Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Pahars: "Ātrāk gribu tikt prom no šejienes..."

Pahars: "Ātrāk gribu tikt prom no šejienes..."
Marians Pahars
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars atzina, ka Andorā nebija tik gaidījis tik smagu spēli (1:0), un neslēpa, ka komandas demonstrētais sniegums bija tālu no vēlamā.

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars: "Svarīgākais bija izcīnīt uzvaru, un mēs to izdarījām. Nervoza spēle, bet, manuprāt, tiesnesis jau no pirmās minūtes nogalināja spēli. Protams, tas nekādā gadījumā nav attaisnojums, jo mums vajadzēja iesist otros vārtus, lai spēle kļūtu vieglāka. Diemžēl neizdevās. Varbūt nebijām optimālā kondīcijā, varbūt nebijām labākajā sastāvā, un visi šie faktori diemžēl ietekmēja spēli. Gribam ātrāk aizbraukt prom no šejienes, tāpēc, ka, nezinu, pirmoreiz dzīvē redzēju kaut ko tādu, kas notika šodien.

No otras puses, tagad visi var spēlēt, tagad visi var atņemt punktus – Fēru salas nospēlēja neizšķirti ar Ungāriju. Protams, ka būs grūti – visiem šeit būs grūti. Nevaru pateikt, ka bija laba spēle – nu, nevaru! -, bet izdarījām galveno. Par to domājām un runājām, un esmu priecīgs, ka izdevās to izdarīt, jo no šejienes aizbraukt ar 0:0 būtu pavisam citādi, būtu pavisam cits noskaņojums."

- Vai bijāt pārsteigti par Andoras sniegumu? [Andoras mediju jautājums]
- Nē.

- Un, ja rezultāts būtu bijis 0:0? [Andoras mediju jautājums]
- Tas ir futbols, tā var notikt.

- Vārtos diezgan rupji kļūdījās vārtsargs. Vai vari godīgi pateikt, ka arī bez šiem vārtiem bijām pelnījuši uzvarēt?
- Varu, jā – kāpēc ne?! Vispirms mums bija ļoti labs sākums un iespējas. Pēc tam jau tiesnesis nogalināja spēli. Iespējas, protams, bija, bet tāds ir futbols – nekad nezini, kas notiks. Centāmies un cerējām. Ja rezultāts būtu bijis 0:0, tad arī būtu bijusi pavisam cita spēle. Iesitām un nedaudz sākām nervozēt. Nezinu, kāpēc, nezinu. Bet galveno izdarījām.

- Vai biji gaidījis, ka spēle izvērtīsies tik smaga?
- Godīgi – nē. Godīgi, nebiju gaidījis tik smagu spēli. Protams, zinājām Andoras izlasi, bijām redzējuši tās spēles un zinājām, kā mēs izskatījāmies iepriekšējās spēlēs. Viss bija kārtībā. Arī laukuma kvalitāte…Vakar par to nedomāju, bet šodien man jau ir citas domas. Pēc spēles varu pateikt, ka bija grūtāk, nekā bijām domājuši. Arī situācija bija cita – Rudņevu zaudējām tikai vakar, pēdējā dienā pirms spēles, nebijām optimālajā sastāvā.

- Kas ir galvenais, kas futbolistiem un izlasei jāizdara, lai tā pēc mēneša būtu spēcīgāka?
- Un kā tu domā? Ko varu darīt ar tiem spēlētājiem – principā neko. Viņiem vajag spēlēt klubā, viņiem vajag iekļūt klubu pamatsastāvos, lai viņi būtu fiziski, taktiski, tehniski gatavi spēlēt. Diemžēl šajā treniņnometnē mums bija…Latviski ļoti grūti pateikt, ko domāju. Diemžēl ne visi spēlē klubos, ne visi spēlē 90 minūtes un ne visi fiziski bija pilnīgi gatavi. Mazliet ir traumas, tāpēc ir nogurums, tāpēc ir problēmas ar tehniku, jo fiziski nav pilnīgi gatavi. Viss ir saistīts.

- Kāpēc spēle izvērtās tik rupja un saraustīta? Visu laiku pārkāpumi, grūšana, speršana…
- Jau teicu, ka tiesnesis diemžēl nebija tur, kur viņam ir jābūt. Tāpēc arī bija tāda spēle.

- Varbūt Andora speciāli bremzēja tempu?
- Pirmo puslaiku visi redzēja. Viņi no 45 minūtēm iztērēja 10-15 minūtes. Otrajā puslaikā jau bija cita situācija. Mēs iesitām agrus vārtus, un pēc tam bija grūti. Negribu par to runāt. Visi puiši saprot, ka nebija spēle. Visi saprot, ka mums daudz kas ir jāuzlabo, bet esam priecīgi par uzvaru.

- Snieguma kvalitātes ziņā tā, tavuprāt, bija viena no sliktākajām spēlēm tavā vadībā?
- Tagad negribu runāt par spēles kvalitāti. Pirmā spēle [ciklā], nervoza spēle, tiesneša nav, mākslīgais segums – daudz aspektu, daudz traumu, ne visi bija pilnībā gatavs, ilgs lidojums, augstums [virs jūras līmeņa]. Visi žurnālisti par to vakar man jautāja.

- Pirmkārt, kādēļ nebija Rudņeva un kāpēc viņš nepalika kopā ar izlasi, bet gan aizbrauca uz klubu? Otrkārt, cik nopietns savainojums ir Lazdiņam?
- Par Arti vēl nezinu - ceru, ka nav tik nopietni. Bet Artjoms – runāju ar Ķelnes klubu, un vadība paprasīja mums, lai viņš atgriežas kluba rīcībā, lai ātrāk atjaunotos. Labi – ar klubu negribam nekādu problēmu un nesaprašanos. Taču Artjoms gribēja būt šeit izlasē kopā ar puišiem, bet tas, manuprāt, vairs nav tik svarīgi.

- Jau teici, ka pēc iespējas ātrāk gribi braukt prom. Vai pēc šādas uzvaras ir kaut nedaudz prieka?
- Tagad nezinu – zaudēju tik daudz emociju…Nekad neesmu bijis tādā situācijā un, godīgi sakot, nezinu, kā reaģēt. Protams, ir emocijas par uzvaru, bet gribu ātrāk skriet prom no šejienes.


, 2016-09-07 03:33, pirms 8 gadiem
Labi, ka varam skriet prom no šīs neviesmīlīgās kalnu ielejas, kas pilna ar ākstiem, sētas aktieriem un provokatoriem, ar pozitīvu REZULTĀTU!
Tas vien šajā gadījumā ir daudz! Manuprāt, citām izlasēm šajā zaļajā pankūku laukumā neklāsies vieglāk. Redzēsim pēc dažām kārtām...
, 2016-09-07 03:48, pirms 8 gadiem
Ja vis bija tik traki un tās provikācijas tik lielas, tad kādam var neizturēt nervi un dabūt sarkano pret Andoru, žēl, ka Latvijai tikai otrajā aplī iznāks spēlēt pret Ungāriju, kad viņai iepriekšējā spēlē būs bijusi Andorā, jo kartiņas šķiet katrā spēlē Andorā kāda izlase varētu dabūt vairāk nekā vajag. Arī Latvija dabuja 3, no kurām 2 bezjēdzīgas un par Torresa dzelteno vēl var padiskutēt vai bija jādot vispār.
, 2016-09-07 04:00, pirms 8 gadiem
kecbaja rakstīja: Ja vis bija tik traki un tās provikācijas tik lielas, tad kādam var neizturēt nervi un dabūt sarkano pret Andoru, žēl, ka Latvijai tikai otrajā aplī iznāks spēlēt pret Ungāriju, kad viņai iepriekšējā spēlē būs bijusi Andorā, jo kartiņas šķiet katrā spēlē Andorā kāda izlase varētu dabūt vairāk nekā vajag. Arī Latvija dabuja 3, no kurām 2 bezjēdzīgas un par Torresa dzelteno vēl var padiskutēt vai bija jādot vispār.
Torresa dzeltenā vispār bija galīgi garām, un arī Laizānam piešķirtā uz lielas jautājuma zīmes.
, 2016-09-07 07:40, pirms 8 gadiem
Latvijas izlase nav elitāra vienība,kur jāspēlē konkrētām personām,pat ja viņiem nav spēļu prakses.Neredzēju laukumā Savalnieku Kļuškinu Freimani Karašausku Bogdaškinu Lukjanovu u.c.Paharam jāuzņemās drosme sastāva komplektācijā.
, 2016-09-07 08:47, pirms 8 gadiem
piedodiet ja teikšu muļķības vai kā tā..bet vai tad ja spēlētājiem nav spēļu prakses tad nav ko šmurgāties un tad jau labāk ņemt kādu perspektīvu jauno no virslīgas ar spēļu praksi kas var apskriet kaut vai vismaz 1 uz 1 35 gadīgu Andorieti un iedot vairāk par vienu piespēli par ripojošu bumbu?!
cik labs, es uzskatu, bija iepriekšējais cikls, tomēr, tik slikti viss iegrozījies ar starkova piesasiti atkal izlasei
dažiem vai kādam tomēr šis laika posms ko sauc par izlasi sen jau ir iztecējis (laiks aiziet ar godu un cieņu kamēr vēl tāds ir)
, 2016-09-07 09:03, pirms 8 gadiem
Piekrītu tiem, kuri teica, ka šī ir sliktākā spēle kāda jebkad redzēta. Pat Latvijas 1. līgas un bērnu čempionāta spēles ir skatāmākas. Es gan Paharu nevainotu, jo mēs jau neesam zaudējuši 6 spēles pēc kārtas ar šiem spēlētājiem. Un arī spēlētājus nevainotu, jo vairāk jālama ir tie, kuri (nav) mācījuši viņiem dot piespēles bērnībā.
Un es pilnīgi nopietni, bez ironijas, domāju, ka nebūsim favorīti pret Farēru salām.
, 2016-09-07 09:15, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka pie rezultāta 1:0, vajadzēja kādam neandertālietiem sarkanajā kreklā, iepiļīt ar bumbu pa degunu... Prasītos ar kulaku, bet tad varētu dabūt diskābeli uz gadiem, tāpēc atliek bumba - a la, devu viņam, lai izspēlē sodu
, 2016-09-07 09:27, pirms 8 gadiem
Pirmajos treniņos ar ko Paharam vajadzētu sākt treniņus ir PIESPĒLES!!! Tās nu Latvijas izlasei ir zem katras kritikas ,vienkārši drausmīgas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 09:42, pirms 8 gadiem
Vai tad federācija nevarēja panākt, ka spēli pārceļ uz neitrālu laukumu?...dēļ tā, ka mākslīgais laukums jau tā nodeldēts, ka kļuvis par slidotavu?...šķiet, ka Kreipāns kaut ko runāja, ka citas izlases ar Andoru ir spēlējušas neitrālos laukumos
, 2016-09-07 09:46, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Viss ir vienkārši, ja izlases spēlētājiem nav spēļu prakses, ir jāizveido izlases bāzes klubs, kurš spēlētu ārpus LV vismaz divus līmeņus augstāk par Latvijas virslīgu! Kaut vai, piemēram, Krievijas otrajā pēc ranga līgā, ja premjerlīgu nespēj pavilkt, kā savulaik vecā labā Rīgas Daugava
Kā Tu to domāji - izveidot? Kas tādu klubu veidotu un uzturētu Krievijas 1.līgā, piemēram? Kas ar to nodarbotos?
Tas nav it nemaz uzbrauciens. Tas ir jautājums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 10:00, pirms 8 gadiem
murziks, šķiet, LFF no FIFA un UEFA gadā saņem vairāk par mio $, līdz ar to var uzturēt milzīgu štatu funkcionāru un arī izlasei ir šķiet kādi desmit treneri - bez Pahara ir Starkovs, Verpaks, Astafjevs utt..utt...
Ja pusi no šīs naudas atdotu klubam - izlases bāzei un Pahars kā treneris, tad kaut kas sanāktu varbūt...un kàpēc spēlēt Krievijā? ...lai spēlē Ukrainā, tur siltāks un politikà mūsējie...
, 2016-09-07 10:01, pirms 8 gadiem
Sapratu Tavu ideju. Bet man škiet, ka tas nav tik viegli realizējams. Krievijā, škiet, ka ir tas leģionāru limits. Vismaz, ja pareizi atceros, tad agrāk bija.
Es nekad neesmu bijis Skonto fans, bet izlasei tas gan bija labi, kad pirms kādiem 10 līdz 15 gadiem Skonto bija kā tāds bāzes klubs. Džeki bija saspēlējušies...
, 2016-09-07 10:05, pirms 8 gadiem
Mans komentārs bija domāts gan A burtam, gan dakotam. Piekrītu jums abiem - būtu labs tāds bāzes klubs. Bet vienīgi msnuprāt katras valsts komandām jāspēlē savas valsts čempī. Savādāk sanāk tāds NHL vai KHL variants, kas vairs nav īsti valsts čempis. Ir jau arī futenē līdzīgi daži varianti, bet tas tomēr ir savādāk.
, 2016-09-07 10:06, pirms 8 gadiem
pilnīgi piekrītu trenerim- ātrāk jāskrien prom no andoras un izlases. Jābeidz pazemot LV futbolu bez trenerim atbilstošas kvalifikācijas, bez piespēlēm, bez spēles zīmējuma un bumbas pārvaldīšanas tehnikas ar nelatvisku auru bez stadiona, paņemot sev līdz tukšos cilvēkus starkovu un mežecki, parādot piemēru kirovam un aldonim, vienlaicīgi atbrīvojoties no sarūsējušiem stagnātiem ...un pēc iespējas ātrāk jākrien prom
, 2016-09-07 10:31, pirms 8 gadiem
emox rakstīja: Latvijas izlase nav elitāra vienība,kur jāspēlē konkrētām personām,pat ja viņiem nav spēļu prakses.Neredzēju laukumā Savalnieku Kļuškinu Freimani Karašausku Bogdaškinu Lukjanovu u.c.Paharam jāuzņemās drosme sastāva komplektācijā.
Karašausku jau itkā bija pamanāms, tikai diemžēl ne ar savu labo spēli, bet gan aktiermākslu...
, 2016-09-07 11:03, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Viss ir vienkārši, ja izlases spēlētājiem nav spēļu prakses, ir jāizveido izlases bāzes klubs, kurš spēlētu ārpus LV vismaz divus līmeņus augstāk par Latvijas virslīgu! Kaut vai, piemēram, Krievijas otrajā pēc ranga līgā, ja premjerlīgu nespēj pavilkt, kā savulaik vecā labā Rīgas Daugava
, 2016-09-07 11:07, pirms 8 gadiem
Čaļi, jūs nudien te aizfantazējāties ))) Kāds bāzes klubs Krievijas vai Ukrainas līgā??? Piedevām, kur spēlētu tikai mūsējie ))) nu ja, protams, kaimiņi vēl tādam projektam naudu atvēlēs Kas tāds varētu būt iespējams, tikai ja futbolā tiku izveidota kāda Austrumvalstu Čempionu Līga, kas gan šķiet visai nereāli, ņemot vērā Rus-Ukr saasinātās attiecības... Spēlētājiem patiesi ir jāspēlē klubos un jāgūst praksi tur, jo lai treneris ir Pahars, Starkovs vai Maurinjo, viņš nespēs nedēļas laikā iemācīt katram spēlētājam atdot precīzu piespēli vai arī attiecīgā situācijā pieņemt pareizo lēmumu...

Savukārt tiem, kuriem šķiet, ka Paharam ir jāaiziet, lūdzu man atgādiniet, kad vēl izlase (kopš 2004 gada) ir ilgāku laika periodu sasniegusi visai labus rezultātus un dažās spēlēs pat diezgan labi spēlējusi futbolu (nevis standartā ierakusies visu laiku aizsardzībā)...? Protams, visi jau redzēja pēdējo spēli, kurā patiesi nekas nebija (kaut arī bija patiesi objektīvi iemesli, kuriem džeki īsti netika pāri (tiesnesis, laukuma kvalitāte PS. man šķiet, ka gan Ķeizarmežā, gan Arkādijas parkā gan Daugavā ir labākas kvalitātes segums)...

Un vispār, kad Latvijas futbola izlase ir lepojusies ar 6 nezaudētu spēļu statistiku (4 uzvaras!)??? Pieļauju, ka iespējams nekad, tas gan jāuzjautā žurnālistiem, nav mans darbs rakņāties vēsturē.

Un kad kāds teiks, pret ko tad ir tā statistika sasniegta, tad iepriekš tomēr padomājiet, kas mēs paši esam? Mēs regulāri uzvaram savus Baltijas kaimiņus, lai arī kopumā mēs attīstībā atpaliekam no viņiem, tā ka nav nemaz tik slikti, gaidām bez zaudējumu sērijas turpinājumu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 11:18, pirms 8 gadiem
to Waldini

Izlase labi spēlēja 2008/09 atlases ciklā uz Pasaules čempi. Toreiz gandrīz līdz cikla beigām bija cerības. Iegāza tikai spēle Grieķijā. Tur tiesnesis nedaudz piepalīdzēja grieķiem.
Tā kā atbilde ir - 2009.gadā. Tas gan arī ir pasen.
, 2016-09-07 11:19, pirms 8 gadiem
A-Burts-DR73 rakstīja: Atšķirībā no hokeja, KHL un DR sakarā, futbolā mums pašiem būtu jāpiedāvā tāds variants Krievijai, lai tie apņemas visu materiāli nodrošināt un organizēt, un domāju, ka TUR neatteiks šādai negaidītai bet priekš viņiem tīkamai iniciatīvai Tikai ir jābūt vienam priekšnoteikumam- nekādu leģionāru klubā! P.S. mūsu vadošie hokejisti bez spēļu prakses tāpat nepaliktu, arī bez DR, ko nevar teikt par futbolistiem, tas ir vienkārši nožēlojami
Muļķis.
, 2016-09-07 11:39, pirms 8 gadiem
Spēle aizmirsīsies, 3 punkti paliks.
Oktobrī jāņem vēl 6, grūti būs, bet ne neiespējami
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 12:08, pirms 8 gadiem
Ja citreiz palaimēsies grupā Andora, tad jāsūta pret viņiem Metta/LU, kuriem spēlēšana uz mākslīgā seguma ir pierasta.
Rudņeva kā masīva spēlētāja trauma gan jau iegāza Pahara spēles plānu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 12:50, pirms 8 gadiem
Nav ko (arī Paharam) gausties par Andoras izlases spēli 1.puslaikā. Deviņdesmito gadu sākumā (precīzi - 1992.) tieši tā spēlēja Latvijas izlase (pretim bija tiešām labas brigādes, toreizēji EČ dāņi, spāņi u.c.), bet Marians kaut kā to nevēlas atcerēties (ašpadsmit gadiņi toreiz). Mūsēje sita, spēra un varbūt tikai nekoda pretiniekiem, pa visu maču trīsreiz tika pāri centram. Bet izkapāja (Rīgā) 0:0 pret Dāniju un Spāniju. Toties dabūja pa muguru no Maltas un nospēlēja niču ar albāņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 13:50, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG4 rakstīja: Rudnevam kaa speletajam salidzinot ar visu musu pasreizejo izlasi ir 3 SVARIGAS lietas kas vinam ari lauj but tur kur vinsh ir - pirmkart fizuha, neviens cits musejais taa nevar skriet un presingot kaa vinsh. Otrs laukuma izjuuta un speja balanset uz aizmugures robezhas. Ne velti pec katra vina gola SC mazie NE-eksperti splaudas ka bija aizmugure tachu, taa ir vina prasme spelet uz vienas linijas ar aizsargiem. Un tresaa lieta specigais sitiens no jebkuras vietas un lenka soda laukuma tuvumaa. Skatoties cik skidri sit visi parejie musu kadri, tad Rudnev ir no citiem plauktiem.

JA VEL TEHNIKA BUTU daudz maz normala, nevis musu standarta koka kaaja, butu van nistelrojs 2
Spēcīga analīze ielikšu + !
, 2016-09-07 15:55, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG4 rakstīja: Rudnevam kaa speletajam salidzinot ar visu musu pasreizejo izlasi ir 3 SVARIGAS lietas kas vinam ari lauj but tur kur vinsh ir - pirmkart fizuha, neviens cits musejais taa nevar skriet un presingot kaa vinsh. Otrs laukuma izjuuta un speja balanset uz aizmugures robezhas. Ne velti pec katra vina gola SC mazie NE-eksperti splaudas ka bija aizmugure tachu, taa ir vina prasme spelet uz vienas linijas ar aizsargiem. Un tresaa lieta specigais sitiens no jebkuras vietas un lenka soda laukuma tuvumaa. Skatoties cik skidri sit visi parejie musu kadri, tad Rudnev ir no citiem plauktiem.

JA VEL TEHNIKA BUTU daudz maz normala, nevis musu standarta koka kaaja, butu van nistelrojs 2
smieklīga analīze, bet taisnība jau ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 16:54, pirms 8 gadiem
Smieklīgi, ka Pahars piemin mākslīgo segumu kā sliktās spēles iemeslu...ņemot vērā,ka LV tieši ar tādu arī taisās būvēt jauno stadionu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-07 22:28, pirms 8 gadiem
emox rakstīja: Latvijas izlase nav elitāra vienība,kur jāspēlē konkrētām personām,pat ja viņiem nav spēļu prakses.Neredzēju laukumā Savalnieku Kļuškinu Freimani Karašausku Bogdaškinu Lukjanovu u.c.Paharam jāuzņemās drosme sastāva komplektācijā.
Neredzēji Karašausku? Būs Tev jāskatās atkārtojums tad.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
5

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.