Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

U19 izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā būs vienā grupā ar Angliju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

U19 izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā būs vienā grupā ar Angliju
Latvijas U19 izlase
Foto: LFF

LETA. Latvijas U19 puišu futbola izlase nākamā gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra elites kārtā ielozēta vienā grupā ar spēcīgo Angliju, noskaidrojies trešdien notikušajā izlozē. Vēl šajā grupā spēlēs Ungārija un Maķedonija, kas laikā no nākamā gada 21. līdz 27. martam būs šo sacensību saimniece.

Tieši Anglija šajā vecuma grupā ir pašreizējā Eiropas čempione, bet tikai grupas uzvarētāja iekļūs finālturnīrā, kas no 16. līdz 29. jūlijam notiks Somijā. Anglijas U19 futbola izlase šovasar Gruzijā desmito reizi tika kronēta par Eiropas čempioni, bet gadu pirms tam tā sasniedza pusfinālu. Jaunatnes futbols šajā valstī pašlaik ir uz viļņa, jo angļi šogad uzvarēja arī Pasaules kausa izcīņā U20 vecuma komandām.

Tikmēr Ungārija par Eiropas čempioni trīs reizes kļuvusi iepriekšējā gadsimtā, turklāt 2008. gadā izcīnīja bronzu. Vēl 2014. gadā finālturnīrs notika tās laukumā, bet komanda neizkļuva no grupas. Savukārt Maķedonija ar lieliem panākumiem jauniešu konkurencē nav izcēlusies.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas U19 futbolisti pagājušajā mēnesī pirmo reizi kopš 2008. gada kvalificējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtai. Tobrīd izlase grupā atpalika vien no Dānijas, bet labākas vārtu attiecības dēļ cīņā par svarīgo otro vietu apsteidza Horvātiju, kamēr bez punktiem palika Sanmarīno.

Tāpat trešdien notika izloze nākamās sezonas Eiropas čempionāta kvalifikācijai. Priekšsacīkšu kārtā Latvijas U19 futbolisti spēlēs vienā grupā ar Krieviju, Melnkalni un Kipru, kas būs šo sacensību saimniece. Spēles notiks nākamā gada novembrī.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas elites kārtā iekļūs katras grupas divas labākās komandas, bet pēc tam nākamajā posmā uz finālturnīru tiks izdalītas septiņas ceļazīmes.

Savukārt Latvijas U17 futbolisti kontinenta meistarsacīkšu kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā ielozēti kopā ar Beļģiju Grieķiju un Moldovu. Spēles nākamā gada oktobrī notiks Moldovā. Elites kārtā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Oktobrī Latvijas U17 izlase spēlē vienā grupā ar Itāliju, Gruziju un Melnkalni, trīs mačos tiekot pie viena punkta un elites kārtai nekvalificējoties.

Izmantotie resursi:
LETA