Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pātelainens: "Spēlētāji izpildīja uzdevumu, bet esmu vīlies, ka neuzvarējām"

Andrejs Siliņš

Pātelainens: "Spēlētāji izpildīja uzdevumu, bet esmu vīlies, ka neuzvarējām"
Miksu Pātelainens
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

LETA. Latvijas futbola izlases spēlētāji otrdien Baltijas kausa izcīņas mačā viesos pret Lietuvu izpildīja viņiem doto uzdevumu, tomēr treneriem un futbolistiem ir vilšanās, ka neizdevās nosargāt pārsvaru un izcīnīt uzvaru, pēc mača žurnālistiem atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Miksu Pātelainens.

"Spēle bija tāda, kādu gaidījām. Zinājām, ka Lietuva ir ļoti ātra un individuāli bīstama komanda. Mūsu spēlētāji izpildīja viņiem doto uzdevumu," pēc mača sacīja Pātelainens. "Protams, esmu vīlies, ka neizdevās uzvarēt. Lietuvieši guva skaistus vārtus."

Rezultātu spēles 46.minūtē atklāja Latvijas izlases aizsargs Kaspars Dubra, kurš šajā mačā bija komandas kapteinis, bet izlīdzinājumu 86.minūtē panāca Karols Laukžemis.

"Latvija ir pelnījusi uzvarēt Baltijas kausā, jo futbolisti smagi strādāja, lai iegūtu šo kausu," piebilda Pātelainens.

Savā pirmajā Baltijas kausa spēlē Latvija, galvenā trenera amatā debitējot Pātelainenam, atjaunotajā Daugavas stadionā sestdien ar 1:0 uzvarēja Igauniju, vienīgos vārtus ar skaistu sitienu gūstot Jānim Ikauniekam. Tikmēr Lietuva pirmajā mačā ar 0:2 piekāpās igauņiem.

Latvijas izlasē, salīdzinājumā ar maču pret Igauniju, bija daudz izmaiņu sastāvā.

"Mēs pēc spēles ar Igauniju veicām daudz izmaiņu. Ne jau tāpēc, ka spēlētāji būtu nospēlējuši slikti, bet gan tāpēc, ka gribēju redzēt laukumā citus futbolistus," skaidroja soms.

Viņš sākumsastāvā uzbrukumā laida Vladimiru Kamešu un Alekseju Višņakovu, kas bija nedaudz pārsteidzoši.

"Kamešs un Višņakovs parasti nespēlē kā uzbrucēji, bet šodien viņi spēlēja tiešām labi un bija bīstami," abus uzslavēja treneris.

Pēc Baltijas kausa izcīņas Latvijas valstsvienība Daugavas stadionā pārbaudes mačā tiksies ar Azerbaidžānu.

"Arī pret Azerbaidžānu būs daudz izmaiņu. Arī šis mačs būs sarežģīts. Neviena spēle mums nebūs viegla. Gribu redzēt pēc iespējas vairāk spēlētaju pirms septembra mačiem," Pātelainens norādīja, ka viņš un komanda domās jau ir rudenī gaidāmajām UEFA Nāciju līgas spēlēm.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-06-06 00:51, pirms 6 gadiem
Spēle ar uzbrūkošajiem pussargiem kā uzbrucējiem bija pārsteigums, bet priekš tam jāu pārbaudes spēles ir.
Uldriķi tikai patrenēties paņēma?
Ceru uz Karašuska parādīšanos nākamajā spēlē.