Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pukinsks aizstāv Andrejeva nolīgšanu pirms vēlēšanām: "Tas bija pareizs lēmums"

Agris Suveizda

Pukinsks aizstāv Andrejeva nolīgšanu pirms vēlēšanām: "Tas bija pareizs lēmums"
Saeimas sporta apakšpkomisijas vadītājs Sandis Riekstiņš un LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks pēc prezidenta un valdes vēlēšanām sarunā ar žurnālistiem aizstāvēja lēmumu trīs dienas pirms kongresa parakstīt līgumu ar jauno sporta direktoru Juriju Andrejevu, kaut gan viens prezidenta amata kandidāts Sandis Ģirģens šim amatam bija noskatījis Andri Vaņinu, bet otrs kandidāts un nu jau arī prezidents Vadims Ļašenko savu kandidātu uz šo amatu publiski neatklāja vispār. Ļašenko vēl pirms vēlēšanām izteicās, ka, viņaprāt, līguma parakstīšana pirms kongresa nebija korekts gājiens.

Pukinsks žurnālistiem gan noliedza, ka Andrejeva parakstīšana bijusi riskanta: "Es to tā neuztveru. Man ir iekšējs princips, ka, pirmkārt, vados pēc savas pārliecības un, otrkārt, necenšos ņemt vērā divas lietas: politisko ažiotāžu un to, kas notiek publiskajā telpā, jo negribu, lai manus lēmumus ietekmētu emocijas vai kādu citu viedoklis. Gribu, lai manus lēmumus ietekmē argumenti. Jurijs Andrejevs neuzradās trīs dienas pirms vēlēšanām. Par viņu mēs zinājām, valde jau pirms vairākiem mēnešiem bija pilnvarojusi, pagāja krīze, nonācām līdz dienai, kad sēžamies un vienojamies, un parakstījām līgumu. To, ka tas sakrīt ar kaut ko, kas notiek politiskajā vidē, var tā pagriezt, bet man tas nav noteicošais, jo ne jau darīšu par spīti kādam kandidātam, kurš nosaucis citu uzvārdu. Strādāju ar pārliecību, ka tas ir labs lēmums un ka tas nesīs to rezultātu, par kuru esam runājuši valdē un uz kuru mēs ceram."

"Manuprāt, būtiski atšķirt arī to, ka, mainoties valdei un prezidentam, tas nenozīmē, ka mainās arī pilnīgi visi principi Latvijas futbolā. Un princips, ka ģenerālsekretārs joprojām ir atbildīgs par administratīvo aparātu, saglabāsies. Kamēr tā ir mana atbildība, tas ir mans redzējums, tas saskan ar tiem cilvēkiem, kuri pieņēma to lēmumu. Spekulēt, ka varētu būt cits cilvēks un citi lēmumi…Manuprāt, tā būtu spekulācija. Mana pārliecība ir tā, ka tas bija pareizs lēmums, un es negribēju domāt par to, ka man ir jāpagaida, lai būtu politiski korekti. Gribētu arī dot ziņu saviem darbiniekiem, ka man nav būtiski, kas notiek politiski, lai viņi jūtas droši un ka mēs ejam to ceļu, par kuru esam vienojušies," turpināja Pukinsks, par kura nākotni ģenerālsekretāra amatā pagaidām nav skaidrības – vismaz publiskā līmenī.

Ja jaunais prezidents vēlētos amatā citu sporta direktoru, tas acīmredzot nozīmētu Andrejeva atlaišanu un kārtējās kompensācijas izmaksāšanu: "Pagaidīt varēja viss, bet es neskatījos caur politisko prizmu, man tas vispār nebija noteicošais faktors. Šāda iespēja pastāv droši vien tikai divos scenārijos. Ja valde izdomās pārkāpt statūtus un pateiks, ka tagad administratīvo aparātu noteiksim mēs [valde]. Vai otrs scenārijs: ja ģenerālsekretārs nebūšu es un atnāks cits, kura skatījumā būs jābūt citam sporta direktoram. Vīzijas un viedokļi var būt dažādi, bet es negribu atkal to situāciju, kāda bija pirms četriem gadiem, kad esam izstrādājuši stratēģiju un mums ir kopīgs redzējums, kādai vīzijai ir jābūt, bet ienāk cits cilvēks ar, iespējams, pilnīgi pretēju redzējumu, kurš pasaka, ka tagad būs šie cilvēki, kuri atbilst manam redzējumam."

"Nedrīkst izmest ārā visu, pie kā ir strādāts, un pateikt, ka tagad būs pilnīgi citādi. Ja paskatītos abu kandidātu programmas un salīdzinātu ar to, kas šobrīd tiek darīts, vārdos tiek teikts kaut kas cits, bet praksē tie virzieni programmās sakrīt. Neviens man šodien nepateiks, ka vienā vai otrā gadījumā programma ir tāda, kuru Jurijs Andrejevs nespēs realizēt, bet jebkurš cits kandidāts spēs," bilda Pukinsks, kurš arī netieši iemeta akmeni Ģirģena dārziņā, uzskatot, ka viņam nevajadzēja kampaņā solīt jaunu sporta direktoru. "Otrs aspekts ir tāds, vai prezidenta amata kandidātam vispār bija jāspekulē par tēmu "sporta direktors". Nevienā vietā nav teikts, ka tā ir viņa prioritāte un viņa jautājums, kurā viņam būtu jāpieņem lēmums."

Tāpat Pukinskam tika uzdots jautājums par izpilddirektoru. Kad ģenerālsekretārs vēl bija Jānis Mežeckis, Pukinsks ieņēma šo amatu, bet pēc Kaspara Gorkša atnākšanas un Pukinska kļūšanas par ģenerālsekretāru amats tika likvidēts. Ne uz ilgu laiku gan, jo pēc Gorkša gāšanas izpilddirektora amats atkal tika atjaunots un to ieņēma Arturs Gaidels, atkāpjoties no nesen iegūtā valdes locekļa amata. Tagad, kad federācijai atkal būs gan prezidents, gan ģenerālsekretārs, izpilddirektora amats tomēr paliks: "Šobrīd šī štata vienība joprojām paliek, jo ieviesām izpilddirektoru, bet samazinājām tādu pozīciju kā administrācijas vadītājs, kā funkcijas pārņēma izpilddirektors. Ja skatās matemātiski, tad mainījies ir tikai amata nosaukums un personālijas. Līgums viņam bija līdz kongresa beigām, un tas tiks pagarināts – par to nav ne mazāko šaubu. Kurš pagarinās? Es pagarināšu. Tad, kad mani apstiprinās par ģenerālsekretāru. Ja neapstiprinās, tad tas vairs nebūs jautājums man, bet gan nākamajam ģenerālsekretāram."

  +5 [+] [-]

, 2020-07-06 16:42, pirms 4 gadiem
Interesanti,kāda bija stratēgija pirms četriem gadiem,nolaist valstvienību līdz Sanmarino līmenim,sagraut Latvijas futbola prestižu,u.t.t.Visi šie cilvēki ir pelnījuši būt tālu no Latvijas futbola,jo nav sevi attaisnojuši,kā radoši un produktīvi vadītāji.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-06 20:51, pirms 4 gadiem
Kāda var būt runa par Latvijas futbola sakārtošanu, ja vēl pirms vēlēšanām notiek šādas lietas? Kas, pēc vēlēšanām pēkšņi pukinsks un ļašenko mainīs domāšanu un attieksmi? Žēl. bet, acīmredzot, jāsamierinās un jāpieņem, ka Latvija ir futbola ziņā vāja nācija. Ka labākos laikus jau esam redzējuši.

  +1 [+] [-]

, 2020-07-07 09:16, pirms 4 gadiem
Pukinsks aizstāv Andrejeva nolīgšanu pirms vēlēšanām: "Tas bija pareizs lēmums"

Tas bija vēl viens drošības riņķis jau tā labi iecerētajā un arī izdarītajā varas sagrābšanā Latvijas futbolā.Izcili intriganti un shēmotāji.Izrādās, mūsu futbola biedriem tādi patīk.

     [+] [-]

, 2020-07-07 10:19, pirms 4 gadiem
Naura Mackeviča viedoklis bija SC lapas sākumā 2 nedēļas .Pukinska vēlme būt ģenerālsekretāra krēslā jau nobīdīts krietni uz leju un rīt droši vien pazudīs arhīvā. To vajag turēt mēnesi ,lai "biedri " redz sabiedrības viedokli cik populāra mums LFF vadība.

     [+] [-]

, 2020-07-07 17:17, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Pukinsks aizstāv Andrejeva nolīgšanu pirms vēlēšanām: "Tas bija pareizs lēmums"

Tas bija vēl viens drošības riņķis jau tā labi iecerētajā un arī izdarītajā varas sagrābšanā Latvijas futbolā.Izcili intriganti un shēmotāji.Izrādās, mūsu futbola biedriem tādi patīk.
Biedriem jau nekas cits neinteresē kā vienīgi savs klubels. Kapeiku vajag tagad un uzreiz. Paskaties cik laimīgi pēc lff vēlēšanu rezultātu paziņošanas bija šie diletanti, Latkovskis, Mackevičs un Mihelsons! Gandrīz kā paši būtu uzvarējuši! Un vēl der atcerēties kāpēc Nauris balsoja par Gorkša gāšanu! Tāpēc Ļaška taktiski jau tagad ģērbj ārā bijušo futbolistu! Un starp citu kur Gorkšs nozudis?