Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Pierādījums LFF finanšu krīzei: atceļ ikgadējo laureātu vakaru

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pierādījums LFF finanšu krīzei: atceļ ikgadējo laureātu vakaru
Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Gan starptautisko partneru acīs, gan vietējā mērogā pašlaik visvairāk pietrūkstošā Latvijas futbola vērtība ir stabilitāte, publikācijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā uzsver federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Nevienam nav noslēpums, ka LFF ilgāku laika periodu ir darbojusies spriedzes apstākļos. Netraucēts ikdienas darbs ir bijis retums, radot virkni dažādu neskaidrību, kā rezultātā esam sarežģītā situācijā. Principā jau vairāku gada garumā federācijas saimniecībā ir bijušas problēmas, kas dominējušo politisko procesu fonā ir bijušas nenovērtētas un ielaistas. No tā cietusi mūsu reputācija un, kā redzams pašlaik - arī LFF finansiālā rīcībspēja," izteicās Pukinsks.

Viņš piebilda: "Latvijas futbolā dominējušie procesi, ārkārtas kongresi, varas maiņa un ķildas ir pamainījuši to, kā uz mums skatās mūsu starptautiskie partneri FIFA un UEFA. Un to viņiem nevar pārmest. Šo organizāciju acīs pašlaik esam nestabili un politisko cīņu ieskauti. Esošajā situācijā LFF vadība aktīvi strādā pie situācijas stabilizēšanas un rada pēc iespējas rīcībspējīgāku vidi nākamā gada aprīlī paredzētajām LFF prezidenta un valdes vēlēšanām. Uz mums skatās piesardzīgi, un tas ietekmē gan mūsu pašreizējo, gan nākotnes finansiālo rocību."

LFF ģenerālsekretāra amatā 2018. gadā atgriezušais Pukinsks uzsver: "Abas organizācijas mūs atbalsta un iedrošina tālākajiem soļiem. Sniedzam apjomīgas finanšu atskaites par šīgada un iepriekšējo gadu darbībām un projektiem, par kuriem FIFA un UEFA līdz šim ir trūkusi pilnīga izpratne. Tāpat sadarbojamies ar abām organizācijām, lai īstenotu mūsu darbības auditu. Šis nebūs ātrs un vienkāršs process, un tajā skaļāk par visu var runāt tikai mūsu darbi ceļā uz stabilizēšanos un uzticības atjaunošanu."

Futbola federācijas ģenerālsekretārs atklāj, ka atšķirībā no citiem gadiem šā gada beigās LFF ietaupīs līdzekļus un nerīkos noslēguma pasākumu organizēšanas gada laureātiem, tiesnešiem un jauniešiem: "Laureātu vārdus paziņosim janvārī un godam nopelnītās balvas gaviļniekiem noteikti pasniegsim, taču šoreiz – citā formātā. Pašreizējā situācijā svētku balles organizēšana būtu greznība, un greznība nav starp mūsu šā brīža prioritātēm."

LFF ģenerālsekretārs uzsver, ka būtisks solis gan LFF, gan UEFA un FIFA skatījumā būs 12. decembrī ārkārtas kongresā paredzētais balsojums par jauno LFF statūtu apstiprināšanu: "Statūtu apstiprināšana iezīmēs nākamo posmu auglīgas sadarbības atjaunošanā ar UEFA un FIFA, jo uz tā bāzes varēsim virzīties tālāk ar starptautiskā finansējuma piesaisti un mūsu projektu aizstāvēšanu. Pašlaik veicam visu mūsu projektu un aktivitāšu izvērtējumu, kā arī atskaišu un finansiālo pamatojumu apkopošanu, un tā ir vēl viena rīcība, kuru mūsu starptautiskie partneri sagaida."

"Kā organizācija darām visu pašreizējos apstākļos iespējamo, lai LFF vairs neasociētos ar politisko cīņas lauku, bet gan atgrieztos pie galvenā – gādāšanas par futbola attīstību. Ejot soli pa solim uz priekšu, saredzam dažādas izaugsmes un finansējuma piesaistes iespējas, kuru virzienā strādāsim, taču nevaram tās uztvert kā garantiju. Tāpēc, plānojot nākamā gada LFF budžetu, prognozējamības nolūkos rēķināmies ar mūsu finansiālo spēju samazinājumu. Tas nesīs līdzi atteikšanos no dažādiem projektiem un iniciatīvām, kā arī darbu pie prioritāšu izvirzīšanas. Nevēlamies, lai par LFF izplatās dažādas baumas, tāpēc patiesībai acīs skatāmies paši – kopējās situācijas stabilizēšanai būs nepieciešams laiks, pacietība un futbola ģimenes vienotība," noslēdza Pukinsks.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12354/edgars-p...

  +4 [+] [-]

, 2019-12-04 15:56, pirms 4 gadiem
Šoks

 +11 [+] [-]

, 2019-12-04 16:07, pirms 4 gadiem
Interesanti, kurš tad visus tos dīvainos līgumus saslēdza? Šobrīd prasītos 100% atklātība par budžeta izlietojumu par pēdējiem 5 gadiem! Viss pārējais ir tāds tukšs trāļļļāļā. Ar paskaidrojumiem ko kurš tur ir konsultējis un kāds ir rezultāts tāds tām konsultācijām.

 +13 [+] [-]

, 2019-12-04 16:13, pirms 4 gadiem
Man jau šķiet, ka tā visa iestāde jau sen kā norakstāma. Tur vairs pat īsti nevar saprast kurš tiešām nāk ar ideju un gatavs strādāt futbolam. 90% no tiem kas tur atrodas ir tik lai kabatas pieliktu pilnas ar kaudzīti.

  +6 [+] [-]

, 2019-12-04 16:45, pirms 4 gadiem
Tie, kas visu laiku LFF naudu caur dažādām shēmām bāzuši savās un savas ģimenes kabatās, tagad varētu šo pasākumu uzsaukt. Summiņas nav bijušas mazās, kā parādīja uzpeldējušie fakti.

  +4 [+] [-]

, 2019-12-04 16:58, pirms 4 gadiem
LFF zog tilpat nekaunīgi kā saeimas deputāti.

  +5 [+] [-]

, 2019-12-04 17:03, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: LFF zog tilpat nekaunīgi kā saeimas deputāti.
Iespējams pat nekaunīgāk.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 17:04, pirms 4 gadiem
LFF samācīj.unušies no augstajiem ierēdņiem , un shēmo droši. Neviens jau nav sodīts.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 17:10, pirms 4 gadiem
Kur palika lielie cīnītāji - biedri? Pukinsks ar Gaideli pieķerti jau nesmukumos, neko nav skaidrojuši, tagad vada iestādi un brīnas par veciem līgumiem. Tikai biedriem šo varētu iestāstīt kā labu plānu

     [+] [-]

, 2019-12-04 17:28, pirms 4 gadiem
Te vajadzīgs tā saucamais "tulkojums".

Es sapratu tā, ka nauda no UEFA/FIFA kādu laiku nenāks, kamēr nebūs caurskatāmības par izlietojumu iepriekš.

Un ja pieņem, ka caurskatāmības arī ļoti ilgi nebūs... nu tā diezgan interesanti viss attīstās.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 17:47, pirms 4 gadiem
Jau pērn netika noteikti labākie Virslīgas spēlētāji atsevišķi pa pozīcijām. Netika pasniegtas Docenko un Šitika vārdā nosauktās balvas.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-04 18:00, pirms 4 gadiem
Kādi laureāti! Viss gads viens vienīgs "pazors".

  +4 [+] [-]

, 2019-12-04 18:03, pirms 4 gadiem
Kur FIFA piešķirtie 8 000 000- 9 000 000 palikuši? Ko Finansu policija saka?

  +2 [+] [-]

, 2019-12-04 20:25, pirms 4 gadiem
Vel vajaga no valsts puses nogriest finansejumu LFF. Tad nebus vairak par ko plesties un vares pieversties futbola atistibai. Tad ar bus redzams kas ir ieintresets futbolu atisti un kurs ir bijis kampejs.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-04 21:28, pirms 4 gadiem
Ja skatāmies patiesībai acīs tad tu, godājamais pukinska kungs esi zaglis, kas ir apzadzis futbola ģimeni. un tagad tu visus aicini uz jostas savilkšanu lai varētu atkal zagt, pareizi es sapratu??? žēl, ka LFF biedri ir naivi kā stirnas.