Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Gorkšs: "Nebija viegli paredzēt, ka mūsu tikšanās ar Miksu beigsies šādi"

Gorkšs: "Nebija viegli paredzēt, ka mūsu tikšanās ar Miksu beigsies šādi"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs portālam Sportacentrs.com sacīja, ka Miksu Pātelainena atkāpšanās nav mainījusi mērķi jauno valstsvienības galveno treneri paziņot jau nākamajā valdes sēdē jeb 18. decembrī.

"Apsēdāmies pie galda, lai pārrunātu iepriekšējās sešas spēles, un tāda dialoga rezultātā nonācām pie vienas, abpusējas vienošanās, ka sadarbību neturpināsim," teica Kaspars Gorkšs. Somu speciālists gan sarunā ar Sportacentrs.com bija konkrētāks, atklājot, ka tas bija viņa paša lēmums, ko bija pieņēmis jau pirms tikšanās. "No savas, no Latvijas Futbola federācijas puses varu pateikt lielu paldies par ieguldīto enerģiju un darbu. Bija ļoti daudz labu, jaunu vēsmu, kuras viņš šajā īsajā laikā ienesa, un liels par to viņam paldies.

"Saruna ilga kādas 30-40 minūtes. Domāju, ka šobrīd detalizēti analizēt situāciju nav vērts, bet tādas mierīgas sarunas rezultātā izspriedām, ka situāciju redzam mazliet citādi, un vienojāmies, ka sadarbību pēc Jaunā gada vairs neturpināsim. Pēdējais, ko vēlos darīt, ir ķidāt privātas sarunas nianses. Būtiskais ir tas, ka jāpasaka viņam liels paldies par ieguldīto enerģiju un darbu. Kā jau teicu, bija arī ļoti daudz pozitīvu lietu un inovāciju, kuras viņš ienesa ar savu enerģiju un pozitīvo attieksmi. Pirms katras tikšanās apsver visus iespējamos variantus, bet, protams, ka nebija viegli paredzēt, ka būs tieši šāds iznākums," sacīja Gorkšs.

Skaidrība par to, ka izlasi vadīs jauns treneris, darba procesu būtiski nemaina. "Mērķis joprojām ir 18. decembris. Tagad jāsēžas pie baltas lapas un visiem federācijā jāliek kopā galvas, lai atrastu jaunu treneri nacionālajai izlasei," gaidāmos notikumus komentēja Gorkšs. "Šobrīd sarunu ne ar vienu nav bijis – to varu apgalvot. Skaidrs, ka kaut kādi vārdi pēdējās pusstundas laikā ir izskanējuši, bet tie pagaidām tiešām ir tikai abstrakti un nekādu konkrētu darbību tajā virzienā vēl nav bijis. Mans uzdevums nemainās: ideālā variantā man 18. decembrī valdei būtu jāprezentē kandidāts. Tūliņ sēdīsimies pie galda ar sporta direktoru [Daini Kazakeviču], lai apspriestu, kādas prioritātes būs trenera izvēlē."

Šodien pēc valdes sēdes Gorkšs žurnālistiem sacīja, ka vēlas ar treneri parakstīt līgumu uz trim gadiem jeb ar skatu nākotnē un ka tas, visticamāk, būs ārzemnieks. "No manas puses šobrīd nekas nav mainījies," piebilda Gorkšs.


, 2018-12-04 17:55, pirms 5 gadiem
Ar jauno gurķi uzreiz būs jāslēdz 3 gadu līgums!
, 2018-12-04 17:58, pirms 5 gadiem
Ņem Brazīli lai parāda kā jāspēlē futbols arī otrā laukuma pusē!
, 2018-12-04 18:20, pirms 5 gadiem
Beļavskis varētu izlīdzēt.
Slēpts komentārs: mtx03
, 2018-12-04 18:30, pirms 5 gadiem
Pasam ar jau vajadzetu somas kravat,butu taka pienacis laiks Gorksa kungs.
, 2018-12-04 18:43, pirms 5 gadiem
mtx03 rakstīja: vai tik Gorkšam arī nevajadzētu iet soma pēdās......
Argumentācija nav tava stiprā puse. Sistēmu nevar saknē izmainīt, gada laikā, jo īpaši postpadomju telpā
Slēpts komentārs: M
, 2018-12-04 18:54, pirms 5 gadiem
"Tagad jāsēžas pie baltas lapas un visiem federācijā jāliek kopā galvas, lai atrastu jaunu treneri nacionālajai izlasei,"

Vāja komunikācija, vai arī tiešām ļoti vājš izpildījums (gadījumā, ja Miksu gribēja paturēt)... Sākšot no baltas lapas - tas nozīmē, ka šajā brīdī, šodienas sēdes laikā nevienam nebija nekādu variantu B, C un D... bija tikai Miksu.. tagad uz ātro paķers kādu pašmāju buksējošos - jo lētāk taču būs.. Nedaudz tāds rūgtums iezogas, kaut kā no jaunā LFF cerēju sagaidīt ko vairāk. P.S. Pilnīgs apbsurds, ka izlases treneri meklē un vērtē ļoti vājs U-21 izlases treneris... KAS TAS VISPĀR IR?
, 2018-12-04 19:13, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Notikums parāda Gorkša kungu kā pagalam nemākulīgu, neprofesionālu menedžeri, skatoties pēc Rietumu standartiem. Austrumos tas skaitās normāli. Ja Gorkšs būtu vecās paaudzes vīrs, dies ar viņu. Bet viņš ir jaunā paaudze, un te ir jāatkāpjas. Negribu tādus pie ilgtermiņa plānošanas.
beidzot tieši atbilstoša situācijas izvērtēšana un saprātīgs labs lēmums - pieņemts labā laikā un nebūs jāmaksā kompensācija.
, 2018-12-04 19:30, pirms 5 gadiem
Nav jau tas tik vienkārši - atrast treneri. Treneris izlasei nav pavārs kafejnīcā; tur ir jāizskata visi varianti, jāparunā ar Miksu u.t.t. Miksu aizgāja. Paldies viņam par darbu; mans viedoklis paliek nemainīgs - varēja ņemt, ko grib, bet ja futbola saimniecība nespēj radīt izpildītājus, tad nekas nebūs. Te jāstrādā nevis uz rezultātu šodien, bet uz nākotni, uz sistēmas radīšanu. Atlases turnīri ir treniņu fons, spēles, kurās pārbaudīt un iespēlēt spēlētājus. Ar tādu domu arī jāņem treneris; un jādod viņam ilgtermiņa līgums.
, 2018-12-04 19:47, pirms 5 gadiem
Kad LV futbola sistēma spēs radīt spēlētājus, kuri nevis Polijas 2.līgā, bet gan spēlēs Eiropas vadošajos čempjos (jā, tas ir reāli, un mūsu basketbols, kurš pirms gadiem 10 bija salīdzinoši zemā līmenī, to parādīja), tad būs izlase, kas regulāri spēlēs EC, PČ un tur ieņems labas vietas. Var ņemt kādu treneri vien grib; atšķirsies viņu spēle vairāk vai mazāk, būs nedaudz atšķirīgi rezultāti atšķirīgās spēlēs, bet kopumā mēs būsim tur, kur mums jābūt - tabulu lejasgalā. Ko izdarīja basī?? Padomāsim... Ā, diskvalificēja "līderus" un viņu vietā paņēma pavisam jaunus čaļus, kuri gribēja spēlēt. Un ir rezultāts. Šī ir tā lieta, kura, manuprāt, jau sen prasās futenē; izlase ir jāatjauno ar spēlet gribētājiem, kas nesīs labumu nākotnē. To gan var izdarīt, neatkarīgi no trenera.
, 2018-12-04 19:51, pirms 5 gadiem
Mums ir jāsāk strādāt uz nākotni. Jāļauj augstā, izlašu līmenī izspēlēties jauniem, spēlēt gribošiem čaļiem. Ja kāds atceras, līdzīgi darīja Skonto; viņi ņēma jaunus čaļus, kuri spēlēja Eirokausos ar nopietniem pretiniekiem (Inter, Chelsea). Skonto zaudēja, taču rezultātā jaunie čaļi kļuva par tiem, kas izlasi ievilka EČ. Tagad tas jādara nevis kluba, bet valsts līmenī.
Slēpts komentārs: Jaha
, 2018-12-04 21:44, pirms 5 gadiem
Varbūt jazvana Revazam Dzodzuašvili? Varbūt šis ir pieejams
, 2018-12-04 22:03, pirms 5 gadiem
Daži sāk apšaubīt arī paša Gorkša piemērotību amatam, un laikam jau zināms pamats ir, lai gan pagaidām tas vairāk saistīts sajūtu līmenī, jo vēl ir pārāk maz laika pagājis, lai varētu spriest pēc rīcības. Jā, rodas iespaids, ka Kasparam kaut kur pietrūkst tādas kā spējas "kruķīt lietas", iespējams arī izlēmības un spējas mobilizēt cilvēkus vienotam mērķim. Tur drusku arī jābūt birokrātam šī vārda labajā nozīmē, ar prasmēm padarboties arī aizkulisēs, ja nepieciešams. Kaspars jau tāds godīgs, "zemnieka tipa" darba rūķis. Nezinu, ceru, ka kļūdos, un Kaspars vēl sevi apliecinās.
, 2018-12-04 22:25, pirms 5 gadiem
Spēja paredzēt un būt gatavam vairākiem scenārijiem, tai skaitā arī neparedzamiem, ir jebkura laba menedžera vai vadītāja galvenā īpašība.
, 2018-12-04 22:56, pirms 5 gadiem
maris88 rakstīja: Pasam ar jau vajadzetu somas kravat,butu taka pienacis laiks Gorksa kungs.
Populistu jeb revolucionāru tupeņu viedoklis mūsdienu informācijas telpā nav nekas jauns un diemžēl sāk pārvērsties par normālu parādību. Viena lieta, kas šādus cilvēkus kā tu vieno ir tāda, ka jūs skaļi bļaujat par to, ka esošo vajag nojaukt, visus atlaist utt., bet, kad jāpiedāvā risinājumi par to, ko likt vietā vai kā rīkoties tālāk, tad balstiņa apraujas un aste starp kājām.
, 2018-12-05 02:08, pirms 5 gadiem
madars_blumbergs_183995709165214 rakstīja: Ņem Brazīli lai parāda kā jāspēlē futbols arī otrā laukuma pusē!
Luišu Felipi Skolari varētu
, 2018-12-05 08:55, pirms 5 gadiem
Vajag britu, 4-4-2 sistēmas piekritēju. Es būtu priecīgs par Miku Makartiju, bet šis jau tikko tika pie Īrijas izlases vadīšanas. Nokavēts.
, 2018-12-05 11:15, pirms 5 gadiem
Ja skatās reāli, tad es domāju, ka Miksu draudēja būtisks algas samazinājums un to viņš nevēlējās. Uz to norāda gan bezjēdzīgā atksaitīšanās, gan Gorkša pārsteigums un kandidātu trūkums.
Tas arī būtu bijis loģisks solis, ka Miksu uzdevumu neipildīja un līgums tiek pagarināts ar citu ciparu.
Tāpat arī vēlme noslēgt 3 gadu līgumu ar nākamo treneri varētu runāt par konstanta cipara noteikšanu uz nākamajiem 3 gadiem, lai mazāk par ko domāt. Īpaši, ja Gorkšu nepārvēl, tad lai nākamais prezidents domā, ko darīt ar izlases treneri.
, 2018-12-05 11:27, pirms 5 gadiem
Jaha rakstīja: Drīz pieredzēsim tos laikus, kad Pērtija vadīs LV izlasi
Tas būs vāks visam. Pēc Liepājas esmu dziļi vīlies šajā trenerī. Turpmāk viņu gribu redzēt vadot tikai FKL tiešos konkurentus. Tad pavērsies iespējas FKL atstāt kādu konkurentu Latvijas čempionāta turnīra tabulā aiz sevis.
, 2018-12-05 11:34, pirms 5 gadiem
Gorkšu - par treneri! Kaspars zina izlasi no iekšienes un tās problēmas kā neviens treneris no malas. Gorkšs zina situāciju Latvijas futbolā. Zina spēlētājus, ir redzējis daudzu spēlētāju attieksmi pret izlasi un futbolu treniņu un spēļu laikā. Respektīvi, zina, ko un no kā var gaidīt.
, 2018-12-05 11:44, pirms 5 gadiem
berimors rakstīja: Daži sāk apšaubīt arī paša Gorkša piemērotību amatam, un laikam jau zināms pamats ir, lai gan pagaidām tas vairāk saistīts sajūtu līmenī, jo vēl ir pārāk maz laika pagājis, lai varētu spriest pēc rīcības. Jā, rodas iespaids, ka Kasparam kaut kur pietrūkst tādas kā spējas "kruķīt lietas", iespējams arī izlēmības un spējas mobilizēt cilvēkus vienotam mērķim. Tur drusku arī jābūt birokrātam šī vārda labajā nozīmē, ar prasmēm padarboties arī aizkulisēs, ja nepieciešams. Kaspars jau tāds godīgs, "zemnieka tipa" darba rūķis. Nezinu, ceru, ka kļūdos, un Kaspars vēl sevi apliecinās.
Diez vai tu strādāji ar Kasparu, lai izdarītu jebkādus spriedumus par viņa kvalitātēm
, 2018-12-05 11:55, pirms 5 gadiem
Interesanti, kāpēc Gorkšs ir tik ļoti iededzies par treneri no ārzemēm?! Ja nu tikai tāpēc, lai nebūtu čomu būšanas. Savādāk pie Pahara mums bija reizēm gan pavisam neslikta spēle, gan rezultāti. Mums bija divi neizšķirti pret Truciju, mums bija 1:1 pret čehiem viņu laukumā (tur bija jābūt 2:0, tikai Šabala trāpīja pa stabu, pārmetot bumbu vārtsargam. Čehi izglābās spēles beigās!). Bija pret Nīderlandi 0:2 Rīgā, bet spēle bija laba... Marians ļāva spēlēt jaunajiem spēlētājiem. Es tiešām uzskatu, ka Paharam būtu jādod vēl viena iespēja! Iespēja atjaunot izlasi, būvēt jaunu komandu!
, 2018-12-05 11:56, pirms 5 gadiem
...jā, un ar Marianu mums bija neizšķirts Islandē pret Islandi, kura pēc tam spēlēja EČ, kur sasniedza labu rezultātu...
, 2018-12-05 15:08, pirms 5 gadiem
Pēc intervijas rodas sajūta, ka Kaspars bija plānojis somu paturēt amatā, ja tas tikšanās laikā būtu pats paudis apņemšanos turpināt darbu. Ne velti saka, ka tagad jāsēžas pie BALTAS LAPAS.
Viss kaut kā ļoti gausi un it kā pārdomāti notiek, pietrūkst tādas momentālas reakcijas uz notikumiem. Slikts starts izlasei, nav komentāru, lēmumi tiek atlikti, kaut kādas skaidrošanās, domāšanas kamēr treneris pats izlemj, ka nav ko un aiziet. Jācer uz brīnumu, labu, spējīgu treneri, kas sakustinātu Latvijas futbolu. Gaidam ''Hārtliju'' arī futbolā.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
12

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.
Vadims Ļašenko un Džanni Infantīno. Foto: LFF
170

Rīgas dome piešķir zemi futbola stadiona izveidei Lucavsalā

LETA. Rīgas dome trešdien nolēma nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai vairāk nekā 10 hektāru zemes Lucavsalā nacionālā futbola stadiona būvniecībai. Balstoties uz publiskotajiem aprēķiniem, nacionālā futbola stadiona projekta realizēšana varētu izmaksāt apmēram 44 miljonus eiro.
Foto: LOC
11

Latvijas vīriešu izlase jūnijā pēc astoņu gadu pauzes atgriezīsies Liepājā

Latvijas nacionālā futbola izlase 8. un 11. jūnijā piedalīsies Baltijas kausa izcīņā, mājas spēles aizvadot "Daugavas" stadionā Liepājā, paziņojusi federācija. Turnīra pirmajā spēlē 8. jūnijā Latvija spēlēs ar Lietuvu. Otrā pusfināla pārī Igaunija samēros spēkus ar Fēru salām. Ja otrajā mačā Latvijai pretiniekos būs Fēru salas, spēle notiks 11. jūnijā Liepājā. Pret Igauniju mačs notiktu Tallinā.