gala rezultātu viņam arī būs jāatbild.Būs divas uzvaras,viss kārtībā.Nebūs,pie kauna staba!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-10-07 17:03, pirms 7 gadiem
>>>mytila
Piedod jaunskungs,bet tavs laiks vēl nav pienācis,jo uzvarot abas spēles un gadījumā ,ja ungāri nenolohosies pret Fērām ,mēs būsim tajā vietā ,kur mums it kā būtu jābūt.Šobrīd varam komandai pārmest tikai par vienu zaudējumu Rīgā tieši pret Fērām.Pārējie visi rezultāti ir likumsakarīgi.Ja gribat teikt ,ka mums jāuzvar šveicieši,portugāļi vai ungāri,tad aizejiet pie ārsta un pārbaudiet savu veselību galvas rajonā.Nav šobrīd Latvijā radīti apstākļi,lai mēs spētu konkurēt ar augšup pieminētām izlasēm.
Neuzvarēsim šodien,uz priekšu pēc Petroviča skalpa.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 17:15, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Izskatās,ka Starkovs ar šo interviju rāda,ka ir pārliecināts par veiksmīgu iznākumu pēdējās divās spēlēs.Diezgan riskanti tā sprēgāt,jo neveiksmes gadījumā es nezinu,bet domāju kritikas vilnis nebūs apturams.Jau tagad negatīva vairāk nekā vajag.
Kas attiecās uz spēlētāju izvēli izlasei,tad jebkuram šet ir jāsaprot,ka tā ir vienīgi un galīgi galvenā trenera tiesības izvēlēties sev vajadzīgos spēlētājus,jo par gala rezultātu viņam arī būs jāatbild.Būs divas uzvaras,viss kārtībā.Nebūs,pie kauna staba!!!
Vienīgais pārmetums varētu būt par Kamešu, jo nu tur personīgā nepatika pret citu treneri liedz izsaukt viņa spēlētāju. Tas nu gan ir galīgi garām.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 17:38, pirms 7 gadiem
Latvijas izlases labākais bombardieris Artjoms Rudņevs 47 spēlēs gūst 2 vārtus, tiek saukts gan pie Starkova gan pie Pahara. Hmmm ... šķiet LFF ir svarīgākas finansiālās intereses ne sportiskās un tas materiāls ar ko Starkovs strādā ir tāds kāds tas ir un saimniekam iebilst nedrīkst. Diemžēl te ir jāatlaiž visi no LFF un jāpārbūvē sistēma no jauna, rezultātus jāgaida pēc gadiem 10-15, jo tās ziepes ko sastrādājuši esošie LFF nevar izlabot dažu gadu laikā.

     [+] [-]

, 2017-10-07 17:54, pirms 7 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Latvijas izlases labākais bombardieris Artjoms Rudņevs 47 spēlēs gūst 2 vārtus, tiek saukts gan pie Starkova gan pie Pahara. Hmmm ... šķiet LFF ir svarīgākas finansiālās intereses ne sportiskās un tas materiāls ar ko Starkovs strādā ir tāds kāds tas ir un saimniekam iebilst nedrīkst. Diemžēl te ir jāatlaiž visi no LFF un jāpārbūvē sistēma no jauna, rezultātus jāgaida pēc gadiem 10-15, jo tās ziepes ko sastrādājuši esošie LFF nevar izlabot dažu gadu laikā.
Rudņevs diez gan regulāri ir bijis viens no labākajiem izlasē. Viņa atrašanās laukumā un piedalīšanās uzbrukumos ir rezultējusies vārtu guvumos. Pat savā vienīgajā spēlē šajā ciklā viņš bija iesaistīts uzbrukumā, kur vārtus guva Zjuzins, kurš vispār ir vairākus vārtus izlasē guvis pēc tam, kad piespēli atdevis vai soda laukumā pacīnijies ir tieši Rudņevs. Žēl, ka šie abi spēlētāji nav pieejami.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-07 18:02, pirms 7 gadiem
>>>varenais_eksperts.
Nedomāju gan,lai izsauktu Kamešu,Starkovam būtu jāuzrunā Aleņičevs.Pilnīgi pietiek ar pieprasījuma izsūtīšanu uz klubu.Šeit acīm redzot arī ir kādi zemūdens akmeņi.Šeit visas kārtis rokā žurnālistiem.Jautājiet Petrovičam.

     [+] [-]

, 2017-10-07 18:17, pirms 7 gadiem
Deportivo rakstīja: Jāpiekrīt, ka Karašauska sniegums nav bijis tik iespaidīgs, lai par viņu viennozīmīgi runātu, kā par izlases spēlētāju. Bet ir viens bet - ja mūsu priekšējās līnijas spēlētājiem arī atlikušajās spēlēs būs grūtības raidīt bumbu vārtos un rezultāts būs negatīvs, vai Starkovs būtu gatavs uzņemties atbildību? Tādā gadījumā, kad kandidātos nav Kamešs un Karašausks, Starkovs īsti nevarēs teikt, ka pretinieks ir meistarīgāks, izlasē ir visi labākie utml.
Rudņevs 47 mačos guva 2 vārtus un tie paši pret izteiktiem pastarīšiem, un viņu diemžēl ne Starkovs ne Pahars nenomainīja. Te taču skaidri un gaiši redzams ka LFF bīda vairāk savas finansiālās lietas, sarunātās spēles un viena kluba kandidātu saukšanu uz izlasi. Starkovs te nav pričom, te visa LFF ir jāmaina. Diemžēl uzlabojumus redzēt varētu tikai pēc kādiem 15 gadiem. Līdzīgi kā Valdis Valters savulaik basīti izvilka no sūdiem, rezultāti arī nāca tikai pēc vairākiem gadiem kamēr tā paaudze izauga.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-07 18:23, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Un, tas, ka Stariks nepiezvanīja vienīgajam spēlētājam no Eiropas Top3 līgas, arī par kaut ko liecina. Kaut vai būtu apjautājies, kā ģimene un tā, bet skuju - laukumā ies jātnieks bez galvas Višņakovs un kapteinis āķis, viņš arī koka klucis Gorkšs. Bet Kamešam, kurš Krievijā bombargdē, vieta nav pat kandidātos. Priekā!
Tavs varenais Rudņevs 47 mačos ir guvis 2 vārtus un pie esošajām ģimenes problēmām es domāju ka Artjomu ir jāliek mierā, pat ja arī viņu izsauktu, stipri šaubos vai viņš gūtu kaut 1 vārtus.

     [+] [-]

, 2017-10-07 20:39, pirms 7 gadiem
lai sauktos par treneri ir jāved komanda pretī uzvarām

     [+] [-]

, 2017-10-08 04:47, pirms 7 gadiem
Lai sauktos par Latvijas valstsvienības galveno treneri, vajadzētu izrādīt cieņu latviešu valodai un valstij. Tā lūk tovarišč Starkov!

     [+] [-]

, 2017-10-08 12:39, pirms 7 gadiem
Kā teiktu Lembergs-Starkovs-MUDAKS!