Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Islande un Turcija nosauc sastāvu spēlēm pret Latviju

Islande un Turcija nosauc sastāvu spēlēm pret Latviju
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases nākamās pretinieces 2016. gada Eiropas čempionāta atlases ciklā Islande un Turcija atklājušas savu sastāvu tuvākajām kvalifikācijas spēlēm. 10. oktobrī Latvija "Skonto" stadionā uzņems Islandi, bet trīs dienas vēlāk turpat spēlēs arī ar Turciju.

Fatiha Terima trenētā Turcijas izlase 2016. gada Eiropas čempionāta atlases ciklu sāka ar smagu pērienu Reikjavikā, kur ar 0:3 kapitulēja Islandes futbolistiem. Skaidrs, ka tas gluži nebija cerētais cikla sākums, un Terims pēc zaudējuma solīja izmaiņas komandas sastāvā turpmākajiem mačiem, bargi kritizējot savus futbolistus par nopietnas attieksmes un pašatdeves trūkumu izlases mačos.

Turcijas izlases treneris savus vārdus tikai daļēji ir pierādījis arī darbos. Uz oktobra spēlēm "Euro 2016" kvalifikācijā Terims no Islandes spēles sastāva nav izsaucis piecus futbolistus, tiesa, tikai divi no tiem tajā spēlē devās laukumā. Viens no tiem bija 26 gadus vecais "Trabzonspor" vārtsargs Onurs Kivraks, bet otrs ir pieredzējušais "Fenerbahce" pussargs Emre Belezoglu, kurš nevarēs palīdzēt savainojuma dēļ. Kopumā Turcijas 26 futbolistu pieteikumā iekļauti četri debitanti.

Acīmredzot Terims saviem spēlētājiem dos iespēju rehabilitēties par neveiksmi cīņā pret Islandi. Turcijai priekšā cīņa ne tikai ar Latviju, bet arī ar Čehiju – abos mačos, visticamāk, dienvidnieki cer uz maksimālajiem trim punktiem. Turcijas sastāvu pārsvarā veido naudīgajos turku klubos spēlējošie futbolisti, kuriem netrūkst arī pieredzes izlases rindās, bet ir arī četri futbolisti no ārzemju komandām – Madrides "Atletico" pussargs Arda Turans un trīs spēlētāji no vācu "Schalke 04" un "Bayer". Pilns Turcijas izlases sastāvs pieejams šeit.

Pirms mača ar Turciju 13. oktobrī Latvijas izlasi gaidīs vēl viens nopietns pārbaudījums. Turpat, "Skonto" stadionā, trīs dienas iepriekš Mariana Pahara vadītā komanda cīnīsies ar pārsteiguma autori Islandi.

Uzvarētāju sastāvā nemaina – spēlēm pret Latviju un Nīderlandi islandieši pieteikuši praktiski tos pašus futbolistus, kuri sekmēja uzvaru pār Turciju. Nomainīti tikai divi rezervisti. Ierindā būs "Swansea" pussargs Gilfi Sigurdsons un "Ajax" uzbrucējs Kolbeins Sigtorsons (24 spēlēs izlasē 16 vārti), kā arī citi ārzemju un vietējos klubos spēlējošie futbolisti. Pilns Islandes izlases pieteikums atrodams šeit.

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...
LFF: JAUNUMI | LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA


, 2014-10-05 13:16, pirms 10 gadiem
Kādreiz pret Īslandi būtu varējuši teikt, ka jāņem droši 3 punkti, bet tagad, paskatoties sastāvu, jāsecina, ka uz papīra tas ir patiesi spēcīgs. Sagrāva turkus, redzēsim, kā spēlēs pret mums. Galvenais turēt dzelžainu aizsardzību un neļaut izvērsties Sigtorsonam. Pret turkiem pērn nospēlējām 3-3, bet tas bija vēl Starkova vadībā, kad Šabala guva savus pirmos divus vārtus izlasē.
, 2014-10-05 13:25, pirms 10 gadiem
Spēle jau 5dien, bet neesmu redzējis nevienu reklāmu. Ko pie velna LFF dara??
, 2014-10-05 13:34, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Spēle jau 5dien, bet neesmu redzējis nevienu reklāmu. Ko pie velna LFF dara??
Pilnigi tev piekrītu, un tad brīnas ka nenāk līdzjuteji uz spēlēm, cerams ka atnāks un atbalstīs mūsējos...
, 2014-10-05 13:40, pirms 10 gadiem
Njaa, kur tie laiki, kad Islandi sitām 4-2 bez jebkādām problēmām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-05 13:45, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Kādreiz pret Īslandi būtu varējuši teikt, ka jāņem droši 3 punkti, bet tagad, paskatoties sastāvu, jāsecina, ka uz papīra tas ir patiesi spēcīgs. Sagrāva turkus, redzēsim, kā spēlēs pret mums. Galvenais turēt dzelžainu aizsardzību un neļaut izvērsties Sigtorsonam. Pret turkiem pērn nospēlējām 3-3, bet tas bija vēl Starkova vadībā, kad Šabala guva savus pirmos divus vārtus izlasē.
Ne jau Sigtorsons ir lielākais bieds bet Sigurdsons no Swansea
, 2014-10-05 13:45, pirms 10 gadiem
Problem? rakstīja: Spēle jau 5dien, bet neesmu redzējis nevienu reklāmu. Ko pie velna LFF dara??
vienu redzēju - https://www.youtube.com/watch?v=TnT...
, 2014-10-05 13:52, pirms 10 gadiem
Islandei tiešām ir diezgan labs sastāvs - ne tikai top spēlētāji, kā Sigurdsons vai Sigtorsons, bet arī daudzi no laba līmeņa Dānijas vai Norvēģijas komandām. Būs tiešām interesanti redzēt, ko Pahars izdomās pretī.
, 2014-10-05 13:54, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-05 23:18, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Atmiņām -
https://www.youtube.com/watch?v=r7y9Ubi0b7U
Prieks skatīties uz tribīnēm pilnām un ar karogiem. Cerams, ka šoreiz Rīgā atmosfēra nebūs sliktāka. A. Višņakovs vēlreiz varētu tā smuki stūrī iegriezt!
, 2014-10-05 23:19, pirms 10 gadiem
Vynilz rakstīja: Ne jau Sigtorsons ir lielākais bieds bet Sigurdsons no Swansea
Arī viņš, protams, bet paskaties Sigtorsona aizvadīto spēļu un golu attiecību. Vairāk nekā bieds es pat teiktu!
, 2014-10-05 23:21, pirms 10 gadiem
fegic rakstīja: būs kkaadas perkamkopa.lv tipa biljetes?
Nezinu par to, bet jau kopš augusta pārdošanā bija tie trīs spēļu komplekti - pret Armēniju, Islandi un Turciju.
, 2014-10-06 09:46, pirms 10 gadiem
Nu paskatoties Islandes izlases sastāvu redzam ,ka komanda ir pieredzējusi un spēlētāji kopā izlasē spēlē daudzus gadus,tā kā nav pārsteidzoši,ka viņi noteikti kandidēs uz izkļūšanu no grupas.
, 2014-10-06 19:39, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Arī viņš, protams, bet paskaties Sigtorsona aizvadīto spēļu un golu attiecību. Vairāk nekā bieds es pat teiktu!
Es vairāk skatos uz šīs sezonas sniegumu, Sigurdsons aiz Seska ir labākais paseris EPL
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.
Rihards Matrevics. Foto: LFF
1

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.