Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Jau cik reižu biju tuvu klubam, taču ir dažādi zemūdens akmeņi"

Agris Suveizda

Gorkšs: "Jau cik reižu biju tuvu klubam, taču ir dažādi zemūdens akmeņi"
Kaspars Gorkšs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs pēdējoreiz kāda kluba rindās laukumā devās 26. aprīlī un joprojām ir bez pastāvīgas darba vietas. Gorkšs pacietīgi gaida, kā atrisināsies viņa nākotne, bet šobrīd koncentrējas piektdien gaidāmajai Eiropas čempionāta atlases cikla spēlei pret Islandi. Bijušais "Reading" aizsargs atzina, ka Islandes futbols šobrīd ir krietni augstākā līmenī, nekā varētu domāt, apskatot iedzīvotāju skaitu valstī.

- Ņemot vērā, ka tev nav spēļu prakses, kādā gatavībā atrodies?
- Jā, tas nav nekāds noslēpums, ka man nav spēļu prakses un ka tās trūkst. Man kā profesionālam sportistam ir jādara viss iespējamais, lai pietiekami labi sagatavotos gaidāmajām spēlēm. Tālāk jau treneru kolektīvs novērtēs to, cik esmu gatavs.

- Iepriekšējās spēlēs pret Armēniju un Kazahstānu prakses trūkumu īsti nevarēja manīt.
- Ļaušu vērtēt no malas, pats savu spēli reti kad vērtēju.

- Tajās spēlēs spēka pietika visam mačam un nekāda noguruma nebija?
- Nē, bet reizēm fizisko nogurumu ļauj pārvarēt kaut kāda veida pozitīvas emocijas. Tāpēc jāmēģina to visu kaut kā sabalansēt.

- Pēc spēles Kazahstānā vairāk bija pozitīvo emociju vai tomēr bija arī sarūgtinājums par to, ka neizdevās uzvarēt?
- Domāju, ka [emocijas bija] divējādas. Principā pēc maksimālistu teorijas domāju, ka varējām viņiem nozagt tos punktus, bet, spriežot reāli, neizšķirts laikam bija godīgs rezultāts.

- Cik tuvu esi savai nākamajai darba vietai? Daudzi nepacietībā to gaida.
- Es arī ļoti to gaidu (smaida). Jau cik reižu esmu bijis tam ļoti tuvu, tāpēc nevēlos šobrīd iedziļināties sīkāk. Ceru, un varbūt arī izlases spēles kaut kādā veidā man palīdzēs. Protams, ka šī ir tāda pozīcija, kurā nejūtos īpaši komfortabli.

- Kas visvairāk sajaucis gaisu – aģents vai kas? Nevar taču būt, ka neviens tevi nevēlas.
- Negribētu īpaši iedziļināties. Ir dažādi zemūdens akmeņi, par kuriem droši vien varēšu komentēt vairāk tad, kad būs laimīgas vai ne tik laimīgas beigas. Šobrīd man nekas cits neatliek kā vien uzrotīt piedurknes un censties pēc iespējas labāk sagatavoties. Un, ja dos iespēju, pēc iespējas labāk nospēlēt šīs divas spēles.

- Sliktākajā gadījumā esi gatavs gaidīt arī līdz janvārim?
- Ir arī vēl viens sliktāks gadījums, tā ka janvāris nav tas pats sliktākais variants.

- Lai arī agrākos gados par spēcīgāku tika uzskatīta Turcija, pirmajā mačā Islande to sakāva ar 3:0. Vai, tavuprāt, tieši pirmā spēle pret Islandi varētu būt potenciāli grūtākā?
- Domāju, ka sarežģīti salīdzināt, kura spēle būtu grūtāka. Pieļauju, ja tās komandas [Islande un Turcija] nospēlētu vēlreiz, rezultāts tikpat labi varētu būt arī pretējs. Domāju, ka tās ir divas pilnīgi dažādu stilu komandas, un mēs katrai no tām gatavosimies atsevišķi. Šobrīd domājam tikai par Islandi un to, kā neitralizēt tās stiprās puses un izmantot vājās.

- "Euro 2008" ciklā mājās pret Islandi (4:0) biji rezervē, bet Islandē (4:2) aizvadīji visu spēli. Atceries šos mačus?
- Ja nemaldos, mājās viņi bija krietni labāki par mums, bet gandrīz katrs mūsu uzbrukums beidzās ar vārtu guvumu. Tādā veidā beigās jau viņus pilnīgi demoralizējām un salauzām. Viesos, cik atceros, ļoti neveiksmīgi sākām un ielaidām, taču tad pēc kārtas guvām, šķiet, trīs vārtus [īstenībā pat četrus, 19 minūtēs no 0:1 panākot 4:1 – A.S.] un arī tādējādi spēles grožus paņēmām savās rokās.

- Tevi kā aizsargu vairāk varētu interesēt Islandes priekšējā līnija, kurā ir diezgan labi vārdi. Cik daudz zini par pašreizējo Islandes izlasi?
- Ļoti labi zinu Gilvi Sigurdsonu, kurš, ja nemaldos, pat ir "Reading" audzēknis. Būtībā visus spēlētājus, kuri spēlē vai ir spēlējuši Anglijā, es pārzinu diezgan labi. Redzam, ka viņiem visi ir jauni un talantīgi spēlētāji, kuri iepriekš visai veiksmīgi spēlējuši dažādos jaunatnes turnīros. Anglijā daudzās komandās – arī Redingā, ja nemaldos, ir trīs – ir daudz jaunu islandiešu, tā ka viņiem elites futbolistu nosūtīšana uz ārzemēm darbojas pietiekami labi. Visi ir bundeslīgās, premjerlīgās un, sliktākajā gadījumā, Amsterdamas "Ajax" (smejas). Tā ka ir maldīgs priekšstats, ka Islande ir maza valsts, konkrētāk, ka tai ir maz iedzīvotāju. Futbola ziņā Islande, domāju, ir viena no visstraujāk progresējošajām nācijām Eiropā.

- Lai arī šī būs viena no retajām reizēm, kad spēlēsim pret valsti ar krietni mazāk iedzīvotājiem nekā mums, kas, tavuprāt, būs favorīte?
- Domāju, ka mēs reti kurā spēlē sevi varam saukt par favorītiem. Reti kurā spēlē varam atnākt un pateikt, ka, jā, šeit esam dzelžaini favorīti. Jebkuram pretiniekam vēlamies kaut kādā veidā iedvest bijību, ka spēlējam Rīgā – savā laukumā -, bet noteikti nevaru simtprocentīgi teikt, ka mēs šajā spēlē būtu favorīti. Pietiekami bieži esam spēlējuši otrās lomas – tas ir tas, kas mums sanāk, un būtu diezgan muļķīgi, ja mēs tagad paceltu karogu un visās spēlēs visa komanda skrietu virsū pretiniekiem. Tas neko labu mums nedotu.

- Četras spēles pēc kārtas neesam ielaiduši vārtus. Vai aizsardzība, tavuprāt, ir mūsu stiprā puse?
- Domāju, ka vārtsargi mums ir ļoti stiprs posms. Par nevieniem ielaistiem vārtiem pret Armēniju 50% [nopelnu] droši vien jāieraksta Koliņko. Daudzās spēlēs arī Vaņinam. Tāpēc viņiem arī ir viegli nopelnīt labus līgumus. Kā jau redzat, mēs daudz strādājam pie taktikas – laikam jau kaut ko darām pareizi.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-06 23:53, pirms 9 gadiem
Kā parasti patīkami lasīt intervijas ar Kasparu!

Ir jāsitās abās spēlēs, tas ir pats svarīgākais.

     [+] [-]

, 2014-10-06 23:54, pirms 9 gadiem
Kad pēdējoreiz bijušas 2 atlases spēles pēc kārtas mājās?
Veiksmi, Gorxy!!!

     [+] [-]

, 2014-10-07 00:04, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kad pēdējoreiz bijušas 2 atlases spēles pēc kārtas mājās?
Veiksmi, Gorxy!!!
2007 gads. 2. un 6. jūnijs. Latvija -Spānija un Latvija - Dānija

 +15 [+] [-]

, 2014-10-07 00:12, pirms 9 gadiem
Tak ielieciet šito top sadaļā, sāk krist nervā tas ledus hokejs

  +8 [+] [-]

, 2014-10-07 00:15, pirms 9 gadiem
Lai veicas K.Gorksham ar jauna kluba atrashanu!Piektdien jaauzvar Islandi!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-07 00:15, pirms 9 gadiem
Uz Audu!! Audai grūti laiki šobrīd!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-07 09:02, pirms 9 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Uz Audu!! Audai grūti laiki šobrīd!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-07 09:27, pirms 9 gadiem
Uz LFF!

  +4 [+] [-]

, 2014-10-07 09:35, pirms 9 gadiem
Kā vienmēr tipiska situācija mūsu spēlētājiem, spēlēs tur kur aģents nopelnīs visvairāk naudas. Sāk besīt viss šitas

  -1 [+] [-]

, 2014-10-07 10:47, pirms 9 gadiem
Zemūdens akmeņi parasti jau divi.
1) Klubs nedod tik daudz naudas kā gribas, respektīvi nedod prasīto.
2) Līguma termiņš - pieļauju, ka neviens klubs negrib ilgāku kontraktu kā līdz sezonas beigām.

Jautājums arī atklāts par valsti, kurā spēlēt. Piedāvājumi droši vien ir cik uziet no Armēnijas, Azerbaidžānas un Kazahstānas, bet tomēr gribas Anglijs premjerlīgu vai kādu no vadošajiem 1. divīzijas klubiem.

     [+] [-]

, 2014-10-07 10:50, pirms 9 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Uz LFF!
Viņa tēvs jau ilgus gadus bija viens no vadošajiem LFF darboņiem. Nedomāju, ka LFF kopumā pašlaik ir tā organizācija, kur ienākot vienam kaut cik sakarīgam kadram, ir iespēja izmainīt sistēmu.

Vakar SWH Mežeckis klāstīja, ka plānots atjaunot LU stadionu izlases vajadzībām, ar ietilpību 6-8tk. Pirmoreizi par stadiona atjaunošanu runāja 2005. gada sezonas atklāsānā, kad tur spēlēja FK Rīga... Bija gan Domes atbalsts, gan LFF... Gan nauda arī bija...

     [+] [-]

, 2014-10-07 10:59, pirms 9 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Viņa tēvs jau ilgus gadus bija viens no vadošajiem LFF darboņiem. Nedomāju, ka LFF kopumā pašlaik ir tā organizācija, kur ienākot vienam kaut cik sakarīgam kadram, ir iespēja izmainīt sistēmu.
Kas liek domāt, ka Kaspars ir sakarīgs organizators un uzlabos LFF?

     [+] [-]

, 2014-10-07 12:18, pirms 9 gadiem
France fifa world champs '10 rakstīja: Uz Audu!! Audai grūti laiki šobrīd!
Kāpēc gan nē (bet jau ir novēloti)? Līmenis, protams, būtu nekāds, taču būtu vismaz kaut kāda oficiālo spēļu prakse.

     [+] [-]

, 2014-10-17 23:06, pirms 9 gadiem
kegums rakstīja: 2007 gads. 2. un 6. jūnijs. Latvija -Spānija un Latvija - Dānija
uz pirmo nebiju, vells, uz otro biju, jo tad SPA mačs bija 6dienā