Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Indriksons: "Ar lepnumu varu sacīt - esam cēluši Latvijas futbola līmeni"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Indriksons: "Ar lepnumu varu sacīt - esam cēluši Latvijas futbola līmeni"
LFF prezidents Guntis Indriksons
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons sniedzis interviju portālam onenilup.com. Indriksons vērtē padarīto, vēlreiz izsaka apgalvojumu par Krišjāņa Kļaviņa saistību sarunāto spēļu kontekstā, stāsta par jaunā stadiona projektu, kā arī sola uzlabot futbola infrastruktūru, tai skaitā reģionā.

Pilnu onenilup.com interviju ar Gunti Indriksonu varat lasīt šeit (angliski), bet mēs piedāvājam lielāko daļu no LFF prezidenta sacītā.

Par 20 gadiem LFF. "20 gadi ir ļoti ilgs laika posms un, kaut arī šobrīd esmu 61 gadu vecs, esmu enerģijas pilns turpināt darbu, ko esam veikuši un kas mums jādara LFF. Ar lepnumu varu sacīt, ka esam cēluši Latvijas futbola līmeni dažādos veidos - esam attīstījuši infrastruktūru, jūs varat redzēt daudzus Latvijas futbolistus spēlējam ārzemēs, un mēs esam izveidojuši stabilu futbola struktūru, ja runājam par par sacensībām un infrastruktūru. Paskatieties sekojošus datus - piemēram, 1996.gadā mums bija tūkstoš licencētu bērnu futbolā, bet tagad mums ir aptuveni 11 tūkstoši. Protams, esam pieļāvuši arī kļūdas, tas ir normāli, bet kopumā es teiktu, ka Latvijas futbolam tas ir bijis pozitīvs laiks. Piemēram, esam spējuši palielināt budžetu no 700 tūkstošiem eiro līdz šī brīža sešiem miljoniem. Tiesa, šis pēdējais skaitlis ir bijis realitāte tikai pēdējos dažus gadus."

Par LFF lielākajiem izaicinājumiem. "Esam panākuši zināmu progresu, cīnoties ar sarunātajām spēlēm. Neskatoties uz to, tas joprojām ir izaicinājums mūsu futbolam. Šeit es vēlētos pateikties visiem cilvēkiem, kas pēdējos gados ir piedalījušies cīņā ar šo problēmu - cilvēkiem kā "Latvijas Futbola Virslīga" vadītājam Emīlam Latkovskim. Virslīga izdarījusi lielu darbu pēdējos gados un esam piedzīvojuši, kā Latvijas Saeima pieņēmusi izmaiņas Krimināllikumā attiecībā uz spēļu sarunāšanu, un tagad ir iespējams nogādāt cietumā cilvēkus, kas ir pieķerti spēļu sarunāšanā. Varu atklāti pateikt, ka neviens nespētu pierādīt, ka es būtu bijis saistīts ar spēļu sarunāšanu."

Par Krišjāni Kļaviņu. "Kļaviņa kungs un visa viņa pavadošā svīta sastāv no cilvēkiem, kas tiešā veidā ir saistīti ar spēļu sarunāšanu, un es šaubos, ka viņi izvirza reālu alternatīvu Latvijas futbolā, ja vien vēlamies tikt galā ar šo problēmu mūsu futbolā. Ja viņu ievēlētu par prezidentu, varu pārliecinoši apgalvot vienu - mūsu attiecības ar FIFA un UEFA jūtami ciestu. Runājot par viņa apvainojumiem, visus pēdējos 20 gadus klausos, ka Indriksona kungs ņem naudu no LFF un Rīgas "Skonto", un otrādi. Varu teikt jums vienu, ka nekad neesmu saņēmis algu kā LFF prezidents un arī bonusus nē vai kādas citas samaksas, piemēram, caur automašīnas lietošanu vai kredītkarti. Vienīgā lieta, ko esmu atļāvies, ir lidot biznesa klasē. Tas arī viss. Neesmu aizticis ne centa LFF. Tieši otrādi - esmu ielicis 10 miljonus eiro no savas kabatas Latvijas futbola attīstībā. Attiecībā uz LFF finanšu caurspīdību - darām visu mūsu futbola labā un katram būtu jāsaprot, ka budžets līdz nesenam laikam ļāva mums vienīgi izdzīvot. Piemēram, FIFA tikai tagad sacījusi, ka sāks publicēt savu budžetu. Mēs sekosim šim piemēram un publicēsim, piemēram, LFF darbinieku algas."

Kļaviņa sacītais, ka ir aizmirsti reģioni. "Šis, iespējams, ir viens no punktiem, kas Kļaviņa kungam ir labs arguments - starpība finansiālajā palīdzībā starp Virslīgas klubiem un mazajiem klubiem ir vienkārši netaisnīga. Vēlos to mainīt un, ja mani ievēlēs par prezidentu, sasaukšu katru no klubiem un diskutēšu par šo jautājumu individuāli. Esmu pārliecināts, ka atradīsim kopsaucēju, lai mainītu šo situāciju, kas, kā jau minēju, ir netaisnīga - starpība šobrīd ir pārāk liela. Tai pašā laikā mums jāturpina paturēt prātā, kāds ir vienu devums Latvijas futbolam un kāds ir citu. Bieži dzirdu salīdzinājumus ar Igauniju, kur mazie klubi saņem daudz vairāk naudas - teikšu, ka mēs nevaram sevi salīdzināt ar Igauniju. Piemēram, mēs saņemam 200 tūkstošus eiro no valsts, kamēr Igaunijas Futbola federācija saņem divus miljonus eiro. Igaunija ir soli priekšā mums arī valsts sporta politikā. Tāpat vēlētos piebilst, ka Kļaviņa kungam ir taisnība par vēl vienu lietu - mums būtu jāatbrīvo klubi no dalības maksas 1.līgā un 2.līgā."

Stadiona jautājums. "Stadions ir viena no piecām lietām, kurai nākamajam LFF prezidentam jākoncentrējas. Lai gan stadiona būvniecība nav sākta plānotajos termiņos, stadions tiks uzcelts un tas būs UEFA 4.kategorijas stadions. Mums jāizveido mājas stadions Latvijas futbolam, lai to attīstītu nākotnē. Kamēr FIFA un UEFA nosegs pusi no izmaksām, otra puse pagaidām nav atrasta. Esam pārrunās ar valdību un Rīgas pašvaldību. Jāsaka, ka LFF ikgadējais budžets necietīs šī stadiona projekta dēļ, taču mums jāatrod finanses, lai uzceltu to."

"Jāatceras, ka stadions ne tikai ļaus spēlēt nacionālajai izlasei, bet tam būtu jākļūst par mājas stadionu visām tām Virslīgas komandām, kas ir bāzētas Rīgā, kā arī tā būtu mājvieta visiem Latvijas klubiem Eirokausos, ja vien izdotos tikt kādā no grupu turnīriem. Šobrīd Latvijā nav stadiona, kas atbilstu UEFA prasībām, lai aizvadītu manis pieminētās sacensības."

Par Kaspara Gorkša kritiku. "Pirmkārt, plānoju tikties ar Kasparu Gorkšu, lai labāk saprastu, kāpēc viņš to sacīja. Domāju, viņš un daži citi cilvēki mēģina sabiedrību samulsināt šī stadiona projekta sakarā. Tiks atjaunots "Daugavas" stadions. Nezinu kad, bet šī rekonstrukcija notiks. Un tomēr tā nav opcija un ir sarežģīti paskaidrot, kāpēc. Tāpēc "Daugavas" stadions neietilpst mūsu plānos. Daži cilvēki kritizējuši mākslīgo segumu. Ja padomāt, cik Rīgas klubiem nepieciešama infrastruktūra, lai spēlētu un trenētos, un, ja vēl ņemt vērā, ka mums trūkst infrastruktūras arī ap pilsētu, sintētiskais segums ir dzīvotspējīgākais un labākais risinājums. To būs iespējams ilgāk izmantot, ņemot vērā Latvijas klimatiskos apstākļus. Ja domājam par labāko vietu pilsētas centrā, tad labākas par izvēlēto nav."

Pārējās četras no piecām svarīgajām prioritātēm. "Pārējās ir spēļu sarunāšanas problēma, kuras sakarā, starp citu, nākamajam prezidentam jābūt gatavam saņemt draudus, kā tas notika ar mani), turpināt attīstīt futbola sistēmu, ko esam izveidojuši un ieviesuši, attīstīt infrastruktūru reģionos un jaunatnes futbols. Piemēram, plānojam tālāk attīstīt iespējas Staicelē un izveidot tādu kā internātskolu, lai labākie spēlētāji visā valstī biežāk sanāktu kopā uz speciālām treniņnometnēm. Lai to paveiktu, būs nepieciešams valsts atbalsts un būs jāinvestē cilvēkresursos/treneros."

Par savu kandidatūru. "Jā, redzu sevi vadot šo institūciju vēl dažus gadus. Esmu gatavs turpināt cīņu pret spēļu sarunāšanu, vēlos palīdzēt attīstīt infrastruktūru reģionos un gribu redzēt nacionālās izlases attīstības turpināšanos, kā mēs to novērojām "Euro2016" kvalifikācijas turnīrā, kurā izbaudījām to, ka mūsu izlase ir spējīga dot labu pretsparu Eiropas labākajām komandām. Vēlos redzēt, kā tiek pabeigts stadions, vienlaikus nodrošinot, ka katra vidēja izmēra pilsēta tiek pie savas futbola halles. Ceru, ka varam sasniegt 15 tūkstošus licencēto bērnu futbolā. Vēlos, lai ir labāka sadarbība starp klubiem reģionos un LFF. Gribu redzēt monolītu Latvijas Virslīgu ar astoņām stabilām komandā. Domāju, Emīls Latkovskis ir paveicis brīnišķīgu darbu pēdējos pāris gados, un mums jāturpina šādā pašā garā."

Par "Skonto". "Nedomāju, ka notikušais ir slikti. No sirds ticu, ka klubs tiks galā ar finansiālajām problēmām un atgriezīsies Virslīgā. Kad beigšu darbu LFF, esmu drošs, ka atgriezīšos pie saviem pienākumiem Rīgas "Skonto" - man tur jāpabeidz daži darbi. Krīze nodarīja postu "Skonto" un tāpēc arī man, taču šis klubs vēlreiz atdzims iepriekšējā līmenī. Ja par šo brīdi, tad mums ir jānodrošina "Skonto" akadēmijas nākotne. Rīgas futbola nākotne ir apdraudēta, un mums jārīkojas ātri. Plānojam uzbūvēt jaunu infrastruktūru klubam - gan jaunajiem, gan pieaugušajiem futbolistiem. Tam jākļūst par "Skonto" nākotnes attīstības pamatu. Nezinām, cik ilgi būs iespējams spēlēt "Skonto" stadionā un "Skonto" hallē un šobrīd veicam pārrunas ar pašvaldību, lai uzbūvētu šādu infrastruktūru Ziepniekkalnā."

Izmantotie resursi:
OneNilUp.com - The Baltic's number 1 English...

1 2 3 87 komentāri

 +18 [+] [-]

, 2016-03-07 23:54, pirms 8 gadiem
.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2016-03-08 00:03, pirms 8 gadiem

 +20 [+] [-]

, 2016-03-08 00:05, pirms 8 gadiem
Indriksonam hobijs viennozīmīgi ir melot citiem un pašam sev !

 +15 [+] [-]

, 2016-03-08 00:06, pirms 8 gadiem
kkā slinkums šito d*ršanu lasīt.

 +21 [+] [-]

, 2016-03-08 00:06, pirms 8 gadiem
Intervijas sākumā ceļ sevi debesīs par sakārtotu infrastruktūru, bet intervijas vidū jau stāsta, ka mums trūkst infrastruktūras. Lasot cauri šo intervijas kopsavilkumu bija viens vienīgs "nu, nopietni?"... cirks

 +19 [+] [-]

, 2016-03-08 00:07, pirms 8 gadiem
Izlasīju interviju. Noskaitīju no 1 līdz 10. Savādāk nevarēju izdomāt kā nomierināt nervus pēc šī Latvijas futbola glābēja sniegtās intervijas.

 +16 [+] [-]

, 2016-03-08 00:09, pirms 8 gadiem
Tie vārdi :"Ar lepnumu varu sacīt - esam cēluši Latvijas futbola līmeni" ir kā spļāviens sejā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2016-03-08 00:13, pirms 8 gadiem
INDRIKSON, ATKĀPIES!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2016-03-08 00:16, pirms 8 gadiem
Kā teiktu Jānis Skutelis :
Kopš 1992. gada līkne ir gājusi uz leju, ļoti strauji!
Toties kopš 2004. gada līkne iet uz leju UN ATPAKAĻ !

 +16 [+] [-]

, 2016-03-08 00:17, pirms 8 gadiem
''esam cēluši Latvijas futbola līmeni dažādos veidos - esam attīstījuši infrastruktūru''

KUUUUUUR??
es jautāju
KUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUR NAH????????????
KUR GUNJA IR KAUT KO ATTĪSTĪJIS?

Ja afēras ap SKONTO STADIONU ir attīstība tad nu cepuri nost par paveikto!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-08 00:22, pirms 8 gadiem
*badum tss*
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2016-03-08 00:25, pirms 8 gadiem
10 miljoni no savas kabatas? Saka tā itkā būtu kāds miljardieris.. Skonto gan jau ir pietiekoši devis, bet skonto nav Latvija. Un kā LFF prezidents viņš oficiāli nesaņem ne centa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2016-03-08 00:27, pirms 8 gadiem
''stadions tiks uzcelts un tas būs UEFA 4.kategorijas stadions.''

AHAHAHAHAHHAAHAHAAHHAHAHAAHAHAH

ANEKDOTE!!!!!!!!!!!!!
';

  +6 [+] [-]

, 2016-03-08 00:28, pirms 8 gadiem
Ej tak ieskrieties!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2016-03-08 00:31, pirms 8 gadiem
Vēlētos uzzināt:
1) CIK konkrēti viņš saņem par katru izlases spēli SKONTO stadionā!
2) KĀDĒĻ 2015. gada jūnijā noslēgtais ģenerālbūvnieka līgums ir pēc “atvērtās grāmatas” principa!
3) KĀDĒĻ nav zināmi konkrēti skaitļi par stadiona izmaksām!
4) KĀDĒĻ iekš SC.COM tiek publicētas bildes ar STIPRI APŠAUBĀMIEM dokumentiem, kuri tai pat reizē ir konfidenciāli!
5) KĀDĒĻ stadiona projekts netika apvienots ar Izglītības ministriju?
TĀ VIETĀ BŪS Miskaste gan plastmasas stadions, gan bez jumta esošais daugavas stadions! Jo? Kabatā gribējās arī kko iebāzt?
6) Ņesterenko nerunā un nesaprot latviski, taču iesniegumus raksta perfekti! Kā KrieV spēj uzrakstīt dokumentu Latviski un vēl SAPRAST par ko tur iet runa? Daži Indriksona mafijas roklaižas man pa vēstulēm sūtija interesantas ziņas! ''Ko es varu muldēt un troļļot, tulkots pie notāra!''
Tad lūk - kādēļ nav ne zīmoga, ne notāra paraksta, apliecinājums, ka tik tiešām ir tulkots, un kādēļ nav arī teksts krievu valodā par to ka ŅESTERENKO IR IEPAZINIES UN SAPROT DOKUMENTU KO VIŅŠ IR PARAKSTĪJIS! (SKATĪT ATTĒLU! )
(Ne notāra apliecinājuma parakstu,zīmogu ka ir tulkots. pilnīgi plika lapele)
PS. Kur pats Ņesterenko ir tagad?

PALDIES!
';

  +1 [+] [-]

, 2016-03-08 00:34, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: nu neko nepareizu jau viņš nepateica!

tīri sakarīgs teksts, manuprāt, viņam ir jāpaliek LFF prezidenta amatā!

tomēr nav viegli mazam cinītim gāzt lielu vezumu! piekritīsiet!
Nav viegli ! Tur tev jāpiekrīt! Neko viņš nav nogāzis, tikai saka ka ir gāzis!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-08 00:35, pirms 8 gadiem
Klavlapa rakstīja: LV izlase nekad nav bijusi tik sudiga kada vina ir tagad.
PSRS-futbola skolu mantojumu vairs nav, pasi neesam neko labu sarazojusi.
Kaut kad nākotnē aiziesim uz to Futbola plastmasas šķūni ekskursijā, apskatīties ko par to piķi ir sacēluši! Un pie viena apskatīties kas tad ir realizēts no ''4.kategorijas''!
Domāju pavērsies varens skats!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +25 [+] [-]

, 2016-03-08 00:37, pirms 8 gadiem
Paskatieties futbola infrastruktūru Latvijā - 20 gadi x , vidēji 4-5 miljoni eur gadā no FIFA, rezultāts ir nožēlojams. Salīdzinoši - hokejā cienījamas halles, 20 gadu laikā, skaitliski ir saslietas vairāk kā futbolā. Un tas viss bez investīcijām no mātes organizācijas. Basketbolā jau izsenis ir bijusi vislielākā kārtība. Pat florbols ir ielicis kloķi karalim... Indriksona kungs, par kādu līmeni Jūs runājiet? Par dažu LFF izredzēto personu finanšu līmeni? Izdariet labu darbu Latvijas futbolam - ļaujiet šo organizāciju vadīt kādam ambiciozam un futbola cienīgam vadītājam. Paldies par Eiro 2004, bet visam ir savs laiks un vieta!

  +5 [+] [-]

, 2016-03-08 00:40, pirms 8 gadiem
rozens rakstīja: jautājums Inriksonam kāpēc reģionos un arī Rīgā (metta, arkādija) ir uzcelti laukumi kuri neatbilst pat uefa pirmā līmeņa izmēriem 100*65
Gunta Indriksona Loģika : Eu zēni, šiem projektiem laukumus uztaisām par pāris metriem īsākus un šaurākus! Jo kam mums? Tajās vietās tik un tā nenotiks UEFA kategoriju spēles!

*metru pie metra neliksi, pie miljona netiksi!*

  +5 [+] [-]

, 2016-03-08 00:40, pirms 8 gadiem
Indriksons kā runcis riesta laikā šļakstina savu urīnu pa visu Rīgu. Te viņš jauniešiem būvēšot bāzi pļavniekos, te ziepniekkalnā, te mežciemā, te mežparkā. Beigās tā pat kā vējš mežā GI solījumi kaut kur pazūd

  +3 [+] [-]

, 2016-03-08 00:40, pirms 8 gadiem
Nu bet protams- vajag to "grandiozo" stadionu lai būtu mājas laukums visām Rīgas komandâm. Ar vārdu "visām" Indriksona kundziņš bija domājis- Skonto un Metta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-03-08 00:43, pirms 8 gadiem
''stadions tiks uzcelts un tas būs UEFA 4.kategorijas stadions.''

Kur ir Žurnālistu pretjautājums šim farsam?
- Klau Guņa, beidz dzīt urīnu cilvēkiem galvās!

 +20 [+] [-]

, 2016-03-08 00:43, pirms 8 gadiem
Vismaz kāds Latvijā publiski atzīst, ka filcēt pļavu ir forši Gunarik būtu jāiet aņuki stāstīt - ar tik nopietnu sejas izteiksmi pucēt spalvas ir jāpieprot... Padomju laikos varēja labus arodas apgūt, arī darba vietas varēja safīrēt. Ko arī veiksmīgi izmantoja daži gunariki un jurchiki Prozit, vechi!

  +4 [+] [-]

, 2016-03-08 00:46, pirms 8 gadiem
. "20 gadi ir ļoti ilgs laika posms un, kaut arī šobrīd esmu 61 gadu vecs, esmu enerģijas pilns turpināt darbu, ko esam veikuši un kas mums jādara LFF''

tak intervijā teica , ka īsti jau negrib kandidēt , bet nu jau enerģijas pilns... ātri gan mums te viss mainās...
1 2 3 87 komentāri