Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

O'Nīls un Kīns pirms spēles pret Latviju kļūst par Īrijas treneriem

O'Nīls un Kīns pirms spēles pret Latviju kļūst par Īrijas treneriem
Mārtins O'Nīls
Foto: AP/Scanpix

Īrijas Futbola asociācija šodien paziņoja, ka par izlases galveno treneri ir apstiprināts Mārtins O'Nīls, bet par viņa asistentu strādās Rojs Kīns. Pirmo spēli Īrija jauno treneru vadībā aizvadīs 15.novembrī, kad Dublinā uzņems Mariana Pahara trenēto Latvijas izlasi.

Īrijas Futbola asociācija jau bija apstiprinājusi baumas un paziņoja, ka veic pārrunas ar O'Nīlu un Kīnu. Asociācija piebilda, ka cer jauno komandu oficiāli paziņot līdz sestdienai, taču to izdarīja jau šovakar. Ar Mārtinu O'Nīlu ir parakstīts divu gadu līgums. "Nekvalificējāmies Pasaules kausa finālturnīram un mūsu nākamā kvalifikācijas turnīra spēle būs tikai septembrī, tāpēc gribējām pārliecināties, ka esam rūpīgi izpētījuši tirgu un tajā esošās izvēles iespējas," sacīja asociācijas šefs Džons Deleinijs.

"Šis Mārtinam ir nozīmīgs lēmums. Viņš visu dzīvi ir strādājis klubu futbolā, bet Mārtins allaž ir vēlējies vadīt Īrijas izlasi," Deleinijs turpināja. Ziemeļīrijas futbola speciālists O'Nīls savulaik ar Glāzgovas "Celtic" izcīnīja trīs Skotijas čempiona titulus, bet kopš 2006.gada viņš vadīja Anglijas klubus "Aston Villa" un "Sunderland". Šā gada 30.martā "Sunderland" nolēma šķirties no 61 gadu vecā O'Nīla, kura vadībā komanda nespēja uzvarēt astoņas spēles pēc kārtas un bīstami pietuvojās izkrišanas zonai. Pēc atlaišanas O'Nīls televīzijā strādāja kā eksperts.

Par O'Nīla asistentu kļuva slavenais Rojs Kīns, kurš savulaik Īrijas izlasē iesaistījies arī vairākos nopietnos skandālos, ieskaitot gatavošanās posmu pirms 2002.gada Pasaules kausa finālturnīra. "Tas bija pirms 11 vai 12 gadiem. Tas bija sen," sacīja Deleinijs. "Visi izsakām komentārus, kurus pēc tam nožēlojam. Līdz pagājušajai nedēļai nebijām pat apsēdušies un izrunājušies. Bet, kad beidzot tikāmies pagājušajā nedēļā, viņš mani ļoti iespaidoja. Viņš vēlas pievienoties izlasei, Mārtins viņu vēlējās kā asistentu, un man ir mācīts, ka treneris ir jāatbalsta."

Īrijas izlases iepriekšējais galvenais treneris bija Džovanni Trapatoni, taču pieredzējušā itālieša vadībā Īrija savā atlases cikla grupā palika tikai ceturtajā vietā. Īrija desmit spēlēs izcīnīja 14 punktus un palaida priekšā gan Vāciju (28), gan Zviedriju (20), gan Austriju (17) un apsteidza tikai Kazahstānu (5) un Fēru salas (1). Pret abām grupas pastarītēm īri ieguva maksimālo punktu skaitu, toties pret favorītkomandām nopelnīja vien divus punktus - neizšķirts mājās pret austriešiem (2:2) un punkts Zviedrijā (0:0). Vācijai Īrija zaudēja ar 1:6 (mājās) un 0:3.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2013-11-05 23:20, pirms 10 gadiem
Alekss Fergusons gan savā jaunajā grāmatā Kīna trenera dotības vērtēja diezgan pazemu
, 2013-11-06 00:01, pirms 10 gadiem
Čaļiem pateicīgs pretinieks debijai, varēs sākt ar uzvaru.
Raimonds Krollis. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF
191

Latvijas izlase sāk drausmīgi, Krollis panāk neizšķirtu pret Lihtenšteinu

Šovakar Kiprā otro pārbaudes spēli jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja Latvijas futbola valstsvienība, kam neizdevās pieveikt Lihtenšteinu – 1:1. Pirmajās sekundēs Mārcis Ošs iesita bumbu savos vārtos, bet turpinājumā izlīdzinājumu panāca Raimonds Krollis.
Latvijas U19 valstsvienība. Foto: LFF
1

Latvieši nenotur pārsvaru un Elites posma turnīru noslēdz ar vienu punktu

Šā gada Eiropas U19 meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības ar neizšķirtu (1:1) pret Elites posma septītās apakšgrupas mājinieci Ziemeļmaķedoniju noslēdza Viktora Dobrecova trenētie Latvijas futbolisti.
Foto: LFF
1

Latvijas U17 meitenes sagrauj Gruziju, tomēr neiekļūst A līgā

Latvijas WU-17 meiteņu izlase sestdien noslēdzošajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra mačā Fēru salās ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Gruziju un savā apakšgrupā ierindojās trešajā vietā, ziņo Latvijas Futbola federācija.