Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Basovs: "Viena no problēmām - mūsu U21 izlases spēlētājiem nav tik bagātas spēļu pieredzes"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Basovs: "Viena no problēmām - mūsu U21 izlases spēlētājiem nav tik bagātas spēļu pieredzes"
Aleksandrs Basovs. Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U21 izlases galvenā trenera amatā apstiprināts Aleksandrs Basovs. Speciālists, kurš pašlaik atrodas ārzemēs UEFA Pro licences apmācībās, sarunā ar Latvijas Futbola federāciju sniedza savus pirmos komentārus jaunajā amatā.

"Ilgi nebija jādomā. Ar U19 izlasi biju strādājis ilgu laiku, pagājušajā gadā biju arī U21 izlases treneru korpusā. Ar Daini [Kazakeviču] apspriedām šo jautājumu, ka tāds piedāvājums varētu sekot. Teicu, ka esmu gatavs pieņemt šo izaicinājumu. Man tā ir lielas atbildības uzņemšanās, liels gods. Visus puišus labi pazīstu, esmu ar viņiem jau daudz strādājis. Centīšos dot maksimālu labumu U21 izlasei un strādāt pēc vislabākās sirdsapziņas, lai komanda sasniegtu maksimumu, uz ko konkrētā brīdī ir spējīga, un lai gatavotu spēlētājus nacionālajai izlasei," norādīja Basovs.

Tā kā speciālists strādāja ar šī vecuma jauniešiem jau iepriekš un bija klātesošs ar komandu U21 izlases mačos šajā kvalifikācijas ciklā, Basovs jau varēja sniegt komentārus par tuvākajiem mērķiem. "Šis tas būs atkarīgs no tā, cik ļoti mainīsies sastāvs, cik spēlētājus no U21 izlases uz nacionālo izlasi aicinās Kazakevičs. Tad arī skatīsimies, kādā veidā sasniegt maksimāli labus rezultātus un demonstrēt kvalitatīvu sniegumu aizsardzībā un uzbrukumā."

Ar diviem punktiem piecās spēlēs Latvijas U21 izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēc pirmā apļa jeb puses maču ir 6. vietā 5. grupā. Šī gada laikā mūsu jaunie futbolisti Basova vadībā aizvadīs vēl piecas spēles ar pretiniekiem, kurus treneris jau labi pazīst. "Turnīra tabulā redzams, ka grupā ir jau izkristalizējušies favorīti. Ir tādas spēcīgas komandas kā Krievija, Polija. Domāju, tieši tās arī cīnīsies par uzvaru grupā. Bulgārija, Serbija, Igaunija – arī ar šīm komandām var spēlēt. Skaidrs, ka katrs pretinieks ir specifisks, katram savi trumpji, savi trūkumi. Jācenšas katrā mačā sasniegt maksimumu."

Pirms diviem gadiem vairums šo puišu Basova vadībā U19 vecuma grupā līdz pēdējam cīnījās par iekļūšanu finālturnīrā, tāpēc ar šīs paaudzes futbolistiem līdzjutēji saistīja zināmas cerības arī U21 grupā. Mūsu jauniešu izlases jaunais galvenais treneris sniedza komentārus arī par šo spēlētāju progresu pēdējo divu gadu laikā. "Viena no problēmām ir tāda, ka mūsu U21 izlases spēlētājiem salīdzinājumā ar pretiniekiem nav tik bagāta spēļu pieredze ikdienā pieaugušo čempionātos. Tai pat laikā – visi progresē, visi mainās, visi saprot, ka daudz jāstrādā, lai būtu konkurētspējīgi Eiropā. Kā būs laukumā, to rādīs spēles."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12449/a-basovs...