Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Klubā Dubra bija negatīvs, bet UEFA sertificētā laboratorijā – pozitīvs"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Klubā Dubra bija negatīvs, bet UEFA sertificētā laboratorijā – pozitīvs"
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Latvijas futbola izlase oktobra trīs spēļu triecienciklu uzsāks Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā, kur rītvakar plkst. 19:00 pēc Latvijas laika aizvadīs pārbaudes spēli, gatavojoties UEFA Nāciju līgas mačiem Fēru salās un mājās pret Maltu. Pirms rītvakara spēles preses konferencē piedalījās valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Gdaņskas "Lechia" centra pussargs Kristers Tobers.

Kādas bija Kroļļa un Dubras situācijas?
Kazakevičs: "Kroļļa gadījumā pie mums vērsās nevis kluba pārstāvji, ņemot vērā situāciju, ka bija nepieciešamas zināmas darbības ar potenciālā jaunā līguma parakstīšanu no spēlētāja puses, vai drīkst pa tiešo doties uz Podgoricu un izlasei pievienoties nevis svētdienas vakarā, bet gan pirmdienas vakarā. Par to arī vienojāmies. Ievērojot visus sanitāros protokolus un Covid-19 pārbaudes, Raimonds izlases rīcībā nepievienojās, kamēr nebija saņemti negatīvi pārbaudes rezultāti, un pievienojās tikai pēc tam.

Kaspara gadījumā komunikācija bija jau pirms nometnes, jo viņam bija vīruss. Šā vīrusa darbības gaitā viņam no kluba puses tika veiktas vairākas pārbaudes, kas izrādījās negatīvas. Ar klubu vienojāmies, ka pirmdien veiks pēdējo pārbaudi – ja tā būs negatīva un viņš labi jutīsies un būs labā veselības stāvoklī, tad viņš pievienosies izlasei. Pirmdien no kluba saņēmām ziņu, ka pārbaude ir negatīva un ka viņš var doties uz izlasi. Komunicējām gan ar Kasparu, gan klubu, bet, ņemot vērā, ka šī pārbaude nebija veikta atbilstoši UEFA Return to play protokolam atzītā laboratorijā, pieņēmām lēmumu, ka Kaspars pirms pievienošanās izlasei vēlreiz Kijevā, pusceļā uz izlasi, veiks vēl vienu pārbaudi sertificētā laboratorijā. Un diemžēl burtiski tagad, esot ceļā uz preses konferenci, uzzināju, ka pārbaude bijusi pozitīva."

Cik gatavs pēc savainojuma esi šīm trim spēlēm?
Tobers: "Jau mēnesi esmu pilnvērtīgi trenējies ar fiziskās sagatavotības treneriem. Pilnvērtīgi skrēju un uzturēju sevi fiziskajā kondīcijā, bet tagad jau trīs nedēļas trenējos ar komandu, aizvadījām arī savstarpējo spēles. Jūtos labi. Spēļu prakses man nav bijis, bet kopumā jūtos labi un esmu gatavs palīdzēt izlasei."

Kā ir ar plānu B Dubras prombūtnes dēļ – varbūt arī Tobers var tikt iemēģināts aizsardzības centrā?
Kazakevičs: "Šobrīd izlasē pilnvērtīgi ir trīs centra aizsargi – Mārcis Ošs, Igors Tarasovs un Elvis Stuglis. Skaidrs, ka līdz šim cerējām un bijām rēķinājušies, ka Kaspars varētu pievienoties izlasē un, iespējams, kādā no spēlēm – skaidrs, ka ne pirmajā un varbūt arī ne otrajā, bet, visticamāk, trešajā, - varētu mums palīdzēt. Ar plānu B pagaidām nesteigsimies, vispirms skatīsimies, kas notiks rītdienas spēlē. Pēc tam iespējas būs šādas: iespējams, kā centra aizsargu izmantot kādu no esošajiem izlases spēlētajiem, kuriem šajā pozīcijā jau ir bijusi iepriekšēja pieredze, vai, iespējams, arī izsaukt vēl kādu spēlētāju klāt, ko skatīsimies atbilstoši situācijai."

Turpinot centra aizsargu tēmu: 1) cik izveseļojies un gatavs ir Mārcis Ošs, kuram jaunajā klubā nav bijis normālas spēļu prakses, 2) vai šis spēlētājs, kuru varētu izsaukt klāt, ir Vitālijs Jagodinskis – vai viņam vispār ir veiktas Covid-19 pārbaudes?
Kazakevičs: "Kā zināt, Mārcis bija arī iepriekšējā nometnē. Trenējās, gatavojās ar izlasi un aizvadīja pilnvērtīgu nometni, bet nedevām viņam iespēju spēlēt, jo tobrīd viņš vēl nebija pilnībā gatavs. Tagad viņš ir pilnvērtīgi trenējies, bijis pieteikumā divās Šveices Superlīgas spēlēm. Jā, līdzīgi kā ar Kristeru, viņam nav sakrāta pietiekama oficiālo spēļu prakse, bet kopumā treniņprocesā viņš piedals pietiekami kvalitatīvi un ir gatavs izmantot savu iespēju, ja viņam tāda tiks dota. Kas attiecas uz plānu B, pirmā versija ir skatīties, kā tiekam galā ar iekšējiem resursiem. Tikai pēc pirmās spēles skatīsimies, kāds lēmums tiks pieņemts un vai sauksim vēl kādu spēlētāju, bet, ņemot vērā, ka šāda situācija var tikt izskatīta, sagatavosim visu, lai tas varētu notikt. Šobrīd detaļās neieslīgšu."

Cik jau ir izdevies saprast par Daniela Ontužāna iekļaušanos izlasē?
Kazakevičs: "Kamēr ne visi spēlētāji varēja trenēties pilnvērtīgi, Daniels to darīja pilnvērtīgi. Mums būtībā tikai šovakar būs pirmais treniņš, kurā piedalīsies nospiedoši lielākā daļa spēlētāju. Pirmajā treniņā tādi bija tikai astoņi, kuri varēja trenēties, otrajā treniņā bija kopumā 17 cilvēku, bet šodien jau būsim tuvu tam skaitam, kad gandrīz visi izsauktie varēs trenēties. Ar traumām, par laimi, lielu problēmu šobrīd nav. Daniela gadījumā – viņš pagaidām atstāj pietiekami labu iespaidu, ir ar pozitīvām emocijām un vēlmi sevi maksimāli apliecināt. Šajā ziņā signāls ir ļoti pozitīvs. Redzēsim, kā būs šodienas treniņā, un tad vērtēsim, cik viņš ir gatavs spēlēt."

Kādi būs būtiskākie aspekti sastāva izvēlē rītdienai – ļaut kādam debitēt vai iespēlēt sastāvu, īpaši aizsardzības centrā, kur jebkurā gadījumā būs eksperimentāls pāris?
Kazakevičs: "Meklēsim līdzsvaru, lai slodzes sadalītu tādā veidā, lai gan rītdienas spēlei izliktu pietiekami labu sastāvu, gan būtu gatavi nākamajai spēlei. Ņemam vērā, ka jau pēc dažām dienām būs spēle Fēru salās un būs arī seguma maiņa [Fēru salas spēlē uz mākslīgā seguma – A.S.], tāpat arī šeit, Melnkalnē, ir diezgan smagi treniņu apstākļi – laukums ir ļoti mīksts, un, neskaitot pirmsspēles treniņu, mums nav iespēju trenēties centrālajā laukumā, jo to aizliedz UEFA rekomendācijas. Tādējādi mēģināsim sastāvā līdzsvarot spēlētājus, kuriem uzskatām, ka ir nepieciešama papildu spēļu prakse, lai labāk sagatavotos Fēru salām, un tādus spēlētājus, kuri sevi labi apliecināja iepriekšējā un šajā treniņnometnē un kuriem dosim sevi apliecināt rītdienas spēlē, lai viņi varētu pretendēt uz pamatsastāvu spēlē pret Fēru salām. Bet skaidrs, ka vairākās pozīcijās sastāvs būs zināmā mērā eksperimentāls un noteikti būs atsevišķi debitanti. Taču tikai tie, kuri reāli ar savu darbu treniņos būs to nopelnījuši. Tas nebūs matemātiski izlikts otrais vai trešais sastāvs, lai tikai pasaudzētu vadošos spēlētājus. Vienlaikus spēli Fēru salās mēs noteikti paturam prātā."

Melnkalnes izlasē spēlē Marko Simičs, kurš pārstāv tavu bijušo klubu "Liepāja". Kādas atsauksmes esi dzirdējis no saviem bijušajiem komandas biedriem?
Tobers: "Ar Raivi Jurkovski dzīvojam vienā istabiņā, un viņš nedaudz pastāstīja par viņu. Teica, ka ļoti kvalitatīvs spēlētājs ar labām prasmēm, bet, godīgi sakot, daudz par to nerunājām. Viņš izteicis pāris nianses par to, kāda ir komanda un kā tā spēlē, bet, cik saprotu, "Liepājā" par šo gaidāmo savstarpējo dueli īpaši nav runāts. Tikai teica, ka Marko Simičs pats par sevi ir ļoti saprotošs cilvēks, ļoti atsaucīgs, bet vīrusa problēmas dēļ pašlaik diemžēl nav iespējams ar viņu satikties."

     [+] [-]

, 2020-10-07 10:21, pirms 4 gadiem
Liepāja,šoreiz atlaida Šimiču???