Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-16 B futbola izlasei trešā vieta Neatkarības kausā; uzvaru izcīna "Hotspur"

Andrejs Siliņš

Latvijas U-16 B futbola izlasei trešā vieta Neatkarības kausā; uzvaru izcīna "Hotspur"
Foto: TASS / Scanpix

Jelgava, 5.aug., LETA. Latvijas U-16 B futbola izlase simtgadei veltītā turnīrā - Neatkarības kausa izcīņā - svētdien sacensību noslēdzošajā dienā izcīnīja trešo vietu, bet par sacensību uzvarētājiem tika kronēti slavenās Anglijas vienības Totenhemas "Hotspur" jaunieši.

Latvijas B izlase spēlē par bronzas godalgām ar rezultātu 1:0 (0:0) apspēlēja Latvijas A izlasi. Uzvarētāju labā vienīgos vārtus guva Raitis Bankovskis. Savukārt finālspēlē "Hotspur" ar rezultātu 2:0 (1:0) uzveica Berlīnas "Hertha", triumfējot sacensībās.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka abas Latvijas komandas sestdien cieta neveiksmes pusfināla mačos.

Latvijas U-16 A izlase Jelgavā tikās ar "Hotspur" jauno maiņu. Spēles pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 0:0, bet pēcspēles 11 metru sitienos ar 4:3 uzvarēja angļu klubs. Tikmēr Latvijas U-16 B izlase Iecavā pusfināla mačā ar 0:2 zaudēja "Hertha" futbolistiem.

Jau ziņots, ka iepriekš sestdien apakšgrupu noslēdzošajā kārtā abas Latvijas komandas cieta zaudējumus, bet vienalga tika pusfinālā.

Latvijas A izlase Jelgavā ar 0:2 zaudēja "Hertha" komandai. Pirms tam piektdien Latvijas A izlase ar 3:1 pārspēja Polijas kluba Varšavas "Legia" jauno maiņu, bet ar 5:0 sagrāva Somijas vienības EPS spēlētājus. A apakšgrupas noslēgumā "Hertha" bija deviņi, Latvijas A izlasei seši, EPS komandai trīs punkti, bet "Legia" palika tukšā.

Tikmēr B apakšgrupā Latvijas B izlase Iecavā ar 0:1 zaudēja "Hotspur" jaunajai maiņai. Jau ziņots, ka B izlase turnīru piektdien sāka ar 4:2 pārspējot Čehijas vienības Ostravas "Banik" jauniešus, bet tad spēlēja neizšķirti 0:0 ar Ukrainas kluba Ļvivas "Karpaty" spēlētājiem. Šīs grupas noslēgumā "Hotspur" tika pie sešiem punktiem, Latvijas B izlasei un Ļvivas "Karpaty" komandām bija pa četriem punktiem, bet trīs punktus iekrāja Čehijas vienība Ostravas "Banik".

Pa divām labākajām komandām no katras grupas iekļuva pusfinālā.

Atbilstoši reglamentam, šajā turnīrā drīkst spēlēt futbolisti, kas dzimuši 2003.gadā un jaunāki. Katras spēles pieteikumā komanda var iekļaut 18 futbolistus, atļautas septiņas spēlētāju maiņas. Vienas spēles garums 2x30 minūtes.

Plānots, ka Neatkarības kausa izcīņa tiks organizēta katru gadu.

Spēles ieraksts noskatāms ŠEIT.