Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas izlases iespējamajai nākotnei drīzumā jāizšķiras Sofijā

Latvijas izlases iespējamajai nākotnei drīzumā jāizšķiras Sofijā
Slaviša Stojanovičs. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Latvijas futbola izlase jau mēnesi un gandrīz trīs dienas ir bez galvenā trenera, kaut arī Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs vēl decembra vidū paziņoja, ka kandidātu ir atradis un ka viņam tikai atlicis izbeigt darba attiecības ar viņa pašreizējo klubu. Kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, šis kandidāts joprojām ir Slaviša Stojanovičs, kura nākotnei vajadzētu kļūt skaidrai šīs nedēļas vai varbūt pat šī vakara laikā.

Kamēr Gorkšs izziņoja, ka ir panācis vienošanos ar kādu vārdā nenosauktu speciālistu un ka federācija kompensāciju klubam nemaksās – ja tāda būs, tā būs paša trenera problēma, Slaviša Stojanovičs, kā vēstīja laikraksts Meridian Match, krīzes tikšanās laikā ar "Levski" vadību centās izbeigt līgumu bez kompensācijas, kā iemeslu minot pat paaugstinātu holesterīnu un nepieciešamību ārstēties Slovēnijā. Taču "Levski" neparko nevēlas šķirties no Stojanoviča, kuru uzskata par labu treneri un kuram šobrīd diez vai ātri atrastu pienācīgu aizstājēju, un vēl mazāk ir noskaņota viņu laist vaļā par velti.

Tomēr portāls Sportal.bg šajā pēcpusdienā, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka diviem variantiem – palikšanai "Levski" vai kļūšanai par Latvijas izlases galveno treneri – pievienojies arī trešais. Portāls raksta, ka Stojanovičs jau ir izlēmis, ka grib pieņemt Gorkša trīs gadu līguma piedāvājumu, taču vienlaikus nevēlas apbēdināt savu pašreizējo darbavietu. Tādēļ šovakar, no Ļubļanas atgriežoties Sofijā un tiekoties ar kluba īpašnieku Spasu Rusevu, izteiks konkrētu piedāvājumu: proti, Stojanovičs ir gatavs līdz vasarai apvienot abus amatus.

Stojanovičam ar "Levski" līgums ir līdz sezonas beigām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. Stojanoviča nodoms ir šo sezonu nostrādāt līdz galam un tad neizmantot iespēju sadarbību turpināt arī nākamajā sezonā. Serbu izcelsmes slovēņa galvenais nosacījums "Levski" vadībai būtu viņu martā uz nedēļu palaist uz Latvijas izlasi, bet nākamās spēles kvalifikācijā jau notiktu pēc "Levski" sezonas beigām. Tādēļ "Levski" šāda darījuma rezultātā pārāk neciestu, bet tuvākajā pusgadā lielākā cietēja būtu Latvijas izlase, kurai atbrīvotais treneris parādītos vien cikla gaitā.

Pirmās spēles "Euro 2020" atlasē Latvija aizvadīs 21. un 24. martā, viesojoties Skopjē un Varšavā. Marta starptautiskais logs būs vaļā no 18. līdz 26. datumam, bet "Levski" pēdējo spēli regulārajā čempionātā aizvadīs 16. martā. Pēc divu apļu turnīra beigām "Levski" visdrīzāk sezonu turpinās labāko sešiniekā, kur pēdējo spēli aizvadīs 29. maijā. Ja "Levski" būs jāpiedalās pārspēļu finālā par tikšanu Eiropas līgā, tad pēdējā spēle sezonā gaidāma 1. jūnijā. FIFA logs vērsies vaļā 3. jūnijā, bet Latvijas izlase Izraēlu uzņems 7. jūnijā.

Stojanoviča nākotnes sakarā ir divi būtiski datumi. Pirmkārt, šodiena jeb 7. janvāris, kad viņš Sofijā tiekas ar Rusevu, un otrkārt, 10. janvāris, kad "Levski" dosies uz treniņnometni Kiprā. Domājams, ka līdz izlidošanai uz mēnesi ilgo treniņnometni būtu jābūt pilnīgai skaidrībai, kurā un cik krēslos līdz vasarai sēdēs Stojanovičs. Bijušais "Riga" galvenais treneris Sofijas "Levski" pārņēma 31. jūlijā pēc tam, kad "Levski" izkrita no Eirokausiem un zaudēja punktus arī Bulgārijas čempionātā. Sākums bija ļoti sekmīgs, čempionātā divpadsmit spēlēs izcīnot desmit uzvaras, taču nu "Levski" ir izkritusi no kausa un čempionātā sešās spēlēs izcīnījusi vien divus panākumus, noslīdot uz trešo vietu un no līderes "Ludogorets" atpaliekot jau par desmit punktiem. "Levski" parādsaistību dēļ ir izslēgta no Eirokausiem, taču kluba vadība ir pārliecināta, ka pagūs laicīgi nokārtot visas saistības un vietu Eiropā tomēr atgūt.

Kā ziņo Sportal.bg, Stojanovičam piedāvātā mēnešalga Latvijas izlasē esot nedaudz mazāka par viņa atalgojumu "Levski", taču viņu kārdinot ilgtermiņa līgums un iespēja atgriezties izlašu futbolā, kur viņš savulaik jau vadīja Slovēnijas valstsvienību. Jāpiebilst, ka Latvijā savulaik strādājušais ukraiņu speciālists Romans Grigorčuks visdrīzāk tomēr turpinās darbu ar Kazahstānas klubu "Astana". Tā portālam vesti.kz apliecināja Sajans Hamitžanovs, kurš nesen pameta kluba prezidenta amatu, sakot, ka Grigorčuks pie darba atgriezīsies 15. janvārī. Savukārt ar "Riga" pašreizējo galveno treneri Viktoru Skripņiku Gorkšam, kā liecina Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, vienoties neizdevās. Pagaidām nav skaidrs, vai Skripņiks turpinās trenēt galvaspilsētas klubu. Ziņu aģentūra LETA iepriekš rakstīja, ka starp iespējamajiem kandidātiem uz izlases trenera krēslu esot bijis arī...sporta direktors un U21 izlases vadītājs Dainis Kazakevičs.

Gorkšs par Stojanoviču 2017. gada augustā

Izmantotie resursi:
https://www.sportal.bg/news.php?new...
vesti.kz


, 2019-01-07 17:03, pirms 5 gadiem
Kaut kā vienalga
, 2019-01-07 17:08, pirms 5 gadiem
Kāds zinošāks fans varētu paskaidrot kāpēc Gorkšs ietipeies uz šito kadru? CV pašķidrs un vispār nevieš cerības, ka šitas kadrs kaut ko pavērsīs uz labu, it īpaši esot pusgadu Slovēnijā.
, 2019-01-07 17:10, pirms 5 gadiem
dafs rakstīja: Kāds zinošāks fans varētu paskaidrot kāpēc Gorkšs ietipeies uz šito kadru? CV pašķidrs un vispār nevieš cerības, ka šitas kadrs kaut ko pavērsīs uz labu, it īpaši esot pusgadu Slovēnijā.
Radās tieši tāds pats jautājums. Tam ir jābūt izcilam trenerim, lai izlase šādu nosacījumu dēļ upurētu jaunās kvalifikācijas sākumu.
, 2019-01-07 17:13, pirms 5 gadiem
Visi trīs uzvārdi no Austrumeiopas. Šķita jau, ka Gorkšs skatīsies citā virzienā.
, 2019-01-07 17:15, pirms 5 gadiem
dafs rakstīja: Kāds zinošāks fans varētu paskaidrot kāpēc Gorkšs ietipeies uz šito kadru? CV pašķidrs un vispār nevieš cerības, ka šitas kadrs kaut ko pavērsīs uz labu, it īpaši esot pusgadu Slovēnijā.
Baidos, ka nekā labāka, vismaz šobrīd, mums nespīd...
, 2019-01-07 17:17, pirms 5 gadiem
Vienkārši, izlases prestižs + pieejamā nauda = šitāds kadrs...
, 2019-01-07 17:20, pirms 5 gadiem
dafs rakstīja: Kāds zinošāks fans varētu paskaidrot kāpēc Gorkšs ietipeies uz šito kadru? CV pašķidrs un vispār nevieš cerības, ka šitas kadrs kaut ko pavērsīs uz labu, it īpaši esot pusgadu Slovēnijā.
Tāpēc ka neviens normāls treneris netrenēs LV izlasi, ja šo meistarības līmenis ir amatieru pastnieku Andoras līmenī
, 2019-01-07 17:22, pirms 5 gadiem
Nu ja resnais Kazakevičš būs treneris,tad tas būs vispār cirks un Gorkš kā LFF prezidents būs zaudējis daudzus atbalstītājus ar tādu gājienu.
, 2019-01-07 17:26, pirms 5 gadiem
sochee rakstīja: Tāpēc ka neviens normāls treneris netrenēs LV izlasi, ja šo meistarības līmenis ir amatieru pastnieku Andoras līmenī
Diemžēl, lai gan populārākais sporta veids Latvijā, tomēr izlases prestižs ļoti zems, un tā nav ne basketa, ne hoķa izlase, tāpēc naivi cerēt uz hārtlijiem te...
, 2019-01-07 17:33, pirms 5 gadiem
Tāpat izmaiņu nebūs.. zaudēs visiem
, 2019-01-07 17:34, pirms 5 gadiem
Daži komentētāji laikam iedomājušies, ka Latvijas izlasei trenerim jābūt Zidānam vai Mourinju. Balkānu futbols ir trīs galvas tiesas augstāk par Latvijas izlases rādīto. Slovēnijas izlasi un pat Levski šādam tādam neviens trenēt neļautu. Domāju, ka šo vēl kā var gaidīt pusgadu, jo tāds Pātelainens šim var pienest ūdeni.
, 2019-01-07 17:34, pirms 5 gadiem
Te nu baigi gribejat lielas parmainas😂😂😂,Gorkss tads pats ka visi iepriekejie klauni😂😂😂
, 2019-01-07 17:39, pirms 5 gadiem
Mūs var izglābt tikai Starkovs ar Perepļotkinu
, 2019-01-07 17:47, pirms 5 gadiem
Šai cirkā ko sauc par LFF nebrīnīšos ja izlases trenera amatā parādīsies Kazakevičs...tas nepārsteigs ņemot vērā to ka viņš vēl atrodas u21 trenera amatā,tā tad federācija ir pilnīgi apmierināta ar viņa paveikto...
, 2019-01-07 18:23, pirms 5 gadiem
Pēc tādiem "sasniegumiem", būs labi, ja vispār kādu ciešamu treneri atradīs.
, 2019-01-07 18:24, pirms 5 gadiem
Ideāli, ja paņemtu kādu no Vācijas otrās bundeslīgas, vai kaut kur Beļģijā vai Nīderlandē izraktu.
, 2019-01-07 18:30, pirms 5 gadiem
pēdējo notikumu kontekstā - pilnīgi paralēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-07 18:32, pirms 5 gadiem
dobrecovs rakstīja: Diemžēl, lai gan populārākais sporta veids Latvijā, tomēr izlases prestižs ļoti zems, un tā nav ne basketa, ne hoķa izlase, tāpēc naivi cerēt uz hārtlijiem te...
Kādēļ vnm kādam jāsmirdina par futbola Hārtliju? Futbolā nevar uz Latviju atvest panākumiem bagātu treneri no pasaules top futbola valstīm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-07 18:38, pirms 5 gadiem
Holhozs tas ari viss te laikam tā vadības maiņa neko labuku nav padarījusi
, 2019-01-07 19:00, pirms 5 gadiem
Dobrecovu, bet ïsto no .Liepãjas, nevis viltvãrdi!:-)
, 2019-01-07 20:53, pirms 5 gadiem
Kādu gadu varētu bez trenera. Bet, nu tā, lai visi nāk uz darbu! Kā atskaites mačs varētu būt Andora-Latvija. Ja kāš 0:2, tad jāņem treneris, lai atkal ir 0:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-01-07 21:40, pirms 5 gadiem
Gorkša krēsls šūpojas uz divām kājām. Nekādu pozitīvu pārmaiņu. Vilkus daudzi uztver kā komisku karikatūru. Mana pirmā trenera Docenko balva likvidēta. Likvidētas arī citas. Vietā tukšums.Tā turpinot nākošais būs Ļašenko vai ,nedod dievs, Krišjānis .LFF pilna ar liekēžiem.
, 2019-01-07 22:28, pirms 5 gadiem
EČ finālturnīrs Portugālē vēl ilgus gadus paliks zilais sapnis... 11 vilki, nu, kāds nu tur spēcīgs brends, tas ir pūpēdis ar tukšu vidu, jo nav tam visam satura. Un galvenais treneris tur var būt kaut Maurinju! 11 šakāļi ir un paliek tikai 11 šakāļi... Protams, futbols mums Latvijā ir, taču tas nav konkurėtspējīgs pat Eiropas līmenī, par pasauli pat nerunājot.
, 2019-01-07 23:02, pirms 5 gadiem
dafs rakstīja: Kāds zinošāks fans varētu paskaidrot kāpēc Gorkšs ietipeies uz šito kadru? CV pašķidrs un vispār nevieš cerības, ka šitas kadrs kaut ko pavērsīs uz labu, it īpaši esot pusgadu Slovēnijā.
Gadījumā nav kādas aģentu shēmas ? Ar visiem atkatiem .
, 2019-01-07 23:07, pirms 5 gadiem
Sagaidām no laukuma malas: "NEVOĢIS, PODAĻŠE, DAI PAS B**."
, 2019-01-07 23:23, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Gorkša krēsls šūpojas uz divām kājām. Nekādu pozitīvu pārmaiņu. Vilkus daudzi uztver kā komisku karikatūru. Mana pirmā trenera Docenko balva likvidēta. Likvidētas arī citas. Vietā tukšums.Tā turpinot nākošais būs Ļašenko vai ,nedod dievs, Krišjānis .LFF pilna ar liekēžiem.
nuu mēs nezinām virtuvi, ko iepriekšējā vadība +20 gadu laikā ir sapinusi un sashēmojuši / cilvēki / līgumi utt. nav savas lielas kompetentas komandas ar ko nomainīt visus iepriekšējos.
, 2019-01-07 23:26, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Gadījumā nav kādas aģentu shēmas ? Ar visiem atkatiem .
diez vai uz shēmām KG parakstītos .. visdrīzāk tas, ka šis treneris pašam personīgi pazīstams un ietilpst budžetā. tad jau vairāk citi varianti gan jau būtu drīzāk aģentu piespēles.

bet skaidrs, ka par šo pašam KG būs liela atbildība un turpinoties lielām neveiksmēm, kritiku saņems arī pats
, 2019-01-08 09:21, pirms 5 gadiem
Ja šitais kadrs ir inteliģents, futbolu līdz kaulam saprotošs treneris, kas var arī no vājiem spēlētājiem bez pārgudrām shēmām izveidot kaut ko kaujasspējīgu, tad gaidīt var ne tikai nedēļu, bet arī pusgadu.

Katrā ziņā priecāšos, ja izlasei beidzot būtu normāls futbola speciālists, nevis kāds pārgudru formāciju zīmētājs, piecu aizsargu līniju veidotājs jeb tāds, kas tikai prot aicināt spēlēt "agresīvi".
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.