Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Fēru salu treneris Olsens: "Cik punktu vēlos pret Latviju? Sešus"

Agris Suveizda

Fēru salu treneris Olsens: "Cik punktu vēlos pret Latviju? Sešus"
Lārss Olsens izlases treniņā Rīgas Daugavgrīvas vidusskolā
Foto: FSF.fo

Fēru salu futbola izlases galvenais treneris Lārss Olsens, kurš "Euro 1992" finālturnīrā bija sensacionālās čempiones Dānijas kapteinis, preses konferencē pirms rītvakar gaidāmās spēles bija noskaņots ļoti kaujinieciski. 55 gadus vecais speciālists uzskata, ka Latvija un Fēru salas ir līdzīga līmeņa komandas, un teica, ka Rīgā ir ieradies pēc trim punktiem. Preses konferencē piedalījās arī izlases kapteinis Atli Grēgešens.

Fēru salu izlases galvenais treneris Lārss Olsens: "Latvijā ieradāmies pirmdienas pēcpusdienā. Otrdien un trešdien mums bija divas ļoti labas treniņu sesijas, un šodien mums būs beidzamais treniņš pirms spēles. Visi spēlētāji ir gatavi spēlēt. Runājot par Latvijas izlasi, varu sacīt, ka redzēju video no spēlēm Baltijas kausā, kuru Latvija ieguva, kā arī pēdējās divas – pret Luksemburgu un, protams, Andoru, kur mums bija arī skauts. Esam labi sagatavojušies rītdienas spēlei. Ļoti labi aizvadījām savu pēdējo spēli pret Ungāriju [0:0], tāpēc domāju, ka rīt varam paņemt punktus."

Teicāt, ka skatījāties Latvijas spēles. Kāds iespaids jums radās, kāda stila futbolu Latvija spēlē?
Olsens: "Spēles stils ir dažāds, jo īpaši pēdējos mačos. Piemēram, pret Luksemburgu tika spēlēts tehniskāks futbols, un esmu pārliecināts, ka Latvija var spēlēt labāk, nekā to darīja Andorā. Latvijas pussargi tehniskā ziņā ir ļoti labi. Nezinu, kuri futbolisti rīt spēlēs priekšējā līnijā, jo pret Luksemburgu spēlēja Damians [Torress] un Rudņevs, kurš otrajā mačā pret Andoru bija savainots, bet Damiana nebija sastāvā. Līdz ar to Andorā spēlēja Šabala un [Jānis] Ikaunieks. Tāpēc man ir grūti paredzēt, kādu stilu Latvija izvēlēsies rīt, bet gatavosimies abiem."

Ciklu sākāt ar neizšķirtu pret Ungāriju, turklāt jums bija labākas iespējas uzvarēt. Un teicāt, ka gribat punktus arī rīt. Ko sagaidāt no šā cikla kopumā?
Olsens: "Vienmēr ticu, ka varam uzvarēt jebkuru spēli, kuru aizvadām. Pret Ungāriju, pret Latviju, pret Portugāli, pret kuru mums ir nākamā spēle. Ticu, ka varam uzvarēt. Un tieši ar šādu attieksmi lūkojamies rītvakara virzienā. Kā jau teicāt, nospēlējām neizšķirti pret Ungāriju, bet, manuprāt, ja kādai komandai bija jāuzvar, tad tie bijām mēs."

Teicāt, ka Latvijā esat jau kopš pirmdienas. Fēru salām tā ir ierasta prakse doties uz spēli tik agri?
Olsens: "Tas ir atkarīgs no apstākļiem, taču, jā. Fēru salās spēles aizvadām uz mākslīgā seguma, tāpēc gribu, lai mēs aizvadītu vairāk treniņu uz dabīgās zāles."

Pirms diviem gadiem spēlēji pret Daugavpils "Daugavu", šogad – pret "Ventspili". Ko vari pateikt par Latvijas futbolu?
Grēgešens: "Tas ir labs. Ventspilī zaudējām ar 0:2 un arī mājās zaudējām ar 0:2. Tas ir labs futbols, un, manuprāt, "Ventspils" bija spēcīgāka nekā tā komanda, ar kuru spēlējām 2014. gadā. Cenšamies visiem spēlētājiem pateikt, ka spēle būs ļoti sarežģīta, jo "Ventspils" bija daudz labāka par mums, bet mēs – "Vikingur" – esam diezgan laba komanda. Vai ne, trener? (smaida)"
Olsens: "Jā, tā ir (smejas)."
Grēgešens: "Mēs esam ļoti laba komanda (smejas). Rīt būs ļoti grūta spēle, bet treneris vienmēr saka, lai mēs ticam saviem spēkiem. Un mēs cenšamies noticēt, ka rīt izcīnīsim trīs punktus, kas mums būtu labs sākums. Cikls ir tik tikko sācies. Tāpēc par to, ko domāju par Latvijas futbolu, varam parunāt rīt."

Neskaitot uzvaru Grieķijā, visas pārējās kvalifikācijas spēles izbraukumā pēdējo 12 gadu laikā ir zaudētas. Vai var teikt, ka Fēru salas savā laukumā spēlē daudz labāk nekā viesos?
Olsens: "Jā, tā var teikt, bet domāju, ka tas ir normāli visām komandām. Domāju, ka arī Latvija mājās spēlē labāk nekā izbraukumā. Un tāpat arī Vācija. Tas ir normāli."

No "Ventspils" izlasē ir tikai Karlsons, kurš pret jums guva trīs no četriem vārtiem. Vai viņš patiešām bija bīstamākais spēlētājs "Ventspils" komandā?
Grēgešens: "Zaudējumus cenšos uzreiz aizmirst, taču, jā, atceros viņu. Viņš ir ļoti labs uzbrucējs. Vai viņš spēlē izlasē?"

Viņš ir izsaukts pēc ilga pārtraukuma.
Grēgešens: "Ļoti labs spēlētājs. Ja viņš ir vienīgais no "Ventspils", kurš ticis izlasē, tad tas liecina, ka izlase ir laba. Bet, kā jau teicu, to redzēsim rīt. Taču atceros viņu kā ļoti labu uzbrucēju – ļoti labu gaisā, diezgan ātru savam augumam. Labs spēlētājs."

Latvijā ir daudz diskusiju par spēli kā pirmajam numuram, cenšoties vairāk kontrolēt bumbu un uzbrukt. Vai jūs cerat rīt spēlēt kā pirmais numurs vai vairāk spēlēsiet no aizsardzības?
Olsens: "Protams, vienmēr cenšamies spēlēt [uzbrūkoši]. Ņemam vērā to, kā spēlē Latvijas izlase, taču mums svarīgākais ir censties katru maču spēlēt savu spēli un turpināt progresēt spēlē ar bumbu. Centīsimies uzbrukt vairāk un kontrolēt spēli, bet varbūt Latvija šajā ziņā būs labāka."

Kura komanda rīt būs favorīte?
Olsens: "Manuprāt, būs līdzvērtīga spēle. No mūsu puses varu pateikt, ka, ja parādīsim labu sniegumu, tad varam uzvarēt. Taču, ja nespēlēsim uz 100%, bet gan 95%, tad varam arī zaudēt. Komandas ir līdzīgas."
Grēgešens: "Mans viedoklis vienmēr sakrīt ar trenera (smejas)."

Šī jums ir pirmā vizīte Latvijā kopš 1992. gada? Kādas atmiņas palikušas?
Olsens: "Domāju, ka, jā, šī ir pirmā vizīte. Atceros, ka rezultāts [starp Dāniju un Latviju] bija 0:0 un ka tā mums bija pirmā kvalifikācijas spēle pēc triumfa ["Euro 1992" finālturnīrā] Zviedrijā. Nospēlējām 0:0, pēc tam spēlējām Lietuvā un atkal nospēlējām 0:0. Un tieši šie divi rezultāti nozīmēja, ka netikām uz Pasaules kausu ASV."

Cik daudz spēlētāju Fēru salu čempionātā iztiku pelna tikai ar futbola spēlēšanu?
Grēgešens: "Es nē, bet…(Nopūšas). Mums ir kādi 10-12 profesionāļi, aptuveni tā. Varbūt kādi 12, 14, 15."
Olsens: "Taču viņi nepārtiek tikai no futbola. Viņiem ir arī darbs. Tad mums ir vēl 8-10 spēlētāji, kuri spēlē ārpus Fēru salām – Dānijā, Islandē, Norvēģijā."

Kāds ir minimālais punktu skaits, ar kuru būtu apmierināts abās spēlēs pret Latviju?
Olsens: "Jau teicu, ka svarīgākais ir mūsu parādītais sniegums. Ja spēlēsim tā, kā es zinu, ka varam, tad varam uzvarēt gan šeit, gan Fēru salās. Taču tāpat, kā jau teicu, ja mums būs slikta diena, tad varam arī zaudēt. Tāpēc ir grūti pateikt. Taču, ja gribat, lai nosaucu skaitli, tad tie ir seši punkti. Daudz vieglāk to ir pateikt pēc spēles (smejas)."

  +5 [+] [-]

, 2016-10-06 20:07, pirms 7 gadiem
Pēc spēles Andorā, man nav pārliecības uz labvēlīgu iznākumu. Ceru, ka kļūdos, un uzvarēsim! Sarauj,Latvija!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 20:09, pirms 7 gadiem
Par parliecibu zetons,bet cerams ka musejie par so parliecibu vinus nopers.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-06 20:12, pirms 7 gadiem
Būtu žēl uzdāvināt pat punktu

  +3 [+] [-]

, 2016-10-06 20:15, pirms 7 gadiem
rīt tikai par uzvaru

  +9 [+] [-]

, 2016-10-06 20:19, pirms 7 gadiem
Neko daudz jau nav pārspīlējis par līmeņu līdzību. Kādreiz varēja par šādu tekstu pasmieties bet tagad vairs nē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-06 20:27, pirms 7 gadiem
Vai tā ir ierasta prakse viesu izlasēm treniņus aizvadīt vidusskolas laukumā? Man tas šķiet nožēlojami.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-06 20:35, pirms 7 gadiem
Parspilejums protams neliels ir. Lidz regulariem panakumiem Feru salam tomer vel jaaug visai daudz. Nemot vera LV slikto stavokli dodu 2:1 par labu LV

     [+] [-]

, 2016-10-06 21:05, pirms 7 gadiem
Vai tad viņam vajadzēja pateikt, ka atbrauca atdot 3 punktus Latvijai? Ko jūs te heitojat...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 21:34, pirms 7 gadiem
Atbraukuši pēc uzvaras, haha...

     [+] [-]

, 2016-10-06 21:35, pirms 7 gadiem
Ēzeļa ausis viņš nevēlas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 22:39, pirms 7 gadiem
un dabūs ar

     [+] [-]

, 2016-10-06 23:22, pirms 7 gadiem
ainisainis rakstīja: un dabūs ar
Ēzeļa ausis?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-06 23:45, pirms 7 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Ir robi Latvijai, protams. bet šobrīd, čaļi jau klubos spēlē , un vietējie kadri ir labā formā ! Uzbrukuma jauda līmenī ! Viduslīnija arī kaut cik sāk rādīt spēli !
Būs ok vēl tam visam klāt pilnas tribīnes !

mana prognoze 3-0
Kepka nenokrita? Paveiksie, ja būs 1-0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-07 09:38, pirms 7 gadiem
Skarbi, bet viņiem ir lielākas iespējas to izdarīt, nekā mums. Nevajag sevi mānīt ar vinnētām spēlēm pret Lihtenšteinu un Andoru, sniegums tur bija vienkārši nožēlojams.

     [+] [-]

, 2016-10-07 09:57, pirms 7 gadiem
Kāds būs rezultāts nav būtiski, galvenais lai būtu labs futbols. Vienīgi vai satiekoties divām vārgā komandām var būt labs futbols? No pēdējo gadu spēlēm vislabākais futbols bija Latvija- Holande 0-6. Nesaprotu tos, kuri var priecāties par kaut kādām izmocītām uzvarām vai ničām.

     [+] [-]

, 2016-10-07 15:51, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Kāds būs rezultāts nav būtiski, galvenais lai būtu labs futbols. Vienīgi vai satiekoties divām vārgā komandām var būt labs futbols? No pēdējo gadu spēlēm vislabākais futbols bija Latvija- Holande 0-6. Nesaprotu tos, kuri var priecāties par kaut kādām izmocītām uzvarām vai ničām.
Nu savulaik mēs izmocījām 2:2 izbraukumā pret Turciju un tas galīgi nebija slikti.