Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pukinsks pēc prezidenta vēlēšanām grib turpināt LFF ģenerālsekretāra darbu

Agris Suveizda

Pukinsks pēc prezidenta vēlēšanām grib turpināt LFF ģenerālsekretāra darbu
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Piektdien par jauno Latvijas Futbola federācijas prezidentu kļuva Vadims Ļašenko, kurš uz ģenerālsekretāra amatu ir apņēmies rīkot konkursu un solīja kandidātu uzvārdus nosaukt pēc pirmās valdes sēdes. Līdzšinējais ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks pēc kongresa noslēguma žurnālistiem neslēpa, ka vēlas turpināt darbu.

Intervijas laikā Pukinsks par vēlmi turpināt darbu runāja pārliecinoši un izteica pat tādu frāzi, ka izpilddirektors Arturs Gaidels noteikti paliks amatā, jo Pukinsks ar viņu pagarinās līgumu – piebilde, ka tas notiks, ja Pukinsks pats paliks amatā, sekoja tikai mirkli vēlāk. Pukinsks apstiprināja, ka vēlas strādāt Ļašenko vadībā, savukārt gadījumā, ja būtu uzvarējis iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, viņa palikšana federācijā būtu maz ticama: "Domāju, ka nepaliktu amatā, jo otrs kandidāts publiski skaidri pateica, ka viņam uz šo amatu ir citi pretendenti [Juris Laizāns]. Šis kandidāts [Vadims Ļašenko] publiski neko nav pateicis, tāpēc arī saku, ka neziņa šobrīd ir, bet mana vēlme ir turpināt."

"Ja ievēlētu otru kandidātu, man būtu grūti atbildēt, jo nebija nevienas tikšanās, kuru kandidāts būtu iniciējis, lai uzzinātu par to, kā notiek process federācijā, kāds ir mans redzējums un vai man ir vai nav vēlmes. Līdz ar to tas man liek secināt, ka šim kandidātam nebija ne mazākās vēlmes veidot sadarbību un sastrādāties," teica Pukinsks, kuram tikšanās ar Ļašenko priekšvēlēšanu periodā gan bija. "Mums bija formālas pārrunas par to, ka vispirms redzēsim, kāds būs vēlēšanu iznākums un ka es neesmu pret sadarbošanos. Un arī Vadims teica, ka viņš nav pret, bet viņš grib konkursu – kā viņš to ir teicis arī publiski. Taču sarunas, kurā mēs teiktu, ka ejam kopā un kandidēsim vienā komandā, nav bijis."

Pukinsks nepiekrita norādei, ka virkne Ļašenko komandas pārstāvju kongresa laikā publiski kritizējusi federācijas un tātad arī viņa paša darbu: "Katrs sadzirdēja savu. Es sadzirdēju to, ka kritiska ir tikai komunikācija ar biedriem. Un tā arī nav komunikācija ar biedriem ikdienas procesos, kas ir projekti, atbalsta programmas utt., jo šajā gadījumā ir visa dokumentu aprite, ir atbalsts no darbiniekiem. Domāju, ka kritiska ir komunikācija politiskajā līmenī, ka biedri nejūt šo atbalstu un valdes klātesamību. Visi kā viens apliecina, ka šis posms ir bijis sarežģīts, tas ir bijis kritisks. Daudz kas ir izdarīts, lai organizācija šodien būtu šeit, lai mums nebūtu FIFA Normalizācijas komitejas, lai nebūtu finanšu krīzes.

Dažs labs auditorijā sadzirdēja tikai negatīvo, bet citi sadzirdēja arī pozitīvās lietas. Man patika tie kandidāti, kuri kāpa tribīnē un nebaidījās pateikt, ka viņi ir noguruši no ņemšanās, no negatīvisma un aicina uz produktīvu sadarbību. Šodien tas ir drosmīgi. Vieglāk ir kāpt [tribīnē] un pateikt, ka viss ir slikti un es esmu baltais bruņinieks, kurš visu sakārtos. Drosmīgāk un grūtāk ir pateikt, ka īstenībā nav jau tik slikti. Paskatīsimies no sākuma katrs uz sevi un tad padomāsim par saimniecību kopumā. Tā ka es nesadzirdēju, ka ar mani [vadībā] viss ir slikti un ka ar mani nav vērts strādāt."

Tāpat Pukinsks piebilda, ka FIFA Normalizācijas komitejas ierašanās pašlaik vairs nedraud un ka šāds risks bija tikai tādā gadījumā, ja decembrī netiktu apstiprināta statūtu jaunā redakcija: "Pēc statūtu apstiprināšanas sekoja visi procesi ar finanšu atbloķēšanu u. tml. Tagad sadarbība ir pozitīva, jo visos jautājumos saņemam atbalstu, esam realizējuši pilnīgi visas programmas, dzīvība visos jautājumos ir atjaunojusies. Domāju, ka viņi [starptautisko organizāciju pārstāvji] gan ar piesardzību gaidīja šo 3. jūliju, lai redzētu, kā viss notiks un cik kulturāli tas notiks. Jo iepriekš ir bijis komentārs par to, cik nekulturāli bijuši daži no iepriekšējiem kongresiem. Domāju, ka kultūras ziņā parādījām, ka esam spēruši soli uz priekšu, esam nobrieduši, lai būtu patstāvīgi un lai varētu attīstīt sadarbību. Domāju, ka tagad viņi grib dialogu ar valdi, ar prezidentu, lai saprastu prioritātes un redzējumu. Tikai pieredze rādīs, cik ātri sadarbība nostiprināsies un kad uzticība atkal būs simtprocentīga."

Ļašenko pēc kongresa minēja, ka iespējamos kandidātus uz ģenerālsekretāra amatu varētu izpaust pēc pirmās valdes sēdes, kas, iespējams, risināsies trešdien. Gadījumā, ja Pukinsks tomēr netiks uzaicināts saglabāt amatu, viņš neizslēdz iespēju arī karjeru turpināt starptautiskajā futbola apritē, tomēr par šādu varbūtību arī izsakās ar šaubām: "Vienu brīdi domāju, ka tas būtu foršs izaicinājums, bet, pirmkārt, lai kaut kur ietu, ir jābūt piedāvājumam, otrkārt, tas arī praktiskā ziņā ir visai sarežģīts jautājums – man ir ģimene, man viss ir šeit, man šeit patīk, šeit es zinu un varu, bet, kā ir tur, es nezinu."

Vai Pukinskam jāpaliek LFF ģenerālsekretāra amatā?

  • 75

  • 236


1 2 56 komentāri

     [+] [-]

, 2020-07-06 10:40, pirms 4 gadiem
Nebrīnos

  +4 [+] [-]

, 2020-07-06 10:40, pirms 4 gadiem
Nuuu, šīs ir gana lunkans un glumš tipiņš, lai derētu visām varām! Gan jau, ka ar Ļašku un viņa shēmotājiem vienosies kopīgā dziesmā!

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 10:43, pirms 4 gadiem
Ceru, ka tomēr nepaliks, jo uzmetēji nevienam nepatīk.
Rīkot konkursu ir laba domā. Galvenais lai konkursa nolikums nav pielāgots kādam vienam konkrētam personāžam.

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 10:43, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Nuuu, šīs ir gana lunkans un glumš tipiņš, lai derētu visām varām! Gan jau, ka ar Ļašku un viņa shēmotājiem vienosies kopīgā dziesmā!
Es domāju, ka bija jau vienojušies, tāpēc ļaška arī publiski nenosauca savu ģen. sek. kandidātu, kas bija nedaudz dīvaini.

     [+] [-]

, 2020-07-06 10:44, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ceru, ka tomēr nepaliks, jo uzmetēji nevienam nepatīk.
Rīkot konkursu ir laba domā. Galvenais lai konkursa nolikums nav pielāgots kādam vienam konkrētam personāžam.
Kur tu tik naivs savos gados? Kāds, tavuprāt, ir iemesls kāpēc ļaška nenosauca savu ģen. sek. kandiātu? Kas pēc statūtiem ir tieši prezidentam jāizvirza.

     [+] [-]

, 2020-07-06 10:44, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es domāju, ka bija jau vienojušies, tāpēc ļaška arī publiski nenosauca savu ģen. sek. kandidātu, kas bija nedaudz dīvaini.
Daudz dīvaināk būtu, ja būtu nosaucis, ja reiz viņš vēlas rīkot konkursu uz šo amatu.

     [+] [-]

, 2020-07-06 10:46, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Kur tu tik naivs savos gados? Kāds, tavuprāt, ir iemesls kāpēc ļaška nenosauca savu ģen. sek. kandiātu? Kas pēc statūtiem ir tieši prezidentam jāizvirza.
Tu lasīt māki? Ļašenko vēlas organizēt konkursu uz šo amatu.
Slēpts komentārs: crosbijs87

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 10:49, pirms 4 gadiem
Šis "laizītājs" točna paliks amatā ... bez variantiem

  +5 [+] [-]

, 2020-07-06 11:03, pirms 4 gadiem
Tad tomēr LFF krēsls ir svarīgāks par gimeni,un tā runāšana par gimenes vērtībām bija tikai lēta izrāde.
Slēpts komentārs: The one and the only

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 11:24, pirms 4 gadiem
The one and the only rakstīja: Viņam ir jāturpina un jāpierāda sevi normālā darba vidē, ilgtermiņā. Skaidrs, ka viņš bija nepamatoti uztaisīts par futbola boksa maisu un viņu nomelnoja visi, kam vien nebija slinkums, jo bija Gunta un Mežecka ēnā, pašam negribot. Laiks rādīs!
Ja kāds negrib un neļaujas pataisīt sevi par kāda cita ēnu, tad tas nevar izdoties nekādi.
Takā mēģinājumi attaisnot galīgi nevietā.

     [+] [-]

, 2020-07-06 11:29, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja kāds negrib un neļaujas pataisīt sevi par kāda cita ēnu, tad tas nevar izdoties nekādi.
Takā mēģinājumi attaisnot galīgi nevietā.
Kādā takā? Dabas?

     [+] [-]

, 2020-07-06 11:31, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kādā takā? Dabas?

Njā, pieklibo man dažreiz pareizrakstība.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-06 11:49, pirms 4 gadiem
Tur visi kas atrodas jāsūta prom ar sūdainu mietu, nosauciet 5 lietas, kas ir paveiktas, lai attīstītu Latvijas futbolu?
Visi tie vecie purni neko nedara, kgan budžets futbolam ir vislielākais no visiem sporta veidiem...kongresā visiem kuriem prasīja, neviens nemācēja neko sakarīgu nosaukt, jo vienkārši nav nekā, pretīgi paliek uz šo visu skatīties.

     [+] [-]

, 2020-07-06 12:02, pirms 4 gadiem
pļutinskijs varen cītīgi veica homoseksuāli orālas darbības lff vieplim, tagad redzēs vai tiks attalgots vai (u)izmests

  +3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:05, pirms 4 gadiem
Pa minimālo viņš ir gatavs darīt šo darbu? Jo viņa paveiktais pat nav minimālās algas vērts.

  -3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:07, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: Tur visi kas atrodas jāsūta prom ar sūdainu mietu, nosauciet 5 lietas, kas ir paveiktas, lai attīstītu Latvijas futbolu?
Visi tie vecie purni neko nedara, kgan budžets futbolam ir vislielākais no visiem sporta veidiem...kongresā visiem kuriem prasīja, neviens nemācēja neko sakarīgu nosaukt, jo vienkārši nav nekā, pretīgi paliek uz šo visu skatīties.
1. FC uzvarēja eirokausos Polijas čempionus.
2. FC uzvarēja eirokausos Somijas čempionus.
3. Metta virslīgā nav pēdejie.
4. Liepāja ar Starkovu uzvarēja Dinamo Minska eirokausā. LFF vēl joprojām maksā kompensācijas Starkovam(+).
5. Real(SC komanda) būs čempioni Spānijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 12:09, pirms 4 gadiem
Priecē, ka starp komentētājiem visi (izņēmums - Bocmanis, kā parasti), saprot, ka šis konkurss ir/būs teātris un nekas vairāk

  +3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:10, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: 1. FC uzvarēja eirokausos Polijas čempionus.
2. FC uzvarēja eirokausos Somijas čempionus.
3. Metta virslīgā nav pēdejie.
4. Liepāja ar Starkovu uzvarēja Dinamo Minska eirokausā. LFF vēl joprojām maksā kompensācijas Starkovam(+).
5. Real(SC komanda) būs čempioni Spānijā.
Kāda Tev slimība?

     [+] [-]

, 2020-07-06 12:12, pirms 4 gadiem
blondais18 rakstīja: Tur visi kas atrodas jāsūta prom ar sūdainu mietu, nosauciet 5 lietas, kas ir paveiktas, lai attīstītu Latvijas futbolu?
Visi tie vecie purni neko nedara, kgan budžets futbolam ir vislielākais no visiem sporta veidiem...kongresā visiem kuriem prasīja, neviens nemācēja neko sakarīgu nosaukt, jo vienkārši nav nekā, pretīgi paliek uz šo visu skatīties.
Bez mutes caurejas.
1. Nomainīti segumi (RHV,Arkādija,Salaspili, 86vsk, Olaine)
2. KIAAP programmas (5.000eur jebkuram no biedriem)
3. COVId-19 atbalsts tiesnešiem un biedriem (800-1200eur katram)
4. Līgums ar virslīgu
5. Bērnudārzu futbola programma.
6. Reģionālo izlašu programma.
7. Akadēmijas programma (12.000 - 45.000eur katrai akadēmijai).
8. Talantu skates.
u.t.t.

  -4 [+] [-]

, 2020-07-06 12:13, pirms 4 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Priecē, ka starp komentētājiem visi (izņēmums - Bocmanis, kā parasti), saprot, ka šis konkurss ir/būs teātris un nekas vairāk
Cik stulbam jābūt, lai rīkotu konkursu tikai tāpēc, lai kādu iedabūtu amatā, ja tas nemaz nav nepieciešams, un līdz šim tas nav arī darīts?
Klavulapa, nevajag visus mālēt pēc savas līdzības, jo pasaulē ir arī gudri un normāli cilvēki, un ne tikai stulbi un naivi fantazētāji.

  +7 [+] [-]

, 2020-07-06 12:15, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: 1. FC uzvarēja eirokausos Polijas čempionus.
2. FC uzvarēja eirokausos Somijas čempionus.
3. Metta virslīgā nav pēdejie.
4. Liepāja ar Starkovu uzvarēja Dinamo Minska eirokausā. LFF vēl joprojām maksā kompensācijas Starkovam(+).
5. Real(SC komanda) būs čempioni Spānijā.
Un kāds tam sakars ar LFF labajiem darbiem? Jo īpaši REAL?
Ne jau LFF dod klubiem naudu un atsevišķas uzvaras nav progresa rādītājs.
Ko teikt par to, ka gan u-21 gan lielā izlase kāš visiem pēc kārtas, par jauno treneri ieceļ u-21 izlases treneri, kura vadītā izlase nespēlē labāk kā lielie, atšķirībā no u-19, kas laiku pa laikam rāda pat ļoti cienījamu sniegumu.Nemaz nerunāsim par 101 ārkārtas kongresu, to ka viss aizgaja tiktal, ka UEFA/FIFA piedraudēja nedot naudiņu, regulāras mahinācijas ar naudu, korupcija. - tie ir tie labie darbi?

  +2 [+] [-]

, 2020-07-06 12:18, pirms 4 gadiem
coman rakstīja: Bez mutes caurejas.
1. Nomainīti segumi (RHV,Arkādija,Salaspili, 86vsk, Olaine)
2. KIAAP programmas (5.000eur jebkuram no biedriem)
3. COVId-19 atbalsts tiesnešiem un biedriem (800-1200eur katram)
4. Līgums ar virslīgu
5. Bērnudārzu futbola programma.
6. Reģionālo izlašu programma.
7. Akadēmijas programma (12.000 - 45.000eur katrai akadēmijai).
8. Talantu skates.
u.t.t.
Vai tas ir daudz ar LFF budžetu, un ja ņem vērā, ka daudz kas noticis par FIFA,UEFA, valsts un pašvaldību finansējumu, un tiešu ierosmi un līdzdalību?
Par to lai spriež katrs pats. Personiski manuprāt, tas nav už tik daudz.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-06 12:20, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Un kāds tam sakars ar LFF labajiem darbiem? Jo īpaši REAL?
Ne jau LFF dod klubiem naudu un atsevišķas uzvaras nav progresa rādītājs.
Ko teikt par to, ka gan u-21 gan lielā izlase kāš visiem pēc kārtas, par jauno treneri ieceļ u-21 izlases treneri, kura vadītā izlase nespēlē labāk kā lielie, atšķirībā no u-19, kas laiku pa laikam rāda pat ļoti cienījamu sniegumu.Nemaz nerunāsim par 101 ārkārtas kongresu, to ka viss aizgaja tiktal, ka UEFA/FIFA piedraudēja nedot naudiņu, regulāras mahinācijas ar naudu, korupcija. - tie ir tie labie darbi?
Kaut kā futbols attīstās. Nevaru izdomāt, kāds sakars LFF, bet futbols attīstās.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-06 12:23, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu lasīt māki? Ļašenko vēlas organizēt konkursu uz šo amatu.
Putins arī organizē vēlēšanas, tikai nez kāpēc nav nekādu šaubu kurš tajās uzvarēs. Esmu pārliecināts, ka Pukinskis paliks amatā.

  -4 [+] [-]

, 2020-07-06 12:26, pirms 4 gadiem
Jēga atlaist Pukinski, nekā ļoti slikta futbolā neatceros. Bez maz jāatlaiž mani, tevi, Ļašenko utt. Vai to vajag?

  -3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:31, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Putins arī organizē vēlēšanas, tikai nez kāpēc nav nekādu šaubu kurš tajās uzvarēs. Esmu pārliecināts, ka Pukinskis paliks amatā.
Vēlreiz jautāju-kāpēc organizēt konkursu, ja to var arī nedarīt, un līdz šim arī nekad nav darīts?
Tikai, lūdzu, netēlo gaišreģi Nostradamusu vai Keisiju!

  -3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:36, pirms 4 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Putins arī organizē vēlēšanas, tikai nez kāpēc nav nekādu šaubu kurš tajās uzvarēs. Esmu pārliecināts, ka Pukinskis paliks amatā.
Futbolā klubu kausos ir uzvaras pār Polijas, Somijas čempioniem, arī Dinamo Minsku. Dinamo Minskai Spartaks Jūrmalas agrāk zaudēja pat bez variantiem. Bija daudz labāka Dinamo Minska pār Spartaku. Eirokausos mums viss uz augšu. Ar izlasi sarežģītāk, tur bija spēcīga grupa, mēs bijām liekas, ka pēdejā izlozes grozā arī. Ja jau nav izlasei trenera, tas tika samainīts, iespējams ar izlasi ir daudz maz normāli. No izlases gribās labākus rezultātus, bet tas liekas, ka jāprasa no 11vilkiem vai izlases trenera.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-06 12:40, pirms 4 gadiem
Šito viltīgo kadru vajag atlaist. Kā var uzruna pateikt, ka viņs nav vainīgs ne pie kā, lai gan bijis ĢS tik ilgus gadus. Tad sanak ka viņš ir bezjēdzīgs, ja nav ne pie kā vianīgs

  +3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:45, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Kaut kā futbols attīstās. Nevaru izdomāt, kāds sakars LFF, bet futbols attīstās.
Tad ko tu to drukā pie komentāra par LFF darbiem, ja tam nav nekda sakara?

  +3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:46, pirms 4 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Jēga atlaist Pukinski, nekā ļoti slikta futbolā neatceros. Bez maz jāatlaiž mani, tevi, Ļašenko utt. Vai to vajag?
Neko ļoti labu arī nedara, toties sevi ir pierādījis, kā uzmetēju.

  -2 [+] [-]

, 2020-07-06 12:46, pirms 4 gadiem
Ja salīdzina basketbolu ar futbolu. 6 klubi un 10 virslīgā. Futbolam viss notiek daudz labāk.

  +3 [+] [-]

, 2020-07-06 12:46, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vēlreiz jautāju-kāpēc organizēt konkursu, ja to var arī nedarīt, un līdz šim arī nekad nav darīts?
Tikai, lūdzu, netēlo gaišreģi Nostradamusu vai Keisiju!
Lai plebejiem parādītu, ka LFF tagad ir "mainījies" ar ļašenko nākšanas pie varas un pieškirtu "leģitimitāti". Tad kad (ne)būs konkurss un (ne)būs ievēlēts cits ģen.sek. tad arī parunāsim. Tagad izsaku savas aizdomas par iznākumu. Būšu tikai priecīgs, ja kārtīgs konkurss būs un atradīs labu ģen.sek. un vēl priecīgās, kad ļašenko sakārtos Latvijas futbolu.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-06 12:47, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Tad ko tu to drukā pie komentāra par LFF darbiem, ja tam nav nekda sakara?
Vairāk nedrukās.
1 2 56 komentāri