Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Salacgrīvā sāksies kārtējā Zēnu futbola festivāla vasara

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Salacgrīvā sāksies kārtējā Zēnu futbola festivāla vasara
Foto: LFF

Kā katru gadu, arī šovasar trīs nedēļas nogaļu garumā Zvejnieku parkā Salacgrīvā notiks vērienīgais Zēnu futbola festivāls (ZFF), kas ir viens no krāšņākajiem Latvijas bērnu un Grassroots futbola gada notikumiem, kā arī Eiropas mērogam unikāls bērnu futbola festivāls. Pirmais ZFF turnīrs Salacgrīvā notiks no 8. līdz 10. jūnijam.

Gaidāmajā turnīrā tiksies seši ZFF spēcīgākie bērnu futbola klubi, lai noskaidrotu A jeb Čempionu līgas grupas uzvarētājus. Cīņā dosies U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas no BFC Daugavpils, FK Liepāja, SK Babīte, FK Tukums 2000, SK Super Nova un Valmiera Glass ViA klubiem.

Trīs dienu garumā katra vecuma komanda aizvadīs piecas spēles pret saviem vienaudžiem, bet kopvērtējuma vietu sadalījums tiks noteikts, summējot attiecīgā kluba visu vecumu komandu rezultātus. Spēles Zvejnieku parkā uz trim laukumiem, kas nosaukti leģendāro stadionu Camp Nou, Wembley un San Siro vārdos, 8. jūnijā sāksies plkst. 15:00, bet 9. un 10. jūnijā pirmie mači paredzēti plkst. 10:25.

Plašāk par turnīru, atpūtas iespējām bērnu vecākiem un citām aktualitātēm iespējams uzzināt mājaslapā Zēnu Futbola Festivāls

Pērn ZFF Čempionu līgas grupā pirmoreiz vēsturē uzvarēja FK Tukums 2000 jaunie futbolisti, gāžot no čempionu troņa FK Liepāja pārstāvjus, kuri par čempioniem bija kļuvuši iepriekšējos četrus gadus pēc kārtas. Tikmēr pēdējo vietu A grupā ieņēma JFC Skonto, kas līdz ar to šogad sacentīsies B grupā, bet uz A grupu pakāpusies pērnā gada B grupas čempione SK Babīte.

Eiropas futbolam unikālais turnīrs, ko organizē Latvijas Futbola federācija (LFF), piedāvā jaunajiem futbolistiem līdzās saspringtām cīņām ar vienaudžiem izbaudīt arī svētku atmosfēru un savu vecāku atbalstu, jo ap futbola spēlēm valda mūzikas un dažādu citu aktivitāšu piepildīta atmosfēra. Uz turnīru spēlēm laipni tiek gaidīti visi Salacgrīvas viesi un bērnu vecāki, kuriem tiek dota iespēja nakšņot kempinga teritorijā un izjust šī futbola festivāla sportisko un vasarīgo auru.

Šī turnīru sērija ir unikāla ne tikai ar spēlēs valdošo festivālam cienīgo atmosfēru, bet arī ar tā sportisko pusi, jo visas komandas cīņās ar vienaudžiem krāj punktus sava kluba kopējai kopvērtējuma ieskaitei. Turnīra dalībnieki ir sadalīti A (Čempionu līga), B (Bundeslīga) un C (Virslīga) grupu sacensībās, kur katru gadu A grupā spēkojas Latvijas vadošie bērnu futbola klubi, bet B un C grupās klubi cīnās par iespēju pakāpties līdz festivāla elites grupai.

Zēnu futbola festivāls ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā.

Pārējie divi ZFF turnīri Salacgrīvā notiks no 15. līdz 17. jūnijam, kā arī no 29. jūnija līdz 1. jūlijam.

Informāciju sagatavoja:
Toms Ārmanis
Latvijas Futbola federācija
Sabiedrisko attiecību speciālists