Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Stojanovičs: "Ja esmu vienīgais atbildīgais, viegli atradīsim risinājumu"

Stojanovičs: "Ja esmu vienīgais atbildīgais, viegli atradīsim risinājumu"
Slaviša Stojanovičs. Foto: LFF

Piektdien Zalcburgā Latvijas futbola izlase piedzīvoja apkaunojošu 0:6 zaudējumu pret Austrijas valstsvienību. Mūsu komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs par atkāpšanos nepaziņoja, taču atzina, ka šis ir aktuāls jautājums, un viņš to pārspriedīs ar LFF prezidentu Kasparu Gorkšu.

Slaviša Stojanovičs: "Pēc šāda rezultāta nav daudz, ko teikt. No sešiem ielaistajiem vārtiem trīs viņiem uzdāvinājām, taču tāpat apsveicu Austrijas komandu. Redzējām, kāpēc viņu spēlētāji pārstāv "Top" klubus, turklāt spēlē vadošās lomas. Saprotams, ka mūsu komandas gadījumā redzējām fiziskās sagatavotības trūkumu. Austrijas komanda bija ātrāka, mērķtiecīgāka, tehniskāka. Tā ka... [gara pauze - aut.] vienkārši apsveicu mājiniekus. Mums jāskatās tālāk. Mēs lēnām mēģinām nomainīt paaudzi - būs daudz brīžu, kad mēs visi no tā cietīsim, taču tāda ir mūsu realitāte. Mēs nevaram par šo visu būt lepni, taču cenšamies visu lēnām mainīt, iesaistīt jaunos spēlētājus. Protams, nevēlos meklēt sev alibi vai attaisnojumus, taču mums bija daudz problēmu pirms treniņnometnes attiecībā uz savainojumiem. Futbolisti, kuri ienāca viņu vietā, nebija līmenī. Tas arī viss."

Sportacentrs.com jautājumi

Saprotam, kā jūtaties, taču gandrīz visas spēles ir ar sliktu rezultātu un ar sliktu spēles kvalitāti. Vai domājat par atkāpšanos?
"Jā, saprotu jūsu jautājumu. Es noteikti runāšu ar [LFF] prezidentu, ņemot vērā rezultātus. Kā jau teicu, es neesmu šeit ieradies, lai nekavējoties sniegtu rezultātu, jo reizēm tas vienkārši nav iespējams. Mēs noteikti runāsim un meklēsim risinājumu, kas šai situācijā būtu labākais. Jau pašā sākumā teicu, ka šis gads būs smags. Ļoti smags. Taču negaidīju, ka būs tik smagi. Mums savā starpā jārunā skaidri un godīgi."

Vai ar futbolistiem, kuri ir jūsu rīcībā un kuri ir Latvijai, redzat jebkādu perspektīvu? Jūs runājat par pakāpenisku progresu, taču patiesībā pagaidām nekā no tā neredzam.
"Futbolā progresu nevar panākt vienas nakts laikā. Kad ir izlases treniņnometne, mēs aizvadām trīs vai četrus treniņus. Ir patiešām sarežģīti - ne tikai man, bet arī citiem treneriem - kaut ko mainīt vienas diennakts laikā. Austrijas, Beļģijas, Šveices futbolam vajadzēja garus gadus, lai nonāktu šī brīža situācijā. Es neesmu no tiem, kuri meklēs attaisnojumus, taču esmu arī reāls. Ja esmu vienīgais, kurš ir atbildīgs par šo situāciju, tad mēs viegli atradīsim risinājumu. Taču mums ir jaunie futbolisti, kuri nākotnē varbūt būs Latvijas izlases līderi. Lai tā notiktu, mums vispirms ir nepieciešams, lai viņi visi spēlētu savos klubos. Mums ir tikai divi, trīs vai četri spēlētāji, kuriem klubā mēdz būt piecas spēles pēc kārtas. Kad tu nonāc šajā līmenī, kur tev jāspēlē pret Eiropas "Top" līgu futbolistiem un spēles temps ir daudz, daudz augstāks, agresija ir daudz augstāka un tev nav laika apdomāt lēmumus, tad tu redzi, kāpēc veidojas atšķirība. Ja ir savainotie spēlētāji, kā mūsu gadījumā, tad īsā laikā atrast citus spēlētājus ir ļoti sarežģīti. Taču pilnībā saprotu jūsu skatījumu un jūsu jautājumus. Tie ir loģiski šādā brīdī. Spēlējam pret patiešām spēcīgām izlasēm un jebkurš iespējamais punkts vai uzvara mums nozīmētu ļoti daudz. Tāda ir realitāte."

Vai mums ir jāatzīst, ka vismaz dažos nākamajos gados Latvija var normāli sacensties tikai Nāciju līgas D līgā, kamēr šajos kvalifikācijas turnīros mums nav, ko darīt? Tāpat vēlos jautāt, vai redzat jebkādu jēgu, pieredzes gūšanu tādos mačos kā šovakar, kad gandrīz nepārtraukti spēlējam bez bumbas aizsardzībā?
"Jā, tas ir sarežģīts jautājums. Šobrīd galvas ir karstas, un es nevēlos pasteigties ar skaļiem paziņojumiem, par kuriem rīt nožēlotu. Taču vispirms jāskatās patiesībai acīs un jāsāk viss no sākuma. Mums ir jāsāk krāt punkti kvalifikācijas turnīros, taču ne velti Nāciju līgā esam D grupā..."

Sacījāt par mūsu realitāti, par pretinieku realitāti [visi spēlē "Top" klubos]… Vai bija kaut mazākā iespēja šī vakara spēlei noslēgties citādi? Pozitīvi mums?
"Ja mēs sākam tā, kā tas bija šodien, tad šeit nav nekādu citu iespēju… Ar šādu spēli pret augstas kvalitātes pretinieku izbraukumā pie liela fanu atbalsta ātri ielaistie vārti nesekmē pozitīvu iznākumu. Otra lieta – mēs pateicām vismaz 5-10 reizes neatstāt Zabiceru vienu pašu. Jo viņš piespēlēs, sitīs un iesitīs. Trešie vārti bija pēc 11 metru soda sitiena, ko es neredzēju. Ceturtie vārti – neveiksmīgi. Trāpīja pa stabu un pēc tam Šteinboram pa papēdi. Piektie vārti kaut kas līdzīgs, bet sestajos, iespējams, bija noteikumu pārkāpums. Šajā līmenī tevi soda par katru mazāko kļūdu. Šodien mums tādu bija daudz. Vidū nebija spēlētāju, kuri varēja pieturēt un piespēlēt bumbu. Mēs vienkārši skrējām… Tas nav pietiekami. Dažreiz ir jāpietur bumba, lai izveidotu bīstamu situāciju vai nopelnītu brīvsitienu. Katrā epizodē bijām lēni, kavējām. Tāpēc šāds iznākums."

Šajā sasaukumā mums bija daudz jaunpienācēju. Cik viegli bija izvēlēties starta vienpadsmitnieku? Un cik daudz izmaiņu veicāt pēdējā naktī?
"Ļoti grūti. Nometnes sākumā mums bija nepatīkama situācija ar savainojumiem. Tāpat daži klubi [visticamāk, domāts Minhenes “Bayern” un Daniela Ontužāna gadījums - aut.] neļāva futbolistiem doties uz izlasi. To plānu, ko mēs gatavojām divus mēnešus, vajadzēja mainīt treniņnometnes sākumā. Iepriekšējā nakts man bija sarežģīta. Pretiniekos bija kvalitatīva komanda, kas skrien, piespēlē, pietur un daudz domā. Beigās es pieņēmu tādu lēmumu, kādu pieņēmu. Dažreiz mums ir jāpieņem lēmumi un jāatbild par tiem. Šobrīd fiziskā forma [nav laba]… Vienalga, tiem, kuri spēlē vai nespēlē. Ja komanda ir fiziski un tehniski spēcīgāka, tad ir grūti. Ielaist tādus vārtus, kādus mēs ielaidām, šajā līmenī nav pieņemami."

Epizodē ar pirmajiem ielaistajiem vārtiem saķērāt galvu jau Dubras piespēles laikā. Jau tad saredzējāt šo lēmumu kā riskantu? Bogdaškins bija diezgan brīvā pozīcijā.
"Pirmo vārtu epizodē "lielisks" lēmums uztaisīt piespēli brīdī, kad spēlētājs nekontrolē situāciju aizmugurē. Bogdaškins atradās bīstamā zonā un neredzēja, kas notiek viņam aiz muguras. Šeit bija divas kļūdas, kuras man nav pieņemamas. Saķēru galvu brīdī, kad Dubra piespēlēja, jo redzēju, ka Austrijas spēlētājs sāk kustību bumbas virzienā Bogdaškins neapstrādāja bumbu sekmīgi, jo viņa ķermeņa valoda nebija atbilstoša. Ja Dubra redzētu, ka viņš [Bogdaškins] var neapstrādāt bumbu bīstamā situācijā, šāda piespēle nesekotu. Pieņemtie lēmumi padara spēlētājus par kvalitatīviem vai ne pārāk kvalitatīviem. Nevis tehniskās dotības, bet tieši lēmumi. Šajā ziņā austrieši šodien mums parādīja, ko nozīmē īsts futbols."

Sportacentrs.com no Zalcburgas.


, 2019-09-07 04:10, pirms 5 gadiem
Lai nu ko, Stojanovičam ir jāturpina darbs. Viņa vaina te vismazākā. Te ir spēlētāju vaina, pieņemto lēmumu un pašu attieksme spēlēs. Liec kaut Mourinju, Pepi, Van Gālu vai to pašu Tamazu Pertiju. Viss ir spēlētāju prasmēs, degsmē, attieksmē, domāšanā un vēlmē uzvarēt. Kaut vai to, ka notur vārtus sausus. Kaut vai spēt nodrošināt stabilu aizsardzību. Kaut vai tas, ka ir vairāk kā 10 precīzas piespēles, spēja uzsist pa vārtu rāmi. Jāsāk ar mazajām uzvarām DARBOS, epizodēs. Uzvarēt sevi, savu galvu, domāšanu, ieraudzīt laukumu, spēt skriet un domāt ātrāk. Ieraudzīt savu komandas biedru, paanalizēt 3 gājienus uz priekšu. Treneris te var izstiepties vai sarauties, bet ja spēlētāji paši pieļauj kļūdas, izdara muļķīgas darbības, pieņem nepareizus lēmumus ... nu tad tur neko nepadarīsi.

Un es nezinu, kas ir jāizdara, lai kas mainītos - džekiem jātrenē piespēles... kaut visu dienu, kamēr apļa ārpusē esošie spēlētāji 500 vai 1000 precīzas piespēles realizēs, esot aplī un 1-3 spēlētāji apļa vidū, lai atņemtu bumbu. Kamēr neiemācīsies pareizi uzņemt bumbu pēc tālās piespēles no gaisa utml... nu tik daudz nianšu.

Jā, saprotams, ka grūti spēlēt pret komandu, kurā spēlē TOP līgu džeki... tas ir kā Škoda (varbūt kādam piemērotāks liksies SEAT, DACIA vai pat žigulis) pret PORŠU... divas dažādas līgas, divas dažādas mašīnas (lasi spēlētāju jaudas, kvalitātes utt).

Lai nu ko - lai kaut kas mainītos, jāmainās daudz kam. Un tas nav vienas dienas jautājums. Slavišam jāturpina darbs. Bet spēlētājiem jāsāk apdomāt par savu spēju spēlēt, paanalizēt sevi. Beigt baidīties rīkoties, uzņemties iniciatīvu. Parādīt savas labās īpašības, enerģiju, gribu, degsmi uzvarēt. Gan individuāli, gan komandai kā tādai. Tāpat viens otram palīdzēt. Ja redzi, ka kāds kaut kur iestrēgst - nu tak panāc tuvāk, lai var piespēlēt.

Nezinu - bet te man teikt būtu ļoti daudz ko...
, 2019-09-07 07:29, pirms 5 gadiem
Nevajag te ar spēlētāju nevarību pārspīlēt!

1992. gadā J.Gilis izlasi veidoja no ļoti atšķirīga līmeņa spēlētājiem. Dažiem no tiem bija pieredze ārvalstu vidusmēra klubos, vairākiem - Rīgas "Daugavā".
Brauca tajā rudenī uz Rīgu Eiropas čempioni dāņi, brauca spāņi, abi palika uz nulles. Jo treneris un spēlētāji prata pieņemt adekvātus lēmumus un tos izpildīt!
, 2019-09-07 07:32, pirms 5 gadiem
Vispār vajag praktiski visus vecos izformēt un spēlēt ar jaunajiem džekiem no u-21 un u-19.Sliktāk nebūs,varbūt pat labăk.Vai arī patiešām ir lielas problēmas LFF iekšienē un tāpēc spēlētăji spēlē tā lai parādītu savu attieksmi kas notiek tur.
Slēpts komentārs: kaspars_mucenieks_1064567990343043
, 2019-09-07 08:02, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Nevajag te ar spēlētāju nevarību pārspīlēt!

1992. gadā J.Gilis izlasi veidoja no ļoti atšķirīga līmeņa spēlētājiem. Dažiem no tiem bija pieredze ārvalstu vidusmēra klubos, vairākiem - Rīgas "Daugavā".
Brauca tajā rudenī uz Rīgu Eiropas čempioni dāņi, brauca spāņi, abi palika uz nulles. Jo treneris un spēlētāji prata pieņemt adekvātus lēmumus un tos izpildīt!
Futbols Eiropā visu laiku attīstās bet Latvija stāv uz vietas. Pacēlušās tikai algas kas amatieru līmeņa bumbas spārdītājiem licis sajusties, ka viņi ir kaut kādas vērtības. Savu īsto "vērtību" viņi varēja vakar izbaudīt pēc pilnas programmas.
Slēpts komentārs: Ādolfs Bezbašnovs
, 2019-09-07 08:25, pirms 5 gadiem
Kārtējais sporta veids LV kur sievietes spēlē labāk!!! Kas tālāk? Hokejs?
, 2019-09-07 08:46, pirms 5 gadiem
Degsmes trūkums ,fiziskās sagatavotības nepietiekamība, sadarbību un piespēļu brāķis, lēna domāšana, nepārdomāti lēmumi un kas tik vēl nē. Bet faktiski viss pa vecam- līdzībā runājot, kad sunim aste zem kājām, tas nav spējīgs uzbrukumam. Sistemātiskais "aizsardzības futbols", drīzāk tā parodija, atklāj citu aspektu- bailes no atklātas cīņas. Tas ir līdzīgi kā jebkurā jomā- ja baidies uzņemties riskus, stagnēsi un attīstība nav iespējama. Mùsējie, var likties, ir konstatējuši problēmas, bet nav bijuši spējīgi nonākt pie pareiziem jautājumiem, atbildēm un pamatproblēmas saknes- spriešanas spējas trūkuma. Ja kas nesanāk, ir viegli novelt vainu uz jebko- kaut vai uz visiem pēc kārtas, ieskaitot treneri un lìdzjutējus, kuri savējiem sen jau netic. Lielo problēmu sakne ir nedomāšanā, nevis lēnā domāšanā. Vakardienas spēle, kur tikai pāris epizodēs mūsu spēlētāji pirmajā puslaikā atļāvās presingot un tas radīja saasinājumu un pāris retās iespējas, pēc tam strādāja "aizsardzības taktika" jeb "aste starp kājām". Kad tiek kultivētas un sistematizētas bailes, progress nav iespējams. To saprot pat amatieri.
Vajag uzdrošināties riskēt un apdraudēt,kā to darīja pretinieks- ja sapratāt, ko viņibdarīja- viņi visu spēles laiku pielietoja "partizānu taktiku"- presingojot pa divi vai trīs un jaucot lv izl.sadarbības. Mūsējie visas spēles laikā atbildēja tikai ar dažām lìdzvērtīgām epizodēm. Vieni pieturējās pie disciplīnas un neatlaidīga presinga, otri(lv izlase) tika piespiesti spēlēt sunīšus. Tā nu dzīvojamies baiļu un nolemtības ēnā.

Par spēli jau rakstīju arī te:

Ne kauna, ne goda, ne cieņas. Tikai apjucis...
, 2019-09-07 08:59, pirms 5 gadiem
kaspars_mucenieks_1064567990343043 rakstīja: Vaina ir tikai un vienīgi trenerī, vienīgi ja viņu komandē kāds cits, tad ir cita runa. Bet savādāk kastrāts ne treneris, lielākais mīzējs LV sportā pēdējos gados. Jau kuro spēli vaino visus, bet ne sevi. Pamatu uzliek mistisku, kaut gan rezervē ir labāki špīleri, vispār mistiski izsaukumi uz izlasi, pirmā kļūda, nemāk komplektēt sastāvu pieprasītajam futbolam. Viena daļa spēlē bez degsmes, ja treneris nemāk noskaņot, tad arī nav degsmes. Spēlētājus var vainot tikai rupjās kļūdās, bet ne vienmēr, pieņemsim Bogdaškina kļūda, trenera vaina, jo ir jājūt spēlētājs ir gatavs vai nav, diemžēl Bogdaškina uz doto brīdi nav gatavs un pat tuvu nav.
Īsāk sakot lielākais debīliķis no treneriem ko vispār esmu redzējis LV sportā vairāk kā 20 gadu laikā.
Ps. Pats esmu futbolists jau 25 gadus, takā varat man te negudroties, ko es vispār zinu no futbola. Izskatās ka zinu vairāk par Slavišu.
Vaina ir tikai trenerī? Tātad bez viņa būtu labi rezultāti? Cik ilgi viņš ir LV treneris? Pirms viņa bija jauki, bet tagad slikti? Vai tomēr spēlējam kā miskaste jau gadiem, un treneris ir tikai kārtējais mainīgais nemainīgā sistēmā?

Vienreiz jāatzīst, ka spēlētāju līmenis LV ir katastrofāls, ko vēl vairāk pasliktina jau trenera iepriekš minētā nevēlēšanās izlasē spēlēt par visiem 100% (labi zināmu iemeslu dēļ). Mūsu 11 bāleliņus nenovēlu nevienam trenerim, nemaz nerunājot par federāciju un sistēmu kopumā. Jā, treneri var izraudzīties arī nepareizo, bet treneris jebkurā gadījumā būs mazākā problēma LV fucī.
, 2019-09-07 08:59, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Nevajag te ar spēlētāju nevarību pārspīlēt!

1992. gadā J.Gilis izlasi veidoja no ļoti atšķirīga līmeņa spēlētājiem. Dažiem no tiem bija pieredze ārvalstu vidusmēra klubos, vairākiem - Rīgas "Daugavā".
Brauca tajā rudenī uz Rīgu Eiropas čempioni dāņi, brauca spāņi, abi palika uz nulles. Jo treneris un spēlētāji prata pieņemt adekvātus lēmumus un tos izpildīt!
Tā jau ir vēsture,tāpat kā 2004.gads.Starp citu,biju toreiz stadionā klātienē gan uz maču pret spāņiem,gan dāņiem.Treneri tiešām pieņēma adekvātus lēmumus un spēlētāji tos strikti ievēroja.Abās spēlēs mēs laukuma centram pārgāja pāri,cik vienai rokai pirksti.Ne vairāk.Tiesa,radās pat viena iespēja gūt vārtus,ja nemaldos,pret spāņiem.Šeit jau ir cita problēma un ne treneros.Sevi cienošs ārzemju treneris uz šo smirdošo aitu stalli nemaz nenāktu.Kamēr LFF nebūs vienprātības un strādāt gribošs kolektīvs,tikmēr nekas nemainīsies.
, 2019-09-07 09:00, pirms 5 gadiem
Treneris saka taisnību, šī izlase vienkārši nav spējīga uz skatāmi futbolu. Un, izskatās ka ar ierobežotu meistarību pat darbojošos autobusu, kā vateņa laikos, ir grūti uzlikt.
, 2019-09-07 09:04, pirms 5 gadiem
Nez,pēc šīs spēles arī Vaņins turpinās prasīt prēmijas ?!?
Nesaprotu, par kādām prēmijām viņš savā intervijā runāja vispār...
Un kā jau kāds iepriekšējā rakstā komentēja - tad jau labāk tehniskais zaudējums. Nekur nav jālido,jāmitinās un lūdzu, sadaliet ietaupīto uz galviņām. Būs visiem prēmijas un rezultāts arī 2x labāks😉
, 2019-09-07 09:06, pirms 5 gadiem
Pēc tādām spēlēm atkāpjas visi,gan treneri,gan federācijas vadība-tāds atlases cikls nav bijis nekad
, 2019-09-07 09:28, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Nevajag te ar spēlētāju nevarību pārspīlēt!

1992. gadā J.Gilis izlasi veidoja no ļoti atšķirīga līmeņa spēlētājiem. Dažiem no tiem bija pieredze ārvalstu vidusmēra klubos, vairākiem - Rīgas "Daugavā".
Brauca tajā rudenī uz Rīgu Eiropas čempioni dāņi, brauca spāņi, abi palika uz nulles. Jo treneris un spēlētāji prata pieņemt adekvātus lēmumus un tos izpildīt!
Pret spāņiem toreiz komanda iesēdās dziļā aizsardzībā un savu,acīmredzamo spēles plānu izpildīja.Bumba tika sista autā pie katras bīstamas situācijas,laiks tika raustīts un beigās visi priecājāmies kā pie milzīgas uzvaras.
, 2019-09-07 09:43, pirms 5 gadiem
Spēlētāju līmenis ir ļoti zems un no šiem nekas arī nebūs. Droši vien kardinālāk jāatjauno izlase un jācer uz nākotni.
, 2019-09-07 09:46, pirms 5 gadiem
Reāli izlases līmenim no vakardienas sastāva šobrīd atbilst tikai Šteinbors, Maksimenko, Laizans un Kamešs. Par uzbrucējiem negribu runāt, jo lai novētētu viņu spējas ir jāredz viņus darbībā ar bumbu pretinieku soda laukuma tuvumā, bet mēs līdz turienei nemaz netiekam. Pieļauju, ka gan Gutkovskis gan Uldriķis arī atbilst LV izlases līmenim. Ja runā par debitantiem tad manuprāt Pētersons nospēlēja diezgan labi un ir pelnījis iziet spēlē pret Maķedoniju. Arī Černamordijs ir pelnījis iespēju un domāju, ka to arī spēs izmantot, jo ir labs potenciāls. Cita runa ir par Dubru - spēlētājs, kuram būtu jābūt līderim un kaujā saucējam izskatās viszaļāk par viszaļāko jauniņo. Un tā jau ir vairākas spēles pēc kārtas. Negribu neko sliktu teikt par Bogdaškinu - vienkārši spēlētājam, kas ikdienā spēlē vidusmēra virslīgas klubā uzreiz debitēt tādā līmenī un pamatsastāvā nav pareizi. Cigaņiks šobrīd nav izlases līmenī - jāmaina klubs un līga, lai gūtu pārliecību un progresu. Arī Toberam ir jāmeklē varianti Eiropā, jo Virslīgas līmenī viņam būs grūti progresēt - vienkārši vajag citus ātrumus un spriedzi.
, 2019-09-07 10:05, pirms 5 gadiem
Komandu izformēt uz laiku kā pagaidām nederīgu struktūrvienību, iesākt pārkārtojumus, vienlaicīgi saglabājot Riga FC kodola konstrukciju. Vadītājus atlaist, izskatīt jautājumu par iespējamu sankciju piešķiršanu par kaitējuma nodarīšanu valsts tēlam un kvalifikācijas celšanas kursu apguvi. Sukas !
, 2019-09-07 10:07, pirms 5 gadiem
Nu redzēs, principā var teikt, ka paaudžu maiņa jau ir notikusi šī cikla ietvaros. Ir izsaukti vairāki jauni kadri un vecākie nedaudz pabīdīti malā. Cita lieta, ka nevar necik augt un iekrāt augstākā līmeņa futbola pieredzi tikai no šādām spēlēm, ja ikdienā spēlē pret BFC Daugavpili vai Mettas studentiem. Bet ar leģionāru gaitām šobrīd ir pilnīgs vāks.
, 2019-09-07 10:09, pirms 5 gadiem
Tiešām prāts nestrādā, cik var to skaidrot. Baigās lielās maiņas notika. krievs nomaina krievu un nu gaidam, ka šie aizstāvēs Latvijas karogu, smieklīgi. Te visi runā par vārtsargiem un uzbrucējiem. Vakardien vienīgais, kas spēlēja tas arī bija vārtsargs. Varam likt Vaņinu, Šteinboru vai Ozolu tāpat rezultāts nemainīsies. Dauvnis, Stajanovičam vēl nepielec, ka pie visa ir vainīgi aizsargi un pussargi. Ja Tu nespēj izvilkt no visas Latvijas futbolistiem labākos, tad tu točni nezini neko par futbolu. Ir U16, U17, U18, U19, U21 čaļi kas gaida un ar kuriem varētu eksperimentēt. Šoreiz es pat netaisos tērēt laiku, lai sauktu viņu vārdus. Sauc vienu un to pašu lielās Virslīgās zvaigznes, kas spēlēs sēž rezervē. Jāmaina ir pilnīgi visi, tikai atstāt Uldriķi, nav šaubu par Ontužanu, izsviest Toberu. Viņa labākie spēļu highlights ir kā iešļūkt kādam kājās un pajat par viņa 18 gadiem. Un jamaina treneris uz Latvieti !!!!!!!!!! Man ir tādas dusmas uz to Stajanoviču, ka viņš neko nedara lietas labā, jo neko nezin. Dubra, Maksimenko, Rugins, Laizāns jau ir noiets etaps. Nav mums Cauņas, liekat J. Ikaunieku tajā pozīcijā, kur viņš jūtas viss ērtāk. Un kāda jēga laizt Gutkovski, Šabalu, Uldriķi utt. Ja skaidri zinam, ka viņi nespēs neko izvdidot, jo nav labu pussargi, kas palīdzēs izveidot kaut ko. Un aizmirstiet par prēmijām jūs tirlini. Ikvienam jaunietim maksā 0 par trenēšanos un futbola spēlēšanu jauniešu sistēmās un viņu vecāki neķīkst. Tieši otrādāk jaunietim ir jāmaksā par treniņiem. WTF, blee.
, 2019-09-07 10:11, pirms 5 gadiem
imils rakstīja: Reāli izlases līmenim no vakardienas sastāva šobrīd atbilst tikai Šteinbors, Maksimenko, Laizans un Kamešs. Par uzbrucējiem negribu runāt, jo lai novētētu viņu spējas ir jāredz viņus darbībā ar bumbu pretinieku soda laukuma tuvumā, bet mēs līdz turienei nemaz netiekam. Pieļauju, ka gan Gutkovskis gan Uldriķis arī atbilst LV izlases līmenim. Ja runā par debitantiem tad manuprāt Pētersons nospēlēja diezgan labi un ir pelnījis iziet spēlē pret Maķedoniju. Arī Černamordijs ir pelnījis iespēju un domāju, ka to arī spēs izmantot, jo ir labs potenciāls. Cita runa ir par Dubru - spēlētājs, kuram būtu jābūt līderim un kaujā saucējam izskatās viszaļāk par viszaļāko jauniņo. Un tā jau ir vairākas spēles pēc kārtas. Negribu neko sliktu teikt par Bogdaškinu - vienkārši spēlētājam, kas ikdienā spēlē vidusmēra virslīgas klubā uzreiz debitēt tādā līmenī un pamatsastāvā nav pareizi. Cigaņiks šobrīd nav izlases līmenī - jāmaina klubs un līga, lai gūtu pārliecību un progresu. Arī Toberam ir jāmeklē varianti Eiropā, jo Virslīgas līmenī viņam būs grūti progresēt - vienkārši vajag citus ātrumus un spriedzi.
Kuru spēli tu skatijies ? Ko tādu izdarija Maksimenko, Laizāns un Kamešs? Ja tu saki, ka viņiem redz līmenis atbilst.
, 2019-09-07 10:24, pirms 5 gadiem
NBA God rakstīja: Kuru spēli tu skatijies ? Ko tādu izdarija Maksimenko, Laizāns un Kamešs? Ja tu saki, ka viņiem redz līmenis atbilst.
Interesanti, ka Kamešs pussezonu nav spēlējis, bet iemests izlases pamatsastāvā.
, 2019-09-07 10:56, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Interesanti, ka Kamešs pussezonu nav spēlējis, bet iemests izlases pamatsastāvā.
Pilnībā piekrītu !!
, 2019-09-07 11:15, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Nevajag te ar spēlētāju nevarību pārspīlēt!

1992. gadā J.Gilis izlasi veidoja no ļoti atšķirīga līmeņa spēlētājiem. Dažiem no tiem bija pieredze ārvalstu vidusmēra klubos, vairākiem - Rīgas "Daugavā".
Brauca tajā rudenī uz Rīgu Eiropas čempioni dāņi, brauca spāņi, abi palika uz nulles. Jo treneris un spēlētāji prata pieņemt adekvātus lēmumus un tos izpildīt!
Tie lēmumi bija vienkārši, kā tika pie bumbas, tā jāsit pēc iespējas tālāk, autā vai tribīnēs.
, 2019-09-07 11:29, pirms 5 gadiem
knaible rakstīja: Spēlētāju līmenis ir ļoti zems un no šiem nekas arī nebūs. Droši vien kardinālāk jāatjauno izlase un jācer uz nākotni.
Tev taisnība, bet kapēc tā ir? Tik daudz puikas trenējas, nu vairāk nekā hokejā, bet neviena talanta....
, 2019-09-07 11:58, pirms 5 gadiem
Kaut kā nedzird Uldriķa spožos komentārus...
Un piekrītu, ka patreizējais sastāvs jātriec ratā; Kā visa Virslīga kopumā
, 2019-09-07 12:10, pirms 5 gadiem
Šitas ir rēcīgi zinot ka Slavka uz soliņa atstāja regulāri TOP līgā spēlējošu spēlētāju Uldriķi tā vietā laižot Polijas 2 līgas spēlētāju Gutkovski:

"Redzējām, kāpēc viņu spēlētāji pārstāv "Top" klubus, turklāt spēlē vadošās lomas..."

Un vēl Cigaņiks, vispār nebija redzams uz laukuma un trenerim ir jārikojas, bet pirmo maiņu viņš veica šķiet tikai 65 minūtē, tātad līdz tam viņš bija ar spēlētāju sniegumu apmierināts??

Tas pats Bogdaškins ja Tu redzi ka spēlētājs "deg" uz laukuma un nav gatavs, nu tad ņem viņu nost nevis turi uz laukuma viņu visas 90minūtes, bet Slavka NEKO nedarīja lai kko mainītu!
, 2019-09-07 12:43, pirms 5 gadiem
Pirmkārt jāmaina visa jaunatnes sporta sistēma, ne tikai futbolā, bet visos sporta spēļu veidos, jo rezultāti pierāda, ka esam lielā pakaļā. Lielai daļai treneru ļoti labi darbojās iztēle kā no vecākiem nokāst naudu, bet ja paprasa, lai nosauc audzēkņus, kurus ir sagatavojuši kaut vai izlases vai startautiskam līmenim, tad atbildes nav. Ja jaunieši netiek iemācīti darboties ar bumbu, spēlēt maksimālā ātrumā, nav sagatavoti fiziski, tad pieaugušo līmenī ir nereāli prasīt rezultātus.
, 2019-09-07 13:09, pirms 5 gadiem
Te daži saka, ka jāspēlē ar galīgi jaunajiem nākotnes vārdā. Gribu jums atgādināt, ka viņus ir trenējuši tie paši, kas tagadējos izlases večus bērnībā un jaunībā. Nevar no iepuvušām olām izcept garšīgu biskvītu. Latvijas gadījumā ir jāsāk no paša sākuma - ar jaunu, pēc citām programmām apmācītu, bērnu treneru piesaistīšanu.Un tad pēc padsmit gadiem var gaidīt futbolistus, nevis 11 stīvu vilku pazemojošo teātri. Lai kā man nepatiktu to atzīt, bet padomju futbolistiem beidzoties, esam nonākuši sūdu bedrē.
, 2019-09-07 13:35, pirms 5 gadiem
Daudzi kritizēja Starkovu,bet tie ārzemju treneri noveduši Latvijas izlasi tiešām līdz sētas komandas līmenim!!!Tas Slaviša daudz runā,bet jēgas nekādas'-tak bija 3 mēneši lai ko uzlabotu,bet to ko redzējām vakar,kautkāda katastrofa,pat salīdzinot vēl ar pavasari.Trenerim tomēr jāuzņemas arī atbildība,kādus spēlētājus iekļauj sastāvā-būtu vīrs,atkāptos!
, 2019-09-07 13:41, pirms 5 gadiem
Taisnība,kas te raksta-Gilim arī nebija nekādi dižie spēlētāji,bet bija kārtība aizsardzībā,pašaizliedzība!Un līdz ar to rezultāts!Bet Slaviša gaida laikam,ka lv izlase spēlēs kā līdzīgi ar Eiropas vidusmēra izlasēm..un rezultātā viens lielāks zāģis par otru..Nu kaut vai pirmais gols no kā viss sākās-nu tā var spēlēt komanda ,kurai ir liela pārliecība,un meistarība,bet ne lv virslīgas spēlētāji!
, 2019-09-07 13:41, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Šitas ir rēcīgi zinot ka Slavka uz soliņa atstāja regulāri TOP līgā spēlējošu spēlētāju Uldriķi tā vietā laižot Polijas 2 līgas spēlētāju Gutkovski:

"Redzējām, kāpēc viņu spēlētāji pārstāv "Top" klubus, turklāt spēlē vadošās lomas..."

Un vēl Cigaņiks, vispār nebija redzams uz laukuma un trenerim ir jārikojas, bet pirmo maiņu viņš veica šķiet tikai 65 minūtē, tātad līdz tam viņš bija ar spēlētāju sniegumu apmierināts??

Tas pats Bogdaškins ja Tu redzi ka spēlētājs "deg" uz laukuma un nav gatavs, nu tad ņem viņu nost nevis turi uz laukuma viņu visas 90minūtes, bet Slavka NEKO nedarīja lai kko mainītu!
Nu...
Viņi abi atbrauc uz treniņu, Tu esi treneris... un redzi, ka Gutkovskis ir reāli pārāks.
Ko Tu darītu? Liktu pamatā Uldriķi? Dēļ klubu pieraksta?
, 2019-09-07 13:57, pirms 5 gadiem
norcha 172 rakstīja: Te daži saka, ka jāspēlē ar galīgi jaunajiem nākotnes vārdā. Gribu jums atgādināt, ka viņus ir trenējuši tie paši, kas tagadējos izlases večus bērnībā un jaunībā. Nevar no iepuvušām olām izcept garšīgu biskvītu. Latvijas gadījumā ir jāsāk no paša sākuma - ar jaunu, pēc citām programmām apmācītu, bērnu treneru piesaistīšanu.Un tad pēc padsmit gadiem var gaidīt futbolistus, nevis 11 stīvu vilku pazemojošo teātri. Lai kā man nepatiktu to atzīt, bet padomju futbolistiem beidzoties, esam nonākuši sūdu bedrē.
Ja Tu nopietni iedziļinātos, kas notiek LV bērnu un jauniešu futbolā, tad noteikti zinātu, ka viņi uz savu vienaudžu fona no Top futbola valstīm izskatās pat ļoti labi.
Jautājums ir tikai un vienīgi par to, kur tas viss pazūd junioru un pieaugušo izlasēs.
, 2019-09-07 14:02, pirms 5 gadiem
Reti zem kāda teksta gadās lasīt tik daudz SAKARĪGU komentāru, kuri satur tik daudz KONSTRUKTĪVAS KRITIKAS. Varbūt vajadzētu sākt ar to, ka Latvijas "vilku baram", ko gribam saukt par valsts futbola izlasi, liktu kādu pusduci no garākajiem un sakarīgākajiem komentāriem IEMĀCĪTIES NO GALVAS, protams, izprotot tajos ietverto jēju. Un sākt varbūt vajadzētu ar pašu Gorkšu!
, 2019-09-07 14:21, pirms 5 gadiem
Gorkšs atved savu kadru uz izlasi. Iedod 3 gadu līgumu. Un šis vēl pasaka, ja viņš vienīgais vainīgais, risinājumu ātri atradīs. Protams pašam olas par mazu, lai atkāptos. Labāk lai patriec, tad vismaz pie labas kapeikas tiks!
Jau pirms soma, vietējam vajadzēja ļaut strādāt, nevis šitiem tūristiem! Kā var divus mēnešus gatavot plānu, un izkrītot diviem spēlētājiem viss plāns sabrukt? Nē nu tas daudz ko pasaka par treneri kā tādu. Daudz murkšķ bet labuma nekāda!
, 2019-09-07 14:29, pirms 5 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Jau pirms soma, vietējam vajadzēja ļaut strādāt, nevis šitiem tūristiem!
Piekrītu, ka Starkovam vajadzēja ļaut strādāt, jo ar viņu izlasei tik graujošu zaudējumu nebija un arī nebūtu. Bet tagad Stojanovičs lai strādā un atstrādā. Beidzot viņš ir sapratis, ar ko viņam darīšana, tad lai rīkojas. Ātru rezultātu nebūs, jo tagad esam dziļā bedrē, no kuras lēnām jākārpās ārā.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.