Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Futbola "Twitter" čalas: ar skumjām un melno humoru par 11 "vilkiem"

Rolands Eliņš

Futbola "Twitter" čalas: ar skumjām un melno humoru par 11 "vilkiem"
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlase vakar aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli UEFA Nāciju līgā, kā arī pirmo spēli pēc vasarā veiktās identitātes maiņas, pieņemot 11 vilku simbolu. Ņemot vērā izlases blāvo sniegumu mačā pret Andoru un vēl sliktāko rezultātu (0:0), futbola līdzjutēji un apskatnieki sociālajā tīklā „Twitter” nevilcinājās gan paust nožēlu par Nāciju līgas sākumu, gan pasmīnēt par izlases vilku simboliku.

Latvijas vīriešu izlase kopš šīs vasaras tiek popularizēta kā „11 vilki”. Kā noprotams, tas neattiecas uz visu izlasi, kuras pieteikumā šajā sasaukumā ir 23 spēlētāji, taču tāpat rodas pāris jautājumi. Vai 11 vilki ir tikai tie, kas ir pamatsastāvā, vai arī tie, kas nāk uz maiņu, tajā brīdī kļūst par vilkiem? Un vai nomainītie spēlētāji uz rezervistu soliņa zaudē vilku statusu?

Tie ir jautājumi, kam principā nav nekāda sakara ar Latvijas un Andoras izlašu spēli, taču LFF savos sociālo tīklu paziņojumos nemainīja uzņemto meldiņu arī pēc spēles beigām. LFF „Twitter” profilā par spēles rezultātu tika paziņots ar šādu tekstu: „Pretinieku aizsardzību šovakar uzlauzt neizdevās. #11vilki Nāciju līgu sāk ar vienu punktu.” Melots, protams, nekas nav, taču reti kurš cits „Twitter” lietotājs pēc spēles savu galveno uzmanību pievērsa tam, ka viens punkts nomedīts.

„11 vilku” virzienā tika raidīts lērums kritikas un nožēlas, un sociālo tīklu lietotāji gandrīz vai sacentās melnā humora izpausmēs ar vilku tematiku. Neiztrūka arī konstruktīvākas kritikas, norādot uz spēlētāju grūti izskaidrojamo nervozitāti un Andoras ne līdz galam cienījamo taktiku un futbola viltībām, kā arī pavisam pesimistiskas nostājas par Latvijas futbola līmeni.


Varbūt gan arī nav pareizi pilnīgi visu uzmanību koncentrēt Latvijas izlasei. Skaidrs, ka Andora ir gandrīz pilnībā amatieru izlase, kuras taktiskās iespējas ir ierobežotas, taču tāpat muļķīgi izlikties, ka Andoras piekoptā spēle kādam Latvijas izlasē varēja būt milzīgs pārsteigums, un Andorai izdevās panākt savu, gan vajadzīgajos brīžos pieturot bumbu, gan pavilcinot laiku, gan vairākkārt izprovocējot Latvijas spēlētājus.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 05:50, pirms 6 gadiem
Kauns,kauns un vēlreiz kauns!

     [+] [-]

, 2018-09-07 07:16, pirms 6 gadiem
Skumjākais ir tas, ka futbola federācijai ir tik milzīgs finansējums no starptautiskajām fedrācijām, bet rezultātu nav jau padsmit gadu. Viena paaudze nolaista.
Tur kur ir rezultāti (baskets), tur naudas nav. Jāsecina, ka treneru izglītības faktors.

  -3 [+] [-]

, 2018-09-07 07:25, pirms 6 gadiem
Pats "labākais" ir Mārtiņš Pričins! Ar ko mums #atgrieztkreipānu ? Ar nazi, skalpeli, vai šķērēm? Varbūt - vispirms atgriezies skolas solā?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 10:56, pirms 6 gadiem
a kas tur tads ir??? ar ko tad mes varam baigi but paraki par to Andoru??? mums pat stadiona nav normala,ko te visi raud!!!!
Kas tad tur tads ir taja Latvijas futbola?? ka visi raud par 0:0??? parasti amatierini spele!!!!

     [+] [-]

, 2018-09-07 11:13, pirms 6 gadiem
Labāk pats būtu ko tiešām analītisku uzrakstījis pēc spēles nevis triperi lasījis un te tos dzeltenos sūdus postojis! Ne ar ko neatšķiras no komentiem tavā lapā, kur skaities autors!

     [+] [-]

, 2018-09-07 13:18, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Labāk pats būtu ko tiešām analītisku uzrakstījis pēc spēles nevis triperi lasījis un te tos dzeltenos sūdus postojis! Ne ar ko neatšķiras no komentiem tavā lapā, kur skaities autors!
Pēdējais tvīts pilnīgi lieks. Pirms nākamās spēles pret Andoru mūsējiem, lai labāk izprastu pretinieku psiholoģiju, mēnesi jāpastrādā par pastniekiem, šoferiem un oficiantiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 13:51, pirms 6 gadiem
#11jenoti

     [+] [-]

, 2018-09-07 14:19, pirms 6 gadiem
Pieci vilki vilku vilka pār slidenu laukumiņu,
Otri pieci brīnījās, kas mēs esam, 11 vilki? Un ko mēs te darām?

Mēs varam uzvilkt dūmu, varam uzvilkt dziesmu, varam ievilkt pa alutiņam, pēc tam atvilkt rāvēju un izvilkt, bet ar kāju mēs nevienam nespersim. Sevišķi ne nevainīgai bumbai! Un nevajag mūs te uzvilkt. Citādi pasauksim Znaroku.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 14:59, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Pēdējais tvīts pilnīgi lieks. Pirms nākamās spēles pret Andoru mūsējiem, lai labāk izprastu pretinieku psiholoģiju, mēnesi jāpastrādā par pastniekiem, šoferiem un oficiantiem.
man labāks piedavājums. Lai mēnesi vagonus izkrauj. Tad vismaz fizisko formu uzlabos, lai pec bumbas varetu paskriet.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-07 15:16, pirms 6 gadiem
musejo fulbols ir sen miris bedigi nkas bedigaais ka nevien nepalidzes pat austas klases treneris pazorrrrrrrrrrrrr

  -2 [+] [-]

, 2018-09-07 15:25, pirms 6 gadiem
11 vilki vai tomer 11 aitas?

  -2 [+] [-]

, 2018-09-07 20:41, pirms 6 gadiem
Jebkura Latvijas 2.līgas komanda spētu uzvarēt Andoru... bet šie nespēj...

  +1 [+] [-]

, 2018-09-07 21:59, pirms 6 gadiem
Man beidzot pieleca, kas ir ar to vilku fišku un futbola izlasi. Tie nav futbolisti, tie vilki, bet gan tie "līdzjutēji", kas gaudo visās malās, kā tādi vilki uz mēnesi.
Vai tiešām kādam likās, ka no tās bedres, kurā Latvijas futbols ir vests pēdējos gandrīz 30 gadus, mūs tūlītēji izvedīs prezidenta un galvenā trenera maiņa? Vismaz tikpat laika paies, lai izrāptos, ja pa kājām nemaisīsies pašlabuma dzīti populisti.