Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pozitīvs vektors, bet izlases stilā neiederas. Kazakevičs par Karašauska neizsaukšanu

Agris Suveizda

Pozitīvs vektors, bet izlases stilā neiederas. Kazakevičs par Karašauska neizsaukšanu
Dainis Kazakevičs. Foto: LFF

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs šoreiz savu sastāva izvēli skaidroja tiešsaistes, nevis klātienes preses konferencē. Valstsvienības treneris atklāja, ka pamatsastāva centra pussarga Kristera Tobera nebūs pozitīvu Covid-19 pārbaužu dēļ, bet Artūra Karašauska arī šoreiz ierindā nebūs, jo "Liepājas" futbolists pagaidām vēl nerāda tādu sniegumu, lai izpelnītos izsaukumu uz valstsvienību.

- Kādēļ nav iztrūkstošo spēlētāju, galvenokārt Tobera? Un gribētos dzirdēt konkrētāku atbildi par Karašauska neizsaukšanu, kamēr ir Kamešs un Ingars Stuglis, kuri kopš oktobra nometnes tikai vienreiz bijuši kluba pamatsatsāvā.
- Sāksim pēc kārtas. Ja runā par tiem spēlētājiem, kuri nav iekļauti no iepriekšējās nometnes, droši vien zināt situāciju ar mūsu pamatvārtsargu Pāvelu Šteinboru, kurš ir savainots. Gļeba Kļuškina un Kristera Tobera gadījumi ir saistīti ar Covid-19 gadījumiem, ierobežojumiem, un viņi nevar piedalīties treniņnometnē. Kas attiecas uz Artūra Karašauska situāciju, atbildēšu uz šo jautājumu, bet gribu novilkt zināmu līniju, jo netaisos par to runāt pirms katras nometnes. Skaidrs ir viens: tajā brīdi, kad es, kā izlases galvenais treneris, uzskatīšu, ka ir īstais brīdis izsaukt Artūru, tad jūs to arī redzēsiet spēlētāju sarakstā. Ņemot vērā, ka tā šobrīd ir aktuāla tēma un par to ir diezgan liela interese, vēlreiz gribu atkārtot to, ko esmu teicis iepriekš: no manas puses noteikti neapšaubu to, ka Artūrs kluba rindās šobrīd demonstrē diezgan labu sniegumu un aizvada pietiekami kvalitatīvas spēles.

Vēlreiz teikšu, ka ir jāsaprot, kādā veidā mēs, izlases treneri, vērtējam spēlētājus, un katras pozīcijas spēlētājiem ir vairākas komponentes, pēc kurām mēs viņus vērtējam: gan darbībās ar bumbu, gan darbībās bez bumbas, gan tajā, cik intensīvi, kā mēs redzam, spēlētājs piedalās darbībās, atsegšanās, bumbas atņemšanā utt. Kad šo sadaļu komentēju jau iepriekš, teicu, ka, manuprāt, Artūra sniegums ir pietiekami spilgts un uzlabojas. Kā daudziem no jums patika mana vārda izvēle, vektors ir pozitīvs – vēlreiz to atkārtošu, lai jums rudenīgā dienā būtu jautrāks noskaņojums (smaida). Vēl tas, ko šajā gadījumā gribu pateikt pavisam konkrēti, - tas nozīmē, ka vienā no sadaļām Artūra sniegums ir atbilstošs, bet tajā pašā laikā, ņemot vērā, kādu stilu piekopj nacionālā izlase – augsts un agresīvs presings, aktīva fiziskā spēle -, šajā ziņā joprojām gaidu – skaidrs, ka katrā klubā ir sava taktika un savi uzstādījumi, bet atsevišķās komponentēs šobrīd neredzam, kā izmantosim Artūru.

Pabeidzot Artūra tēmu, diezgan skaidri esmu pateicis, ka šobrīd šajā situācijā pie tām prasībām, kādas ir izlasē, ir komponentes, kurās vēl neredzam to sniegumu, kādu gribētu redzēt. Skatīsimies tālāk, kā attīstīsies situācija. Plus skaidrs, ka tajā pašā laikā gribētu aicināt cienīt tos futbolistus, kurus izsaucam šajā pozīcijā. Ja reiz izsaucam kādu nosacīti citu spēlētāju no kāda cita kluba vai arī no tā paša kluba, tad mēs, kā izlases treneri, uzskatām, ka šī brīža situācijā, šī brīža izlases modelī šis spēlētājs ir piemērotāks. Nekādā dziļākā detalizācijā par šo tēmu vairs neiešu.

Kas attiecas uz Kameša izsaukšanu, pēc iepriekšējās nometnes joprojām divu nometņu kontekstā nebijām un neesam atrisinājuši malējo pussargu jautājumu tā, kā mēs to gribētu atrisināt. Ir problēmas šajās pozīcijās. Meklējām iespēju izlasei piesaistīt vēl kādu šīs pozīcijas spēlētāju, individuāli pietiekami spēcīgu, radošu, kurš var paņemt spēli uz sevi un ir tendēts tai skaitā arī uz pretspēlētāja apspēlēšanu. No tiem kandidātiem, kurus izvērtējām, Vladimira kandidatūra šobrīd bija vispiemērotākā, ja skatāmies kompleksi un viņu izvērtējam. Kad tikko tiku apstiprināts par nacionālās izlases galveno treneri un plānojām marta nometni, manā redzeslokā bija arī Vladimira uzvārds. Pēc tam situācija mainījās un septembra un pēc tam arī oktobra nometnē joprojām nolēmām šajā pozīcijā uzticēties jaunākiem spēlētājiem un dot viņiem iespēju sevi apliecināt, bet pēc pirmajām divām nometnēm redzam, ka ir vajadzīgs papildus spēlētājs šajā pozīcijā – gan konkurences ziņā, gan arī ar zināmām kvalitātēm. Kādā veidā mums izdosies Vladimiru izmantot, kādā formā viņš atbrauks uz nometni un cik daudz minūšu viņam būs, to rādīs pati nometne.

- Vai kreisā aizsarga pozīcijā netika izskatītas citas kandidatūras? Ja Solovjovs būtu vesels, vai viņa kandidatūra tiktu izskatīta? Varbūt Antons Kurakins, kurš Koņeva vadībā daudz biežāk spēlē pamatsastāvā? Pieņemot, ka Cigaņiks joprojām tiek redzēts malējā pussarga, nevis aizsarga pozīcijā.
- Šobrīd uzsvaru liekam uz šiem diviem izsauktajiem futbolistiem [Raivi Jurkovski un Ritvaru Ruginu]. Jā, spēlējošiem ar labo kāju, bet šīs ir tās divas opcijas, kuras esam izvēlējušies un kurām uzticamies. Ja runājam par Solovjovu, nevaru tā atbildēt, vai viņš neapšaubāmi būtu izsaukts vai nebūtu izsaukts, bet Solovjovs ir bijis mūsu diskusiju lokā un paplašinātajā kandidātu sarakstā. Savukārt Antona Kurakina šajā paplašinātajā kandidātu lokā nav bijis, un arī pirms šīs nometnes viņa kandidatūra netika izskatīta.

- Gribēju precizēt par Toberu – viņš pats ir inficējies ar Covid-19 vai komandā ir karantīna? Un cik labā formā ir Uldriķis, kuram komandā ilgu laiku bija karantīna un ir 22 inficētie?
- Kristeram personīgi ir divas pozitīvas pārbaudes [klubā ir 20 inficētas personas: 13 spēlētāji un septiņi personāla pārstāvji - A.S.]. Roberts ir atsācis trenēties, un viņam nav bijis nekādu pozitīvu pārbaužu. Pārbaudes bija negatīvas, bet bija ierobežojumi aizvadīt treniņprocesu kā kontaktpersonai un izolācija. Pašlaik viņš ir atsācis trenēties, un mēs rēķināmies ar viņu un gaidām izlases rīcībā. Kristera gadījumā, kā jau teicu, viņš pats bija pozitīvs, un arī vakardienas otrā pārbaude izrādījās pozitīva. Līdz ar to izredžu, ka viņš mums pievienosies, faktiski nav.

- Vai abās Nāciju līgas spēlēs pirmais vārtsargs būs Roberts Ozols? Vai trešā vārtsarga lomai netika izskatīts kāds cits – piemēram, Kudrjavcevs?
- Šā brīža situācijā – jā, Roberts Ozols, mūsuprāt, būs pirmā opcija Nāciju līgas spēlēs. Protams, viss vēl ir atkarīgs no tā, kā tiks aizvadītas spēles, nometnes, veselības stāvokļa utt., bet šobrīd Roberts Ozols ir plānots kā pirmais numurs. Attiecībā pret Kaspara Ikstena izvēli, ir ļoti būtisks moments, ka gribējām, lai starp trim vārtsargiem būtu vismaz viens mazliet vairāk pieredzējis vārtsargs. Neizskatījām iespēju, ka, ja pirmais numurs ir Roberts Ozols, otrā un trešā numura pozīcijās izsaucam vēl vienu jauno – Dāvim Ošam pieredzes, īpaši izlases rindās, nav tik lielas, tādēļ mūsu skatījumā vislabākā kandidatūra [pieredzējušā vārtsarga lomai] ir Kaspars Ikstens, kurš ir pietiekami pieredzējis klubu līmenī – izlasē viņam spēļu skaits nav tik liels, bet viņš ilgstoši ir bijis izlasē kā otrais vai trešais vārtsargs. Tādēļ izvēle krita par labu viņam, nevis kādam jaunajiem vārtsargiem.

- Kādi secinājumi izdarīti pēc iepriekšējās nometnes un kāda būs slodžu dalīšanas stratēģija šomēnes?
- Ja runājam par galvenajiem secinājumiem, tad ir atsevišķas spēles komponentes, kurās izskatījāmies neatbilstoši. Acīmredzami tās ir standartsituācijas, no kurām divās spēlēs – gan Fēru salās, gan pret Maltu - ielaidām divus vārtus. Būtiska komponente, bez šaubām, ir tā, ka šajās divās nometnēs pagaidām neizdevās būtiskās uzbrukuma vai aizsardzības darbībās nospēlēt kvalitatīvi, rezultatīvi un pozitīvi. Gan divas spēles, kurās izšķirošos vārtus ielaidām pašās beigās, gan mūsu vārtu gūšanas momentu realizācija. Ja runājam no funkcionālā viedokļa, tad iepriekšējā nometne mums bija pirmā pieredze, kad septiņās dienās aizvadījām trīs spēles ar vairākiem pārlidojumiem pa vidu. Vērtējot mūsu sastāvu Sanmarīno spēlē, būs divi svarīgi aspekti. Pirmais aspekts – šo spēli mēģināsim izmantot, lai labāk sagatavotos spēlei pret Fēru salām un, iespējams, paveiktu kādas konkrētas lietas gan no spēles viedokļa, gan pārliecības viedokļa, kas varētu palīdzēt pret Fēru salām.

Un tajā pašā laikā ļoti nopietni skatīties uz to, kādā veidā sabalansēt funkcionālos stāvokļus, jo šobrīd situācija ir stipri, stipri dažāda. Ir spēlētāji, kuri vairāk nekā nedēļu nav trenējušies un ir atradušies mājās – izolācijā, kas saistīta ar Covid-19 gadījumiem gan Latvijā, gan ārzemēs. Ir spēlētāji, kuri vēl svētdien aizvadīs kausa finālspēli vai spēlēs savos nacionālajos čempionātos un izlasei faktiski pievienosies tikai pirmdien, bet trenēties, iespējams, varēs tikai otrdien – ņemot vērā ierobežojumus, kas saistīti ar pārbaudēm, kamēr viņi nebūs saņēmuši pārbaužu rezultātus, viņi nedrīkstēs pievienoties treniņprocesam. Šie visi ir diezgan lieli izaicinājumi, kas ir jāņem vērā, spriežot par sastāvu Sanmarīno. Skaidrs, ka mums visām trim spēlēm ir sava vīzija sastāva un spēlētāju izmantošanas ziņā, un ne velti viens no iemesliem, kādēļ sarakstā ir 28 spēlētāji, ir tāds, ka situācija dinamiski mainās un rodas dažāda veida problēmas, kad kādā komandā ir inficētie, un mums nav pārliecības, ka visi izsauktie svētdien vai pirmdien arī pievienosies izlasei.

Secinājumi ir izdarīti, un mums ir diezgan skaidrs, kuri ir tie problēmu punkti, kuri mums ir lieguši izcīnīt uzvaras. Mēģināsim šo Sanmarīno spēli izmantot tai skaitā arī tam, lai pavirzītos uz priekšu arī šajā komponentē un iegūtu nedaudz pozitīvāku dinamiku.

- Gribētu precīzāk pavaicāt par balsta zonu. Tobera nav, Kārkliņš sēž mājās, Emsim maza spēļu prakse kara dēļ. Vai vari dot precīzāku skatījumu, kāds modelis tiks izmantots šā mēneša spēlēs?
- Diezgan precīzi atzīmēji, ka šī, arī manuprāt, ir visproblemātiskākā zona. Arī Artūram Zjuzinam ir zināmas veselības problēmas, un pilnīgi skaidrs, ka pirmajā spēlē Sanmarīno viņš noteikti netiks izmantots. Ir diezgan lieli jautājumi arī par to, vai viņš būs gatavs spēlēt pret Fēru salām [Zjuzins pret Fēru salām nespēlēs noteikti, jo ir diskvalificēts – A.S.]. Tādēļ ir jautājumi. Pēc pozīcijas var dot iespēju Ingaram Sarmim Stuglim, un risinājumi ir divi. Ja visās spēlēs nolemjam pieturēties pie šīs taktikas – nav fakts, ka tā darīsim! -, tad varētu izmantot kādas citas pozīcijas spēlētāju, kuram ir pieredze spēlēt arī balsta pussarga pozīcijā. Un ticams risinājums ir arī tāds, ka varam kādā spēlē izmantot tikai vienu balsta pussargu un izmantot nedaudz citu shēmu ar citādu izvietojumu laukuma vidusdalā.

- Cik liela izšķiršanās bija par Ontužāna izsaukšanu arī uz novembra nometni, un vai ir skaidra atbilde, kādēļ viņš joprojām nespēlē "Bayern" sistēmā? Otrs jautājums, kādēļ tiek saukts Sorokins, kāda ir viņa loma komandā – laikam nepārspīlēšu, ja teikšu, ka vajadzības gadījumā aizsardzības labajā malā var spēlēt pat astoņi futbolisti, un pat situācijā, kad tika nomainīts Savaļnieks, šajā pozīcijā gāja Rugins, nevis Sorokins?
- Atbildē par abām situācijām pirmais, ko gribu teikt, ir tas, ka, izdarot izvēli par labu kādam spēlētājam, tiek vērtēta ne tikai viņa izredzes simtprocentīgi iziet laukumā konkrētā spēlē, bet arī tas, ka viņš ir klāt izlases kodolā, atrodas visā procesā, apgūst taktiku. Tādēļ, runājot par Danielu Ontužānu, iepriekšējā nometne bija pirmā, kurā es ar viņu strādāju. Ar to, ko redzēju treniņprocesā, viņš vēl neizpelnījās iespēju spēlēt Nāciju līgā, bet Melnkalnes spēle virzījās pēc tāda scenārija, ka neredzēju, ka viņš savas labākās un stiprākās kvalitātes un īpašības varētu apliecināt tādā spēlē un uz tāda laukuma. Taču viņš, manuprāt, ir pietiekami kvalificēts jauns spēlētājs, kuram ir nākotne.

Nākotne, pirmām kārtām, nacionālās izlases kontekstā. Ja viņš būtu ticis pie regulāras spēļu prakses klubā, tad viņa izredzes iziet laukumā otrajā nometnē būtu lielākas nekā pirmajā nometnē, kad tikai sākām ar viņu strādāt kopā. Tādēļ šaubu par viņa uzaicināšanu man nebija. Ja runā par klubu un situāciju, tad man ir tikai paša spēlētāja interpretācija, kuru labāk jautāt pašam spēlētājam. Negribētu šo interpretāciju tiražēt tālāk. Tas, ka viņam nav regulāras spēļu prakses klubā, tai skaitā otrās komandas rindās, viņu nepietuvina regulāram spēles laikam izlases kontekstā, bet šis izsaukums apliecina, ka mēs ar viņu rēķināmies, ticam viņa spējām, esam pacietīgi un gaidām, ka viņa situācija klubā uzlabosies un viņš spēs būt vēl konkurētspējīgāks arī izlasē.

Kas attiecas uz Vladislavu Sorokinu, izvēle no spēles uz spēli, kuru no spēlētājiem laist laukumā konkrētā pozīcijā, ir atkarīga gan no konkrētā spēlētāja funkcionālā stāvokļa, gan mūsu izvēlētās spēles stratēģijas, gan arī no pretinieka un pretspēlētāja konkrētā pozīcijā un situācijā. Vladislavs ir starp pieciem malējiem aizsargiem, kurš ir spējīgs spēlēt gan pa labi, gan ir pieredze spēlēt arī kreisajā malā. Viņa izsaukums uz izlasi gan iepriekšējā, gan šajā reizē, bez šaubām, apliecina to, ka viņš ir spēlētājs, kurš atrodas šajā 25-26 spēlētāju lokā. Viņa minūšu skaits būs atkarīgs no konkrētās spēles taktikas un situācijas.

- Ja pareizi atceros, jauno kapteini bija plānots izvēlēties novembra nometnē. Vai Šteinbora prombūtne nozīmē, ka vēlēšanas tiek atliktas uz martu?
- Jā, domāju, ka tas būtu korekti un pareizi. Nedomāju, ka būtu pareizi, ja mēs šo jautājumu risinātu tad, kad ierindā nav esošā kapteiņa. Plāns bija runāt šajā nometnē, bet, ņemot vērā situāciju, to pārliksim.

- Dubra pēc inficēšanās ar Covid-19 gan ir spēlējis divus pilnus mačus, bet cik daudz ir zināms par viņa veselības stāvokli – nav noslēpums, ka šī slimība mēdz atstāt sekas uz sportistu veselību? Vai viņš būs gatavs spēlēt abās Nāciju līgas spēlēs?
- Šobrīd nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Domāju, ka varēsim uz to atbildēt tikai tad, kad Kaspars būs atbraucis un kad būsim veikuši zināmas pārbaudes, tai skaitā plānojam veikt arī asins analīzes, lai paskatītos, kādi ir rādītāji. Skatīsimies arī funkcionālos rādītājus treniņprocesā. Šobrīd no Kaspara puses nav nekādu indikāciju, ka viņš justos slikti vai nebūtu gatavs, bet to, cik viņš ir gatavs spēlēt intensīvākā grafikā, parādīs pati nometne.

1 2 43 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2020-11-05 14:51, pirms 3 gadiem
Daži cenšas izskatīties tik gudri, tikai ne matemātikā, ne dabaszinātnēs nav tādas lietas kā pozitīvs vektors. Pozitīvs var būt tikai skalārs, piemēram, vektora skalārais reizinājums ar citu vektoru. Un vektors, ar kuru būtu jāreizina Karašauska vektors, lai vērtētu rezultāta zīmi, ir jādefinē, citādi izteikumam nav jēgas.

     [+] [-]

, 2020-11-05 14:52, pirms 3 gadiem
Ontužāns nespēlē jo nav spēļu prakses, Kamešs un Stuglis silda solu un spēlēs? Nopietni?

 +11 [+] [-]

, 2020-11-05 15:06, pirms 3 gadiem
Izlases spēles stilā? Mums tāds arī ir?!

  -2 [+] [-]

, 2020-11-05 15:08, pirms 3 gadiem
Cik daudz analfabētisku jautājumu ! Nāgelsmans Leipcigā ieviesa zināmu revolūciju , kas deva rezultātu. Mums būs pārsteidzoši pozitīva revolūcija ar pozitīvā vektora ieviešanu .Nevajag steigties. Pacietību. Kādus 10 gadus.

 +16 [+] [-]

, 2020-11-05 15:08, pirms 3 gadiem
Kazaķevič, ej di***

  +1 [+] [-]

, 2020-11-05 15:52, pirms 3 gadiem
JOPt.. kā var šķirot spēlētājus bļin kad LV izlase 3 spēlēs ir guvusi 2 vārtus OMG.. Ibio...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-05 15:53, pirms 3 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Izlases spēles stilā? Mums tāds arī ir?!
Ir..- spēlēt no aizsardzības un ja 2 piespēles iziet tad mēģināt arī uzbrukt un varbūt ar lielas haļavas palīdzību arī gūt kādus vārtus..

  +1 [+] [-]

, 2020-11-05 15:58, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Daži cenšas izskatīties tik gudri, tikai ne matemātikā, ne dabaszinātnēs nav tādas lietas kā pozitīvs vektors. Pozitīvs var būt tikai skalārs, piemēram, vektora skalārais reizinājums ar citu vektoru. Un vektors, ar kuru būtu jāreizina Karašauska vektors, lai vērtētu rezultāta zīmi, ir jādefinē, citādi izteikumam nav jēgas.
U ja, vektoram ir virziens, kas var būt gan negatīvs, gan pozitīvs gan abējāds.

 +10 [+] [-]

, 2020-11-05 16:06, pirms 3 gadiem
Man vislabāk patika Daiņa sacītias, ka vajag cienīt izsauktos spēlētājus. Bet futbols ir spēle, kurā cieņu negūst par izsaukšanu. Ir jāgūst vārti un jāuzvar - tikai tā rodas cieņa. Gan pret spēlētājem, gan treneri.

Kāpēc Dainim tā ir nesaprotama lieta, tas nav prātam aptverams.

  +8 [+] [-]

, 2020-11-05 16:07, pirms 3 gadiem
pārsvarā balabolisms

 +14 [+] [-]

, 2020-11-05 16:07, pirms 3 gadiem
Dainis ir piemērs, ka izlasi vadīt jebkurš! Tici sapnim!

  -1 [+] [-]

, 2020-11-05 16:21, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: U ja, vektoram ir virziens, kas var būt gan negatīvs, gan pozitīvs gan abējāds.
DK tas 1 virzienā: patriotisms? sapīts ar primitīvismu un ietiepību, bet ir jau arī pozitīvas tendences kā jaunākas sejas un vektors !

  +5 [+] [-]

, 2020-11-05 16:33, pirms 3 gadiem
Kāds zinošs cilvēks var pateikt, kāpēc Karašausks nav izlasē? Izlasīju Kazakeviča komentāru, bet kā ir īstenībā?

  +8 [+] [-]

, 2020-11-05 16:33, pirms 3 gadiem
Auns paliek auns. Būtu normāls treneris, atrastu veidu, kā iekļaut sastāvā vienu no rezultatīvākajiem virslīgas spēlētājiem.

  +7 [+] [-]

, 2020-11-05 17:23, pirms 3 gadiem
Vai "pozitīvs vektors" būtu futbola "horizontālais taimkods"?

  +3 [+] [-]

, 2020-11-05 17:44, pirms 3 gadiem
vāks vienkārši, Daini es, ceru tu drīz pazudīsi no izlases!

  +9 [+] [-]

, 2020-11-05 17:45, pirms 3 gadiem
Varēs noslēgt savu pozitīvo vektoru ar dalītu pēdējo vietu grupā malacis Daini

  +9 [+] [-]

, 2020-11-05 18:04, pirms 3 gadiem
Vajadzēja atstāt Stojanoviču, bet pērtiķi, kas ir pie vadības stūras domāja citādi. Bija vismaz iestrādnes izlasē, ka tika veidots raksturs un visi pēc vienas shēmas spēlēja. Kaut arī zaudējam 6:0 vairākas reizes labāk tā, nekā vienkārši spēlēt uz rezultāta noturēšanu. Ir jāspēlē agresīvs uzbrukuma futbols un jāgūst vārti, bet izskatās, ka mēs baidamies ielaist, nevis domājam kā iesist. Pietrūkst niknuma spēlētāju acīs, ka vajag par katru cenu uzvarēt, mīksti raksturi

 +13 [+] [-]

, 2020-11-05 18:06, pirms 3 gadiem
paskaties uz ikaunieku, pilnīga vecene, vajadzētu visiem kapāties kā to dara kamešs, tad būs labāks rezultāts. Pagaidām izskatās, ka džeki vairāk uz frizētavu staigā nekā svaru zālē trenē fizisko sagatavotību

  +4 [+] [-]

, 2020-11-05 18:08, pirms 3 gadiem
es zinu labāk rakstīja: paskaties uz ikaunieku, pilnīga vecene, vajadzētu visiem kapāties kā to dara kamešs, tad būs labāks rezultāts. Pagaidām izskatās, ka džeki vairāk uz frizētavu staigā nekā svaru zālē trenē fizisko sagatavotību
tur ir vēl vairāk veceņu...

 +10 [+] [-]

, 2020-11-05 18:39, pirms 3 gadiem
Dainim jāpiešķir nikneims - Vektors

  +4 [+] [-]

, 2020-11-05 20:05, pirms 3 gadiem
Šis ir dienas joks ?

"ņemot vērā, kādu stilu piekopj nacionālā izlase – augsts un agresīvs presings, aktīva fiziskā spēle"

nacionālajai izlasei ir dajebkas, bet tikai ne stils, stratēģija, plāns, spējas....

  +7 [+] [-]

, 2020-11-05 20:50, pirms 3 gadiem
Man šķiet, ka Kazakēvičs vairāk par Karašausku neiederas izlasē...

  +3 [+] [-]

, 2020-11-05 20:53, pirms 3 gadiem
M rakstīja: Daži cenšas izskatīties tik gudri, tikai ne matemātikā, ne dabaszinātnēs nav tādas lietas kā pozitīvs vektors. Pozitīvs var būt tikai skalārs, piemēram, vektora skalārais reizinājums ar citu vektoru. Un vektors, ar kuru būtu jāreizina Karašauska vektors, lai vērtētu rezultāta zīmi, ir jādefinē, citādi izteikumam nav jēgas.
Kas sanāk, ja Karašauska vektoru pareizina ar Ostapenko vektoru?

  +1 [+] [-]

, 2020-11-05 21:26, pirms 3 gadiem
mndvolk rakstīja: Man vislabāk patika Daiņa sacītias, ka vajag cienīt izsauktos spēlētājus. Bet futbols ir spēle, kurā cieņu negūst par izsaukšanu. Ir jāgūst vārti un jāuzvar - tikai tā rodas cieņa. Gan pret spēlētājem, gan treneri.

Kāpēc Dainim tā ir nesaprotama lieta, tas nav prātam aptverams.
Acīmredzams, ka Dainim ir izteikta nepatika pret Artūru, kaut kāds konflikts apakšā tur ir stabili un šādi teksti kā "vajag cienīt izsauktos spēlētājus", tas tikai un vienīgi viņam darbojas kā aizsegs šai konflikta situācijai.

     [+] [-]

, 2020-11-05 21:55, pirms 3 gadiem
Kāpēc Dainis no Dinamo Rīga nevienu neizsauca?

     [+] [-]

, 2020-11-05 22:20, pirms 3 gadiem
Ceru uz Stugli, ka spēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-05 22:21, pirms 3 gadiem
balts rakstīja: Man šķiet, ka Kazakēvičs vairāk par Karašausku neiederas izlasē...
Es labāk gribētu Latvijas nu jau leģendu futbolā Rakeli redzēt. Tieši izlasē.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-05 22:50, pirms 3 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Kāpēc Dainis no Dinamo Rīga nevienu neizsauca?
Es domāju, ka iemesls ir tāds, ka 1.līga jau kādu laiku nenotiek, trūkst spēļu prakses.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-06 00:39, pirms 3 gadiem
Ontužāns netiekot laukumā..
Jautājums vai Dāvis tiek? Viņš cik tur mēnešus nebija spēlējis, bet vienalga viņu bīdīja iekšā.

  +4 [+] [-]

, 2020-11-06 00:40, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kas sanāk, ja Karašauska vektoru pareizina ar Ostapenko vektoru?
Sanāk daudzi mazi Ostašauski jeb Karapenko.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-06 01:50, pirms 3 gadiem
ainars_vindulis_4034643 rakstīja: Ontužāns nespēlē jo nav spēļu prakses, Kamešs un Stuglis silda solu un spēlēs? Nopietni?
Kur tad Kamešs silda solu? Ir izlaidis 1-2 spēles Riga FC sastāvā? Sezonā piedalījies 22 mačos, kur ir tā sildīšana?

  -1 [+] [-]

, 2020-11-06 01:52, pirms 3 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Izlases spēles stilā? Mums tāds arī ir?!
Pilnīgi precīzi, es uzreiz tieši to pašu iedomājos.
Varbūt Kazaks domāja, ka neiederas zaudēšanas spēles stilā vai nemācēšanas iesist spēles stilā. Tad gan piekrītu.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-06 01:54, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: DK tas 1 virzienā: patriotisms? sapīts ar primitīvismu un ietiepību, bet ir jau arī pozitīvas tendences kā jaunākas sejas un vektors !
Pozitīvākas tendences? - nu jā, Malta sen nebija guvusi uzvaru kādā no cikliem. Ja neskaita pārbaudes spēļu uzvaru pār Gibraltāru.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-06 01:55, pirms 3 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Vai "pozitīvs vektors" būtu futbola "horizontālais taimkods"?
Precīzāk horizontālais pseidofutbols - debiloidisms laukumā.
1 2 43 komentāri